محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826440825
پایان مرد «صد سال تنهایی» – گابریل گارسیا مارکز، خالق «صد سال تنهایی» درگذشت
واضح آرشیو وب فارسی:سافتستان:
شخصیتهای بزرگی در دنیای ادبیات بودهاند که به شهرت و محبوبیت زیادی رسیدهاند؛ اما کمتر پیش آمده نویسندهای پس از کنار گذاشتن قلم تا این حد مورد توجه کتابدوستان و منتقدان قرار گیرد. «گابریل گارسیا مارکز» از معدود نویسندگانی بود که چه در زمان آفرینش شاهکارهایش و چه پس از کنارهگیری از نوشتن، در محوریت اخبار ادبی قرار داشت.
اینبار اما به بهانهای تلخ، به بهانهی از دست رفتن گابو برای همیشه، نگاهی میاندازیم به رویدادهای مهم و بحثبرانگیز در زندگی این غول ادبیات آمریکای لاتین که خبر درگذشتش به اندازهی شاهکارهایش جهان رسانهها را به لرزه درآورده است. ورود یک ستاره به عرصه ادبی مارکز کلمبیایی متولد مارس ۱۹۲۷ بود که در رشتهی حقوق به تحصیل پرداخت. پیش از روی آوردن به داستاننویسی، در عرصهی روزنامهنگاری فعالیت داشت. او به عنوان خبرنگار و دبیر با روزنامههای محلی «ال هرالدو» و «ال یونیورسال» همکاری داشت تا اینکه اولین رمانش را در سال ۱۹۲۴ به چاپ رساند. پس از عضویت در انجمن نویسندگان و روزنامهنگاران «بارن کوییلا» به عنوان خبرنگار فرامرزی در کشورهای ایتالیا، فرانسه، هند، اسپانیا و آمریکا مشغول به کار شد.
چشیدن طعم شهرت مارکز به نوشتن و چاپ داستانهایش میپرداخت تا اینکه در سال ۱۹۶۷ اثر ماندگار «صد سال تنهایی» را به نگارش درآورد و رؤیای ۱۸سالگیاش به حقیقت پیوست. او با نوشتن رمانی الهامگرفته از خانهی پدربزرگش، شاهکاری ادبی را به کتابدوستان هدیه کرد که شهرتی بینالمللی را نیز برای خالقش به ارمغان آورد. مارکز موفق شد جایزه «Romulo Gallegos» را در سال ۱۹۷۲ به دست آورد و بسیار مورد توجه منتقدان ادبی قرار گیرد. آثار ادبی نویسندهای که پس از خواندن رمان «مسخ» کافکا تصمیم گرفت به عرصهی ادبیات پا بگذارد، در سبک نگارشی خود از نویسندگان بزرگی چون تولستوی، داستایوفسکی، بالزاک، جیمز جویس، ویرجینیا وولف و دیکنز الهام گرفت. مارکز کار نگارش «پاییز پدرسالار» را از سال ۱۹۶۸ آغاز کرد و در سال ۱۹۷۱ آن را به پایان برد. «عشق سالهای وبا» از دیگر آثار معروف این نویسندهی برندهی نوبل ادبیات است که در سال ۱۹۸۵ روانهی بازار کتاب شد. از دیگر آثار نامآشنای مارکز میتوان به «در ساعت شیطان»، «شرح یک مرگ پیشگوییشده»، «عشق و دیگر شیاطین» و مجموعه داستانهای کوتاهی چون «کسی به سرهنگ نامه نمینویسد»، «توفان برگ» و «کشوری برای کودکان» اشاره کرد. نوبل ادبیات و قلهی افتخار گابریل گارسیا مارکز در سال ۱۹۸۲ شایسته دریافت جایزه نوبل ادبیات شناخته شد. رمانها، داستانهای کوتاه و فضای واقعگرایانه و در عین حال تخیلی آثارش در مراسم اعطای جایزهی نوبل مورد تقدیر قرار گرفت. سخنرانی این استاد بزرگ سبک رئالیسم جادویی در زمان دریافت جایزهی نوبل، «تنهایی آمریکای لاتین» نام گرفت.
