تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات دانش، آموزش به كسانى كه شايسته آن‏اند و كوشش در عمل به آن است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827834434




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«چرا شیوخ دبی برای هنر ایرانی تصمیم می‌گیرند؟»


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: «چرا شیوخ دبی برای هنر ایرانی تصمیم می‌گیرند؟»
ایرج اسکندری معتقد است، شرکت آثار ایرانی در حراجی کریستی در دست عده‌ای دلال منحصر است که برای فروش آثار به هنرمندان ایرانی جهت می‌دهند.
آفتاب: این نقاش پیشکسوت در گفت‌و گو با ایسنا، درباره‌ی حضور آثار ایرانی در حراجی کریستی اظهار کرد: به طور کلی حضور آثار تجسمی در فضای بین‌المللی مانند حراجی‌ها، جشنواره‌ها، بینیال‌ها چه برای خرید و فروش و چه برای عرضه مفید است.


او افزود: مشکل اساسی ما در این حراجی‌ها این است که گاهی به خاطر جذب خریدار به هنرمندان خط داده می‌شود که چه سبک آثاری را تهیه‌ کنند. یعنی مطابق با سلیقه‌ی مشتری به خلق اثر هنری دست بزنند.




ایرج اسکندری
این هنرمند بیان کرد: اینکه یک مجموعه‌دار به هنرمند خط دهد که چه اثری را تولید کند برای هنرمند مانند سم است. متاسفانه ما گاهی شاهد این هستیم که هنرمندان شیوه‌های شخصی خود را رها کرده و به سراغ سبک‌هایی می‌روند که در این حراجی‌ها بازار دارند و به هنر ما لطمه زده‌است چون با چنین اتفاقی، برای یک بیزینس که چند دلال در آن نقش دارند؛ سابقه، فکر، احساس و کار هنرمند نادیده گرفته می‌شود.


این نقاش پیشکسوت تصریح کرد: متاسفانه اکنون این شیوخ دبی‌ هستند که تعیین می‌کنند نقاش ایرانی چه‌ چیزی کار کند و چه چیزی کار نکند؟ خوش‌نویسی و خط نقاشی ایرانی اکنون در این حراجی بازار دارد، البته خط‌ نگاره‌های ما اکنون در اوج هستند و خوب است که بر روی این سبک تکیه شود ولی اینکه گالری‌دار بیاید و به هنرمند نقاش بگوید که در کاری که تولید می‌کنی دو تا خط هم بگذار تا برایت بفروشم پسندیده نیست و نادیده گرفتن احساس و تکنیک هنرمند را نشان می‌دهد. باید بگذاریم تا هنرمند کار خود را بکند.


او افزود: گفته می‌شود که مجموعه‌داران آثار هنرمندان را می‌خرند و آن‌هار را به مرور عرضه می‌کنند و البته در پاسخ به این سوال که چرا آثار هنرمندان دیگر را عرضه نمی‌کنید، می‌گویند که اگر ما آثار هنرمندی که تا کنون آثارش را به مجموعه‌دار دیگر داده است، برده و عرضه کنیم در واقع برای مجموعه‌دار دیگری تبلیغ کرده‌ایم.


این هنرمند گفت: متاسفانه اکنون نفع، بیزنس و سود و سودآوری بر همه چیز غالب شده است و اصل قضیه یعنی اثر هنری فراموش شده‌است.


او افزود: گاهی می‌بینیم که شرکت آثار ایرانی در این حراجی‌ها به دست یکسری دلال افتاده است که از تاریخ هنر، سابقه‌ی هنری و هویت ایرانی اطلاع زیادی ندارند و احساس می‌کنند که اگر نقاشی ایرانی به نقاشی فلان هنرمند خارجی نزدیک باشد معاصر بودن آثار ما را نشان می‌دهد.


اسکندری گفت: وقتی به نمایشگاه‌ها نگاه می کنیم می‌بینیم که آثار بنجل شده‌اند. نقاش،‌هنرمند و دانشجو وارد سایتی می‌شود، آثار هنری را می‌بیند همان را کپی و عرضه می‌کند. باید ببینیم چقدر ارزشگذاری‌ها مبنای اصولی دارد؟ در این موضوع جای بحث وجود دارد؟ به نظر من مبنای ارزشگذاری پول، بازار و.. شده و در نتیجه تنزل یافته‌است. اگر بخواهیم بر مبنای درستی، روی یک اثری هنری ارزش‌گذاری کرده و آن را جایی عرضه کنیم، اول باید به رزومه‌ی هنرمند و ارزش خود آثار هنر بپردازیم. اخلاق مهم‌ترین عنصر اثر هنری است. متاسفانه اخلاق از بین رفته است.


او در پاسخ به این سوال که چقدر نظارت نهادهایی مانند وزارت ارشاد و موسسه‌های خصوصی بر این حراجی‌ها درست است؟ اظهار کرد: به هیچ عنوان با نظارت و هدایت موافق نیستم. کار باید سیر طبیعی خود را بگذراند. ولی از آن طرف هم دلال‌ها و منتقدین باید انصاف داشته باشند و بفهمند چه بلایی سر فرهنگ و هنر ایران می‌آید.


اسکندری گفت: زمانیکه هنوز این حراجی‌ها نبود، طرحی به فرهنگستان هنر دادم که به موجب آن، برای آثار هنری ایرانی بازار بورس ایجاد می‌شد. اساس این طرح بر مبنای رزومه، سابقه و آثار هنری هنرمند بود. یعنی قرار بود که عده‌ای از هنرمندان شاخص در داخل این بورس قرار گرفته و آثارشان مطرح شود. بر مبنای این طرح قرار بود هرسال عده ای خارج و عده‌ای داخل این بازار شوند. به این ترتیب گالری‌دار، دلال‌ و هنرمند فعال می‌شد.


او ادامه داد: امروز می‌بینیم که هر آدم بی‌سوادی یک گالری در ایران و یک گالری در دوبی زده است. و یک‌سری را هم دور خود جمع کرده است. یعنی فقط به صرف اینکه پول دارد توانسته به هنر خط دهد و جریان‌سازی کند.


در گذشته چنین نبود، نیاز است که بررسی کنیم و ببینیم که مثلا چگونه آثار پیکاسو مطرح شد؟ آثار این هنرمند مطرح شد چون منتقد و مجموعه‌دار آن آگاه بود. با تلاش‌های آگاهانه‌ی این افراد است که این آثار جمع ‌شده و سرمایه‌ی همه‌ی موزه‌های دنیا می‌شود، من نمی‌دانم با این آثاری که اکنون در ایران تولید می‌شود قرار است کدام موزه‌ی دنیا درست شود؟






تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن