محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844424838
بيش از 300 هزار ميليارد تومان ارزش يارانه حامل هاي انرژي / فشار به نفت براي تامين بودجه توسط دولت جايز نيست
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ فروردين ۱۳۹۳ (۹:۳۱ق.ظ)
ميرکاظمي: بيش از 300 هزار ميليارد تومان ارزش يارانه حامل هاي انرژي / فشار به نفت براي تامين بودجه توسط دولت جايز نيست گروه سياسي
به گزارش خبرگزاري موج، مطابق اهداف سند چشمانداز صنعت نفت در افق 1394 ايران بايد دومين توليدکننده نفت اوپک با ظرفيت 7 درصد از تقاضاي بازار جهاني باشد.
باتوجه به تحريم هاي اعمال شده و بر اساس گزارش اوپک ، ايران تا سال 2013 جايگاه سوم را از دست داده و در جايگاه پنجم قرار گرفته است. با توجه به آمارهاي موجود در گزارش موسسه سبحان نه تنها افزايش توليد نداشتهايم، بلکه رتبه ايران در توليد نفت تنزل پيدا کرده و اين مسئله ما را از رسيدن به اهداف سند چشم انداز دور نگه داشته است.
همچنين طبق اهداف سند چشم انداز صنعت نفت در افق 1404 براي افزايش ظرفيت پالايشي کشور تا 5/2 ميليون بشکه در سال 1394 نياز به 20 ميليارد دلار سرمايه گذاري است، بنابراين براي رسيدن به اهداف سند چشم انداز و همچنين افزايش ظرفيت پالايشي کشور، تکميل دو پالايشگاه ميعانات گازي خليج فارس و پارس شيراز بايد صورت پذيرد. طبق آمارهاي موجود ظرفيت پالايشي کشور در سال 2012 ، برابر با 89/1 ميليون بشکه در روز بوده است.
بر اساس سند چشم انداز صنعت نفت در افق 1404 ايران بايد سومين توليدکننده گازدر جهان با سهم 8 تا 10 درصد از تجارت جهاني گاز باشد و براي رسيدن به اهداف سند چشم انداز بايد تا پايان سال 1394 توليد روزانه گاز کشور حدود 1300 ميليون متر مکعب باشد. در سال 1383 منابع مورد نياز براي سرمايه گذاري در بخش گاز 70 ميليارد دلار برآورد شده که به نظر ميرسد باتوجه به عوامل موثر بر سرمايه گذاري، دستيابي به اهداف مورد نظر در اين بخش نيز دچار مشکل شود.
مطابق آمارهاي موجود پيش بيني مي شود باتوجه به متوسط رشد ساليانه توليد گاز در قطر (معادل 6/17) درصد، ايران رتبه نخست را تا افق 1404 چشم انداز از دست بدهد.لذا اين نرخ رشد مي تواند هشداري براي ايران باشد که داراي ميدان مشترک گازي پارس جنوبي با قطر است.
نکته آخر اين است که باتوجه به پيش بيني منابع مالي قابل تجهيز از محل سود و اندوخته هاي شرکت هاي دولتي در بخش نفت ، بعيد است بيش از 25 درصد منابع لازم براي اين سرمايه گذاري از اين محل قابل تامين باشد و همچنين باتوجه به تغيير عوامل موثر بر سرمايه گذاري نياز به منابع بيشتر وجود دارد. لذا بايد بيش از 75 درصد منابع از محل منابع مالي بخش هاي تعاوني، خصوصي داخلي به ويژه منابع خارجي به صورت سرمايه گذاري مستقيم خارجي، فاينانس و استفاده از روش ها و قراردادهايي نظير بيع متقابل در امور بالادستي تامين شود.
در همين خصوص با سيدمسعود ميرکاظمي وزيراسبق بازرگاني و نفت و همچنين رئيس کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي گفت و گويي را انجام داده ايم که به شرح زير است:
ارزيابي شما از وضعيت صادرات نفت چيست؟
اميدواريم که صادرات نفتي ايران بار ديگر به نقطه و جايگاه اصلي خود بازگردد، متاسفانه غرب تمامي شرکت ها را به شدت رصد مي کند تا ضمن اشتياق هر شرکت براي سرمايه گذاري يا خريد نفت از ايران، با تهديد و تحريم آن شرکت را منصرف مي کنند.
اگر بتوانيم به ميزان ظرفيت توليدي روز کشور که 4ميليون بشکه است، دست يابيم ، توانايي اثرگذاري مناسب در اقتصاد کشور امکان پذير خواهد شد اما با سطح فعلي استخراج امروز نفت نبايد اميد چنداني به کسب درآمدنفتي داشت.
آنچه که در بودجه 93 براي توليد روزانه نفت لحاظ شد توليد حدود 1.4 ميليون بشکه نفت خام و ميعانات است که اجازه واريز پول آن به منابع داده شده است.
درخصوص هدفمندي يارانه ها و سناريوهاي مختلف بنزين چه نظري داريد؟
مصوبه اي که به تصويب مجلس درآمد، ميزان حجم يارانه است ؛ پول پرداخت نقدي يارانه ها، منابع حمايت از توليد و سلامت جزو ماموريت هاي است که دولت بايد از محل دريافت فروش حامل هاي انرژي اين اقدامات را انجام دهد.
سقف محل تامين منابع هدفمندي در بودجه سال جاري بسته شده اما اينکه براي هر بخش از حامل هاي انرژي چه نرخي تعيين شود، آن بر عهده دولت است.
اما دولت نيز بايد اين نکته را در دستور کار خود قرار دهد که تعيين نرخ حامل هاي انرژي بايد به نحوي صورت گيرد که کمترين ميزان تاثير سوء را برخانوارهاي کم درآمد جامعه داشته باشد.
نرخ حامل هاي انرژي چگونه قيمت گذاري مي شود؟
مجلس اجازه تعيين قيمت هاي حامل هاي انرژي را به دولت سپرد ؛ دولت نيز با تحليل اطلاعات ارائه شده از سوي بانک مرکزي و وزارتخانه هاي نفت، اقتصاد و همچنين با تحليل کارشناسي و پس از يافتن نقطه بهينه در نرخ حامل هاي انرژي که بايد بر اساس آن ميزان يارانه اي که آزاد محسابه شود را در ستاد مربوطه تعيين کند ؛ دولت نيز با حضور کارشناسان و اطلاعاتي که در دسترس دارد، طبيعتا قيمت گذاري متناسبي را بايد در اين خصوص داشته باشد.
پيشنهاد افزايشي که مي توان ارائه داد، چيست؟
اصلا در اين خصوص نمي توان پيشنهاد داد زيرا کار بايد کارشناسي باشد.
بالاخره بنزين بار رواني بالايي را دارد
بنزين در دسته کالاهاي استراتژيک قرار ميگيرد اما متأسفانه توليد بنزين به بهانه غير اقتصادي بودن متوقف شد و هيچ اقدامي براي توليد بنزين در پالايشگاهها صورت نپذيرفت.
غير اقتصادي بودن توليد بنزين تنها بهانه اي بود براي فقدان توليد، در صورتي که ما نفت خام را به ترکيه ارسال و بنزين را مجدداً از آن کشور وارد ميکرديم که اين موضوع خود اقتصادي بودن توليد بنزين در داخل را توجيه ميکند.
در راستاي کنترل عرضه حاملهاي انرژي هم بايد پالايشگاهها به توليد خود ادامه دهند و هم بر کيفيت توليد بنزين بيافزايند، هرچند اگر توليد بنزين در داخل پيش از اين اتفاق ميافتاد در حال حاضر به لحاظ کمي و کيفي در موقعيت بهتري بوديم.
به نظر شما آيا همه قوانين مربوط به دريافت هدفمندي به درستي اجرا مي شود؟
اگر ماليات بر ارزش افزوده از حامل هاي انرژي بدرستي دريافت شود و سهم شهرداري ها، وزارت نيرو و شرکت هاي توليد کننده برق و نيروگاه ها، شرکت پالايش و پخش بايد بدرستي پرداخت شود ؛ اگر پول کمتري به اين بخش ها اختصاص داده شود، طبيعتا پول کمتري را از مردم دريافت مي کنيد ولي اگر مي خواهيد ماليات و عوارض و همچنين سهم چنين شرکت هايي را کاملا درست و طبق قانوني پرداخت شود، بايد حجم و سهم دريافتي يارانه آزاد شده در بين مردم بيشتر شود.
سوالي مطرح مي شود، اگر سهم ماليات بر ارزش افزوده طبق قانون درست به دستگاه هاي مختلف پرداخت شود و از طرفي ديگر سهم توليدکننده هاي انرژي مثل نيرو، پالايش و پخش، گاز و .. اينها درست پرداخت شود که در انتها کسري نداشته باشند، عددي که بايد براي افزايش يارانه ها درنظر گرفته شود بايد بيش از 34درصد باشد.
و اما اگر نخواهند اين سهم را پرداخت کنند؟
اگر دولت نخواهد اين سهم ها را پرداخت کند شايد اين افزايش تنها 30درصد باشد ؛ اگر رويه به اين صورت پيش رود آسيب هاي مجدد و جدي بر دستگاه هاي اجرايي و پيمانکاران تحميل مي شود.
متاسفانه تا به امروز که پيمانکاران از دولت طلبکارند و طبيعتا توسعه نيروگاه ها و پالايشگاه ها با مشکل مواجه مي شود و امکان اينکه کشور براي بارديگر در سال آينده با مشکلات کسري در تامين برق و بنزين مواجه شود، وجود دارد.
دولت چگونه مي تواند بجاي فشار اقتصادي بر مردم از طريق افزايش نرخ حامل هاي انرژي، اين مبلغ کسري در بودجه را از راه توليد افزايش دهد؟
اگر بخواهيم درصدد کاهش فشار بر مردم و جايگذين کردن اين مبلغ از تامين بودجه از توليد باشيم بايد نگاه ها به سمت اخذ ماليات رود.
هزينه هاي دولت و هزينه هاي اداره کشور که حدود 200هزارميليارد تومان تصويب شده و بايد حداقل 150هزار ميليارد آن تامين شود، ميزاني که دولت اين رقم را از سهم نفت تامين مي کند حدود 75هزار ميليارد تومان است و مابقي آن را بايد چگونه تامين کرد؟ متقابلا بايد اين مبلغ را از بخش ماليات تامين شود.
دولت امروز با مشکلات فراواني از جمله عدم پرداخت حقوق کارمندان مواجه است با اين حال بايد بيش از 110ميليارد دلار ميزان يارانه هاي حامل هاي انرژي را پرداخت کند ؛ اگر اين مبلغ را در نرخ ارز 2650تومان در بودجه93 ضرب شود بيش از 300 هزار ميليارد تومان ارزش يارانه هاي حامل هاي انرژي اي است که بخشي از آن اصراف مي شود.
استفاده درست از اين مبلغ را بايد به نحوي درست مديريت کرد و سرمايه مردم را نبايد اصراف کرد و با اصلاح قيمت و مديريت و همچنين با حمايت از بخش هاي ضعيف جامعه به حمايت از توليد روي بياوريم .
نبايد دولت براي اداره کشور مجبور شود که از نفت بيش از حد برداشت شود و پايه پولي بهم ريخته شود ؛ در دوسال گذشته نرخ حامل هاي انرژي تغيير پيدا نکرد ولي 35درصد تورم را در کشور شاهد بوديم.
