تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس چهل روز خود را براى خدا خالص كند چشمه هاى حكمت از قلب وى بر زبانش جارى مى شو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834801535




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زائرانی که زیره سرطان‌ زا به کرمان می‌آورند!


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
زائرانی که زیره سرطان‌ زا به کرمان می‌آورند!




ایرانی‌ها عاشق خرید هستند، آنقدر عاشق و شیدا که از این خصلت آنها به یک بیماری و اعتیاد یاد می‌شود. شهروندانی که به هر شهر و کشوری که وارد می‌شوند، بازارش را آباد می‌کنند.





روزنامه ایران: ایرانی‌ها عاشق خرید هستند، آنقدر عاشق و شیدا که از این خصلت آنها به یک بیماری  و اعتیاد یاد می‌شود. شهروندانی که به هر شهر و کشوری که وارد می‌شوند، بازارش را آباد می‌کنند.

در میان اصطلاحات روانشناسان اختلالی به عنوان اعتیاد به خرید وجود ندارد اما متخصصان امر  با توجه به این که این اختلال منجر به خریدهای افراطی می‌شود، آن را در دسته اختلال‌های «اضطرابی و ‌کنترل تکانه»‌ قرار داده‌اند. اختلالی که حالا شهرت جهانی پیدا کرده تا جایی که فروشنده‌های عربستانی هر صبح با یک ون جلوی هتل ایرانی‌هایی که برای زیارت به مکه و مدینه می‌روند، صف می‌کشند تا هموطنان طالب خرید را به بازار‌های پر زرق برق خود ببرند و با چمدان‌هایی پر از سوغاتی بازگردانند. آنها یک ریال هم از بابت نقل و انتقال و جابه‌جایی مسافران ایرانی نمی‌گیرند.

این رفت و آمدهای هر روزه که با برنامه مشخصی پیش می‌رود، کاملاً رایگان است. خریدارانی که برخی از آنها هیچ اطلاعی از بازار ندارند یا شاید آنقدر جوگیر شده‌اند که یادشان می‌رود که ایران خود خاستگاه بهترین طلای سرخ یعنی زعفران است. بنابراین در چمدان‌های آنها حتی زعفران هم پیدا می‌شود. بله زعفران عربستان! مگر عربستان هم زعفران تولید می‌کند؟ کمتر کسی خبر داشت اما به یمن بازارگردی ایرانی‌ها، زعفران عربستان هم در سبد خرید‌های ما قرار گرفت.


شاید اگر ایرانی‌ها از مکه و مدینه، زعفران خرید نمی‌کردند، هرگز کسی از این ماجرا خبردار نمی‌شد. در نهایت همه فکر می‌کردند که همسایه ایرانی که از صدقه سر ایرانی‌ها صاحب زعفران شده همین افغانستانی است که سفت و سخت شانه به شانه بیابان‌های ایران زده. افغانستانی که در سال‌های پیش بذر بهترین زعفران ایران (درجه یک) را دو دستی تقدیمش کردیم تا آن را جایگزین کشت خشخاش کند بلکه کمی از آسیب‌های این همسایگی رهایی پیدا کنیم. جایگزینی که اتفاق نیفتاد. نه کشت خشخاش کم شد و نه آنها توانستند زعفران درجه یک را از بذرهای پیشکش شده به دست بیاورند.

درجه یک در خاک ایران جواب می‌داد اما این به معنی رها شدن زعفران توسط افغانی‌ها نیست. آنها سعی کردند در بازار جهانی جایی برای خود به دست بیاورند. دریافت جوایزی توصیه شده و ساختگی و ساخت جایگاه در بازارهای اروپایی از جمله تلاش‌هایی است که سعی می‌کند جایگاهی برای زعفران نامطلوب افغانی‌ها به وجود بیاورد. آنها همچنان مدعی کشت بهترین زعفران هستند.

 خبررسانی می‌کنند و حتی خبرهایشان در رسانه‌های داخلی ما هم درج می‌شود. هیچ کس هم فکر نمی‌کند ممکن است که درج این خبرها- حتی اگر درست باشد- باعث ناامیدی کویرنشینان ایرانی شود که همه زندگی‌شان در گل‌های زعفران خلاصه می‌شود؛  کویرنشینانی که خشکسالی آزارشان می‌دهد و چشمشان به گلبرگ‌های طلای سرخ  خیره شده تا از ماحصل فروش آنها بتوانند زندگی را بگذرانند؛ هموطنان و کشاورزانی که هم خشکسالی و کویر تهدیدشان می‌کند و هم مواد مخدر اما تبلیغات آنقدر در ایران کم است که زائران ایرانی، زعفران را از عربستان می‌خرند تا مثال بارز افرادی باشند که زیره به کرمان می‌آورند.

اما بی‌توجهی به اقتصاد ملی و بی‌توجهی به وضعیت سخت زندگی کسانی که از کاشت و برداشت طلای سرخ، سهمی بخور و نمیر می‌برند، پایان این ماجرای تلخ نیست. آزمایش‌های پژوهشگران نشان می‌دهد که زعفران عربستان به دلیل استفاده از رنگ‌های غیرمجاز سرطان‌زاست.

مسأله تا آنجا پیش می‌رود که «دکتر احمدرضا فرساز»، معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نسبت به خرید محصول «صفارالزعفران» از کشورهای عربستان و عراق هشدار می‌دهد: «مصرف این زعفران، عوارض سرطان‌زایی دارد.» تا این سؤال پیش بیاید که چه اتفاقی می‌افتد که یک ایرانی از سفری دور و دراز زعفران می‌خرد تا سرطان بگیرد؟! کجای کار مسئولان ایراد داشته که یک ایرانی زعفران عربستانی را به زعفران ناب ایرانی ترجیح می‌دهد؟ در نهایت چرا تبلیغات ما اینقدر ضعیف است که شهروندان ایرانی نمی‌دانند که ناب‌ترین زعفران جهان در جغرافیای خشک خودشان تولید می‌شود؟







تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن