محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844995972
وزرای دولت روحانی نباید شرمنده باشند!
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: وزرای دولت روحانی نباید شرمنده باشند!
این دولت بدون اینکه 800 میلیارد دلار پول داشته باشد تورم را کنترل کرده و کاهش داده است و رشد اقتصادی منفی 5 درصد را به صفر رسانده است. دولت در سال های قبل 800 میلیارد دلار درآمد داشت ولی رشد اقتصادی منفی 5 درصد شد و ایجاد اشتغال به صفر نزدیک شد و تورم از 11 درصد به بالای 45 درصد رسید.
کد خبر: ۳۹۲۱۰۴
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۷ - 12 April 2014
با پیروزی حسن روحانی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری رابطه دولت جدید با گروه ها و احزاب سیاسی آغاز شد. در این میان رابطه دولت با اصلاح طلبان یکی از مهمترین موضوعات تاکنون بوده است.اگرچه هیچگاه روحانی خود را اصلاحطلب نخوانده است و البته اصلاحطلبان نیز دولت را اصلاحطلب نمی دانند.
در همین راستا «تابناک» در گفت و گو با حمیدرضا جلائیپور، عضو شورای مشورتی اصلاحطلبان و استاد دانشگاه، نگاه اصلاحطلبان نسبت به عملکرد سال گذشته دولت و رابطه اصلاحطلبان با دولت را مورد بررسی قرار داده است.
اقای دکتر به نظر شما دولت چگونه توانست در انتخابات سال گذشته اقبال عمومی را به دست آورد؟ آیا حمایت افراد صاحب نفوذی همچون آقای خاتمی و هاشمی در این اقبال تاثیر داشته است؟
دولت یازدهم در بستر معضلاتی که برای جامعه قبل از انتخابات رخ داد توانست اقبال عمومی را به دست آورد و با رای قاطع بر سر کار بیاید. در این موفقیت البته حمایت آقای خاتمی و هاشمی و تشکلهای اصلاحطلب هم تاثیری تعیینکننده داشت که خود تحت تاثیر فشار اجتماعی جوانان و بدنهی اجتماعی حامی اصلاحطلبان به راس هرم رهبری اصلاحطلبان بود که زمینه را برای فرصتسازی مردم فراهم کرد.
اقلیتی مردمانگیز هشت سال تلاش کردند مردم را خوشحال و جذب کنند و حتی فکر میکردند با یارانه دادن مردم خوشحال میشوند، اما در عمل چنین نشد. روحانی برای حفظ این امید با یک چالش مهم به نام افراطگرایی روبرو است.
شما عملکرد دولت در سال گذشته را چگونه ارزیابی می کنید؟
مهمترین اتفاقی که در سال 92 رخ داد این بود که دولت نهم و دهم و حامیانشان جامعه ایران را به تونلی تاریک برده بودند، اما با انتخابات خرداد ماه 92 امید میرود جامعه از این تونل تاریک بیرون بیاید و روحانی تاکنون در این مسیر موفق بوده. به نظر من عملکرد روحانی با توجه به شرایط دشواری که در آن کار میکند در مجموع قابل دفاع است. یعنی دولتی است که برای پیگیری اهدافش قطبنما دارد. قطبنمای او این است که در دام حاشیهسازیهای افراطیها نیفتد.
اما منتقدین به عملکرد دولت کم نیستند!
بسیاری از آن ها که در هشت سال دولت اقای احمدینژاد سکوت کرده بودند حالا سکوتشان را شکستهاند و حتی موفقیتهای او را زیر سوال میبرند. شاهکار روحانی این است که فریب سر و صدای این هیاهو را نخورده است و اهداف اساسی را پیگیری کرده است.
البته نقدهای ریز و درشت متعددی هم به عملکرد دولت وارد است، اما این نقدها منافی توفیق کلی دولت در حرکت به سمت اهداف تعیینشده نیست. این نکته را هم فراموش نکنید که متاسفانه جامعهی ایران و حتی نخبگانش بعضاً کمحوصله است و صبر کافی برای تغییر تدریجی و گام به گام را که مستلزم نوعی همت ملی در بلندمدت است ندارد.
