تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834983964
به یاد سید شهیدان اهل قلم
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
به یاد سید شهیدان اهل قلم امروز را بدلیل شهادت او در چنین روزی « روز هنر انقلاب اسلامی» نامیده اند و چه تسمیه بجا و درستی ....
شهید سید مرتضی آوینی در شهریور سال 1326 در شهر ری متولد شد تحصیلات ابتدایی و متوسطه ی خود را در شهرهای زنجان، کرمان و تهران به پایان رساند و سپس به عنوان دانش جوی معماری وارد دانشکده ی هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد او از کودکی با هنر انس داشت؛ شعر می سرود داستان و مقاله می نوشت و نقاشی می کرد تحصیلات دانشگاهی اش را نیز در رشته ای به انجام رساند که به طبع هنری او سازگار بود ولی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی معماری را کنار گذاشت و به اقتضای ضرورت های انقلاب به فیلم سازی پرداخت ....
او خود نوشته است:
« حقیر دارای فوق لیسانس معماری از دانشکده ی هنرهای زیبا هستم اما کاری را که اکنون انجام می دهم نباید به تحصیلاتم مربوط دانست حقیر هرچه آموخته ام از خارج دانشگاه است بنده با یقین کامل می گویم که تخصص حقیقی در سایه ی تعهد اسلامی به دست می آید و لاغیر قبل از انقلاب بنده فیلم نمی ساخته ام اگرچه با سینما آشنایی داشته ام. اشتغال اساسی حقیر قبل از انقلاب در ادبیات بوده است... با شروع انقلاب تمام نوشته های خویش را - اعم از تراوشات فلسفی، داستان های کوتاه، اشعار و... - در چند گونی ریختم و سوزاندم و تصمیم گرفتم که دیگر چیزی که ˈحدیث نفسˈ باشد ننویسم و دیگر از ˈخودمˈ سخنی به میان نیاورم... سعی کردم که ˈخودمˈ را از میان بردارم تا هرچه هست خدا باشد، و خدا را شکر بر این تصمیم وفادار مانده ام. البته آن چه که انسان می نویسد همیشه تراوشات درونی خود اوست همه ی هنرها این چنین هستند کسی هم که فیلم می سازد اثر تراوشات درونی خود اوست اما اگر انسان خود را در خدا فانی کند، آن گاه این خداست که در آثار او جلوه گر می شود حقیر این چنین ادعایی ندارم ولی سعیم بر این بوده است.»
شهید آوینی فیلم سازی را در اوایل پیروزی انقلاب با ساختن چند مجموعه درباره ی غائله ی گنبد (مجموعه ی شش روز در ترکمن صحرا)، سیل خوزستان و ظلم خوانین (مجموعه ی مستند خان گزیده ها) آغاز کرد
« با شروع کار جهاد سازندگی در سال 58 به روستاها رفتیم که برای خدا بیل بزنیم بعدها ضرورت های موجود رفته رفته ما را به فیلم سازی کشاند... ما از ابتدا در گروه جهاد نیتمان این بود که نسبت به همه ی وقایعی که برای انقلاب اسلام و نظام پیش می آید عکس العمل نشان بدهیم مثلاً سیل خوزستان که واقع شد، همان گروهی که بعدها مجموعه ی حقیقت را ساختیم به خوزستان رفتیم و یک گزارش مفصل تهیه کردیم آن گزارش در واقع جزو اولین کارهایمان در گروه جهاد بود بعد، غائله ی خسرو و ناصر قشقایی پیش آمد و مابه فیروزآباد، آباده و مناطق درگیری رفتیم... وقتی فیروز آباد در محاصره بود، ما با مشکلات زیادی از خط محاصره گذشتیم و خودمان را به فیروزآباد رساندیم. در واقع اولین صحنه های جنگ را ما در آن جا، در جنگ با خوانین گرفتیم.»
گروه جهاد اولین گروهی بود که بلافاصله بعد از شروع جنگ به جبهه رفت دو تن از اعضای گروه در همان روزهای او جنگ در قصر شیرین اسیر شدند و نفر سوم، در حالی که تیر به شانه اش خورده بود، از حلقه ی محاصره گریخت. گروه بار دیگر تشکل یافت و در روزهای محاصره ی خرمشهر برای تهیه ی فیلم وارد این شهر شد:
« وقتی به خرمشهر رسیدیم هنوز خونین شهر نشده بود شهر هنوز سرپا بود، اگرچه احساس نمی شد که این حالت زیاد پر دوام باشد، و زیاد هم دوام نیاورد ما به تهران بازگشتیم و شبانه روز پای میز موویلا کار کردیم تا اولین فیلم مستند جنگی درباره ی خرمشهر از تلویزیون پخش شد؛ فتح خون.»
مجموعه ی یازده قسمتی ˈحقیقتˈ کار بعدی گروه محسوب می شد که یکی از هدف های آن ترسیم علل سقوط خرمشهر بود.
« یک هفته ای نگذشته بود که خرمشهر سقوط کرد و ما در جست و جوی ˈحقیقتˈ ماجرا به آبادان رفتیم که سخت در محاصره بود تولید مجموعه ی حقیقت این گونه آغاز شد.»
کار گروه جهاد در جبهه ها ادامه یافت و با شروع عملیات والفجر هشت، شکل کاملاً منسجم و به هم پیوسته ای پیدا کرد آغاز تهیه ی مجموعه ی زیبا و ماندگار روایت فتح که بعد از این عملیات تا پایان جنگ به طور منظم از تلویزیون پخش شد به همان ایام باز می گردد.
شهید آوینی درباره ی انگیزه ی گروه جهاد در ساختن این مجموعه که نزدیک به هفتاد برنامه است چنین می گوید:
« انگیزش درونی هنرمندانی که در واحد تلویزیونی جهاد سازندگی جمع آمده بودند آن ها را به جبهه های دفاع مقدس می کشاند وظایف و تعهدات اداری.
اولین شهیدی که دادیم علی طالبی بود که در عملیات طریق القدس به شهادت رسید و آخرین شان مهدی فلاحت پور است که همین امسال ˈ1371ˈ در لبنان شهید شد... و خوب، دیگر چیزی برای گفتن نمانده است، جز آن که ما خسته نشده ایم و اگر باز جنگی پیش بیاید که پای انقلاب اسلامی در میان باشد، ما حاضریم.
می دانید! زنده ترین روزهای زندگی یک ˈمردˈ آن روزهایی است که در مبارزه می گذراند و زندگی در تقابل با مرگ است که خودش را نشان می دهد.»
اواخر سال 1370 ˈموسسه ی فرهنگی روایت فتحˈ به فرمان مقام معظم رهبری تاسیس شد تا به کار فیلم سازی مستند و سینمایی درباره ی دفاع مقدس بپردازد و تهیه ی مجموعه ی روایت فتح را که بعد از پذیرش قطع نامه رها شده بود ادامه دهد.
شهید آوینی و گروه فیلم برداران روایت فتح سفر به مناطق جنگی را از سر گرفتند و طی مدتی کم تر از یک سال کار تهیه ی شش برنامه از مجموعه ی ده قسمتی ˈشهری در آسمانˈ را به پایان رساندند و مقدمات تهیه ی مجموعه های دیگری را درباره ی آبادان، سوسنگرد، هویزه و فکه تدارک دیدند.
شهری در آسمان که به واقعه ی محاصره، سقوط و باز پس گیری خرمشهر می پرداخت در ماه های آخر حیات زمینی شهید آوینی از تلویزیون پخش شد، اما برنامه ی وی برای تکمیل این مجموعه و ساختن مجموعه های دیگر با شهادتش در روز جمعه بیستم فروردین 1372 در قتلگاه فکه ناتمام ماند.
