تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تكميل روزه به پرداخت زكاة يعنى فطره است، همچنان كه صلوات بر پيامبر (صلى الله عليه و آل...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844995972




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وزرای دولت روحانی نباید شرمنده باشند!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: وزرای دولت روحانی نباید شرمنده باشند!
این دولت بدون این‌که 800 میلیارد دلار پول داشته باشد تورم را کنترل کرده و کاهش داده است و رشد اقتصادی منفی 5 درصد را به صفر رسانده است. دولت در سال های قبل 800 میلیارد دلار درآمد داشت ولی رشد اقتصادی منفی 5 درصد شد و ایجاد اشتغال به صفر نزدیک شد و تورم از 11 درصد به بالای 45 درصد رسید.
کد خبر: ۳۹۲۱۰۴
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۷ - 12 April 2014


با پیروزی حسن روحانی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری رابطه دولت جدید با گروه ها و احزاب سیاسی آغاز شد. در این میان رابطه دولت با اصلاح طلبان یکی از مهمترین موضوعات تاکنون بوده است.اگرچه هیچگاه روحانی خود را اصلاح‌طلب نخوانده است و البته اصلاح‌طلبان نیز دولت را اصلاح‌طلب نمی دانند.

در همین راستا «تابناک» در گفت و گو با حمیدرضا جلائی‌پور، عضو شورای مشورتی اصلاح‌طلبان و استاد دانشگاه، نگاه اصلاح‌طلبان نسبت به عملکرد سال گذشته دولت و رابطه اصلاح‌طلبان با دولت را مورد بررسی قرار داده است.

اقای دکتر به نظر شما دولت چگونه توانست در انتخابات سال گذشته اقبال عمومی را به دست آورد؟ آیا حمایت افراد صاحب نفوذی همچون آقای خاتمی و هاشمی در این اقبال تاثیر داشته است؟

دولت یازدهم در بستر معضلاتی که برای جامعه قبل از انتخابات رخ داد توانست اقبال عمومی را به دست آورد و با رای قاطع بر سر کار بیاید. در این موفقیت البته حمایت آقای خاتمی و هاشمی و تشکل‌های اصلاح‌طلب هم تاثیری تعیین‌کننده داشت که خود تحت تاثیر فشار اجتماعی جوانان و بدنه‌ی اجتماعی حامی اصلاح‌طلبان به راس هرم رهبری اصلاح‌طلبان بود که زمینه را برای فرصت‌سازی مردم فراهم کرد.

اقلیتی مردم‌انگیز هشت سال تلاش کردند مردم را خوشحال و جذب کنند و حتی فکر می‌کردند با یارانه دادن مردم خوشحال می‌شوند، اما در عمل چنین نشد. روحانی برای حفظ این امید با یک چالش مهم به نام افراط‌‌گرایی روبرو است.

شما عملکرد دولت در سال گذشته را چگونه ارزیابی می کنید؟

 مهمترین اتفاقی که در سال 92 رخ داد این بود که دولت نهم و دهم و حامیانشان جامعه ایران را به تونلی تاریک برده بودند، اما با انتخابات خرداد ماه 92 امید می‌رود جامعه از این تونل تاریک بیرون بیاید و روحانی تاکنون در این مسیر موفق بوده. به نظر من عملکرد روحانی با توجه به شرایط دشواری که در آن کار می‌کند در مجموع قابل دفاع است. یعنی دولتی است که برای پیگیری اهدافش قطب‌نما دارد. قطب‌نمای او این است که در دام حاشیه‌سازی‌های افراطی‌ها نیفتد.

اما منتقدین به عملکرد دولت کم نیستند!

بسیاری از آن ها که در هشت سال دولت اقای احمدی‌نژاد سکوت کرده بودند حالا سکوتشان را شکسته‌اند و حتی موفقیت‌های او را زیر سوال می‌برند. شاهکار روحانی این است که فریب سر و صدای این هیاهو را نخورده است و اهداف اساسی را پیگیری کرده است.

