واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
شهادتگاه شهدای نیروی دریایی ارتش در خلیج فارس گلباران شد بندرعباس – ایرنا-شهادتگاه شهدای ناوچه موشک انداز جوشن ،ناوشکن سهند و ناو سبلان که در 29فروردین سال 67 در مواجهه مستقیم با ارتش آمریکا به شهادت رسیدند در خلیج فارس گلباران شد.
به گزارش ایرنا،در این آیین که پنج شنبه بر عرشه ناوشکن جماران و با حضور خانواده تعدادی از این شهدا از استان های کرمان و تهران و همچنین خبرنگاران رسانه های هرمزگان و کرمان برگزار شد، بخش هایی از خاطرات و زندگینامه این شهدا بازخوانی گردید.
رییس عقیدتی سیاسی منطقه یکم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در این مراسم ،افتخار و جایگاه پرصلابت نیروی دریایی ارتش را نتیجه جانفشانی ها و رشادت و ازخودگذشتگی پرسنل این نیرو در مدت هشت سال دفاع مقدس دانست.
حجت الاسلام احمد حیدری افزود:در بین نیروهای نظامی ایران ،نیروی دریایی ارتش ،تنها نیرویی است که وارد رویارویی مستقیم با ارتش آمریکا شد.
وی ادامه داد:تردیدی نیست که حفظ استقلال و تمامیت کشور در پهنه دریایی و حضور پرقدرت نیروی دریایی ارتش در خلیج عدن و اقیانوس هند و آب های دور ،نتیجه اعتماد بنفسی است که به برکت خون شهدای این نیرو به دست آمده است.
رییس عقیدتی سیاسی منطقه یکم نیروی دریایی ارتش همچنین ساخت ناوشکن جماران را یکی دیگر از دستاوردهایی معرفی کرد که تنها با روحیه سلحشوری و عزت مدارانه پرسنل نیروی دریایی ارتش و همرزمان شهدای جوشن ،سهند و سبلان به دست آمده و موجب حیرت جهانیان و ارتش های دنیا شده است.
این آیین با گلباران شهادتگاه شهدای نیروی دریایی ارتش و اهدای لوح تقدیر به خانواده شهدا همراه بود و رزم نوازان نیروی دریایی ارتش نیز ،با نواختن مارش های نظامی و انقلابی حاضرین را همراهی کردند.
در 29 فروردین سال 1367 به ناوچه موشک انداز جوشن که در حال گشت در خلیج فارس بود، مأموریت داده شد که برای بررسی وضعیت ،به آن منطقه عزیمت کند.
نیروهای متجاوز آمریکایی پس از آنکه متوجه نزدیک شدن ناوچه مذکور شدند،به ناوچه جوشن که در آب های ایران قرار داشت،اخطار دادند که از منطقه خارج شود.
فرمانده ناوچه در پاسخ به آمریکایی ها گفت که ˈ این آب های ماست و شما باید از منطقه و از آب های ایران خارج شوید. ˈ
سپس آمریکایی ها با هدف قرار دادن ناوچه موشک انداز جوشن با شلیک چند موشک،این ناوچه را غرق کرده و تعدادی از نفرات آن را به شهادت رساند.
ناوشکن سهند که از بندرعباس عازم غرب خلیج فارس بود تا جایگزین ناوشکن سبلان شده و به گشت و مراقبت از جزیره خارک و سکوهای نفتی بپردازد، مأموریت یافت که به منطقه درگیری ناوچه جوشن رفته و آنها را کمک کند.
نیروهای آمریکایی که از قبل آماده درگیری بودند،با شناسایی ناوشکن سهند،این ناو را در نزدیکی جزیره هنگام مورد حمله بالگردها و ناوشکن های خود قرار دادند.
در ابتدا بالگردها به ناوشکن سهند حمله کردند که با تیراندازی توپ پاشنه به طرف آنها، مجبور به عقب نشینی شدند.
سپس از راه دور ناوشکن سهند را با موشک مورد هجوم قرار دادند و یکی پس از دیگری موشک به طرف این ناوشکن شلیک کردند.
ناوشکن سهند نیز غرق و تعداد زیادی از کارکنان آن به شهادت رسیده و عده ای نیز مجروح شدند.
ناوشکن سبلان نیز که پس از 10 روز مأموریت گشت و مراقبت از غرب خلیج فارس به سوی پایگاه خود (منطقه یکم دریایی بندرعباس) بازگشته بود، در حال گرفتن سوخت و آب در لنگرگاه بود که از پست فرماندهی ناوگان پیامی مبنی بر بازگشت و عزیمت به سوی منطقه درگیری دریافت کرد.
این ناوشکن بلافاصله به سمت منطقه مأموریت حرکت کرد و در بین راه از درگیری ناوشکن سهند با آمریکایی ها مطلع شد و نیروهای آمریکایی، هواپیماهای خود را بر فراز ناوشکن سبلان و در ارتفاع کم به پرواز درآوردند که با پدافند ناوشکن مذکور مواجه شدند.
ناوشکن سبلان با به کارگیری جنگ الکترونیک،تلاش دشمن در مورد اصابت قرار دادن آن را خنثی کرد.
در این زمان دشمن هواپیماهای با فناوری پیشرفته خود را وارد عمل کرد و با بمب های لیزری این ناوشکن را هدف قرار دادند که منجر به ایجاد شکاف در بدنه زیرآبی و صدمه به ناوشکن شد.
خوشبختانه کارکنان این ناوشکن با انجام کنترل صدمات،از غرق شدن ناو پیشگیری کرده و توانستند آن را آرام آرام به طرف بندرعباس هدایت کنند که پس از انتقال به حوض خشک کارخانجات بندرعباس و با همت مهندسان و متخصصان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران،صدماتی را که بسیاری اعتقاد داشتند امکان تعمیر آن در ایران وجود ندارد، بر روی آن انجام داده و پس از چندین ماه مجدداً آن را عملیاتی نمایند.ک/3
7192/668
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
28/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]