شهید آوینی فعالیت های مطبوعاتی خود را در اواخر سال 1362، هم زمان با مشارکت در جبهه ها و تهیه ی فیلم های مستند درباره ی جنگ، با نگارش مقالاتی در ماهنامه ی ˈاعتصامˈ ارگان انجمن اسلامی آغاز کرد این مقالات طیف وسیعی از موضوعات سیاسی، حکمی، اعتقادی و عبادی را در بر می گرفت او طی یک مجموعه مقاله درباره ی ˈمبانی حاکمیت سیاسی در اسلامˈ آرا و اندیشه های رایج در مود دموکراسی، رای اکثریت، آزادی عقیده و برابری و مساوات را در نسبت با تفکر سیاسی ماخوذ از وحی و نهج البلاغه و آرای سیاسی حضرت امام(ره) مورد تجزیه و تحلیل و نقد قرار داد.
مقالاتی نیز در تبیین حکومت اسلامی و ولایت فقیه در ربط و نسبت با حکومت الهی حضرت رسول(ص) در مدینه و خلافت امیرمؤمنان(ع) نوشت و اتصال انقلاب اسلامی را با نهضت انبیا علیهم السلم و جایگاه آن با جنگ های صدر اسلام و قیام عاشوا و وجوه تمایز آن از جنگ هایی که به خصوص در قرون اخیر واقع شده اند و نیز برکات ظاهری و غیبی جنگ و ویژگی رزم آوران و بسیجیان، در زمره ی مطالبی بود که در ˈاعتصامˈ منتشر شد.
در مضامین اعتقادی و عبادی نیز تحقیق و تفکر می کرد و حاصل کار خویش را به صورت مقالاتی چون ˈاشک، چشمه ی تکاملˈ.
ˈتحقیقی در معنی صلواتˈ و ˈحج، تمثیل سلوک جمعی بشرˈ به چاپ می سپرد. در کنار نگارش این قبیل مقالات، مجموعه مقالاتی نیز با عنوان کلی ˈتحقیقی مکتبی در باب توسعه و مبانی تمدن غربˈ برای ماهنامه ی ˈجهادˈ، ارگان جهاد سازندگی، نوشت ˈبهشت زمینیˈ، ˈمیمون برهنه!ˈ، ˈتمدن اسراف و تبذیرˈ، ˈدیکتاتوری اقتصادˈ، ˈاز دیکتاتوری پول تا اقتصاد صلواتیˈ، ˈنظام آموزش و آرمان توسعه یافتگیˈ، ˈترقی یا تکامل؟ˈ و... از جمله مقالات آن مجموعه است.
این مقالات بعد از شهادت او با عنوان ˈتوسعه و مبانی تمدن غربˈ به چاپ رسید این دوره از کار نویسندگی شهید تا سال 1365 ادامه یافت.
مقارن با همین سال ها شهید آوینی علاوه برکارگردانی و مونتاژ مجموعه ی ˈروایت فتحˈ نگارش متن آن را بر عهده داشت که بعدها قالب کتابی گرفت با عنوان ˈگنجینه ی آسمانیˈ.
او در ماه محرم سال 1366 نگارش کتاب ˈفتح خونˈ (روایت محرمˈ را آغاز کرد و نه فصل از فصول ده گانه ی آن را نوشت.
اما در حالی که کار تحقیق در مورد وقایع روز عاشورا و شهادت بنی هاشم را انجام داده و نگارش فصل آخر را آغاز کرده بود به دلایلی کار را ناتمام گذاشت.
او در سال 1367 یک ترم در مجتمع دانشگاهی هنر تدریس کرد، ولی چون مفاد مورد نظرش برای تدریس با طرح دانشگاه هم خوانی نداشت، از ادامه ی تدریس صرف نظر کرد.
مجموعه ی مباحثی که برای تدریس فراهم شده بود، با بسط و شرح و تفسیر بیش تر در مقاله ای بلند به نام ˈتاملاتی در ماهیت سینماˈ که در فصلنامه ی ˈفارابیˈ به چاپ رسید و بعد در مقالاتی با عناوین ˈجذابی در سینماˈ، ˈآینه ی جادوˈ، ˈقاب تصویر و زبان سینماˈو... که از فروردین سال 1368 در ماهنامه ی هنری ˈسورهˈ منتشر شد، تفصیل پیدا کرد.
مجموعه ی این مقالات در کتاب ˈآینه ی جادوˈ که جلد اول از مجموعه ی مقالات و نقدهای سینمایی اوست. جمع آوری و به چاپ سپرده شد.
سال های 1368 تا 1372 دوران اوج فعالیت مطبوعاتی شهید آوینی است.
آثار او در طی این دوره نیز موضوعات بسیار متنوعی را شامل می شود.
هرچند آشنایی با سینما در طول مدتی بیش از ده سال مستندسازی و تجارب او در زمینه ی کارگردانی مستند و به خصوص مونتاژ باعث شد که قبل از هرچیز به سینما بپردازد.
ولی این مسئله موجب بی اعتنایی او نسبت به سایر هنرها نشد.
او در کنار تالیف مقالات تئوریک درباره ماهیت سینما و نقد سینمای ایران و جهان، مقالات متعددی در مورد حقیقت هنر، هنر و عرفان، هنر جدید اعم از رمان، نقاشی، گرافیک و تئاتر، هنر دینی و سنتی، هنر انقلاب و... تالیف کرد که در ماهنامه ی ˈسورهˈ به چاپ رسید.
طی همین دوران در خصوص مبانی سیاسی. اعتقادی نظام اسلامی و ولایت فقیه، فرهنگ انقلاب در مواجهه با فرهنگ واحد جهانی و تهاجم فرهنگی غرب، غرب زدگی و روشن فکری، تجدد و تحجر و موضوعات دیگر تفکر و تحقیق کرد و مقالاتی منتشر نمود.
مجموعه ی آثار شهید آوینی در این دوره هم از حیث کمیت، هم از جهت تنوع موضوعات و هم از نظر عمق معنا و اصالت تفکر و شیوایی بیان اعجاب آور است.
در حالی که سرچشمه ی اصلی تفکر او به قرآن، نهج البلاغه، کلمات معصومین علیهم السلام و آثار و گفتار حضرت امام(ره) باز می گشت.
با تفکر فلسفی غرب و آرا، و نظریات متفکران غربی نیز آشنایی داشت و با یقینی برآمده از نور حکمت، آن ها را نقد و بررسی می کرد.
او شناخت مبانی فلسفی و سیر تاریخی فرهنگ و تمدن جدید را از لوازم مقابله با تهاجم فرهنگی می دانست چرا که این شناخت زمینه ی خروج از عالم غربی و غرب زده ی کنونی را فراهم می کند و به بسط و گسترش فرهنگ و تفکر الهی مدد می رساند.
او بر این باور بود که با وقوع انقلاب اسلامی و ظهور انسان کاملی چون امام خمینی(ره) بشر وارد عهد تاریخی جدیدی شده است که آن را ˈعصر توبه ی بشریتˈ می نامید.
عصری که به انقلاب جهانی امام عصر(عج) و ظهور ˈدولت پایدار حقˈ منتهی خواهد شد.
منبع:سایت خبر آنلاین به قلم مؤذن جامی و محمدهادی
اول**1104
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]
صفحات پیشنهادی
یادمان سید شهیدان اهل قلم فردا در تالار بزرگ وزارت کشور برگزار میشود
با هدف نمایش بعد فرهنگی و اندیشه ناب اسلامی شهید آوینی یادمان سید شهیدان اهل قلم فردا در تالار بزرگ وزارت کشور برگزار میشود یادمان سید شهیدان اهل قلم با هدف نمایش بعد فرهنگی و اندیشه ناب اسلامی شهید آوینی فردا چهارشنبه در تالار بزرگ وزارت کشور برگزار میشود به گزارش حوزهپیام رییس بنیاد شهید به مناسبت سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم
پیام رییس بنیاد شهید به مناسبت سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم تهران - ایرنا - رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پیامی به مناسبت فرارسیدن 20 فروردین ماه سالروز شهادت سیدمرتضی آوینی وی را شهیدی دانست که قلمش قاصد ناگفته هایی از حقیقت بزرگ دفاع مقدس بود به گزارش روز چهارشنبه ایدر مراسم بزرگداشت سید شهیدان اهل قلم نمایش بعد فرهنگی و اندیشه ناب اسلامی شهید آوینی
در مراسم بزرگداشت سید شهیدان اهل قلمنمایش بعد فرهنگی و اندیشه ناب اسلامی شهید آوینیبیستم فروردین برای اهل فرهنگ روز ویژه ایست آنان که هنر و اندیشه را به روح تعالی و خداجوی انسان گره می زنند سید مرتضی آوینی را بعنوان پرچم دار واقعی آن می شناسند به گزارش گروه حماسه و مقاومت خبرگهم زمان با بیستو یکمین سالگرد شهادت شهید آوینی مراسم بزرگداشت سید شهیدان اهل قلم برگزار میشود
هم زمان با بیستو یکمین سالگرد شهادت شهید آوینیمراسم بزرگداشت سید شهیدان اهل قلم برگزار میشودمراسم بزرگداشت بیست و یکمین سالگرد شهید سید شهیدان اهل قلم سید مرتضی آوینی در تالار بزرگ کشور برگزار میشود به گزارش گروه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس مراسم بزرگداشت بیست و یکمین سالگبرای سید شهیدان اهل قلم
برای سید شهیدان اهل قلم امروز ۲۰ فروردین ماه همزمان با بیستمین و یکمین سالروز شهادت سید مرتضی آوینی است او بر این باور بود که با وقوع انقلاب اسلامی و ظهور انسان کاملی چون امام خمینی ره بشر وارد عهد تاریخی جدیدی شده است که آن را عصر توبه بشریت مینامید به گزارش پایگاه اطسید اهل قلم چگونه شهید شد
سید اهل قلم چگونه شهید شددر 20 فروردین 1372 شهید آوینی و همکارانش به منطقه فکه رفتند پای سید مرتضی آوینی روی یک مین خنثی نشده رفت در اثر انفجار یک پای او قطع شد و بر اثر شدت خونریزی در راه بیمارستان به شهادت رسید به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری فارس سید مرتضی آوینی در سال 1جمهوری اسلامی ایران به برکت خون شهیدان به ثمر رسید
امام جمعه ایرانشهر جمهوری اسلامی ایران به برکت خون شهیدان به ثمر رسید ایرانشهر زاهدان- ایرنا- امام جمعه ایرانشهر با تبریک 12 فروردین سالروز تولد جمهوری اسلامی گفت جمهوری اسلامی ایران به برکت خون شهیدانِ پیرو راه ولایت فقیه به ثمر رسید به گزارش ایرنا حجت الاسلام حسین طاووسیيادواره سردار شهيد سيد محمد مرقيصري در قم برگزار شد
۲۷ اسفند ۱۳۹۲ ۱۴ ۵۰ب ظ به همت لشکر عملياتي ۱۷ علي بن ابي طالب ع يادواره سردار شهيد سيد محمد مرقيصري در قم برگزار شد يادواره سردار شهيد سيد محمد ميرقيصري و شهداء گردان حضرت رسول در حسينيه سيدالشهداء لشکر عملياتي ۱۷ علي بن ابي طالب ع قم برگزار شد به گزارش خبرگزاري موج همزماکاروان پیاده روی جوانان پیرو ولایت به حرم بی بی حکیمه (س) رسید
کاروان پیاده روی جوانان پیرو ولایت به حرم بی بی حکیمه س رسید گچساران – ایرنا –کاروان پیاده روی جوانان پیرو ولایت به حرم بی بی حکیمه س رسید به گزارش خبرنگار ایرنا این کاروان که عصر روز چهارشنبه از محل بوستان شهدای گمنام شهر دوگنبدان به صورت پیاده حرکت کرده بود ساعتی پیش در آبه همت لشکر عملیاتی 17 علی بن ابیطالب(ع) یادواره سردار شهید سیدمحمد مرقیصری در قم برگزار شد
به همت لشکر عملیاتی 17 علی بن ابیطالب ع یادواره سردار شهید سیدمحمد مرقیصری در قم برگزار شدیادواره سردار شهید سیدمحمد میرقیصری و شهدای گردان حضرت رسول در حسینیه سیدالشهدای لشکر عملیاتی ۱۷ علی بن ابیطالب ع قم برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از روابط عمومی سپاه استانصادق زیبا کلام: عقلم به جایی نرسید
صادق زیبا کلام عقلم به جایی نرسید تهران - ایرنا - صادق زیبا کلام در یادداشتی با عنوان خط قرمزهای چهارشنبه سوری که در سایت خبر آنلاین منتشر شد به تنوع کاربرد واژه خط قرمز اشاره کرد و نوشت هر قدر فکر کردم که برای عدم عبور از خطوط قرمز چهارشنبه سوری مردم یا جوانان چه باید بکنندمدیرکل میراث فرهنگی همدان: مسئولان بنای یادبود سید جمالالدین را تعیین تکلیف کنند
مدیرکل میراث فرهنگی همدان مسئولان بنای یادبود سید جمالالدین را تعیین تکلیف کنندمدیرکل میراث فرهنگی همدان گفت وجود مجموعه فرهنگی در بنای یادبود سیدجمالالدین اسدآبادی میتواند در شناساندن این شخصیت به جامعه تأثیرگذار باشد که مسئولان باید وجود یک اداره را در این بنا تعیین تکلیف کمحمدرضايي به بازي با بنيادکار نرسيد
محمدرضايي به بازي با بنيادکار نرسيد بازيکن تيم فوتبال فولاد خوزستان ديدار سوم تيمش در ليگ قهرمانان آسيا مقابل بنيادکار را از دست داد فولاد خوزستان 28 اسفند در ديدار سوم مرحله گروهي ليگ قهرمانان آسيا به مصاف بنيادکار ميرود عباس محمدرضايي بازيکن فولاد خوزستان اين ديدار را بهخوشخبر: زمان زیادی برای رسیدن به اوج آمادگی نداریم چورا بامداد پنجشنبه با برنامه کواچ به ایران میآید
خوشخبر زمان زیادی برای رسیدن به اوج آمادگی نداریمچورا بامداد پنجشنبه با برنامه کواچ به ایران میآیداسلوبودان لیاچیچ معروف به چورا مربی صربستانی تمرین دهنده تیم ملی والیبال ایران بامداد پنجشنبه وارد تهران میشود به گزارش خبرگزاری فارس و به نقل از سایت فدراسیون والیبال چورا سالمیادین: ارتش سوریه وارد دو شهرک دیگر در منطقه القلمون شد
المیادین ارتش سوریه وارد دو شهرک دیگر در منطقه القلمون شد تهران - ایرنا - شبکه المیادین اعلام کرد ارتش سوریه در ادامه پیشروی های خود در منطقه القلمون در ریف دمشق وارد دو شهرک دیگر در این منطقه شد این شبکه روز شنبه افزود اخبار رسیده از سوریه حاکی است که ارتش این کشور دیروی آثار تاریخی یادگاری ننویسید/ از دوربین بدون فلاش استفاده کنید | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۰۱ ۰۸ – به گزارش خبرگزاری مهر متن این اطلاعیه به شرح ذیل است - به مسافران نوروزی توصیه می شود در هنگام بازدید از اماکن تاریخی و موزه ها از تجمع در اطراف یک اثر تاریخی یا هنری پرهیز کرده و مامورین این اماکن را در ایفای وظایف خود یاری کنند - با توجه به اثرات تخرمدیرکل بنیاد شهیدوایثارگران استان تهران:موزه شهدا یادآور ایثار و شجاعت شهیدان است
مدیرکل بنیاد شهیدوایثارگران استان تهران موزه شهدا یادآور ایثار و شجاعت شهیدان است شهرری-ایرنا- مدیر کل بنیاد شهید شهرستان های استان تهران گفت موزه شهدا یادآور ایثار و شجاعت شهیدان دوران هشت سال دفاع مقدس است ابراهیم طاهرنژاد روز سه شنبه در افتتاح موزه شهدای شهرری با اشاره ب-
گوناگون
پربازدیدترینها