 البته نقدهای ریز و درشت متعددی هم به عملکرد دولت وارد است، اما این نقدها منافی توفیق کلی دولت در حرکت به سمت اهداف تعیین‌شده نیست. این نکته را هم فراموش نکنید که متاسفانه جامعه‌ی ایران و حتی نخبگانش بعضاً کم‌حوصله است و صبر کافی برای تغییر تدریجی و گام به گام را که مستلزم نوعی همت ملی در بلندمدت است ندارد.

البته این که دولت به انتقادات توجه نکند به نظر درست نیست؟

اتفاقا دولت به انتقادات توجه می‌کند و به فحاشی‌ها توجه نمی کند. مثلا من دیده‌ام که آقای محسن رنانی که از منتقدان اقتصادی دولت است در نشست‌های متعدد مورد مشورت دولتی‌ها قرار گرفته است. حرف آقای روحانی این بود که بعضی روزنامه‌ها انتقاد نمی‌کنند بلکه هتاکی می‌کنند و امنیت کامل دارند.

 
عده‌ای معتقدند که در مدت کوتاهی که از عمر دولت می‌گذرد رابطه میان اصلاح‌طلبان با دولت تیره شده است. در همین راستا برای اثبات حرفشان به استعفای آقای نجفی و عدم حمایت صریح آقای عارف از دولت اشاره می‌کنند.

اتفاقا من بر خلاف نظر شما معتقدم روز به روز رابطه دولت روحانی و اصلاح‌طلبان عمیق‌تر و مستحکم‌تر از گذشته شده است و به مرور ارزش نیروهای کیفی اصلاح‌طلبان و نیاز دولت به استفاده از این نیروها در سطوح مختلف بیشتر روشن شده است.

آقای نجفی به خاطر ناراحتی جسمانی که داشتند کناره‌گیری کردند. الان هم ایشان در مسئولیتی خطیر‌ به دولت کمک می‌کنند و این طور نیست که از دولت جدا شده باشند. آقای عارف نیز در شش ماه گذشته در هر مصاحبه و گفت و گویی که با مردم داشته است یکی از امیدهاش این بوده است که دولت آقای روحانی موفق شود و دائما از دولت اقای روحانی حمایت کرده است و گلایه‌های شخصی ایشان منافی حمایت کلی نبوده است.

سیدمحمد خاتمی و علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی هم به عنوان سنگین‌وزن‌ترین چهره‌های این جریان در حمایت از دولت سنگ تمام گذاشته‌اند. آقای روحانی کاندیدای مورد حمایت اصلاح‌طلبان در انتخابات 92 بود و اتفاقا کاندیدای خوبی نیز بوده است. ما گفتیم به آقای روحانی رای بدهید و الان هم سرمان را جلوی مردم پایین نمی‌گیریم، بلکه همچنان از این انتخاب دفاع می‌کنیم.

اما به هرحال دولت روحانی خود را اصلاح‌طلب نمی‌داند.

ما هم به رسم اصلاح‌طلبی بیش از اسم به اقدامات  توجه داریم و اکثر سیاست‌های کلان روحانی در سیاست خارجی و اقتصادی و فرهنگی از نظر ما اصلاح‌طلبانه است.

 اصلاح طلبان چند خواسته‌ی اصلی داشتند که توسط آقای روحانی دارد پیگیری می‌شود. کشور از لحاظ بین‌المللی در خطر بود. آقای روحانی ایران را از موقعیت خطر بیرون آورده است. موقعیت بین‌المللی ایران در همین چند ماه چنان بهبود پیدا کرده که امروز آقای روحانی باید به وزیر خارجه‌های دیگر کشورها وقت بدهد تا بیایند. قبلا مردم فقط شاهد رفت و امد مقامات چند کشور فرودست مثل ونزوئلا بودند.

تورم بالای 45 درصد در کشور شوخی نبود. تورم باید کنترل می‌شد و خوشبختانه این اتفاق افتاد. هر چه تورم کم شود، بی‌خانمان‌ها و معتادان و آسیب‌های اجتماعی متراکم کنونی کمتر می‌شود. این دولت بدون این‌که 800 میلیارد دلار پول داشته باشد تورم را کنترل کرده و کاهش داده است و رشد اقتصادی منفی 5 درصد را به صفر رسانده است. دولت اقای احمدی‌نژاد 800 میلیارد دلار درآمد داشت ولی رشد اقتصادی منفی 5 درصد شد و ایجاد اشتغال به صفر نزدیک شد و تورم از 11 درصد به بالای 45 درصد رسید.


