تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1838130241
بیماری هیرشپرونگ چیست؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
بیماری هیرشپرونگ چیست؟
کودکانی که مشکل دفع دارند، ممکن است به بیماری هیرشپرونگ مبتلا باشند. درمان این بیماغری همیشه مستلزم جراحی است. خوشبختانه اغلب کودکانی که بخاطر این بیماری جراحی می شوند کاملاً بهبود می یابند و حرکات روده بزرگ آنها به حالت نرمال برمی گردد.
برترین ها: کودکانی که مشکل دفع دارند، ممکن است به بیماری هیرشپرونگ مبتلا باشند. درمان این بیماغری همیشه مستلزم جراحی است. خوشبختانه اغلب کودکانی که بخاطر این بیماری جراحی می شوند کاملاً بهبود می یابند و حرکات روده بزرگ آنها به حالت نرمال برمی گردد.
درباره بیماری هیرشپرونگ
بیماری هیرشپرونگ (Hirschsprung Disease) بر روده بزرگ (قولون) نوزادان و کودکان اثر می گذارد. این بیماری – که مانع حرکات روده بزرگ می شود، به علت عدم وجود سلول های عصبی در روده، نمی گذارد که مدفوع در بخش تحتانی قولون حرکت کند – یک نقص مادرزادی است. بیشتر اوقات مشکل دفع پس از تولد بوجود می آید و در موارد خفیف تر، نشانه های آن چند ماه یا چند سال پس از تولد ظاهر می شوند.
بیماری هیرشپرونگ ممکن است منجر به یبوست، اسهال و استفراغ شود و گاهی به پیچیدگی های جدی تر در قسمت قولون بینجامد، برای مثال آماس قولون (enterocolitis) و مگاقولون سمی (toxic megacolon) رخ دهد که هر دوی اینها وضعیت های خطرناک و مرگباری هستند. بنابراین بسیار مهم است که این بیماری زودتر تشخیص داده شده و درمان شود.
علت ها
روده بزرگ مواد هضم شده را از طریق یک سری انقباضات به نام "حرکات دودی" (peristalsis) حرکت می دهد. این حرکات توسط اعصابی که بین لایه های بافت عضلانی روده قرار گرفته اند انجام می شوند.
کودکان که به بیماری هیرشپرونگ مبتلا هستند این اعصاب را در بخشی از طول قولون های خود ندارند. این مانع آن می شود که قولون شل شود و در نتیجه منجر به مسدود شدن راه مواد هضم شده می شود و عبور مدفوع را دشوار می کند.
بیماری هیرشپرونگ ممکن است بر کل روده بزرگ اثر بگذارد یا فقط بر بخش کوتاه تری از قولون و در نزدیکی راست روده اثر بگذارد. شایع تر است که سلول های عصبی نزدیک به راست روده بیشتر از رشد بازمی ایستند، زیرا سلول های رحم در مسیر بوجود می آیند که از بالای روده بزرگ شروع می شود و در انتها و نزدیک به راست روده پایان می یابد. بنابراین در بیماری هیرشپرونگ سلول های عصبی در این مسیر از رشد باز می ایستند.
پزشکان کاملاً مطمئن نیستند که چرا بعضی از کودکان به بیماری هیرشپرونگ مبتلا می شوند، ولی می دانند که این بیماری در خانواده ها ارثی است و پسرها بیشتر از دخترها بدان مبتلا می شوند. کودکان که سندروم داون یا بیماری های قلبی ژنتیکی دارند هم ریسک بیشتری برای ابتلا به این بیماری دارند.
نشانه ها
نشانه های بیماری هیرشپرونگ بسته به حدت بیماری متفاوتند. کودکانی که بیماری آنها حادتر است معمولاً در چند روز اول زندگی نشانه هایی بروز می دهند. در موارد خفیف تر، نشانه ها مدتی بعد خودشان را نشان می دهند.
نوزادانی که بیماری هیرشپرونگ مبتلا هستند ممکن است نشانه های زیر را داشته باشند:
• در روز اول یا دوم زندگی نمی توانند دفع کنند
• شکم ورم کرده یا باددار دارند
• اسهال دارند
• استفراغ می کنند که ممکن است استفراغ آنها سبز یا قهوه ای باشد.
عدم توانایی گذراندن مدفوع از روده در 48 ساعت اول زندگی در تشخیص بیماری هیرشپرونگ در نوازادان بسیار مهم است.