و در آخر چرا؟
به دليل اينکه دولت در تامين بودجه کسري دارد و مجبور مي شود براي تامين کسري بر نفت فشار آورد که در نهايت دچار بهم ريخته شدن پايه پولي کشور مي شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]
صفحات پیشنهادی
پرداخت 130 هزار ميليارد تومان تا پايان اسفند سال 92/ دولت هيچ برنامهي ديگري براي افزايش قيمت حاملهاي انرژي
معاون اول رييس جمهور در تشريح فاز دوم هدفمندي يارانهها پرداخت 130 هزار ميليارد تومان تا پايان اسفند سال 92 دولت هيچ برنامهي ديگري براي افزايش قيمت حاملهاي انرژي ندارد از مجموع 90 هزار ميليارد تومان حاصل از درآمد اصلاح حاملهاي انرژي تاكنون 45 هزار ميليارد تومان آن توزيع شدهنوبخت:دولت موافق افزایش قیمت حاملهای انرژی نیست/بیش از 750 میلیارد تومان از مطالبات بیمه نسبت به دولت پرداخت
نوبخت دولت موافق افزایش قیمت حاملهای انرژی نیست بیش از 750 میلیارد تومان از مطالبات بیمه نسبت به دولت پرداخت شد معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور تاکید کرد که با توجه به سیاستهای دولت در جهت کاهش تورم و افزایش قدرت خرید مردم دولت موافق نیست که نسبت به افزایش قیمت حاماستاندار سیستان و بلوچستان: بیش از 4 هزار میلیارد تومان یارانه در سیستان و بلوچستان پرداخت شده است
استاندار سیستان و بلوچستان بیش از 4 هزار میلیارد تومان یارانه در سیستان و بلوچستان پرداخت شده استاستاندار سیستان و بلوچستان گفت در طول 37 دوره گذشته مبلغ 4 هزار و 200 میلیارد تومان یارانه به مردم سیستان و بلوچستان پرداخت شده است به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان به نقل از روابطدبیر انجمن صنایع لبنی در گفتوگو با فارس خبر داد پرداخت کامل یارانه 300 میلیارد تومانی دامداران تا پایان فرور
دبیر انجمن صنایع لبنی در گفتوگو با فارس خبر دادپرداخت کامل یارانه 300 میلیارد تومانی دامداران تا پایان فروردیندبیر انجمن صنایع لبنی گفت یارانه 300 میلیارد تومانی مربوط به سال گذشته دامداران تا آخر فروردین پرداخت میشود رضا باکری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس دفردا عرضه نفت خام در بورس انرژی آغاز میشود قیمت هر بشکه نفت خام در بورس انرژی؛ ۳۰۶ هزار تومان
فردا عرضه نفت خام در بورس انرژی آغاز میشودقیمت هر بشکه نفت خام در بورس انرژی ۳۰۶ هزار تومانشرکت ملی نفت ایران فردا یکشنبه ۳ هزار بشکه نفت خام را برای نخستین بار در تاریخ کشور در بورس انرژی عرضه میکند این عرضه به صورت روزانه و مستمر انجام شود به گزارش خبرگزاری فارس به نقل ازقيمت پايه هر بشکه نفت خام در بورس انرژي؛ 306 هزار تومان
۱۶ فروردين ۱۳۹۳ ۱۴ ۵۹ب ظ فردا آغاز عرضه نفت خام در بورس انرژي قيمت پايه هر بشکه نفت خام در بورس انرژي 306 هزار تومان شرکت ملي نفت ايران روز يکشنبه 3 هزار بشکه نفت خام را براي نخستين بار در تاريخ کشور در بورس انرژي عرضه مي کند به طوريکه مقرر شده است اين عرضه ها به صورت روزانهقیمت پایه هر بشکه نفت خام در بورس انرژی؛ 306 هزار تومان
فردا عرضه نفت خام در بورس انرژی آغاز شد قیمت پایه هر بشکه نفت خام در بورس انرژی 306 هزار تومان خبرگزاری پانا شرکت ملی نفت فردا 3 هزار بشکه نفت خام را برای نخستین بار در تاریخ کشور در تالار بورس عرضه می کند و مقرر شده است به صورت روزانه و مستمر تا سه هزار بشکه این عرضه ها ادامپتانسیل درآمدزایی بیش از دو هزار میلیارد تومانی توسط مخابرات تهران
چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۴ مدیرعامل شرکت مخابرات استان تهران معتقد است مخابرات زیرساخت توسعه کشور در همه ابعاد و حوزههای مختلف است به گزارش ایسنا صیدی با اعلام این که امسال در مخابرات سال توسعه و فرهنگ سازمانی است به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر انتخاب سال اقتصادمعاون بازسازی مسکن روستایی خراسانجنوبی خبر داد پرداخت بیش یکمیلیارد تومان یارانه تسهیلات مسکن روستایی در خرا
معاون بازسازی مسکن روستایی خراسانجنوبی خبر دادپرداخت بیش یکمیلیارد تومان یارانه تسهیلات مسکن روستایی در خراسانجنوبیمعاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی گفت تاکنون یکمیلیارد و 200 میلیون تومان یارانه تسهیلات مسکن روستایی در استان پرداخت شده استمعاون سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان خبر داد ذخیرهسازی 2 هزار تن گوشت مرغ در گیلان/ پرداخت 2 میلیارد تومان ی
معاون سازمان صنعت معدن و تجارت گیلان خبر دادذخیرهسازی 2 هزار تن گوشت مرغ در گیلان پرداخت 2 میلیارد تومان یارانه شیرمعاون بازرگانی داخلی سازمان صنعت معدن و تجارت گیلان از ذخیرهسازی دو هزار تن گوشت مرغ به منظور تنظیم بازار در این استان خبر داد مجید زیرک امروز در گفتوگو با خبمردم خراسان 1300 میلیارد تومان یارانه دریافت کردند
استانها شرق خراسان جنوبی خدمتگزار مردم خراسان 1300 میلیارد تومان یارانه دریافت کردند بیرجند- خبرگزاری مهر استاندار خراسان جنوبی گفت مردم خراسان جنوبی از ابتدای هدفمندی یارانهها بیش از هزار و 300میلیارد تومان یارانه دریافت کرده اند به گزارش خبرنگار مهر وجه اله خدمتگذار دفرماندار ویژه مرند عنوان کرد پرداخت سالانه 1300میلیارد تومان یارانه نقدی به به شهرستان مرند
فرماندار ویژه مرند عنوان کردپرداخت سالانه 1300میلیارد تومان یارانه نقدی به به شهرستان مرندفرماندار ویژه مرند گفت مرند سالانه یکهزار و 300 میلیارد ریال یارانه نقدی از دولت دریافت میکند و این یارانه در شرایطی پرداخت میشود که دولت برای اجرای پروژههای نیمهتمام تامین زیرساختهاپیشرفت 80 در صدی طرحهای هادی روستایی/ بودجه 93 به یک هزار و 300 میلیارد تومان رسید
رييس بنياد مسكن انقلاب اسلامي خبر داد پیشرفت 80 در صدی طرحهای هادی روستایی بودجه 93 به یک هزار و 300 میلیارد تومان رسید تابش گفت بودجه بنياد مسكن انقلاب اسلامي امسال 5 برابر شده كه اين رقم 1300 ميليارد تومان رسیده و افزايش قابل ملاحظهاي نسبت به سال گذشته دارد به گزارش خبرنپرونده فاز نخست هدفمندی با هزینه 133 هزار میلیارد تومانی بسته شد/ هر ایرانی یک میلیون و 845 هزار تومان یارانه
پرونده فاز نخست هدفمندی با هزینه 133 هزار میلیارد تومانی بسته شد هر ایرانی یک میلیون و 845 هزار تومان یارانه گرفت آخرین یارانه نقدی فاز نخست قانون هدفمندی یارانه ها شب گذشته به حساب سرپرستان خانوار واریز شد به گزارش نامه نیوز در شرایطی که 40 ماه از اجرای قانون هدفمندی یارانه ه893 ميليارد ارزش معامله نفت خام در بورس انرژي
۱۹ فروردين ۱۳۹۳ ۱۴ ۵۶ب ظ 893 ميليارد ارزش معامله نفت خام در بورس انرژي دو هزار و ٩٢٠ بشکه نفت به ارزش هر بشکه 306 هزارتومان ساعتي پيش فروخته شد به گزارش خبرگزاري موج نخستين محموله بشکه هاي نفت خام ايران يک شنبه عرضه و معامله شد در حاليکه روز گذشته معامله نفت خام صورت نگرفت ابعد از ۱۰۰ سال تولید نفت ایران روی داد فروش هر بشکه نفت خام ۳۰۶ هزار تومان/ حضور دو معاون وزیر در نخستین عرضه
بعد از ۱۰۰ سال تولید نفت ایران روی دادفروش هر بشکه نفت خام ۳۰۶ هزار تومان حضور دو معاون وزیر در نخستین عرضه نفت خام در بورس انرژیهر بشکه نفت خام ۳۰۶ هزار تومان فروخته شد در جلسه نخستین عرضه محموله ۲۹۲۰ بشکهای نفت خام در بورس انرژی دو معاون وزیر رئیس سازمان بورس و رئیس بورس انصدور بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان کالای غیرنفتی از گمرکات گیلان
دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۱ ناظر گمرکات گیلان گفت در سال گذشته ۱۲۰۴ میلیارد و ۵۰ میلیون تومان کالای غیرنفتی به وزن یک میلیون و ۲۴۲ هزار و ۷۴۲ تن از گمرکات گیلان صادر شده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه گیلان و به نقل از روابط عمومی گمرکات گیلان پرویز ت-
گوناگون
پربازدیدترینها