واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ فروردين ۱۳۹۳ (۱۵:۳۵ب.ظ)
معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي وزارت نيرو؛ به دنبال دريافت کل هزينه توليد از مردم نيستيم / احتمال بازنگري تعرفه برق و آب در 6 ماهه دوم سال معاون وزير نيرو گفت: 60 درصد اعتبارات عمراني خود را گرفته ايم و با اين مبلغ توان پرداخت برخي از بدهي ها را پيدا کرده و کمي مشکلات مرتفع شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، از صبح امروز دور دوم جلسات هفتگي مديران و معاونان وزارت نيرو با خبرنگاران حوزه انرژي رسما کليد خورد و براي نشست اول، مهندس دائمي؛ معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي وزارت نيرو خود را در معرض پرسش خبرنگاران قرار داد.
همان طور که پيش بيني مي شد، مباحث اين نشست حول محور چند مبحث مهم درحرکت بود که از آن جمله مي توان به اقتصاد مقاومتي، درياچه ي اروميه، تعرفه آب و برق بعد از هدفمندي، خصوصي سازي نيروگاه هاو صادرات و واردات آب و برق اشاره کرد.
مهندس عليرضا دائمي در اين گفت و گوي 2 ساعته با بيان اين جمله که وزارت نيرو موظف است نيازهاي به حق مردم را رفع کند و همين رفع نياز باعث سد سازي يا رها سازي آب سده ها مي شود وارد گفت و گو با خبرنگاران شد.
وي در مورد سد سازي در کشور و سياست دولت در اين خصوص گفت: سد سازي سياست دولت نيست و اين طور نيست که به يک باره اعلام کنيم از امروز هيچ سدي در کشور ساخته نخواهد شد.
دائمي با اشاره به اين مطلب که در هر جا که نياز باشد سد خواهيم ساخت، افزود: متاسفانه در سال هاي گذشته يک اتفاق بد درذ کشور افتاد و آن هم سد سازي شتابزده و بي برنامه اي بود که بدون اصول انجام و کشور و ما را با مشکل روبه رو کرده است.
وي تاکيد کرد: بي شک هر اقدام زير ساختي و عمراني بدون مشکلات زيست محيطي نبوده و ما تنها مي توانيم اين مشکلات و تاثيرات مخرب آنها را کمي مديريت کنيم.
خشکسالي بلاي جان درياچه اروميه
معاون وزير نيرو در مورد درياچه ي اروميه چنين گفت: اين نکته که سد سازي باعث خشک شدن اروميه شده است را نمي توان به صورت صد در صد قبول کرد زيرا سدهاي بزرگ زده شده در اين حوزه همگي مربوط به قبل از انقلاب بوده و اساسا باعث هيچ مشکلي نشدند.
وي به سيلاب هاي و روان آب هاي ورودي به درياچه ي اروميه در ساليان نه چندان دور اشاره کرد و افزود: حجم اين آب ورودي گاهي آنقدر زياد بود که شهرها و روستا ها را با تهديد مواجه مي کرد.
دائمي ادامه داد: متاسفانه دهه ي 70 شمسي بسيار خشک و بي آب بود و ديگر از اين روان آب ها و سيلاب هاي خروشان نيز خبري نبود.
تمام هزينه هاي توليد را نمي توان از مردم گرفت
مهندس دائمي در مورد درصد اضافه شده به آب بها و تفاوت اين مبلغ با هزينه هاي توليد گفت: ما نمي توانيم تمام هزينه هاي توليد را از مردم دريافت کنيم و بايد براي رفع نياز مالي خود برنامه هاي موثري براي درآمدزائي و رفع نياز مالي تدوين و اجرا کرد.
وي در مورد ادامه افزايش قيمت پول برق و آب در آينده تصريح کرد: ما بايد پله پله قيمت را افزايش دهيم و نمي توانيم مثلا اعلام کنيم که در سال 97 قيمت برق و آب واقعي خواهد شد.
معاون برنامي ريزي و امور اقتصادي وزارت نيرو افزود: برنامه ما رسيدن به قيمتي نزديک به قيمت اصلي است و برنامه اي براي دريافت کل هزينه توليد از مردم نداريم.
منابع مالي براي رفع ديون در بودجه 93 ديده شده است
معاون وزير نيرو با تائيد بدهي وزارت نيرو به پيمانکاران اظهار داشت: در بودجه 93 يک رديف بودجه براي رفع بخشي از اين بدهي ها ديده شده است و قرار نيست اين ديون از قبض هاي مردم تا مين گردد.
وي ادامه داد: در بخش آب معمولا مطالبات پيمانکاران از وزارت در حدود 2000 ميليارد تومان بوده و اين ميزان طبيعي است ولي اگر مطالبات از اين ميزان بيشتر شود دچار مشکل خواهيم شد.
دائمي هنر ما در اين است که بودجه را طوري تقسيم کنيم که اين مشکل ايجاد نشود.
وي در مورد اعتبارات عمراني وزارت نيرو نيز گفت: 60 درصد اعتبارات عمراني خود را گرفته ايم و با اين مبلغ توان پرداخت برخي از بدهي ها را پيدا کرده و کمي مشکلات مرتفع شده است.
وي از بهتر شدن اوضاع مالي در سال 93 خبر داد.
صادرات آب نداريم
دائمي در مورد شايعات مطرح شده در مورد صادرات آب به کشورهاي حوزه خليج فارس گفت: اين امر را تکذيب مي کنم زيرا در خال حاضر ما هيچ نوع صادرات آب به اين کشورها نداشته و برنامه اي نيز براي اين کار نداريم.
وي ادامه داد: در گذشته موضوعي مطرح شد در مورد اينکه ما از کرخه و کارون به کشورهاي حوزه خليج فارس آب شرب بفروشيم که اين موضوع نيز مربوط به گذشته بود که البته بنا به دلايلي ميسر نشد.
معاون وزير نيرو تاکيد کرد: آب شرب مصرفي در کشورهاي حوزه خليج فارس بيشتر توسط آب شيرين کن تامين مي شود و اين کشورها تمايل بسياري براي استفاده از آب شيرين طبيعي دارند.
مشارکت کامل وزارت نيرو در فاز دوم هدفمندي
معاون وزير نيرو در امور اقتصادي در مورد آغاز فاز دوم هدفمندي يارانه ها و مشارکت وزارت نيرو در اين طرح گفت: ما مشارکت کاملي در اجراي مرحله دوم داريم زيرا برق و آب نيز جز موارد اصلي اين فاز هستند که با ساير حامل هاي انرژي مورد بازبيني قرار گرفته و در بودجه کشور و اقتصاد بعد از هدفمندي تاثير بسياري خواهند داشت.
وي در مورد افزايش مجدد قيمت برق و آب در مرحله دوم هدفمندي تاکيد کرد: به طور حتم در 6 ماهه اول هيچ افزايش مجددي صورت نخواهد گرفت اما در 6 واهه دوم با بررسي تورم و وضع اقتصادي ممکن است قيمت ها افزايش پيدا کنند.
4 نيروگاه در صف واگذاري
دائمي در مورد بحث خصوصي سازي نيروگاه ها گفت: بي شک واگذاري در سال 93 دنبال خواهد شد و ما در اين رابطه با سازمان خصوصي سازي و وزارت اقتصاد تعامل خوبي داريم.
وي ادامه داد: در حال حاضر 4 نيروگاه آماده واگذاري هستند وبايد در انتظار تصميمات وزارت اقتصاد و سازمان خصوصي سازي باشيم.
»
تصاویر مرتبط
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]