در موارد خفیف تر، بیماری هیرشپرونگ تا مدتها بعد و حتی تا قبل از نوجوانی یا بزرگسالی تشخیص داده نمی شود. نشانه های این موارد معمولاً خفیف تر هستند که تبدیل به مشکلات دائمی و مزمن برای فرد می شوند. نشانه های آنها عبارتند از:
• ورم در قسمت شکم
• یبوست
• مشکل در وزن اضافه کردن
• استفراغ
• باد
به دلیل اینکه بیماری هیرشپرونگ بر توانایی بدن در جذب مواد غذایی اثر می گذارد، رشد کودک ممکن است به تأخیر بیفتد.
تشخیص
برای تشخیص بیماری هیرشپرونگ، پزشکان اغلب آزمایشی به نام "باریوم انما" (barium enema) انجام می دهند. باریوم رنگی است که با کمک تنقیه به قولون فرستاده می شود. باریوم در عکس های اشعه ایکس خودش را بهتر نشان می دهد و پزشکان می توانند تصویر واضح تری از قولون داشته باشند. در کودکانی که به این بیماری مبتلا هستند، روده معمولاً در قسمتی که سلول عصبی وجود ندارد، باریک تر دیده می شود.
در بعضی موارد، پزشک ممکن است بیوپسی ساکشن مقعدی انجام دهد. این آزمایش که معمولاً در مطب نیز قابل اجرا است، عبارتست از استفاده از دستگاه ساکشن برای برداشتن سلول هایی از دیواره مخاطی قولون. این آزمایش مشخص می کند که آیا قولون سلول عصبی دارد یا خیر و در نتیجه به تشخیص بیماری هیرشپرونگ کمک می کند.
برای کودکان بزرگتر، پزشکان از آزمایش های دیگری مانند مانومتری یا بیوپسی با جراحی کمک بگیرند. مانومتری آزمایشی است که در آن بالونی داخل راست روده باد می کنند تا ببینند که آیا عضله مقعد شل می شود یا خیر. اگر عضله شل نشد، کودک بیماری هیرشپرونگ دارد. در بیوپسی از طریق جراحی، پزشک نمونه ای از بافت قولون را برمی دارد تا آن را زیر میکروسکوپ مشاهده کند.
درمان
جراحی مؤثرترین درمان برای بیماری هیرشپرونگ است. این درمان به صورت یک یا دومرحله ای انجام می شود که بستگی به حدت بیماری دارد. کودکانی که در زمان جراحی بسیار بیمار هستند (به علت ورم قولون یا سوءتغذیه) ممکن است جراحی دومرحله ای داشته باشند.
رایج ترین جراحی برای درمان این بیماری شامل برداشتن بخشی از قولون بدون اعصاب و وصل کردن بخش باقیمانده قولون به راست روده می شود. این جراحی اغلب به صورت جراحی لاپاروسکوپیک است.
در بیشتر موارد، پزشک ترجیح می دهد که جراحی را به صورت دومرحله ای انجام دهد. در مرحله نخست، پزشک بخش ناسالم قولون را جدا می کند و روشی به نام استومی (ostomy) را پیاده می کند. یعنی حفره کوچکی (استوما) در شکم کودک ایجاد می کند و بخش سالم فوقانی قولون را به حفره وصل می کند.
دو نوع استومی وجود دارد:
1. آیلیوستومی: برداشتن کل روده بزرگ و وصل کردن روده کوچک به استوما.
2. کولوستومی: فقط برداشتن بخشی از قولون.
مدفوع کودک از طریق استوما وارد کیسه ای می شود که به آن وصل شده است و باید چند بار در روز تخلیه شود. این کار باعث می شود که بخش تحتانی قولون قبل از جراحی دوم بهبود یابد. در جراحی دوم، پزشک حفره را می بندد و بخش نرمال قولون را به راست روده وصل می کند.
پس از جراحی، کودک اغلب دچار یبوست می شود و باید رژیم غذایی سرشار از غذاهای پرفیبر به او داده شود تا این مشکل او حل شود. نوشیدن آب فراوان هم به جلوگیری از کم آبی بدن کمک می کند. روده بزرگ آب غذا را جذب می کند، بنابراین کودکی که بخشی از روده او برداشته می شود، بعد از جراحی مشکل کم آبی دارد. داروهای مسهل هم به رفع یبوست کودک کمک می کنند.
