محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843826435
«تحسین»؛ رویکردي در برابر سمنها | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: تاریخ خبر : ۱۳۹۳/۱/۲۵ – گروه گردشگری- فاطمه باباخانی*: سازمانهای مردمنهاد گرچه در ایران عمر زیادی ندارند، اما در همین زمان کوتاه توانستهاند تاثیری شگرف در حوزههای مختلف داشته باشند؛ اغلب این سازمانها به دانش روزجهانی دسترسی داشته و از ابتکار و خلاقیت در اجرا و ارائه فعالیت خود بهره میگیرند. آنها برخلاف دولتیها دچار مشکلات بوروکراسی طویل اداری نیستند و تصمیماتشان در نزد عموم نیز به واسطه غیردولتی و مردمی بودن و در عین حال در دسترس بودن، بیشتر قابل پذیرش است. سازمانهای مردمنهاد، به جای اجبار از اقناع بهره میگیرند و در جلسات متعدد با مردم محلی تلاش میکنند با دانش بومی آنها آشنا شده و به پیادهسازی یا ارتقای آن یاری رسانند.
آنها میتوانند در عین رونق گردشگری، حفاظت از محیطزیست و آثار تاریخی را گسترش بخشند و در کنار آن با توانمندسازی جامعه بومی، بازارهای محلی را برای عرضه صنایع دستی شکل دهند. با این ظرفیتها و قابلیتها است که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دولت تدبیر و امید یکی از ارکان فعالیت خود را برقراری ارتباط گسترده با این سازمانها قرار داده است.
مرتضی ورهچهر، مدیرکل بخش تشکلهای این سازمان رویه بخش تحت مدیریت خود را به اختصار «تحسین» میخواند که معنایی جز تشویق و توانمندسازی این تشکلها ندارد.
***
سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سال جدید چه رویهای را در خصوص تشکلهای مردم نهاد دارد؟
ما در حوزه تشکلها برنامهای را تعریف کردهایم که «تحسین» نامیده میشود. «تحسین» نام اختصاری تسهیلگری، حمایت آموزشی و خارج کردن تصدیگری دولت، ساماندهی تشکلها به شکل منفرد و در یک فرآیند بلندمدت شبکهسازی سازمانهای مردمنهاد برای همافزایی، یاددهی و آموزش و در نهایت نظارت بر این سازمانها با دستگاههای تخصصی است. بهطور کلی ما درصدد هستیم رویه تشویق و تحسین را در برابر این سازمانها بهکار بندیم.
برای اجرای این رویه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که شما به اختصار آن را تحسین نامیدید، چه برنامههایی را تعریف کردهاید؟
در حوزه تسهیلگری ما درصدد هستیم، تفاهمنامهای را با وزارت کشور امضا کنیم که پیشنویس آن نیز آماده شده است. بر اساس این تفاهمنامه صدور و تمدید مجوز تشکلها تسریع میشود.
همچنین در حال رایزنی با نمایندگان هستیم، تا قانونی که قرار است برای تشکلهای مردمنهاد تصویب شود. شرایط سادهتری را برای اخذ مجوز داشته باشند. در حوزه آموزش نیز ما معتقدیم این امر نه به شکل دولتی، بلکه از طریق تشکلهای توانمند باید انجام شود؛ به این ترتیب که آنها کارگاههایی را برای توانمندسازی انجمنها برگزار کنند. سازماندهی، دیگر فعالیتی است که ما به آن خواهیم پرداخت. در این زمینه ما ۲ نوع تقسیمبندی جغرافیایی و محتوایی را داریم. ما چهار کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی، گردشگری و ارتباطات و اطلاعرسانی را مشخص کردهایم که هر انجمن بر اساس حوزه فعالیت خود در یکی از این کارگروهها قرار میگیرد و در سال جدید قرار است که با هر کدام از آنها ۲ هفته یکبار جلسه برگزار کنیم. همچنین در حوزه جغرافیایی در گام اول کشور را به هفت منطقه تقسیم کردهایم و بنا داریم که تشکلهای استانهای همجوار را نیز در یک کارگروه قرار دهیم.
آیا برای سیاستگذاری در حوزه سمنها نشستهایی را با آنها برگزار و برنامهها را با مشورت آنها تعریف کردهاید؟
در دولت قبل رویه ارتباط با انجمنها سازوکار مشخصی نداشت و برنامهمحور نبود، از این رو ما درصدد بازسازی اعتماد با تشکلها هستیم. در این راستا ما تاکنون ۷۸۰ تشکل را که مرتبط با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هستند شناسایی کرده و در گام دوم قصد داریم که بانک اطلاعاتی خود را تکمیل کنیم. مرحله سوم فعالیت ما، برگزاری جلسات و هماندیشیهای مشترک برای رسیدن به گفتمان و اعتماد متقابل است تا با فضای همدلی شکل گرفته به همکاریهای مشترک دست یابیم. در سال ۱۳۹۲ ما ۶ جلسه کارگروه، دو نشست هماندیشی و یک نشست سالانه را برگزار کردهایم که در کنار آنها ۱۵ جلسه کمیته کارگروهها نیز برگزار شده است.
با توجه به گستردگی ماهیت فعالیت شما، آیا میان انجمنهای فعال در حوزه فعالیت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با انجمنهای سازمانهای دیگر همپوشانی وجود دارد؟ برای رفع مشکلات این همپوشانی چه برنامهای دارید؟
ما در حوزه گردشگری با تشکلهای محیطزیستی، در حوزه صنایع دستی با بهزیستی (بسیاری از زنان که در حوزه صنایع دستی فعالیت میکنند، زنان سرپرست خانوار یا زنان اقشار پایین دست هستند)، در حوزه بینالملل با انجمنهای دوستی سایر کشور و در مواردی نیز با انجمنهای زیرمجموعه وزارت ورزش و جوانان و همچنین با شهرداریها نظیر شهرداری تهران که سرای محلات آن در حال فعالیت هستند، همپوشانی در فعالیت داریم.
در این خصوص در حال رایزنی با این ادارات و سازمانها برای عقد تفاهمنامه همکاری هستیم تا از این تداخل فعالیتی به عنوان یک فرصت بهره بگیریم. به عنوان مثال انجمنهای دوستی میتوانند به عنوان سفیران فرهنگی عمل کنند یا انجمنهای محیطزیستی میتوانند، راهنمای گردشگران برای رعایت استانداردهای محیطزیستی در سفرها و انجام یک گردشگری مسوولانه باشند. در کنار این فعالیتها ما درصدد هستیم با انعقاد یک تفاهمنامه با وزارت آموزش و پرورش درس تشکلهای مردمنهاد را به فهرست عناوین درسی اضافه کنیم، تا دانشآموزان با کار گروهی و مشارکتی آشنا شوند و در دانشگاهها نیز با همراهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با کانونهای گردشگری ارتباط برقرار کنیم.
یکی از مشکلاتی که تشکلها با آن مواجهند فضای اداری است. آیا در سازمان برای رفع این مشکل چارهای اندیشیده شده است؟
ما در سال جدید قصد داریم خانه تشکلهای مردمنهاد را در مراکز استانها راهاندازی کنیم. به این ترتیب که در هر مرکز استان یک بنای قدیمی با رعایت استانداردهای لازم برای تشکلها وجود داشته باشد. ما در اولین قدم در سازمان خودمان نیز یک اتاق را به عنوان اتاق تشکلها پیشبینی کردهایم که آنها بتوانند از سازوکارهای اداری برای اجرای اهداف خود بهرهمند شوند.
گستردگی تشکلها در شهرستانهای مختلف این ضرورت را ایجاد میکند که در هر شهری که اداره میراث فرهنگی وجود دارد، خانه تشکلها را داشته باشیم. آیا شما درصدد نیستید که برنامه خود را به شکل گستردهتری اجرا کنید؟
راهاندازی چنین اتاقها و خانههایی در هر شهر یا روستا میتواند جزو چشماندازهای ما باشد، اما آنچه در گام اول قادریم انجام دهیم ایجاد این فضاها در مراکز استانها است. ما همچنین درصددیم تفاهمنامهای را با شهرداری تهران داشته باشیم که از اماکن آنها در شورای محلهها بهرهمند شویم، اما ایدهآل ما این است که تشکلها خودشان خودکفا و خودگردان باشند و بتوانند، استقلال مالی را در عین فعالیت غیرانتفاعی خود حفظ کنند.
دکتر سلطانیفر، ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست روز درختکاری در روزهای آخر سال ۹۲ از راهاندازی یک پورتال جامع برای گردشگری کشور خبر داد؛ در تهیه مطالب این پورتال آیا از ظرفیت تشکلها استفاده میشود؟
من اطلاعات جامعی از سیاستهای پورتال ندارم، اما آنچه مسلم است این است که درهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به روی همه تشکلها باز است و ما مشتاق استفاده از ظرفیتهای آنها هستیم. در راستای این نگاه و ساماندهی اطلاعات مخاطبان دفتر ما قصد دارند پورتالی راهاندازی کنند که در آن به تشکلها لینک بدهیم و ارتباطات مجازی ایجاد کنیم. در بحث شبکهسازی نیز ما به دنبال ایجاد شبکه مجازی میان تشکلها بوده و درصددیم، از این طریق روند انتقال اطلاعات و تجربیات را تسهیل کنیم. در واقع با نگاهی که آقای سلطانیفر و دغدغههایی که آقای شیرکوند دارند و عزمی که در خود تشکلها میبینیم، میتوانیم عنوان کنیم که سال ۱۳۹۳ نقطه عطفی در فعالیت سازمانهای مردم نهاد است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]
صفحات پیشنهادی
غار گیوه کش | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
غار گیوه کِش یکی از غارهای استان مرکزی است که در روستای انجدان و ۴۰ کیلومتری اراک قرار دارد غار کوچک گیوه کش ۹ متر طول ۶ متر عرض و ۱ ۵ متر ارتفاع دارد در خصوص وجه تسمیه غار اهالی انجدان معتقدند که در زمان حمله افغانها شخص گیوهدوزی به این غار پناه میبرد و از این مکان به جاآبشار خامی باشت | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
کوه خامی یا “خامین” تازه و سرزنده در استان کهگیلویه و در نزدیکی شهر باشت یکی از کوههای زیبا و در نوع خود منحصر به فرد رشته کوه زاگرس است که در غرب و شمال غرب جغرافیایی شهر باشت و مابین باشت و شهرستان گچساران به صورت رشته کوهی ممتد رخ می نماید این کوه دارای حدود ۱رودخانه قره چای | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
رودخانه قره چای یکی از رودخانههای بزرگ و دائمی استان مرکزی است که از ارتفاعات استان همدان سرچشمه میگیرد این رود با طول ۵۴۰ کیلومتر و با جهت غربی- شرقی به مسیر خود به سمت شرق استان مرکزی ادامه میدهد و در نهایت به دریاچه نمک در استان قم میریزد وسعت حوضه آبریز رودخانه قره چاحاجی آباد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
حاجیآباد یکی از شهرهای استان هرمزگان در جنوب ایران و شمال استان هرمزگان است حاجی آباد شمالی ترین شهر استان هرمزگان است و در نزدیکی استان کرمان واقع شده است این شهر در بخش مرکزی شهرستان حاجیآباد قرار دارد فاصله حاجی آباد تا بندرعباس ۱۶۵ کیلومتر است آب و هوا و اقلیم حاجی آباد تادلیجان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
موقعیت و تقسیمات جغرافیایی شهرستان دلیجان در طول جغرافیایی ۵۰ درجه و ۱۶ دقیقه تا ۵۱ درجه و ۵ دقیقه و عرض جغرافیایی ۳۳ درجه و ۴۲ دقیقه تا ۳۴ درجه و ۱۸ دقیقه واقع شده شهر دلیجان بهعنوان مرکز این شهرستان در ارتفاع ۱۵۳۰ متری از سطح دریا قرار دارد این شهرستان از شمال به استان قم و الکاروانسرای کوردان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
کاروانسرای کوردان واقع در روستای کوردان در بخش کوخرد شهرستان بستک در غرب استان هرمزگان یکی از آثار های تاریخی و از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است سرپناه و مأمن نیاز انسان به سرپناه و مأمن در مسیر راه های بازارگانی مخصوصاً در دوران قدیم سبب اصلی ایجاد کاروانسرپنجشبه بازار میناب | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
این بازار در مرکز شهر میناب قرار دارد از یک سو به بازار می رسد و از سوی دیگر به میدان اصلی شهر متصل می گردد این بازار محل عرضه صنایع دستی و تولیدات سنتی و خانگی است در این بازار انواع حصیر ظروف حصیری سفال لوازم دوخت لباس پوشاک زنان برقع ماهی و انواع مواد غذایی عمنطقه حفاظت شده هفتاد قله | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