 در عرصه‌ی فرهنگی هم گشایش‌هایی اتفاق افتاده و اهالی فرهنگ و سیاست هم نسبت به سال گذشته وضعیتی نفس راحت‌تری می‌کشند. در عرصه‌ی فرهنگی با یک تلفن کتاب‌های نویسنده‌های دلسوز این کشور را ممنوع کرده بودند. الان کتاب‌های بسیاری از این نویسنده‌ها چاپ می‌شود. کتاب‌های اساتید سال‌ها معطل نوبت چاپ بودند. رفع این مشکلات گشایش فرهنگی است. اصلاح طلبان همین را می‌خواستند. نمی‌خواستند که پسر عموی آن‌ها رئیس باشد. بیشتر از این را هم می‌خواهند اما به موانع و مقدورات و ضرورت اصلاح تدریجی هم توجه دارند.


شما اگر در دولت مسئولیتی را بر عهده داشتید، برای امسال چه اولویتی را سرلوحه کار خودتان قرار می دادید؟

مهمترین توصیه من به دولت این است که همین مسیر را که داشته ادامه دهد و وزرایش هم مثل خود آقای  روحانی بدون شرمندگی عمل کنند. آقای روحانی محکم گام برمی‌دارند و شرمنده نیست و شفاف کار می‌کند. مثل گزارش 100 روزه اولش. اما بعضی از وزرا از ترس مخالفان کم حرف می‌زنند.


به نظر شما خط افتراق بین اعتدال و اصلاحات چیست؟

یک کار درخشان اقای روحانی این بوده است که از وقتی کاندیدا شدند به جای اینکه بین اصلاح‌طلب و اصولگرا و میانه‌رو خط‌کشی کند بر اعتدال‌گرایی و میانه‌روی در مقابل افراطی‌ها تاکید کرده است. این حرکت میانه‌روها قبل از انتخاب شکل گرفته و تا به امروز ادامه پیدا کرده است. این همان رمز موفقیت دولت روحانی هم هست. رمز پیروزی دولت حمایت ائتلاف وسیع میانه‌روها که ترکیبی از اصلاح‌طلبان، اصول‌گراها معتدل و شخصیت‌های مستقل بود است.

دولت باید تلاش کند آن عقبه بزرگ اجتماعی دوره انتخابات را که شرط اصلی موفقیت دولت است حفظ کند. دولتی که پشتوانه اجتماعی نداشته باشد به راحتی شکست می‌خورد و برنامه‌هایش با ناکامی روبرو می‌شود. حتی اگر هشتصد میلیارد درامد ارزی داشته باشد، و صدا و سیما هم از آن دفاع کند. برای حفظ این عقبه اجتماعی غیر از رفع بحران معشیتی (یا رکود تورمی)، توجه بیشتر به حقوق شهروندی، تقویت تشکل‌های سیاسی و احزاب و سندیکاها و سایر نهادهای نمایندگی گروه‌های اجتماعی متکثر، و توجه به مطالبات اقوام و اقلییتها و حقوق رسانه‌ها ضروری است. شفاف‌سازی و مسئولیت‌پذیری بیشتر دولت نیز لازم است.

پیشنهاد شما به دولت برای امسال چیست؟

دولت برای حفظ امید در جامعه باید همین کارهایی که دارد انجام می‌دهد را دنبال کند و البته با یک بازوی رسانه‌ای و سیاست‌های رسانه‌ای قوی‌تر و هوشمندانه‌تر به حفظ حمایت افکار عمومی توجه بیشتری کند:
1-    حل مساله هسته‌ای و کاهش تحریم‌ها
2-    رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم و جامعه
3-    زمینه‌سازی برای افزایش قدرت جامعه و نهادهای مدنی و حقوق آحاد آن
دولت و آقای روحانی اگر مانند گزارش 100 روزه با مردم صادق باشد، مردم هم صداقت دولت را باور خواهند کرد.

متن کامل گفت و گو را اینجا بخوانید.















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن