واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون رییس جمهوری: حمایت از پژوهش کاربردی به معنای کارآفرینی است کرمان - ایرنا - معاون علمی و فناوری رییس جمهور و رییس بنیاد ملی نخبگان گفت: حمایت از پژوهش کاربردی به معنای کارآفرینی است و نباید فراموش کرد که در کشور ما با 50 میلیون تومان می توانیم برای یک جوان شغل ایجاد کنیم.
ˈسورنا ستاریˈ روز چهارشنبه در ˈهمایش ملی تعامل صنعت و دانشگاهˈ در کرمان افزود: با وجود اینکه می گویند در پژوهش، کم هزینه می شود اما در این بخش کم هزینه نشده است.
وی ادامه داد: پژوهشهای صنعتی ما بیش از 50 سال سابقه کار دارد و میلیاردها تومان در این حوزه هزینه شده اما هنوز نتوانسته ایم تجاری سازی کنیم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: در کشاوری پنج هزار و 500 عضو هیات علمی داریم اما نمی توانیم تجاری سازی کنیم و وضع گوجه و خیار ما این است.
وی بیان کرد: در صنعت نیز وضع به همین گونه است و هنوز نتوانسته ایم خودرویی استاندارد بسازیم.
ستاری همچنین با اشاره به اینکه اجرای قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی یک قانون بسیار عجیب است افزود: این قانون به قدری مدرن است که هنوز نتوانسته ایم آن را وارد جامعه کنیم.
وی گفت: باید دانشگاههای فناوری داشته باشیم، به عنوان محلی که دانشجو با یک فکر وارد آن می شود و بعد از دو سال توانسته یک شرکت را تاسیس و کارآفرینی کند.
او گفت: در حوزه صنایع نیز اوضاع همین است لذا از صنایع دعوت می کنیم در این زمینه وارد عمل شوند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور و رییس بنیاد ملی نخبگان افزود: ما در معاونت علمی، خود را موظف به ابلاغ این قانون می دانیم اما دادن کمک بلاعوض سم است و در واقع همان کاری است که در پژوهش انجام دادیم زیرا در پژوهش از پژوهشگر نمی خواهیم که نتیجه را بدهد.
وی گفت: پروژه ها در این معاونت در مرز دانش است که باید برای آن خوب خرج کنیم زیرا باعث اقتدار ملی است اما متاسفانه هزینه های ما در این رابطه بسیار کم است اما در حوزه تجاری سازی باید وامهای کم بهره با طول مدت زیاد داشته باشیم و آن را پس دهیم.
ستاری افزود: تقویت کریدورهای تجاری سازی از مهمترین اولوییتهای است که فقط در زمینه مالی نیست بلکه مشاور می خواهند لذا حمایت کنیم تا این بازارها در اختیار ما قرار گیرد.
وی تاکید کرد: 99 درصد بودجه را رها کرده ایم و تنها در مورد یک درصد بودجه پژوهش بحث می کنیم در حالی که بودجه های صنعت، تجهیزات پزشکی و دارویی بسیار بیشتر است.
رییس بنیاد ملی نخبگان در زمینه اختراع نیز گفت: در بنیاد ملی نخبگان موظف کردیم که مخترع بتواند برای اختراع خود شناسنامه درست کند و از نظر داوران رقمی است که معاونت علمی می تواند از طریق کریدورهای تجاری سازی آن را بررسی کند.
ستاری ادامه داد: مخترعان می توانند از تسهیلات تا سقف 300 میلیون تومان استفاده کنند و در این حوزه باید بیشتر به دنبال مقررات زدایی باشیم.
وی بیان کرد: برای نخستین بار قرار است اختراعها در بورس عرضه شود و مخترعان مطمئن شوند در بازاری سالم قیمتگذاری می شود.
او گفت: مفاهیم مربوط به فناوری و نوآوری در فرهنگ ما جدید است و در حال تجربه آن هستیم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور افزود: با نزدیک شدن به معاونت علمی می توانید از بسیاری از این موارد استفاده کنید.
وی گفت: امیدواریم با رویکرد جدید دولت و ابلاغیه های رهبر معظم انقلاب روش و شیوه جدیدی در پژوهش داشته باشیم.
ستاری ادامه داد: در 10 سال گذشته 40 میلیارد تومان هم کل سرمایه گذاری در پژوهش نبوده که باید به این زمینه بیشتر توجه کرد.
وی تاکید کرد: همه ما باید در اقتصاد دانش بنیان یک حرف بزنیم.
ستاری همچنین در مورد فعالیتهای پژوهشی اعضای هیات علمی دانشگاهها گفت: نباید در برخورد با اعضای هیات علمی نامناسب عمل کرد و تمام راهها را برای آنها بست.
وی همچنین اظهارداشت: امسال برای شرکتهای مالیاتی تسهیلاتی در نظر گرفته می شود لذا به زودی 20 شرکت نخست را که توانسته اند وام بگیرند اعلام می کنیم.ک/2
7443/2624
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
27/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]