البته این که دولت به انتقادات توجه نکند به نظر درست نیست؟
اتفاقا دولت به انتقادات توجه میکند و به فحاشیها توجه نمی کند. مثلا من دیدهام که آقای محسن رنانی که از منتقدان اقتصادی دولت است در نشستهای متعدد مورد مشورت دولتیها قرار گرفته است. حرف آقای روحانی این بود که بعضی روزنامهها انتقاد نمیکنند بلکه هتاکی میکنند و امنیت کامل دارند.
عدهای معتقدند که در مدت کوتاهی که از عمر دولت میگذرد رابطه میان اصلاحطلبان با دولت تیره شده است. در همین راستا برای اثبات حرفشان به استعفای آقای نجفی و عدم حمایت صریح آقای عارف از دولت اشاره میکنند.
اتفاقا من بر خلاف نظر شما معتقدم روز به روز رابطه دولت روحانی و اصلاحطلبان عمیقتر و مستحکمتر از گذشته شده است و به مرور ارزش نیروهای کیفی اصلاحطلبان و نیاز دولت به استفاده از این نیروها در سطوح مختلف بیشتر روشن شده است.
آقای نجفی به خاطر ناراحتی جسمانی که داشتند کنارهگیری کردند. الان هم ایشان در مسئولیتی خطیر به دولت کمک میکنند و این طور نیست که از دولت جدا شده باشند. آقای عارف نیز در شش ماه گذشته در هر مصاحبه و گفت و گویی که با مردم داشته است یکی از امیدهاش این بوده است که دولت آقای روحانی موفق شود و دائما از دولت اقای روحانی حمایت کرده است و گلایههای شخصی ایشان منافی حمایت کلی نبوده است.
سیدمحمد خاتمی و علیاکبر هاشمی رفسنجانی هم به عنوان سنگینوزنترین چهرههای این جریان در حمایت از دولت سنگ تمام گذاشتهاند. آقای روحانی کاندیدای مورد حمایت اصلاحطلبان در انتخابات 92 بود و اتفاقا کاندیدای خوبی نیز بوده است. ما گفتیم به آقای روحانی رای بدهید و الان هم سرمان را جلوی مردم پایین نمیگیریم، بلکه همچنان از این انتخاب دفاع میکنیم.
اما به هرحال دولت روحانی خود را اصلاحطلب نمیداند.
ما هم به رسم اصلاحطلبی بیش از اسم به اقدامات توجه داریم و اکثر سیاستهای کلان روحانی در سیاست خارجی و اقتصادی و فرهنگی از نظر ما اصلاحطلبانه است.
اصلاح طلبان چند خواستهی اصلی داشتند که توسط آقای روحانی دارد پیگیری میشود. کشور از لحاظ بینالمللی در خطر بود. آقای روحانی ایران را از موقعیت خطر بیرون آورده است. موقعیت بینالمللی ایران در همین چند ماه چنان بهبود پیدا کرده که امروز آقای روحانی باید به وزیر خارجههای دیگر کشورها وقت بدهد تا بیایند. قبلا مردم فقط شاهد رفت و امد مقامات چند کشور فرودست مثل ونزوئلا بودند.
تورم بالای 45 درصد در کشور شوخی نبود. تورم باید کنترل میشد و خوشبختانه این اتفاق افتاد. هر چه تورم کم شود، بیخانمانها و معتادان و آسیبهای اجتماعی متراکم کنونی کمتر میشود. این دولت بدون اینکه 800 میلیارد دلار پول داشته باشد تورم را کنترل کرده و کاهش داده است و رشد اقتصادی منفی 5 درصد را به صفر رسانده است. دولت اقای احمدینژاد 800 میلیارد دلار درآمد داشت ولی رشد اقتصادی منفی 5 درصد شد و ایجاد اشتغال به صفر نزدیک شد و تورم از 11 درصد به بالای 45 درصد رسید.
