واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
روش مکانیکی جایگزین مقابله شیمیایی با علف های هرز در مزارع ذرت است تهران - ایرنا - عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی گفت: تحقیقات نشان می دهد استفاده از روش های مکانیکی برای از بین بردن علف های هرز جایگزین مناسبی برای مقابله شیمیایی است.
محمدرضا کرمی نژاد روز پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: کاربرد سموم در قالب علف کش ها و قارچ کش ها خسارات زیادی را به محیط زیست وارد می کنند و خطراتی را برای سلامت محصول و انسان به همراه دارد.
وی افزود: از این رو با هدف کاهش مصرف سموم شیمیایی در مزارع ذرت پروژه ای با عنوان ˈ تاثیر روش های مختلف کشت ذرت بر کاهش مصرف علف کش و جمعیت علف های هرز در ذرت دانه ای ˈ در موسسه تحقیقات گیاه پزشکی تعریف شد که بر اساس این پروژه روش های مختلف مکانیکی مقابله با علف های هرز مورد بررسی قرار گرفت.
وی که مجری این پروژه است گفت: در این روش مطالعه ای بر روی روش مکانیکی استفاده از ادوات کشاورزی انجام شد که بر این اساس دستگاهی به نام ˈ کولتیواتورˈ مورد آزمایش قرار گرفت ،این دستگاه مانند شخم زن زمین عمل می کند اما به آن اندازه زمین را شخم نمی زند بلکه فقط گیاهان هرز را از زمین خارج کرده و از بین می برد.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور افزود: از این دستگاه زمانی استفاده می شود که علف های هرز در مزارع ذرت می رویند و بعد از آن با نصب در پشت تراکتور در مزارع به حرکت در آمده و علف های هرز را از زمین خارج می کند.
کرمی نژاد ادامه داد: برای کاشت ذرت در مزارع زمین را کرت بندی ( تقسیم مزارع به قسمت های تقریبا مساوی ) می کنند که این کرت ها دارای پشته و جوی هستند و روش معمول کاشت ذرت بر روی پشته است اما در این مطالعه در یک روش ابداعی به جای کاشت ذرت در پشته، دانه ها در جوی کاشته شدند و به زمانی که علف های هرز شروع به رشد کردند با استفاده از ادوات کشاورزی مخصوص اقدام به جابجا کردن جوی و پشته کردیم که با این روش علف های هرز هم از بین رفتند. یعنی در این روش پشته جای جوی و جوی جای پشته قرار گرفت.
وی افزود: این روش در حال گذراندن مراحل تکمیلی است و بعد از پایان یافتن طرح و تایید نهایی کمیته فنی موسسه تحققیقات گیاهپزشکی می تواند مورد استفاده عموم قرار گیرد.
کرمی نژاد تاکید کرد: بررسی ها نشان داد استفاده از روش های مکانیکی و ابداعی هم در کاهش علف های هرز و هم عملکرد دانه های ذرت معادل روش شیمیایی بوده با این تفاوت که از هیچ گونه مواد شیمیایی برای کنترل علف های هرز و افزایش عملکرد ذرت استفاده نشده است.
به گفته وی پروژه تاثیر روش های مختلف کشت ذرت بر کاهش مصرف علف کش و جمعیت علف های هرز در ذرت دانه ای، با همکاری دکتر اسکندر زند عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی از سال 91 آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
علمی ( 4 ) **9014**1588
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]