کودکانی که همچنان پس از جراحی نشانه های بیماری را دارند یا نشانه های جدیدی (مانند اسهال انفجاری یا آبکی، تب، ورم شکم یا خونریزی از راست روده) بروز می دهند باید فوراً نزد پزشک برده شوند. اینها ممکن است نشانه های آماس قولون (enterocolitis) باشند.
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
بیماری ازگود-اشلاتر یا OSD چیست؟
بیماری ازگود-اشلاتر یا OSD چیست بیماری ازگود-اشلاتر بیماری التهاب استخوان غضروف و یا تاندون بالای استخوان قلم پا درشت نی است یعنی جایی که تاندون کاسه زانو کشکک وصل می شود اغلب اوقات فقط یک زانو دچار آن می شود برترین ها بیماری ازگود-اشلاتر Osgood-Schlatterسندروم "مسی" چیست؟ بیماری ای که همسایه ها را آزار می دهد
سندروم مسی چیست بیماری ای که همسایه ها را آزار می دهد جامعه > سلامت - بیماری مسی البته هیچ ربطی به بازیکن بزرگ و استسنائی فوتبال ندارد بلکه به بی نظم هایی ربط دارد که نمیتوانند از زباله هایشان دل بکنند به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین آلمانیها به آنها مسبیماری فون ویلبراند چیست؟
بیماری فون ویلبراند چیست یماری فون ویلبراند Von Willebrand disease شایعترین اختلال خونریزیدهندهٔ ارثی است نام این بیماری از دکتر اریک فون ویلبراند گرفته شده است که اولین بار این بیماری را در سال 1926 کشف کرد این اختلال در یک درصد از کل جمعیت دیده می شود بربیست و یکمین کنگره بیماری های مغز و اعصاب ۲۰ خرداد برگزار می شود
بیست و یکمین کنگره بیماری های مغز و اعصاب ۲۰ خرداد برگزار می شود خبرگزاری پانا بیست و یکمین کنگره بین المللی بیماری های مغز و اعصاب و الکتروفیزیولوژی بالینی با هدف بررسی جدیدترین درمان ها در زمینه سکته های مغزی آلزایمر پارکینسون و صرع 20 تا 23 خرداد هتل المپیک تهران برگزار میکشاورزان نیمه شمالی کشور/ سم پاشی مزارع کلزا جهت مبارزه با بیماری های اسکلروتینیا
سازمان هواشناسی کشور کشاورزان نیمه شمالی کشور سم پاشی مزارع کلزا جهت مبارزه با بیماری های اسکلروتینیا کشاورزان استان های واقع در نوار شمالی کشور شامل گلستان مازندران و گیلان مزارع کلزا را جهت مبارزه با بیماری های اسکلروتینیا سم پاشی کنند به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبکنگره بیماریهای مغز و اعصاب برگزار میشود
سهشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۶ ۱۳ بیست و یکمین کنگره بینالمللی بیماریهای مغز و اعصاب و الکتروفیزیولوژی بالینی با هدف بررسی جدیدترین درمانها در زمینه سکتههای مغزی آلزایمر پارکینسون و صرع 20 تا 23 خرداد هتل المپیک تهران برگزار میشود به گزارش سرویس سلامت ایسنا فرزاد اشرافی دبعلت پُف دور چشم چیست؟
علت پُف دور چشم چیست یک متخصص پوست و مو میگوید اگر چه پف دور چشم ممکن است به دلیل برخی بیماریها در بدن بروز کند اما در بیشتر موارد فرد مشکلیندارد و به دلایل ارثی یا خستگی و بیخوابی این حالت ایجاد میشود امیر هوشنگ احسانی در گفتوگو با فارس در مورد علت پف دور چشم به ویژهرئیس اداره دامپزشکی خلیلآباد هشدار داد افزایش کنه و خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در دامها
رئیس اداره دامپزشکی خلیلآباد هشدار دادافزایش کنه و خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در دامهارئیس دامپزشکی خلیلآباد گفت با شروع فصل گرما و افزایش کنه در دامها خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو آنها را تهدید میکند هادی مولودی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در مشهد اظهاربیماری که خبرنگاران را خانهنشین میکند!
بیماری که خبرنگاران را خانهنشین میکند تاندونیت به التهاب تاندون اطراف تاندون و لایهای که روی تاندون را فراگرفته گفته میشود حمید پدرام فوق تخصص ارتوپد و فلوشیپ زانو در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت تاندونیت به التهاب تاندون و اطراف تاندونی و لایهابیست و یکمین کنگره بیماریهای مغز و اعصاب در تهران برگزار می شود
اجتماعی بهداشت و سلامت بیست و یکمین کنگره بیماریهای مغز و اعصاب در تهران برگزار می شود بیست و یکمین کنگره بین المللی بیماریهای مغز و اعصاب و الکتروفیزیولوژی بالینی با هدف بررسی جدیدترین درمانها در زمینه سکته های مغزی آلزایمر پارکینسون و صرع از تاریخ 20 تا 23 خرداد ماه امسال دبیست و یکمین کنگره بین المللی بیماری های مغز و اعصاب برگزار می شود
بیست و یکمین کنگره بین المللی بیماری های مغز و اعصاب برگزار می شود تهران - ایرنا - بیست و یکمین کنگره بین المللی بیماری های مغز و اعصاب و الکتروفیزیولوژی بالینی روزهای 20 تا 23 خرداد ماه در هتل المپیک تهران برگزار می شود به گزارش ایرنا دکتر فرزاد اشرافی دبیر علمی این کنگره با امدیر گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر: آرتروز شایعترین بیماری ناشی از انتخاب کفش نامناسب است
مدیر گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر آرتروز شایعترین بیماری ناشی از انتخاب کفش نامناسب استمدیر گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت ایجاد آرتروز از شایعترین بیماریهای انتخاب نادرست کفش محسوب میشود زیرا استفاده کفش نامناسب به مرور زمان موجب تخریب مفاصل زانو و کمرنظر شما درباره این عکس چیست؟/ دیدارمرزبانان ایرانی با خانواده هایشان
نظر شما درباره این عکس چیست دیدارمرزبانان ایرانی با خانواده هایشان جامعه > پلیس - مرزبانهای ایرانی بالاخره به آغوش خانواده های خود بازگشتند گرچه وضعیت جمشید دانایی فر پنجمین گروگان هنوز مشخص نیست اما آزادی این 4 تن موجب شادی مردم کشورمان و خانوادهای آنان شد شما ماین بیماری در فصل بهار، کودکتان را درگیر می کند
این بیماری در فصل بهار کودکتان را درگیر می کند اوریون یک بیماری ویروسی مسری و خفیف است که در قدیم به آن گوشگ گفته میشد این بیماری باعث تورم دردناک غدد پاروئید غدد بزاقی واقع در بین گوش و فک میشود و گاهی سایر اعضا از قبیل پانکراس و مغز را نیز درگیر میکند دکتر لیلا رستگاریان307 مسافر خارجی در خراسان رضوی علیه بیماری فلج اطفال مایه کوبی شدند
307 مسافر خارجی در خراسان رضوی علیه بیماری فلج اطفال مایه کوبی شدند مشهد - ایرنا - دبیر ستاد هماهنگی خدمات سفر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت 307 کودک مسافر خارجی در پایگاههای بهداشتی مراقبت های مرزی خراسان رضوی با هدف پیشگیری از بیماری فلج اطفال مایه کوبی شدند دکتر مرتضی احتشام ففرماندار تاکستان: پیشگیری از بیماری در تاکستان جدی است
فرماندار تاکستان پیشگیری از بیماری در تاکستان جدی استفرماندار تاکستان گفت پیشگیری از بیماری در بین شهروندان تاکستانی جدی است به گزارش خبرگزاری فارس از تاکستان علی اکبریان امشب در جلسه توسعه سلامت شهرستان تاکستان اظهار داشت امر سلامت با توجه به حساسیت آن و نیاز روز جامعه یکی ازریشه تاریخی عبارت«سایه تان کم نشود»چیست؟
آشنایی با ریشه ضرب المثل ها ریشه تاریخی عبارت سایه تان کم نشود چیست در عبارت بالا معنی مجازی و استعاره ای سایه همان محبت و مرحمت و تلطف و توجه مخصوصی است که مقام بالاتر و مؤثر تر نسبت به کهتران و زیر دستان مبذول می دارد به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران این عبارت بر اثر لطف-
گوناگون
پربازدیدترینها