واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ فروردين ۱۳۹۳ (۱۰:۸ق.ظ)
مشکل درياچه اروميه قديمي است؛ کوتاهي دولت ها در بررسي اطلاعات ارسالي ماهواره ها گروه زيربنايي؛
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، در بسياري از نقاط جهان استفاده از تکنولوژي هاي نوين براي پيشگيري از برخي از اتفاقات يک امر عادي است.يکي از اين تکنولوژي ها که در اختيار بيشتر کشورهاي جهان نيز قرار دارد ماهواره است.ماهواره هاي بسياري در اطراف زمين در حال گردش هستند که هرکدام يک يا چند وظيفه ي خاص بر عهده دارند؛ از بررسي وضعيت آب و هوا گرفته تا جاسوسي. بسياري از کشورهاي جهان از اتفاقات چند ماهه آينده نيز باخبر هستند که نشان از اهميت و کارايي بالاي اين تکنولوژي در زندگي بشر دارد.
کشور نا نيز چند سالي است براي ورود به باشگاه کشورهاي داراي تکنولوژي ماهواره اي برنامه ريزي کرده و حتي در سال هاي گذشته يک ميمون را نيز به فضا فرستاد.
متاسفانه استفاده از تکنولوژي هاي روز زياد مورد استقبال دولتمردان ما قرار نگرفته است و البته دليل آن مشخص نيست. بارها با خود فکر کرديم که چرا دولتي هاي ما از اتفاقات زيست محيطي مثل خشکسالي بي خبر بوده و يا تغيير اقليم را از مدت ها قبل دنبال و درمان نمي کنند.
الته شايد برخي فکر کنند که امکانات ماهواره اي کشور ضعيف است که با توجه به اينکه ماهواره هاي جهاني براي دادن اطلاعات مورد نياز به کشورها از هيچ تحريمي پيروي نمي کنند، اين نوع تفکر اشتباه است.
براي مثال بايد از مسؤولان محترم پرسيد که چرا بعد اين همه وقت تلف کردن، تازه به فکر درياچه ي اروميه افتاده اند درحالي که درياچه ي اروميه سال هاست که با مشکل روبه رو شده و مسؤولان نيز از آن خبر داشتند.
احمد فاضلي، قائم مقام سازمان فضائي ايران در گفت و گو با خبرنگار موج، اين گفته را تاييد کرده و در ادامه مي افزايد: سازمان فضايي ايران سال ها پيش نقشه ها و عکس هاي ماهواره اي درياچه ي اروميه را در اختيار تمام دولت ها گذاشته و مي گذارد.
وي ادامه داد: ما با ارائه ي اين اطلاعات اهميت استفاده از تکنولوژي را نشان داديم اما؛ اينکه چرا از اين اطلاعات استفاده نشده است را من نمي دانم.
فاضلي افزود: سازمان فضايي اين توان را دارد تا از راه دور هر مکاني را که محيط زيست و دولت بخواهد، رصد کرده و عکس ها و تصاوير لازم را به دستشان برساند.
وي با اشاره به تصاوير گرفته شده از درياچه ي اروميه در 30 سال گذشته گفت: اين تصاوير تغييرات سالانه ي درياچه ي اروميه را به خوبي نشان مي دهند و اگر دوستان به اين اطلاعات توجه مي کردند، مي توانستند برنامه هاي مناسبي را تدوين کنند.
قائم مقام سازمان فضايي کشور تصريح کرد: اهميت سنجش از راه دور و اطلاعات و البته پردازش آنها چيزي نيست که کسي آن را نداند.
وي ادامه داد: سازمان فضايي کشور درحال حاضر در صدد ايجاد يک مرکز اطلاعات بسيار قوي در سازمان است که به زودي مستقر خواهد شد.
فاضلي محل اين مرکز را استان البرز عنوان کرد و افزود: اطلاعات بسياري از ماهواره هاي مهم سنجش از راه دور را در اختيار اين مرکز خواهد بود؛ همچنين يک سري ماهواره به صورت رايگان اطلاعات خود را در اختيار ما قرار مي دهند.
اين مقام مسؤول با اشاره به اينکه در آينده ماهواره هاي ايراني نيز در مدار قرار خواهند گرفت گفت: في نفسه آمادگي آن را داريم که يک زيرساخت را به محققان محيط زيست و ديگر حوزه ها معرفي کنيم تا از اطلاعات روز دنيا بهره مند شوند.
وي تاکيد کرد سازمان ها و بخش هاي دولتي بايد به ما بگويند چه اطلاعاتي و با چه دقت و در چه زماني را نياز دارند تا ما بتوانيم به آنها کمک کنيم.
در صحبت هاي فاضلي اين نکته نهفته بود که سال هاست مديران دولتي از مرگ تدريجي درياچه ي اروميه خبر داشتند اما؛ تنها در روزهاي حاد به فکر رفع مشکل افتادند که ديگر مي شود نوش داروي بعد از مرگ...!
مطمئنا اگر دولت ها در اين 20 سال تنها عکس هاي ماهواره اي را در کنار هم قرار مي دادند امروز به جاي برگزار کردن همايش هاي بي مصرف، شايد درياچه ي اروميه همچنان زنده بود.
»
تصاویر مرتبط
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]