واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مشاور بنیاد نخبگان: تولید ثروت از راههای علمی و فناوری باید به یک ارزش تبدیل شود تهران - ایرنا - مشاور توانمند سازی و نوآوری بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه تولید ثروت از راههای علمی و فناوری باید به یک ارزش تبدیل شود،گفت: دراین مسیر نخبگان و استعدادهای برتر محور اصلی اقتصاد دانش بنیان هستند.
به گزارش ایرنا اکنون در سراسر کشور 13 هزار نفر تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان هستند.
دکتر سید حمید جمال الدینی شنبه در گفت و گو با خبرنگارعلمی ایرنا افزود : با توجه به استقرار ستاد های راهبردی در معاونت علمی و فناوری و ارتباط شرکت های دانش بنیان با این نهاد، سیاست های جدیدی به اجرا در خواهد آمد تا چرخه تبدیل علم به ثروت که مورد حمایت معاونت علمی و فناوری قرار گرفته است با مدیریت نیروی انسانی (نخبگان) به عنوان نیروی محرکه این چرخه، کامل شود.
وی در توضیح این مطلب گفت : بنیاد ملی نخبگان با شناسایی نخبگان و استعدادهای برتر، به منظور توسعه کاربرد علم و تبدیل علم به ثروت براساس نیاز کشور ، اولویت های حمایتی به نخبگان و استعدادهای برتر را ارائه می کند.
جمال الدینی اظهار داشت : این یکی از راهکارهای توسعه اقتصاد دانش بنیان است و زمینه اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی را فراهم خواهد کرد.
عضو شورای نخبگان بنیاد ملی نخبگان کشور گفت : مجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان اعتقاد دارد با توجه به نوع انتخاب ، فرآیند توانمند سازی و گروه هدف که همه شامل نخبگان و استعدادهای برتر و مربوط به آنها است ، می تواند شرایطی را فراهم کند تا نگاه تولید ثروت از راه علم و فناوری و تبدیل شدن آن به یک ارزش در جامعه بر تولید ثروت از طریق اقتصاد رانتی و دلالی ، غالب شود.
وی افزود : همچنین این اعتقاد وجود دارد که به دلیل نزدیک بودن ویژگی نخبگان با ویژگی های مدیریت جهادی مانند سرعت بالا در عمل، استفاده از راه های میان بر، انتقال سریع مفاهیم فناوری و امکان دسترسی آسان به آن ، توجه به این بخش می تواند تاثیر خوبی در مدیریت جهادی بخش های مختلف کشور داشته باشد.
وی ادامه داد : علم و فناوری و به تبع آن اقتصاد دانش بنیان در جامعه مطلوب است و بر خلاف اقتصاد سنتی ، هر چه افراد بیشتری در آن فعالیت کنند تولید ثروت در آن افزایش خواهد یافت و به قول قدیمی ها نه تنها جای کسی تنگ نمی شود بلکه موجب هم افزایی علمی و اقتصادی نیز خواهد شد.
وی درخصوص علت برگزاری جشنواره ها توسط بنیاد ملی نخبگان کشور گفت : این معاونت وظیفه خود می داند ، درجایی که بخش خصوصی وارد نمی شود خود به حمایت علم و فناوری برخیزد و برهمین اساس امسال پنج جشنواره منطقه ای نوآوری و شکوفایی در کشور برگزار خواهد شد.
وی گفت : تاکنون 30جشنواره استانی ، منطقه ای و ملی اختراعات برگزار شده که در مجموعه 2 هزار و 292 اختراع موفق به کسب تاییدیه سطح سه اختراعات بنیاد ملی نخبگان شده اند.
وی افزود : نخبگان و استعدادهای برتر برای کسب تاییدیه سطح 2 نیاز به 24 امتیاز دارند که هر اختراع یا تجاری هر محصول شش امتیاز خواهد داشت .
وی تعداد نخبگان و استعدادهای برتر کشور در سطح 2 را 17 نفر عنوان کرد و ادامه داد : سطح یک به نخبگانی تعلق می گیرد که به توانند محصولات دانش بنیان خود را صادر کنند که متاسفانه تاکنون در این بخش آماری ثبت نشده است.
وی ادامه داد : معاونت علمی و فناوری رییس جمهور 80 درصد حقوق سال اول و 60 درصد حقوق سال دوم نخبگانی که توسط شرکت های دانش بنیان جذب شده اند را علاوه بر تسهیلاتی که در بخش مالیات و بیمه برای آنها قایل شده است ، تقبل می کند.
جمال الدینی گفت : این کار در قالب طرح شهید تهرانی مقدم صورت می گیرد تا به این شکل توانایی های نخبگان را به منصه ظهوررساند.
علمی(4)**1746**1599
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
30/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]