روایت یک زندگی
“لحن و صدایی که در «صد سال تنهایی» به کار گرفتم بر پایه روشی بود که مادربزرگم در گفتن قصههایش به کار میگرفت. او چیزهای کاملا خیال گونه را جوری بیان میکرد که واقعگرایانهترین شکل ممکن را داشتند. او وقتی که قصههایش را میگفت طرز گفتارش را تغییر نمیداد و با این کارش همه را مجذوب میکرد. آنجا بود که من کشف کردم چه باید بکنم تا خیال را باور پذیر سازم. به همان لحنی که مادربرزگم قصهها را برایم بازگفته بود آنها را نوشتم.” سرطان غدد لنفاوی در سال ۱۹۹۹ پزشکان تشخیص دادند مارکز به سرطان غدد لنفاوی مبتلا شده و همین بیماری موجب شد تا نگارش خاطراتش را آغاز کند. روزنامهی «ریپابلیکا» در سال ۲۰۰۰ به دروغ، خبر مرگ گابو را منتشر کرد؛ اما این آخرینباری نبود که این اتفاق روی داد. نگارش شرح حال کتاب «Vivir Para» که انتظار میرفت اولین جلد از سهگانهی شرح حال این نویسندهی کلمبیایی باشد، در سال ۲۰۰۲ به چاپ رسید و پرفروشترین کتاب در کشورهای اسپانیولیزبان لقب گرفت. «زندهام تا روایت کنم» نسخهی انگلیسیزبان این اثر است که در نوامبر ۲۰۰۳ به چاپ رسید و به فروش بالایی دست پیدا کرد. مارکز باز هم درگذشت! در روزهای میانی اردیبهشتماه سال گذشته بود که باز خبر درگذشت گابریل گارسیا مارکز منتشر شد. اینبار اما صفحه توییتر منتسب به «اومبرتو اکو» نویسنده سرشناس ایتالیایی مسؤول انتشار این خبر کذب بود. این در حالی بود که پس از گذشت چند ساعت، مشخص شد گابو تعطیلاتش را در کنار خانوادهاش در لسآنجلس سپری میکند. بررسیهای بیشتر نشان داد نویسندهی «نام گل سرخ» مالک این صفحه نبوده و این شایعه تنها یک شوخی ناخوشایند بوده است.
مارکز و آلزایمر شروع شایعههای جنجالی دربارهی سلامت مارکز از آنجا کلید خورد که «پلینی مندوزا آپولیوس» دوست نزدیک این نویسنده در مصاحبهای با یک روزنامهی شیلیایی اعلام کرد، پس از پنج سال موفق به مکالمه با مارکز شده؛ چراکه او قادر به تشخیص صدای دوستانش از پشت تلفن نیست. نگرانیها در اینباره وقتی شدت گرفت که دوستداران ادبیات دریافتند مادر و برادر مارکز نیز از بیماری آلزایمر و متعاقب آن اختلال مشاعر رنج میبردهاند. مندوزا در اینباره گفت: آخرین باری که با هم بودیم، او مدام از من میپرسید کجا ساکن هستی؟ شغلت چیست؟ اما پس از صرف ناهار دربارهی مسائلی خیلی قدیمی مربوط به ۳۰ یا ۴۰ سال پیش صحبت میکرد و همهچیز را بهخوبی به یاد میآورد. در این مصاحبه همچنین گفته شد که مارکز از ترس نشناختن طرف مقابل، از پاسخگویی به تلفن خودداری میکند. اظهارات تکاندهنده برادر مارکز «خایمه گارسیا مارکز» در سخنرانیای که برای دانشجویان دانشگاه شهر «کارتاژینا» ایراد کرد، گفت که برادرش به اختلال مشاعر مبتلا شده و دائما از او سؤالهای تکراری و ابتدایی میپرسد. او در توضیح بیماری برادر ۸۵سالهاش از واژهی «Dementia» (در فرهنگ لغت: جنون، زوال عقل، از دست دادن مشاعر) استفاده کرد و گفت: گاهی برای او گریه میکنم؛ چون احساس میکنم دارم او را از دست میدهم. او همچنین گفت که خالق «صد سال تنهایی» دیگر قلم به دست نمیگیرد و پس از چاپ آخرین کتابش در سال ۲۰۰۴ دیگر اثری را به نگارش درنیاورده است. البته ابراز نگرانی در این زمینه متصل شد به سرنوشت مشابهی که مادر و برادر ماکز در از دست دادن مشاعرشان داشتهاند. مرد مسن و از دست دادن حافظه دنیای ادبیات هنوز در شوک خبر ابتلای اسطورهی رئالیسم جادویی به بیماری زوال عقل بود که رییس بنیاد ادبی «گابریل گارسیا مارکز» این خبر را تکذیب کرد. «خایمه آبلو» رییس بنیاد روزنامهنگاری مارکز ادعاهای برادر این نویسنده را رد کرد و از مردم خواست به پیامهای همدردیشان پایان دهند. او در پیامی در شبکهی اجتماعی توییتر نوشت: من دربارهی وضعیت سلامتی و زندگی خصوصی گابو هیچ نظری ندارم؛ اما اذعان دارم که هیچ تشخیص پزشکی دربارهی ابتلای او به بیماری زوال عقل داده نشده است. گابو مشاعرش را از دست نداده، او فقط یک فرد مسن است که کمی حافظهاش را از دست داده است.
در ایران در ایران هم انعکاس خبر بیماری گابریل گارسیا مارکز واکنشهای زیادی را در پی داشت؛ از بحث بر سر ترجمهی عنوان بیماری او تا عصیانیت بعضیها از برادر مارکز که آرزو میکردند کاش این نویسنده توانایی آنرا داشت تا جلو اظهارنظرهای برادرش را بگیرد. البته این اظهارنظرها در حالی اصل خبر را با ادعای اشتباه در ترجمهی برخی واژگان زیر سؤال میبرد که صاحبان همین اظهارات نام برادر مارکز را با تلفظ غلط در متنهایشان یاد میکردند و بهنظر میرسد بیشتر به بستر احساسی و عاطفی علاقه به این نویسندهی اسطورهیی مربوط است؛ وگرنه اسطورهها هم مانند تمام انسانهای دیگر بیمار میشوند، حالت طبیعی خود را از دست میدهند و درنهایت هم میمیرند، پس اینکه یک نویسندهی بزرگ در سن ۸۵ سالگی به بیماری دچار شود به ارزشهای هنری او ربطی نداشته و امری کاملا شدنی است. پایان مرد «صد سال تنهایی» اواسط فروردینماه امسال بود که خبر رسید گابو به علت ابتلا به عفونت ریه و مجاری ادراری در یکی از بیمارستانهای مکزیکوسیتی بستری شده است. او پس از ۹ روز سرانجام از بیمارستان مرخص شد اما پزشکان معتقد بودند به سبب سن بالا هنوز از لحاط بدنی ضعیف است. چند روز پیش هم خانوادهی مارکز انتشار بیانیهای اعلام کردند او شرایطی حساس را پشت سر میگذارد و خطر بروز مشکلات بیشتر در آینده وجود دارد. در این بیانیهی کوتاه هیچ اشارهای به ابتلای گابو به سرطان نشد و خانوادهی خالق «عشق سالهای وبا» از رسانهها خواستند تا به فضای خصوصیشان احترام بگذارند. اما شامگاه پنجشنبه (۲۸ فروردین) با تایید خبر درگذشت گارسیا کارکز از سوی «کریستوبل پرا» ویراستار او در انتشارات «رندم هاوس» بر شایعات و حواشی زندگی ۸۷ سالهی گابو نقطهی پایان گذاشته شد و جهان ادبیات یکی از نابغههایش را از دست داد.
