واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: نظر آمریکا درباره دیپلمات هسته ای ایران
پایگاه اینترنتی المانیتور نوشت:عباس عراقچی دیپلمات هسته ای ایران از نظر آمریکا فردی حرفه ای و سخت گیر است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، این پایگاه اینترنتی ، به قلم لورا روزن نوشت: وندی شرمن یکی از مقامات ارشد آمریکایی در ایمیلی به سایت المانیتور درباره دیدار دوجانبه اخیرش در وین با عراقچی گفت: ما حدود یک ساعت و نیم با هم دیدار کردیم و مطمئن شدیم که ایران هم نظر ما را درباره همه مسائل مورد بحث درک می کند آنها می توانند به طور مستقیم نظراتشان را درباره دیدگاههای ما بیان کنند.آقای عراقچی یک مذاکره کننده حرفه ای و همچنین سخت گیر است.
در ادامه این مطلب می خوانیم:عراقچی که پنجاه و سه سال دارد به تنهایی مسئولیت تیم هسته ای ایران را از سعید جلیلی تحویل گرفت پیشتر سفیر ایران در ژاپن بود. وی در زمان مبارزات انتخابات ریاست جمهوری اخیر ایران معاون آسیایی وزارت خارجه و سخنگوی این وزارتخانه بود.
از زمانی که حسن روحانی رئیس جمهوری ایران محمد جواد ظریف را به عنوان وزیر امور خارجه انتخاب کرد و راهبری مذاکرات هسته ای را به وی واگذار کرد عراقچی هم به عنوان بازیگر کلیدی این مذاکرات ظاهر شد که توافق موقت در ماه نوامبر گذشته حاصل این مذاکرات بود.او به عنوان یک شرکت کننده در مذاکرات دو جانبه با آمریکا به منظور رسیدن به توافق جامع و نهایی حضور داشته است.
در حالیکه تمایل ظریف برای تعامل با مقامات آمریکایی به سبب حضور طولانی مدت در این کشور شاید تعجب برانگیز نباشد اما عراقچی معاون وی فردی است که کمتر شناخته شده است. عراقچی درجه دکتری خود را در دانشگاه کنت در انگلیس دریافت کرده است و انگلیسی را با مهارت صحبت می کند . او یکی از افراد تیم ظریف در زمان حضورش در آمریکا به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل،نبوده است. عراقچی فردی است که در زمان ولایتی و خرازی به عنوان یک دیپلمات فعالیت کرده است و یک فرد سیاسی نیست. اما از زمانی که در ماه اوت گذشته به عنوان معاون ظریف انتخاب شد و چندین بار به عنوان بخشی از تیم ایران برای مذاکره با مقامات آمریکایی در عمان،نیویورک و ژنو ظاهر شد برای آمریکایی ها فردی چندان ناآشنا هم نیست.
مصاحبه برخی مقامات و منابع اطلاعاتی آمریکایی با المانیتور نشان می دهد عراقچی پیش از این هم در ماه مارس دو هزار و هفت ارتباطاتی با آمریکایی ها در یک اجلاس منطقه ای در عراق داشته است.به طوریکه یکی از مقامات حاضر در این اجلاس وی را فردی کاملا حرفه ای و سازنده دانسته است.
عراقچی بعدها به عنوان سفیر ایران در ژاپن انتخاب شد.
عراقچی یک دیپلمات با ادب،دانا و جوان است که در هنگام بحث به آرامی صحبت می کند و به راحتی در مجامع عمومی ظاهر می شود و سخنرانی می کند.در ماه مارس دو هزار و هشت توماس شیفر سفیر وقت آمریکا در ژاپن مطالبی را درباره سفیر جدید آن زمان ایران در توکیو یعنی عراقچی نوشت که تارو آسو وزیر خارجه ژاپن در دیدار با وی گفته اگر آمریکا و ایران بخواهند روابط دیپلماتیک خود را از سر بگیرند عراقچی احتمالا می تواند کاندیدای سفیری ایران در واشنگتن باشد.
عراقچی معاون وزیر خارجه ایران برای امور حقوقی و بین المللی است در ماه مارس دو هزار و هفت نماینده این کشور در اجلاسی در بغداد بود.در این اجلاس زلمای خلیل زاد سفیر وقت آمریکا در عراق و دیوید ساتر فیلد یکی دیگر از مقامات وزارت خارجه آمریکا هم حضور داشتند.این اجلاس در حالی برگزار شده بود که آمریکا در مقابله با گروههایی که به نیروهایش در عراق حمله می کردند عاجز شده بود.ایران ادعای آنها مبنب بر حمایت از این گروه ها را رد می کرد و برخی منابع اطلاعاتی آمریکایی اعلام کردند که ایران در این حال پیشنهاداتی به آمریکایی ها داده بود که علاقمند است در عراق همکاریهایی داشته باشد.آمریکا در سال دو هزار و هفت چند دیدار سه جانبه با ایرانی ها داشت اما به این نتیجه رسید که این دیدارها بی ثمر هستند.اما به نظر می رسد که نخستین دیدار با حضور عراقچی نمی توانسته بی ثمر باشد.یکی از حاضران آمریکایی در این دیدار در آوریل دو هزار وده در مصاحبه ای با المانیتور گفت:خاطره آن دیدار همچنان با من است.ما شاهد یک دیپلمات حرفه ای ایران بودیم.او خیلی حرفه ای عمل کرد و فردی مودب بود .گفتگوها تنها درباره نشست بود و برنتایج آن متمرکز بود.زمانی که در این اجلاس از رفتار ایران در عراق انتقاد شد و قرار شد در متن بیانیه آن هم این موضوع گنجانده شود مقامات ایرانی حاضر به آن اعتراض کردند.عراقچی در اجلاس اعلام کرد که ادعای آمریکا درباره حمایت ایران از شبه نظامیان درعراق اشتباه است و به نظر ادامه خشونت ها نمی تواند توجیحی برای ادامه حضور نیروهای خارجی در عراق باشد.
شنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]