واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیر كل دفتر برنامه ریزی و بودجه استانداری آذربایجان غربی: سالانه معادل سه برابر اعتبارات عمرانی آذربایجان غربی به مردم استان یارانه پرداخت می شود خبرگزاری پانا: مدیر كل دفتر برنامه ریزی و بودجه استانداری آذربایجان غربی گفت: سالانه معادل سه برابر اعتبارات عمرانی استان به مردمآذربایجان غربی یارانه پرداخت می شود.
۱۳۹۳ يکشنبه ۲۴ فروردين ساعت 07:55
به گزارش خبرگزاری پانا، ناصر حضرتی در برنامه زنده تلویزیونی "آی ایشیقی" که از صداوسیمای مركز آذربایجان غربی پخش می شد ؛ افزود: جمعیت آذربایجان غربی سه میلیون و 80 هزار نفر است كه با در نظر گرفتن پرداخت 455 هزار ریال به ازای هر نفر، ماهانه تقریبا1380 میلیارد ریال به مردم استان از سوی دولت یارانه پرداخت می شود.
وی اظهار كرد: این رقم سالانه حدود 16630 میلیارد ریال می شود در حالی كه میزان اعتبارات عمرانی استان در سال رقمی حدود 5000 میلیارد ریال است.
وی گفت: این نتیجه به دست می آید كه در سال معادل سه برابر اعتبارات عمرانی استان به مردم یارانه پرداخت می شود. مدیر كل دفتر برنامه ریزی و بودجه استانداری آذربایجان غربی همچنین با اشاره به اینكه در سال های 90،91و 92 حدود 49900 میلیارد ریال به مردم استان یارانه پرداخت شده است خاطر نشان كرد: این رقم معادل 10 سال اعتبارات عمرانی استان است.
وی افزود: این امر نشان می دهد كه به چه میزان از منابع دولت در سطح كشور صرف پرداخت یارانه به مردم می شود كه اگر بخشی از این منابع را كسانی كه نیاز ندارند در اختیار دولت قرار دهند خواهیم توانست در حوزه خدمات رفاهی، بیمه، امنیت غذایی، حوزه تولید و فعالیت های عمرانی هزینه كنیم.
وی تصریح كرد: همچنین اگر از ابتدای امر به جای دادن یارانه مستقیم به مردم از محل ازاد سازی حامل های انرژی ، این منابع مالی در حوزه عمران، اشتغال، بهداشت و درمان و خدمات رفاه اجتماعی هزینه می شد مردم بیشتر منتفع می شدند و میزان تورم نیز به این میزان افزایش نمی یافت.
وی خاطر نشان كرد: موضوع هدفمند سازی یارانه ها یك موضوع دولتی نیست بلكه یك موضوع حاكمیتی و ملی است كه با كل نظام در ارتباط است و به همین دلیل تمام گروه ها و اقشار مختلف مردم باید دولت را همراهی كنند.
حضرتی با اشاره به اینكه در وضعیت فعلی اگر تنها 30 درصد از مردم استان كه از استطاعت مالی برخوردار هستند از دریافت یارانه انصراف دهند رقمی بالغ بر 4990 میلیارد ریال آزاد خواهد شد گفت: این رقم برابر با اعتبارات عمرانی یك سال استان است.
وی تصریح كرد: همین موضوع نشان می دهد كه اگر هموطنانی كه از استطاعت مالی بالایی برخوردارند و دریافت یا عدم دریافت یارانه در زندگی آنها تاثیر چندانی ندارد انصراف دهند چه تاثیر مثبتی بر اقتصاد ملی كشور خواهد داشت تا به افراد نیازمند جامعه و اقشار آسیب پذیر كمك بیشتری شود.
وی در ادامه یادآور شد: اگر وضعیت پرداخت یارانه ها به نحوی شود كه دولت مجبور به استقراض از بانك مركزی شود و یا قیمت حامل های انرژی را با شیب تند افزایش دهد در میان مدت و بلند مدت با افزایش نرخ تورم افراد با استطاعت مالی نیز متضرر خواهند شد.
مدیر كل دفتر برنامه ریزی و بودجه استانداری آذربایجان غربی به آمار و ارقام ملی در حوزه پرداخت یارانه اشاره كرد و گفت: اعتبار مورد نیاز برای پرداخت یارانه در كل كشور سالانه مبلغ 420 هزار میلیارد ریال است كه از این میزان تنها 280 هزار میلیارد ریال از محل آزادسازی حامل های انرژی در اختیار دولت قرار می گیرد و مابقی آن كه بالغ بر 140هزار میلیارد ریال است به صورت استقراض از بانك مركزی تامین شده كه نتیجه ای جز افزایش تورم در جامعه و كاهش قدرت خرید مردم در پی نداشته است.
حضرتی اظهار كرد: دولت تدبیر و امید بعد از بررسی موضوع و برای پر كردن شكاف بین یارانه پرداختی به مردم و منابع حاصل از آزاد سازی انرژی كه بالغ بر 140 هزار میلیارد ریال است با چند روش مواجه بود كه یكی از آنهاافزایش قیمت حامل های انرژی با شیب تند بود كه در این راستا دولت نمی خواهد چنین اتفاقی بیفتد چرا كه نتیجه ای جز فشار آوردن به مردم و افزایش تورم و پیچیده كردن وضعیت تورم ركودی كه محصول سیاست های اعمال شده در سال های گذشته است ندارد.
وی افزود: روش دوم كاهش مبلغ یارانه ها به ازای هر نفر بود كه این روش نیز مطلوب نیست چرا كه با رقم فعلی پرداختی یارانه ها مردم قدرت خرید چندانی ندارد حال آنكه اگر این رقم كاهش یابد میزان مشكلات مردمی كه نیازمند واقعی هستند افزایش خواهد یافت. وی ادامه داد: در اثر اعمال سیاست های اقتصادی خاص در سال های گذشته امروز قدرت خرید مردم به شدت كاهش یافته و كاهش یارانه پرداختی به مردم یعنی ایجاد مشكلات عدیده اقتصادی برای آنها.
وی اضافه كرد: در روش سوم نیز دولت باید مثل دولت قبل از بانك مركزی استقراض می كرد كه این امر نیز نتیجه ای جز ایجاد تورم در جامعه ندارد. مدیر كل دفتر برنامه و بودجه استانداری ادامه داد: دولت با گزینش روش چهارم مسایل و مشكلات خود در ارتباط با تامین منابع مالی یارانه ها را با مردم كشورمان صادقانه در میان گذاشت تا آن دسته از كسانی كه یارانه ها در زندگیشان تاثیر چندانی ندارد به صورت داوطلبانه از دریافت آن انصراف دهند تا منابع حاصل در راستای اهداف دولت و برای كمك به اقشار اسیب پذیر و حوزه بهداشت و درمان، آموزش و بیمه ها هزینه شود.
حضرتی گفت: اگر دولت از افراد با سطح درامد بالای جامعه درخواست دارد تا از دریافت یارانه انصراف دهند این بدان دلیل است تا خدمات بیشتری را به حوزه تولید و حوزه رفاه اجتماعی كشور بدهد كه عواید آن نصیب همه مردم كشورمان خواهد بود و در عین حال دریافت یارانه برای بخشی از مردم كاملا ضرورت دارد و آنها حتما باید ثبت نام كنند.
وی اعلام كرد: در سطح ملی پیشنهاداتی نیز در خصوص منابع مالی حاصل از انصراف افراد از دریافت یارانه ها ارائه شده كه در قالب آن منابع ایجاد شده حاصل از انصراف در هر استان به موارد مربوط به همان استان اختصاص یابد.
وی افزود: همچنین پیشنهادی نیز ارائه شده كه اسامی انصراف دهندگان از دریافت یارانه به عنوان قهرمانان اقتصادی ثبت شود و در تاریخ كشور به یادگار بماند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]