۲۹ فروردین, ۱۳۹۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سافتستان]
[مشاهده در: www.softestan.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]
صفحات پیشنهادی
گابریل گارسیا مارکز نویسنده صد سال تنهایی درگذشت
گابریل گارسیا مارکز نویسنده صد سال تنهایی درگذشت تهران - ایرنا - گابریل گارسیا مارکز نویسنده برجسته امریکای لاتین برنده جایزه نوبل ادبی روز پنجشنبه در سن 87 سالگی در مکزیکوسیتی پایتخت مکزیک درگذشت به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری ها گابریل گارسیا مارکز از بنیانگذاران شیوهگابریل گارسیا مارکز نویسنده کتاب صدسال تنهایی درگذشت
گابریل گارسیا مارکز نویسنده کتاب صدسال تنهایی درگذشت گابریل گارسیا مارکز نویسنده کلمبیایی کتاب مشهور صد سال تنهایی درگذشت به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران شبکه العربیه لحظاتی پیش در خبری فوری گزارش داد گابریل گارسیا مارکز نویسنده کلمبیایی کتاب مشهور صد سال تدرگذشت خالق «صد سال تنهایی»
درگذشت خالق صد سال تنهایی شخصیتهای بزرگی در دنیای ادبیات بودهاند که به شهرت و محبوبیت زیادی رسیدهاند اما کمتر پیش آمده نویسندهای پس از کنار گذاشتن قلم تا این حد مورد توجه کتابدوستان و منتقدان قرار گیرد گابریل گارسیا مارکز از معدود نویسندگانی بود که چه در زمان آفرینش شپایان زندگی مردی که صد سال تنهایی را روایت کرد / میرعباسی: همه مقهور داستانگویی مارکز میشدند
پایان زندگی مردی که صد سال تنهایی را روایت کرد میرعباسی همه مقهور داستانگویی مارکز میشدند فرهنگ > ادبیات - کاوه میرعباسی میگوید که گابریل گارسیا مارکز داستانگوی خارقالعاده و کمنظیری بود که توانست روایت کردن را دوباره در ادبیات زنده کند الهه خسروی یگانه خبخداحافظی با مرد «صد سال تنهایی»
جمعه ۲۹ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۱ شخصیتهای بزرگی در دنیای ادبیات بودهاند که به شهرت و محبوبیت زیادی رسیدهاند اما کمتر پیش آمده نویسندهای پس از کنار گذاشتن قلم تا این حد مورد توجه کتابدوستان و منتقدان قرار گیرد گابریل گارسیا مارکز از معدود نویسندگانی بود که چه در زمان آفرینشگابریل گارسیا مارکز در سن 87 سالگی درگذشت
گابریل گارسیا مارکز در سن 87 سالگی درگذشت گابریل گارسیا مارکز خالف رمان صد سال تنهایی در سن 87 سالگی درگذشت به گزارش نامه نیوز به نقل از نیویورک تایمز خالق صد سال تنهایی متولد سال 1927 روز پنجشنبه در خانه اش در شهر مکزیکو سیتی از دنیا رفت یکی از نزدیکان مارکز خبر درگذشت وی را تتحقق شعار سال به تنهایی از عهده دولت برنمیآید
یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۶ مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ایلام گفت بنا به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری احیای اقتصاد و مدیریت فرهنگی در سال جاری نیازمند داشتن عزم ملی و مدیریت جهادی است حجت الاسلام و المسلمین دکتر شمساله سراج در گفتوگو با خبربرگزاری مراسم نخستین سالگرد درگذشت نماینده مردم تفت و میبد
یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۴ مراسم اولین سال درگذشت سیدجلال یحییزاده نماینده فقید مجلس از حوزه انتخابیه تفت و میبد با حضور جمع کثیری از نمایندگان و کارکنان مجلس برگزار شد به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا مرحوم یحییزاده بر اثرعارضه سکته مغزی در 20 فنویسنده صد سال تنهایی، در بیمارستان ماندگار شد
نویسنده صد سال تنهایی در بیمارستان ماندگار شدخانواده گابریل گارسیا مارکز رمان نویس برنده جایزه نوبل و مقامات بیمارستانی می گویند حال مارکز روزشنبه پس ازمداوا دریک بیمارستان مکزیکو سیتی بهتر شده ولی وی فعلا باید در بیمارستان بماند به گزارش خبرگزاری فرانسه ازمکزیکو سیتی این نویسنسالروز درگذشت خالق "دختر کرد"
سالروز درگذشت خالق دختر کرد فرهنگ > تجسمی - ایسنا نوشت حتما شما هم بارها چهره زیبای دختر کرد را با لباسهای رنگارنگش روی قالیچههای تزئینی دیدهاید 22 فروردین ماه سالروز درگذشت عباس کاتوزیان خالق این تابلو است عباس کاتوزیان در 20 مردادبیات ایران حداقل 10 سال تحت تاثیر «صد سال تنهایی» بود / غبرایی از مارکز میگوید
ادبیات ایران حداقل 10 سال تحت تاثیر صد سال تنهایی بود غبرایی از مارکز میگوید فرهنگ > ادبیات - مهدی غبرایی مترجم میگوید که ترجمه کتاب صد سال تنهایی گابریل گارسیا مارکز حداقل 10 سال ادبیات ایران را تحتتاثیر قرار داد به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین مهدی غبراییرئیس سازمان داوطلبان هلالاحمر: توزیع 137 هزار سبد غذایی بین نیازمندان در ایام نوروز/ 11 هزار سالمند از تنهایی
رئیس سازمان داوطلبان هلالاحمر توزیع 137 هزار سبد غذایی بین نیازمندان در ایام نوروز 11 هزار سالمند از تنهایی در آمدندرئیس سازمان داوطلبان هلالاحمر گفت داوطلبان هلالاحمر در ایام نوروز در خرید ایام عید تهیه سفره هفتسین همنشین 11 هزار سالمند شدند و 137 هزار سبد غذایی بین زنانمستند خاطرات و کابوس های ناتمام... پس از سه سال، پایان یافت
مستند خاطرات و کابوس های ناتمام پس از سه سال پایان یافت تهران - ایرنا - تصویر برداری مستند خاطرات و کابوس های ناتمام به کارگردانی مرتضی اتابکی که روایتی متفاوت از زندگی هنری دکتر علی رفیعی است پس از سه سال در مراحل پایانی تدوین قرار دارد به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا ایدر 38 سالگی مردان شبيه پدران خود میشوند!
در 38 سالگی مردان شبيه پدران خود میشوند خوابیدن جلو تلویزیون و داشتن صندلی مخصوص به خود که بر روی آن هیچ کس دیگری حق نشستن ندارد در صدر نشانه های این تحقیق است آفتاب براساس تحقیق پژوهشگران انگلیسی به طور متوسط مردان در سن 38 سالگی مانند پدران خود می شوند به گزارش واحد مرکزیرابطه پنهانی مرگ دلخراش مرد میانسال را رقم زد
رابطه پنهانی مرگ دلخراش مرد میانسال را رقم زد زنی که با همدستی شوهرش و سه مرد دیگر فرد میانسالی را در شهرستان بدره استان ایلام کشته و متواری شده بودند همراه همدستانش دستگیر شدند زنی که با همدستی شوهرش و سه مرد دیگر فرد میانسالی را در شهرستان بدره استان ایلام کشته و متواری شتا پایان امسال صورت میگیرد ارتقای ضریب و درجه مکانیزاسیون کشاورزی همدان
تا پایان امسال صورت میگیردارتقای ضریب و درجه مکانیزاسیون کشاورزی همدانمعاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان همدان گفت تا پایان امسال در استان همدان ضریب مکانیزاسیون و هم درجه مکانیزاسیون بخش کشاورزی ارتقا مییابد محمدرضا ابراهیمی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان اظهایادی از حسن ملکشاهی در سالگرد درگذشتش
سهشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۰ نوزدهم فروردینماه سالروز درگذشت حسن ملکشاهی استاد و پیشکسوت فلسفه است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا حسن ملکشاهی سال 1307 در بابل به دنیا آمد تحصیلات خود را در مدرسههای خیراتخان مشهد و سپهسالار تهران گذراند دروس خارج-
گوناگون
پربازدیدترینها