واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > لرستان گزارش خبری/
ریزگردها در آسمان لرستان آفتابی شدند/ تاخیر در ورود ذرات گرد و غبار به دلیل بارندگیها
خرم آباد - خبرگزاری مهر: در حالی لرستان روز بیست و دوم فروردین ماه را پشت سر می گذارد که امروز نیز ذرات معلق در هوای استان از حد استاندارد عبور کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، طی یک دهه اخیر ریزگردها پای ثابت روزهای بهار و تابستان مردم لرستان بوده است ولی امسال این ذرات معلق دیرتر راهی آسمان این استان شدند تا میزان غلظت این ذرات نیز روند کاهشی داشته باشند. محمد حسین بازگیر مدیر کل محیط زیست لرستان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در مجموع استان لرستان طی سالجاری شاهد 89 روز آلوده بوده است که از مجموع این روزهای آلوده 55 روز ناسالم گزارش شده است. وی عنوان کرد: همچنین 18 روز نیز بسیار ناسالم از سوی کارشناسان محیط زیست استان معرفی شده است. هوای لرستان در شرایط ناسالم قرار دارد مدیر کل محیط زیست استان لرستان بیان داشت: همچنین میزان آلودگی هوا در لرستان طی 16 روز نیز از حد خطرناک فراتر رفته است.
بازگیر با اشاره به وضعیت آلودگی هوای استان طی سالجاری عنوان کرد: از ابتدای سال 93 تاکنون شاهد سه روز آلوده بوده ایم به طوریکه از روز بیستم فروردین ماه تاکنون آسمان استان شاهد ورود ذرات معلق آلاینده بوده است. وی میزان ذرات معلق در هوای استان را طی امروز 160 میکروگرم بر مترمکعب عنوان کرد و بیان داشت: امروز نیز هوای استان در شرایط ناسالم قرار دارد. تاخیر در ورود ذرات گرد و غبار به لرستان به دلیل بارندگیها این سخنان مدیر کل محیط زیست استان لرستان در حالی مطرح می شود که امسال ورود ریزگردها به آسمان استان دیرتر آغاز شد تا هوای استان از بیستم فروردین ماه شاهد حضور این ذرات معلق باشد در حالیکه سال گذشته چهارم فروردین ماه با 325 میکروگرم بر مترمکعب آلودگی نخستین روز آلوده سال بود تا از همان روزهای ابتدایی سال 92 لرستانیها مزه گرد و غبار را بچشند. تاخیر در ورود ذرات گرد و غبار به لرستان به نظر می رسد به دلیل بارندگیهای خوبی باشد که طی اسفندماه سال گذشته و فروردین ماه سالجاری شاهد آن بوده ایم که این موضوع را محسن تیزهوش کارشناس ارشد آلودگی های محیط زیست نیز تایید می کند. وی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه هر سال لرستان در فروردین ماه شاهد آلودگی هوای جدی و ورود موج های شدید گرد و غبار بوده است، عنوان کرد: اگر وضعیت آلودگی هوای استان را با مدت مشابه سال قبل بسنجیم اوضاع به نظر بهتر شده است.
تیزهوش ادامه داد: بارشهایی که در طول شش ماه گذشته در مناطق مختلف غرب و جنوب غرب کشور داشتیم روی روند کاهشی گرد و غبار تاثیر داشته است. این فعال محیط زیست با بیان اینکه ریزگردهای وارد شده به آسمان استانهای غرب کشور به طور عمده منشا تالابی دارند و نه منشا بیابانی افزود: با توجه به روند رو به رشد بارندگیها در این منطقه و تغذیه تالابهای مهم در این زمینه ما شاهد کاهش ورود ذرات ریز معلق تاکنون بوده ایم. روند افزایشی تعداد روزهای آلوده در لرستان از سال 86 تیزهوش البته یادآور می شود که این روند کاهشی به معنی این نیست که امسال استانهای غرب کشور از جمله استان لرستان می توانند از این پدیده در امان بمانند چرا که وضعیت آمارها حکایت از آن دارد که طی دست کم از سال 86 تاکنون تعداد روزهای آلوده در این استان روند افزایشی داشته است. وی با بیان اینکه میزان روزهای آلوده در استان لرستان از سال 86 تاکنون از 40 روز به نزدیک به 100 روز رسیده است، عنوان کرد: پدیده گرد و غبار به یکی از چالشهای اصلی استانهای غرب کشور تبدیل شده است. عمده توافقات در زمینه مهار پدیده ریزگردها روی کاغذ باقی مانده است تیزهوش با بیان اینکه متاسفانه در فاصله این سالها تلاش درخوری برای مهار این پدیده صورت نگرفته است، یادآور شد: از سال 87 تاکنون بیش از 12 تفاهم نامه میان ایران، عراق و سوریه در این رابطه امضاء شده که عمده این توافقات روی کاغذ باقی مانده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه بودجه اختصاصی برای مهار پدیده ریزگردها در استان لرستان نیز کاهش پیدا کرده است، عنوان کرد: به نظر می رسد بهار و تابستان امسال نیز استانهای غرب کشور از پدیده گرد و غبار مصون نباشند. بنابر این گزارش استان لرستان سال 88 را با 100 روز آلوده، سال 89 را با 90 روز، سال 90 را با 100 روز غبارآلود، سال 91 را با 90 روز و سال 92 را با 89 روز غبارآلود پشت سر گذاشته است تا به طور متوسط هر سال شاهد آلودگی یک سوم روزهای خود باشد. با این وجود به نظر می رسد زمان آن رسیده که به سمت ارائه آموزشها به مردم برای ایمن زیست در کنار این پدیده برویم. استمرار 10 ساله این پدیده نشان می دهد که ریزگردها دیگر مهمان ناخوانده این سرزمین نیستند بلکه باید به حضور آنها عادت کنیم و البته یاد بگیریم که چگونه در کنار این پدیده سلامت خود را حفظ کنیم.
۱۳۹۳/۱/۲۲ - ۱۵:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]