واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ فروردين ۱۳۹۳ (۱۴:۸ب.ظ)
پايتخت در انحصار؛ مسوولان در پي شعار لزوم ارائه طرح هاي تشويقي براي سرعت بخشي به نوسازي بافت هاي فرسوده در شرايطي که بافت هاي فرسوده، سراسر شهر تهران را در انحصار گرفته اند، نياز است نوسازي اين بافت ها در سال 93، با مديريتي جهادي عملياتي شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، در شرايطي که هم اکنون 25 درصد از مجموعه شهر تهران را بافت هاي فرسوده تشکيل مي دهند و 30 تا 40 درصد از جمعيت پايتخت در اين بافت هاي فرسوده ساکن هستند، مسوولان و مديران شهري تلاش مي کنند که براي نوسازي اين بافت ها اقدام کنند هرچند تاکنون روند نوسازي اين بافت هاي فرسوده با عزم و اراده ملي پيوند نخورده است.
طبق آمار ارائه شده، هم اکنون بيشترين بافت فرسوده در سطح کشور متعلق به شهر تهران است و هنوز در اين شهر خانه هايي هستند که به دليل غير قابل سکونت بودن، به پاتوقي براي تجمع خلافکاران شهر تبديل شده اند.
همچنين کوچه هاي باريک با عرض کمتر از 40 سانتيمتر يکي ديگر از معضلات حال حاضر شهر تهران هستند. کوچه هايي که اگر حادثه ناگواري همچون آتش سوزي در آنها به وقوع بپيوندد، به دليل دشواري تردد آتش نشانان، شانس نجات ساکنان آن بسيار اندک خواهد بود.
بافت هاي فرسوده، محدوده هاي آسيب پذير شهر هستند و بايد با يک برنامه ريزي و مداخله هماهنگ، کار ساماندهي و ارتقاء کيفيت سکونت آنها در دستور کار مسوولان مربوطه قرار گيرد.
بر اساس اعلام شرکت عمران و بهسازي شهري ايران، مساحت بافت فرسوده (مصوب) در تهران برابر با 3268 هکتار است و نسبت مساحت بافت فرسوده به سطح كل شهر تهران در حدود 5 درصد است.
عوامل مختلفي از جمله ريزدانگي، ناپايداري و نفوذ ناپذيري سبب تعلق واژه بافت فرسوده به يک واحد مسکوني مي شود که بر طبق اين تعريف، بلوک هاي شهري ناپايدار و نفوذ ناپذير که هم اکنون در شهر تهران وجود دارند مشتمل بر 5294 بلوک با وسعت 3620 هکتار هستند ضمن اينکه بلوک هاي شهري ناپايدار و ريزدانه (واجد دو معيار) مشتمل بر 10752 بلوک با وسعت 8669 هکتار مي شوند همچنين بلوک هاي شهري ناپايدار مشتمل بر 14052 بلوک با وسعت 14792 هکتار و در نهايت بلوک هاي شهري نفوذ ناپذير نيز مشتمل بر 6171 بلوک با وسعت 4087 هکتار هستند.
در شرايطي که بافت هاي فرسوده به عنوان خطر جدي براي شهروندان به شمار مي آيند، اعضاي شوراي اسلامي شهر تهران در هر يک از جلسات خود گريزي نيز به اين موضوع دارند تا شايد وضعيت اين بافت هاي فرسوده بهبود پيدا کند.
مرتضي طلايي، نايب رئيس شوراي اسلامي شهر با بيان اينکه بايد مصاديق و تعاريف مربوط به بافت هاي فرسوده را تغيير دهيم مي گويد: چنانچه براي بهبود شرايط بافت هاي فرسوده نياز به اصلاح قانون و يا آيين نامه هاي جديد است شوراي شهر موضوع را به صورت جدي مورد توجه قرار مي دهد تا در آينده نزديک شاهد بهبود شرايط اين بافت هاي فرسوده باشيم.
وي مي افزايد: نوسازي بافت هاي فرسوده علاوه بر ارتقا شاخص هاي ايمني زندگي در يک ساختمان، نشاط و شادابي شهروندان را نيز به دنبال دارد که اهميت اين موضوع را دو چندان مي کند.
نايب رئيس شوراي اسلامي شهر تهران با ارائه راهکارهاي مختلف براي نوسازي بافت هاي فرسوده مي گويد: زماني که در يک محله به واسطه شرايط محيطي و منطقه اي، مردم آن محله فرار را بر قرار ترجيح مي دهند نمي توانيم فرسودگي ها را ناديده بگيريم بلکه بايد حمايت هاي مالي در قالب طرح هاي تشويقي مان را بيشتر کنيم تا ايمني به بناهاي فرسوده شهر باز گردد.
همچنين مهدي چمران، ديگر عضو شوراي اسلامي شهر تهران نيز از روند نوسازي بافت هاي فرسوده شهر تهران گليه مي کند و مي افزايد: متاسفانه فعاليت قابل توجهي در حوزه نوسازي بافت هاي فرسوده شهر انجام نمي شود و مشکلات مردم در اين بافت ها همچنان ادامه دارد.
وي با تاکيد بر اينکه انتظارات شورا در حوزه نوسازي بافت هاي فرسوده شهر تهران برآورده نشده است بيان مي کند: بافت هاي فرسوده از معضلات اصلي شهر تهران است و بايد با يک حرکت جهادگونه براي اصلاح اين بافت ها برخيزيم.
محمد مهدي تندگويان، عضو کميسيون عمران و شهرسازي شوراي اسلامي شهر تهران نيز در خصوص روند نوسازي بافتهاي فرسوده در شهر تهران مي گويد: بايد بستههاي تشويقي مناسبي به مردم ارائه شود آن قدر که مردم خود تمايل داشته باشند بافت هاي فرسوده خود را نوسازي کنند.
با توجه به اينکه موضوع بافت هاي فرسوده و نوسازي آنها درحال حاضر به معضلي ملي تبديل شده انتظار مي رود مسوولان در شهرهاي مختلف با ارائه راهکارهاي تشويقي براي نوسازي اين بافت ها تلاش کنند و تنها به دادن شعار در اين زمينه اکتفا نکنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]