منطقه حفاظت شده هفتاد قله در ۲۵ کیلومتری شرق اراک ۱۵ کیلومتری شمال غربی محلات ۳۰ کیلومتری شمال خمین و ۳۵ کیلومتری شمال غربی دلیجان واقع شده است منطقه هفتاد قله به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و پوشش گیاهی انبوه و وفور جانوران وحشی قابل شکار همواره یکی از تفریحگاههای تاریخی ایرانقلعه ایلود | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
قلعه ایلود قلعه ای تاریخی واقع در روستای ایلود از توابع بخش مرکزی شهرستان بستک در غرب استان هرمزگان یکی از آثار های تاریخی و از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است قلعه ایلود یکی از محکمترین قلاع بستک بوده است آثار این دژ برفراز قله کوه ایلود باقی مانده است مدریاچه سد الغدیر | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
دریاچه سد الغدیر در ۲۵ کیلومتری شهر ساوه در محل قدیمی بند شاه عباس در تنگه وفرقان و بر روی رودخانه قره چای ساخته شده است این سد به منظور تنظیم آب رودخانه قرهچای و کنترل آن در مواقع سیلابی آبیاری اراضی دشت ساوه تأمین آب آشامیدنی شهر ساوه و شهر صنعتی کاوه و تولید نیروی برقابیتفرش | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تَفرِش یکی از شهرهای استان مرکزی در ایران است شهر تفرش مرکز شهرستان تفرش است و در میان حلقهای از کوهها قرار گرفتهاست این شهر حدوداً در ۲۲۰ کیلومتری تهران جای دارد دیرینگی این شهر به پیش از اسلام میرسد و نام آن که در اصل گبرش بوده و از گبر به معنی زرتشتی میآید گواهی بآبشار آقچه قلعه | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آبشار آقچه قلعه از مناطق دیدنی و جذاب استان مرکزی است که در مسیر رودخانه قره چای و در روستای آقچه قلعه شهرستان ساوه واقع شده استکاروانسرای بلدنگ | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
کاروانسرای بلدنگ آثاری تاریخی و باستانی در سره راه ارتباطی شهرستان لار به شهرستان بندر لنگه واقع شدهاست این کاروانسرا در مسیر راه مشهور گوچی گردنه گوچی و در پایهٔ کوه سربفلک کشیدهٔ بون کوه چهار برکه در بخش کوخرد شهرستان بستک در غرب استان هرمزگان قرار دارد و یکی از آثارهایبستههای سفر ترکیبی در دستور کار سازمان است | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۰۱ ۰۹ – معاون گردشگری و رییس ستاد مرکزی هماهنگی سفر کشور گفت بستههای سفر ترکیبی در دستور کار سازمان است به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا منطقه مازندران مرتضی رحمانی موحد اظهار داشت بحث مربوط به سرویسهای بهداشتی و مجتمعهای بین راهی مصوبه دولت گذشته است که متااصول حقوقی مربوط به فعالیت آژانس گردشگری | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
اصول حقوقی مربوط به رابطه بین مسافر و متصدی حملونقل یا آژانس گردشگری بسیار گسترده است و نمیتوان همه آنها را در یک مقاله کوتاه به زبانی ساده بیان کرد به عبارت دیگر شرح جزئیات مربوط به نظریههای متعدد درباره انعقاد قرارداد حقوق قراردادها شبه جرم حقوق کسبوکار و بازرگانی و حبدون جریان پوپولیستی نظارت میکنیم | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۰۱ ۰۹ – مدیرکل نظارت و ارزیابی گردشگری تأکید کرد دربارهی فعالیتهای بازرسی و نظارت به کارها و جریانهای پوپولیستی عوام گرایانه معتقد نیستم عبدالناصر میرچی در گفتوگو با خبرنگار سرویس گردشگری خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دربارهی اعزام گروههای نظارت وهتل جهانگردی علیصدر همدان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
آدرس شهر همدان کبودرآهنگ بخش گل تپه روستای علیصدر هتل جهانگردی علیصدر همدان هتل جهانگردی علیصدر امکانات یخچال تلویزیون رستوران سرویس فرنگی سرویس ایرانی پارکینگ نمازخانه لابی ماهواره تسهیلات ویژه مهمانسرا در کنار شگفت انگیزترین و یکی از طویل ترین غا-
گوناگون
پربازدیدترینها