در عرصهی فرهنگی هم گشایشهایی اتفاق افتاده و اهالی فرهنگ و سیاست هم نسبت به سال گذشته وضعیتی نفس راحتتری میکشند. در عرصهی فرهنگی با یک تلفن کتابهای نویسندههای دلسوز این کشور را ممنوع کرده بودند. الان کتابهای بسیاری از این نویسندهها چاپ میشود. کتابهای اساتید سالها معطل نوبت چاپ بودند. رفع این مشکلات گشایش فرهنگی است. اصلاح طلبان همین را میخواستند. نمیخواستند که پسر عموی آنها رئیس باشد. بیشتر از این را هم میخواهند اما به موانع و مقدورات و ضرورت اصلاح تدریجی هم توجه دارند.
شما اگر در دولت مسئولیتی را بر عهده داشتید، برای امسال چه اولویتی را سرلوحه کار خودتان قرار می دادید؟
مهمترین توصیه من به دولت این است که همین مسیر را که داشته ادامه دهد و وزرایش هم مثل خود آقای روحانی بدون شرمندگی عمل کنند. آقای روحانی محکم گام برمیدارند و شرمنده نیست و شفاف کار میکند. مثل گزارش 100 روزه اولش. اما بعضی از وزرا از ترس مخالفان کم حرف میزنند.
به نظر شما خط افتراق بین اعتدال و اصلاحات چیست؟
یک کار درخشان اقای روحانی این بوده است که از وقتی کاندیدا شدند به جای اینکه بین اصلاحطلب و اصولگرا و میانهرو خطکشی کند بر اعتدالگرایی و میانهروی در مقابل افراطیها تاکید کرده است. این حرکت میانهروها قبل از انتخاب شکل گرفته و تا به امروز ادامه پیدا کرده است. این همان رمز موفقیت دولت روحانی هم هست. رمز پیروزی دولت حمایت ائتلاف وسیع میانهروها که ترکیبی از اصلاحطلبان، اصولگراها معتدل و شخصیتهای مستقل بود است.
دولت باید تلاش کند آن عقبه بزرگ اجتماعی دوره انتخابات را که شرط اصلی موفقیت دولت است حفظ کند. دولتی که پشتوانه اجتماعی نداشته باشد به راحتی شکست میخورد و برنامههایش با ناکامی روبرو میشود. حتی اگر هشتصد میلیارد درامد ارزی داشته باشد، و صدا و سیما هم از آن دفاع کند. برای حفظ این عقبه اجتماعی غیر از رفع بحران معشیتی (یا رکود تورمی)، توجه بیشتر به حقوق شهروندی، تقویت تشکلهای سیاسی و احزاب و سندیکاها و سایر نهادهای نمایندگی گروههای اجتماعی متکثر، و توجه به مطالبات اقوام و اقلییتها و حقوق رسانهها ضروری است. شفافسازی و مسئولیتپذیری بیشتر دولت نیز لازم است.
پیشنهاد شما به دولت برای امسال چیست؟
دولت برای حفظ امید در جامعه باید همین کارهایی که دارد انجام میدهد را دنبال کند و البته با یک بازوی رسانهای و سیاستهای رسانهای قویتر و هوشمندانهتر به حفظ حمایت افکار عمومی توجه بیشتری کند:
1- حل مساله هستهای و کاهش تحریمها
2- رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم و جامعه
3- زمینهسازی برای افزایش قدرت جامعه و نهادهای مدنی و حقوق آحاد آن
دولت و آقای روحانی اگر مانند گزارش 100 روزه با مردم صادق باشد، مردم هم صداقت دولت را باور خواهند کرد.
متن کامل گفت و گو را اینجا بخوانید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]
صفحات پیشنهادی
از سوگند یاد کردن دکتر روحانی در بهارستان تا معرفی وزرای پیشنهادی دولت تدبیر و امید در مراسم تحلیف
گزارش مجلس در مرداد ماه 92 از سوگند یاد کردن دکتر روحانی در بهارستان تا معرفی وزرای پیشنهادی دولت تدبیر و امید در مراسم تحلیف اجراي احکام خلع يد و قلع و قمع اماکن ورزشي متوقف شد شوراي نگهبان از مصوبه بدهيهاي ارزي بانک مرکزي ايراد گرفت جزئیات دیدار گروهی از نمایندگان با رئیسوزیر بهداشت دولت روحانی به وزرای سابق بهداشت عید را تبریک گفت
وزیر بهداشت دولت روحانی به وزرای سابق بهداشت عید را تبریک گفت وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی طی پیامی فرا رسیدن سال نو را به وزرای سابق بهداشت تبریک گفت آفتاب به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت متن این پیام به شرح زیر است به نام آنکه حال و جان را دگرگون کندبهار فرصتیدیدار دسته جمعی وزرای دولت روحانی با متهم بزرگ فتنه!
دیدار دسته جمعی وزرای دولت روحانی با متهم بزرگ فتنه در حالی که اتحادیه اروپا در قطعنامهای ضدایرانی با زیر سؤال بردن انتخابات ریاست جمهوری 92 و قوانین جمهوری اسلامی خواستار آزادی فتنه گران و فعالان فتنه و دیدار با آنان شده است جمعی از وزرای دولت به دیدار خاتمی رفتند بتصاویری از وزرای دولت روحانی پس از پایان جلسه هیئت دولت
تصاویری از وزرای دولت روحانی پس از پایان جلسه هیئت دولت جلسه هیئت دولت با حضور روحانی و وزرای دولت برگزار شد 1393 1 20ماموریت ویژه رئیسالوزرای دولت روحانی چیست؟/ قاضی سابق؛ حلقه وصل اعتدالگرایان و اصلاحطلبان در انتخابات مجلس
ماموریت ویژه رئیسالوزرای دولت روحانی چیست قاضی سابق حلقه وصل اعتدالگرایان و اصلاحطلبان در انتخابات مجلس دهم قاضی سابق با مشی اعتدال گرایی و قانونمداری اش قابلیت آن را دارد که روزی بر صندلی وزارت اطلاعات دولت اصلاحات بنشیند و روزی دیگر رییس الوزرای دولت روحانی شود رها رستگابخشایش:برخورد دولت روحانی با منتقدان یادآور دوران هاشمی رفسنجانی است/روحانی نباید در گذشته بماند
بخشایش برخورد دولت روحانی با منتقدان یادآور دوران هاشمی رفسنجانی است روحانی نباید در گذشته بماند ک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با انتقاد از کمتحملی دولت در برابر انتقاد گفت متأسفانه نحوه برخورد دولت با منتقدان ما را یاد دوران آقای هاشمی میاندازد که تاب انتقاد در برابر منتقدین روقتی وزیر بهداشت دولت روحانی به وزرای سابق بهداشت عید را تبریک می گوید
وقتی وزیر بهداشت دولت روحانی به وزرای سابق بهداشت عید را تبریک می گوید جامعه > سلامت - وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی طی پیامی فرا رسیدن سال نو را به وزرای سابق بهداشت تبریک گفت به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت متن اینپارلمان اروپا دارای قدرت اجرایی نیست/دولت و دستگاه دیپلماسی را نباید تضعیف کرد
مجید انصاری پارلمان اروپا دارای قدرت اجرایی نیست دولت و دستگاه دیپلماسی را نباید تضعیف کرد تهران - ایرنا- معاون امور مجلس رییس جمهوری با بیان این که پارلمان اروپا یک نهاد رسمی اجرایی اثرگذار و دارای قدرت تقنینی یا اجرایی نیست گفت در شرایطی که دولت در حال خنثی سازی توطئه صهیوروحانی همکاری مجلس با دولت برای اجرای فاز دوم هدفمندی را خواستار شد
دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۹ نماینده مردم مسجد سلیمان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دیدار نوروزی نمایندگان با رئیس جمهور گفت که در این دیدار حسن روحانی خواستار همکاری مجلس در نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانهها و همچنین رفع ایرادات فاز اول این قانون شده است اسماعیل جلیلی دردولت روحانی نگرش بسیاری از کشورها به ایران را تغییر داد
دولت روحانی نگرش بسیاری از کشورها به ایران را تغییر داد عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی کارنامه وزارت امور خارجه کشور در سال گذشته را موفق ارزیابی کرد و گفت دولت دکتر روحانی توانست نگرش بسیاری از کشورها به ایران را عوض کند به گزارش نامه نیوز احمد بخشایش اروحانی: دولت تدبیر و امید نسبت به گسترش روابط با همه کشورها اهتمام دارد
روحانی دولت تدبیر و امید نسبت به گسترش روابط با همه کشورها اهتمام دارد تهران- ایرنا- رییس جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر ضرورت تلاش سفرای کشورمان در راستای توسعه روابط ایران با دیگر کشورها گفت دولت تدبیر و امید نسبت به گسترش روابط با همه کشورها اهتمام دارد به گزارش ایرنا از پمجید انصاری:پارلمان اروپا دارای قدرت اجرایی نیست/دولت و دستگاه دیپلماسی را نباید تضعیف کرد
مجید انصاری پارلمان اروپا دارای قدرت اجرایی نیست دولت و دستگاه دیپلماسی را نباید تضعیف کرد معاون امور مجلس رییس جمهوری با بیان این که پارلمان اروپا یک نهاد رسمی اجرایی اثرگذار و دارای قدرت تقنینی یا اجرایی نیست گفت در شرایطی که دولت در حال خنثی سازی توطئه صهیونیست ها علیه جمهبرگزاری آخرین جلسه دولت دهم در مشهد/ مجوز احمدینژاد برای تاسیس دانشگاه/حضور 55 هیئت خارجی در مراسم تحلیف روحا
دولت در مرداد ماه 92 برگزاری آخرین جلسه دولت دهم در مشهد مجوز احمدینژاد برای تاسیس دانشگاه حضور 55 هیئت خارجی در مراسم تحلیف روحانی برگزاری آخرین جلسه دولت دهم در مشهد دریافت مجوز تاسیس دانشگاه از سوی احمدینژاد حضور 55 هیئت خارجی در مراسم تحلیف روحانی و تنفیذ حکم روجانی از سدولت روحانی نگرش بسیاری از کشورهای جهان به ایران را تغییر داد
دولت روحانی نگرش بسیاری از کشورهای جهان به ایران را تغییر داد اردستان کاشان - عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی کارنامه وزارت امور خارجه در سال گذشته را بسیار موفق ارزیابی کرد و گفت دولت روحانی توانست دیدگاه بسیاری از کشورهای جهان در باره ایران را عوض کند بشباهت دولت روحانی با هاشمی در برخورد با منتقدان
شباهت دولت روحانی با هاشمی در برخورد با منتقدان یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از کمتحملی دولت در برابر انتقاد گفت متأسفانه نحوه برخورد دولت با منتقدان ما را یاد دوران آقای هاشمی میاندازد که تاب انتقاد در برابر منتقدین را نداشت به گزیونسی: رئیس وزرای دولت تدبیر و امید هستم/ دستیار ویژه رئیس جمهور مهمتر از وزارت است
یونسی رئیس وزرای دولت تدبیر و امید هستم دستیار ویژه رئیس جمهور مهمتر از وزارت استدستیار ویژه رئیس جمهور در امورد اقوام و اقلیتهای دینی با بیان اینکه این سمت به معنای ریاست بر وزیران کابینه است گفت به نظر من دستیار ویژه رئیس جمهور کاری مهمتر از وزارت است به گزارش خبرنگار حوزشیوهمتفاوت دولت روحانی برای حل یک بحران
شیوهمتفاوت دولت روحانی برای حل یک بحران در زمان صحبت مادرم با رامین مادرم فقط اشک می ریخت و قدرت بیان حتی یک کلمه را هم نداشت اینها روایت برادر یکی از 4 مرزبان ایرانی است که وارد کشور شده است خبرآنلاین در زمان صحبت مادرم با رامین مادرم فقط اشک می ریخت و قدرت بیان-
گوناگون
پربازدیدترینها