واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ابلاغ سند توسعه سلامت استان فارس به سازمان های دست اندرکار سلامت شیراز - ایرنا ،معاون پژوهشی مرکز تحقیقات و سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابلاغ سند توسعه سلامت استان فارس به سازمان های دست اندرکار سلامت برای ارائه برنامه عملیاتی و آغاز مراحل اجرایی سند خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، دکتر حسن جولایی روز چهارشنبه با اعلام این خبر، افزود:با توجه به شرایط جغرافیایی و فرهنگی هر استان کشور که منجر به ویژگی های بهداشتی و سلامت مختص همان منطقه می شود، دانشگاه علوم پزشکی شیراز اقدام به تدوین سند چندبخشی توسعه سلامت استان فارس، مبتنی بر ویژگی های بهداشتی و سلامت این استان نموده است.
وی با بیان اینکه طرح تدوین این سند، از دو سال پیش تاکنون در دانشگاه علوم پزشکی شیراز مورد پیگیری قرار گرفته است، تصریح کرد:در همین راستا، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، به عنوان متولی تدوین این سند، اقدام به تعامل با بیش از 20 سازمان مرتبط با سلامت عمومی استان نموده و در این بازه زمانی، جلسات بین بخشی بسیاری را برگزار نموده است.
دکتر جولایی ادامه داد:در نشست های برگزار شده، وضعیت کنونی استان فارس از نظر شاخص های سلامت، مورد ارزیابی قرار گرفته و نقاط ضعف، قوت، تهدیدها و فرصت ها نیز با نظر همه سازمان های مرتبط، بررسی شده است.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات و سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با اشاره به نهایی شدن سند توسعه سلامت استان فارس بر اساس استراتژی ها و راهبردهای حاصل از نشست های بین بخشی با سازمان ها و ارگان ها، ابراز داشت:نسخه نهایی شده این سند هم اکنون در اختیار سازمان های مرتبط با سلامت عمومی جامعه قرار گرفته و مقرر شده است برنامه های عملیاتی سازمان ها در نشست بعدی شورای سلامت استان ارائه شود.
وی اظهار کرد:پیش از این نیز چند دانشگاه علوم پزشکی دیگر در کشور، اقدام به تدوین این سند، مبتنی بر شرایط سلامت و بهداشت بومی استان خود کرده بودند که به تصویب شورای سلامت این استان ها رسیده و در استان ما نیز این سند، با توجه به مشکلات خاص استان طراحی شده است.
دکتر جولایی، بیماری های قلبی عروقی، سوانح ترافیکی و بیماری های روحی و روانی را از جمله محورهای عمده تدوین این سند عنوان کرد و گفت: بررسی شرایط کشاورزی و تولید محصولات سالم، شناسایی مناطق در معرض خشکسالی استان، آلودگی های زیست محیطی، دسترسی به آب آشامیدنی سالم، تغذیه سالم، بیماری هایی چون فشارخون و دیابت که همگی منجر به ایجاد شرایط محیطی و رفتاری و کمک به سیاستگذاری در امر سلامت و ارتقاء شاخص های آن می شود، از دیگر مولفه های تدوین این سند بوده است.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات و سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تاکید کرد:دستیابی به چشم انداز موردنظر این سند، تنها با همکاری بین بخشی سایر سازمان های مرتبط، و البته مردم، امکان پذیر است.
وی یادآور شد:تدوین این سند، نقشه راهی پیش روی اقداماتی است که سازمان ها هم اکنون در راستای ارتقاء سلامت عمومی جامعه انجام می دهند تا بر اساس این سند، به صورت هماهنگ شده عمل نموده و در یک راستای مشترک حرکت کنند.
برخورداری از یک زندگی سالم و مولد و با کیفیت توام با طول عمر قابل قبول و عاری از بیماری و ناتوانی،از جمله اهدافی است که برای تدوین اسناد توسعه سلامت بیان شده و بر اساس شرایط اقلیمی و منطقه ای استان ها دنبال می شود . ک/2
677
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
26/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]