واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بهترین روش مقابله با آفت سفید بالک استفاده از زنبور پارازیتوئید و کنه شکارگر است تهران - ایرنا - تحقیقات نشان می دهد بهترین روش مقابله با آفت سفید بالک در گلخانه های خیار روش بیولوژیک با استفاده از زنبور پارازیتوئید و ˈکنه شکارگرˈ است.
محمد جواد ارده مجری پروژه ˈ ارزیابی عوامل بیولوژیک سفید بالک ها در گلخانه های خیار ˈ عصر پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: یکی از روش های افزایش تولید محصولات کشاورزی، استفاده از گلخانه ها است که دارای شرایط مناسب تری برای تولید محصولات نسبت به شرایط طبیعی هستند.
وی افزود: اما آفات گیاهی، از جمله سفید بالک ها یکی مشکلات اساسی تولید محصولات گلخانه ای هستند که سالانه خسارات زیادی را به محصول وارد می کنند.
وی ادامه داد: سفید بالک حشره ای است که از شیره گیاه تغذیه می کنند، این حشره نه تنها با مکیدن شیره گیاهی باعث زرد شدن، ریزش ، خشک شدن برگ و کاهش محصول می شود، بلکه ناقل بیش از 100 ویروس گیاهی است.
ارده گفت: هر حشره ماده در مدت زمان زندگی خود حدود 160 تخم در سطح زیرین برگ ها می گذارد و لاروهای سن اول بعد از خارج شدن از تخم در پشت برگ جای می گیرند و در چهار مرحله به حشرات بالغ تبدیل می شوند.
وی اظهارداشت: روش معمول کنترل این آفات استفاده از سموم شیمیایی است و از آنجا که رشد جمعیت آفات در گلخانه به دلیل شرایط خاص محیط زیاد است از این رو مصرف سم بیشتر( گاهی دو بار در هفته ) را می طلبد در نتیجه مقدار باقیماندن سموم در محصولات که مصرف تازه خوری دارند بیشتر شده و سلامت جامعه بیش از پیش به علت مصرف بی رویه سموم شیمیایی مورد تهدید قرار می گیرد.
ارده تاکید کرد: بنابراین لزوم به کارگیری سایر روش های کنترل آفات از جمله کنترل بیولوژیک در گلخانه بیشتر احساس می شود این درحالی است که امکان موفقیت کنترل بیولوژیک در گلخانه نسبت به مزارع و باغات به دلیل محدود بودن فضا بیشتر است از این رو پروژه کنترل بیولوژیک سفید بالک ها در شرایط گلخانه های خیار کشاورزان شهرستان ورامین اجرا شد.
وی درباره این پروژه توضیح داد: دراین پروژه روش های مختلف بیولوژیک مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت مشخص شد که زنبورهای پارازیتوئید که در بدن حشره سفید بالک تخم گذاری می کند و موجب از بین رفتن آن می شود؛ به همراه کنه شکار گر می توان جمعیت آفت را کنترل کرده و از وارد شدن خسارت به محصول جلوگیری کند.
*** زنبور پارازیتوئید
زنبور پارازیتوئید با ایجاد سوراخ و تخم ریزی در تخم پروانه های کرم ساقه خوار برنج، کرم سبز برگ خوار برنج، کرم ساقه خوار ذرت، کرم غوزه پنبه، کرم سیب و کرم گلوگاه انار زندگی فعال انگلی را سپری و پس از طی مراحل لارو و شفیره به صورت حشره بالغ خارج شده و از خسارت آفات جلوگیری می کند. بر اساس آمارهای اعلام شده بین المللی سطح زیر پوشش جهانی این زنبور سالانه با نوسان 20 تا 70 میلیون هکتار مزرعه ، باغ، جنگل و مرتع است.
*** کنه ها
کَنه ها از جانوران کوچک انگلی هستند. کنه ها بندپا هستند و از راه خوردن خون پستانداران، پرندگان و گاه خزندگان و دوزیستان و آفت ها تغذیه می کنند.
کنه ها به همراه هیره ها زیررده کنه سانان (Acarina) را تشکیل می دهند.
علمی ( 4 ) **9014**1599
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
28/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]