واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رژیم صهیونیستی دهها هکتار دیگر از اراضی فلسطینیان را غصب کرد تهران - ایرنا - گزارش دیروز (یکشنبه) رسانه های صهیونیستی حاکی از آن است که رژیم اشغالگر قدس بخش های وسیع دیگری از کرانه باختری را به تصرف خود درآورده است.
خبرگزاری ˈرویترزˈ به نقل از روزنامه ˈهاآرتصˈ نوشت که وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در حدود 250 ˈآکرˈ (هر آکر معادل 4047 متر مربع است) دیگر از اراضی شهرک صهیونیست نشین ˈگوش اتزیونˈ در جنوب ˈبیت المقدسˈ را متصرف شده است.
بر اساس گزارش هاآرتص، دامنه این اشغالگری طی سال های اخیر بی سابقه بوده و می تواند در نهایت به ساخت و ساز چندین شهرک دیگر در بیت المقدس منتهی شود.
اقدام مذکور بر اساس قانون مربوط به دوره امپراتوری عثمانی انجام شده که توقیف و مصادره اراضی مورد مناقشه را که چندین سال متوالی تحت کشت و زراعت قرار نگرفته است، امکان پذیر می سازد.
روزنامه هاآرتص افزود که ریش سفیدان روستاهای مجاور اراضی اشغال شده که خود را مالک می دانند، 45 روز مهلت دارند درخواست تجدید نظر کنند.
هنوز مشخص نیست که آیا این تصرف بخشی از تحریم های رژیم صهیونیستی در واکنش به اقدام دیپلماتیک طرف فلسطینی در مذاکرات سازش با این رژیم است یا خیر.
تشکیلات خودگردان فلسطین یکم آوریل (12 فروردین) 15 درخواست پیوستن به کنوانسیونها و پیمانهای بین المللی را به سازمان ملل متحد ارایه کرد.
ˈمحمد شطایهˈ از مقامات ارشد گروه مذاکره کننده فلسطین گفت که این حرکت نشان داد که اسراییل بیش از آنکه نگران مذاکرات باشد، به فکر توسعه سلطه خود بر کرانه باختری است.
به گفته وی، رژیم صهیونیستی هر آنچه را در توان دارد برای ضمیمه کردن اراضی اشغال شده انجام خواهد داد و این تصمیم صرفا نشان دهنده عزم ˈبنیامین نتانیاهوˈ (نخست وزیر رژیم صهیونیستی) برای تشدید شهرک سازی و مدفون ساختن راه حل صلح است.
ˈتسیپی لیونیˈ مذاکره کننده ارشد این رژیم پیش از انتشار خبر مذکور در گفت و گو با پایگاه خبری ˈیدیعوت آحارانوتˈ نسبت به تمدید ضرب الاجل مذاکرات سازش که در تاریخ 29 آوریل (9 اردیبهشت) به پایان می رسد، ابراز خوشبینی کرد.
وی افزود: به نظر من رهبران طرفین این مذاکره در نتیجه تلاش های میانجیگرانه آمریکا نسبت به ادامه مذاکرات ترغیب و علاقمند شده اند.
لیونی در چند روز گذشته با هدف نجات مذاکرات از بن بست ملاقات های متعددی با ˈصائب عریقاتˈ مذاکره کننده ارشد فلسطینی داشته است.
هفته گذشته ˈجان کریˈ وزیر خارجه آمریکا به صورت ضمنی از انتشار آگهی مناقصه یکم آوریل از سوی رژیم صهیونیستی برای احداث 708 باب منزل مسکونی در شرق بیت المقدس به عنوان عامل فروپاشی مذاکرات یاد کرد.
این مذاکرات پس از سه سال وقفه، ژوییه (تیر ماه) گذشته با میانجیگری کری مجددا آغاز شد.
ˈجنبش صلح اکنونˈ که یک گروه اسراییلی مخالف شهرک سازی است، در وب سایت خود اعلام کرد که دستکم 90 شهرک از 120 شهرک صهیونیست نشین در فلسطین اشغالی بر روی اراضی احداث شده که از زمان جنگ 1967 به تصرف این رژیم درآمده است. بیشتر کشورهای جهان این ساخت و سازها را غیر قانونی می دانند.
فلسطین به دنبال تشکیل دولت در کرانه غربی و نوار غزه است و بیت المقدس را پایتخت این دولت می داند. در حالیکه رژیم صهیونیستی ادعا می کند که بر اساس اسناد تاریخی و مذهبی، کرانه غربی و بیت المقدس متعلق به یهودیان است و فرض را بر این گذاشته که در هر توافق سازشی در آینده، این مناطق را تحت اشغال خود نگه دارد.
مذاکرات سازش میان تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی زمانی به بن بست رسید که این رژیم از آزاد ساختن آخرین گروه از اسرای فلسطینی مربوط به پیش از ˈپیمان اسلوˈ سر باز زد و بدین ترتیب تعهداتی را که پیش از آغاز مذاکرات بر عهده گرفته بود، نقض کرد.
اشغال خاک فلسطین توسط صهیونیست ها در سال 1946 آغاز شد و اشغالگران قدس طی سالهای 1948 تا 1978 تقریبا علاوه بر تثبیت خود در 54 درصد از خاک فلسطین، 46 درصد از مناطقی که سازمان ملل متحد در طرح بی پایه و اساس تقسیم خود آن را به فلسطینی ها اختصاص داده بود و همچنین دو درصد دیگر را شامل منطقه قدس که براساس این طرح باید بین المللی اداره می شد، به اشغال خود در آورد.
خاورم**9156**1651
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
25/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]