تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):همیشه جاهل یا افراط گر و تجاوزکار و یا کندرو و تفریط کننده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837722878




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا تحریم روسیه به نفع ایران است؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
چرا تحریم روسیه به نفع ایران است؟

به گزارش نامه نیوز به نقل از انتخاب،  تحریم های دولت اوباما علیه دولتمردان و بازرگانان روسیه در واکنش به اشغال کریمه به دست روسیه، به ایجاد اختلاف میان پوتین و رفقای دولتمندش شده است. اما برخی از جمهوری خواهان آمریکا گمان نمی کنند که این امر برای بازداشتن روسیه از نقض بیشتر حاکمیت اوکراین کافی باشد. سناتور باب کورنر، جمهوریخواهی از ایالت تنسی، که عضو عالی رتبه در کمیته روابط خارجی مجلس سنا نیز هست، خواستار «تشدید موضع گیری و در واقع اعمال تحریم های شدیدی بر بخش انرژی» روسیه است.

دولت اوباما با این عقیده مخالف نیست. یکی از کارشناسان سابق انرژی در وزارت امور خارجه آمریکا گفت: «همه گزینه ها روی میز قرار دارد. باید این موضوع بررسی شود که در صورت اجرای برنامه اعمال تحریم ها، کدام طرف آسیب بیشتری می بیند، ما یا آنها.» به هر حال، تحریم ها علیه اشخاص تأثیر اندکی دارد و تحریم های گسترده تر علیه روسیه پیامدهای ناخواسته ای در بر خواهد داشت که به منافع آمریکا در سایر نقاط جهان لطمه خواهد زد.

تحریم بخش انرژی روسیه طرح بدی است که برای روسیه آسیب چندانی به دنبال نخواهد داشت، اما تلاش های آمریکا برای واداشتن ایران به متوقف کردن برنامه هسته ای اش را به تعویق خواهد انداخت. اعمال تحریم ها بر صادرات انرژی روسیه نیز سبب تصعیف تحریم های ایران خواهد شد، به علت آن که سبب می شود آمریکا و متحدانش قدرت نفوذ خود بر ایران را از دست بدهند، آن هم در شرایطی که مذاکرات درباره برنامه غنی سازی اورانیوم این کشور در موقعیت حساسی قرار گرفته است.

اعمال تحریم ها علیه ایران برنامه هسته ای این کشور را به تعویق انداخته است، اما آنها به علت همکاری های چندجانبه تا حد زیادی در کار خود موفق بوده اند. علاوه بر این، از سال 1979 میلادی تاکنون تنها چند شرکت آمریکایی قراردادهای تجاری با ایران امضا کرده اند.

به هر حال ایران، بخشی از بازار جهانی و بزرگ تر نفت است و هر رویدادی که در روسیه رخ دهد بر بهای نفت در همه نقاط جهان تأثیر خواهد گذاشت. روسیه سومین تولیدکننده نفت در جهان است و تحریم های آمریکا یا اتحادیه اروپا علیه روسیه به طور چشمگیری از عرضه جهانی نفت خواهد کاست، و در نتیجه، بهای جهانی نفت افزایش خواهد یافت. افزایش ناگهانی بهای نفت، انگیزه ای خواهد شد تا برخی از کشورها اجرای تحریم ها را نادیده بگیرند و از ایرانی که نقدینگی کافی ندارد نفت بخرند.

استمرار تحریم های چندجانبه هنگام داد و ستد با یک کشور ترفند ظریفی است، چه رسد به زمانی که همین عمل در برابر دو کشور انجام شود. چارچوب تحریم های ایران بیانگر مشکل کلاسیک اقدام جمعی است؛ به این صورت که کشورها برای گریز و روی آوردن به توافقنامه های اولیه شان انگیزه هایی دارند. احتمال دارد این کار اکنون نیز در حال انجام شدن باشد. پیش از این چین، هند، ژاپن و کره جنوبی همگی با توافق بر سر خرید مقداری نفت از ایران پا را فراتر نهاده اند. همان طور که ویکتور شام، مشاور «انرژی آی اچ اس» گفته است: «شاید قیمت ها آن چنان مناسب باشد که نتوان از خرید آن صرف نظر کرد. ایرانی ها به طرح قراردادهای مناسب و به صرفه معروف بوده اند.»

اگر آمریکا و اتحادیه اروپا مسأله تحریم ها علیه صادرات انرژی روسیه و افزایش جهانی بهای نفت را پیگیری کنند، ایران حتی نیازی نخواهد دید که برای ترغیب کشورهایی که تحریم ها را زیر پا می گذارند و نفت ایران را می خرند قراردادهای مناسبی امضا کند. ایران به شدت به فروش نفت نیاز دارد و اکنون پیشنهاد تخفیف و ارسال رایگان را می دهد. فروش نفت، حتی به بهای چند دلار زیر قیمت بازار، بزرگترین مشتریان از جمله هند و چین را وسوسه خواهد کرد. سیر صعودی بهای جهانی نفت احتمال دارد برخی افراد را متقاعد کند که خطر سیاسی نقض تحریم هایی که آمریکا هدایت آن ها را بر عهده دارد ، در مقایسه با زیان اقتصادی ناشی از خودداری از خرید نفت ایران، کمتر باشد. .

به نظر می رسد دیگر تعجبی ندارد که نمایندگان کنگره آمریکا خواستار تحریم نفتی روسیه بشوند. به هر حال، روسیه نفتی را تولید می کند که حجم آن بسیار بیشتر از نفت ایران است. این میزان حدود 13 درصد از کل تولید نفت در جهان است و در مقایسه با تولید اندک 4.5 درصدی ایران بسیار چشمگیر به نظر می رسد. مهم تر از آن این که روسیه تقریباً یک سوم از واردات انرژی اتحادیه اروپا را تأمین می کند.

بنابراین، وابستگی اتحادیه اروپا به نفت روسیه، اعمال تحریم های چندجانبه در مورد روسیه را بعید، البته نه ناممکن، می سازد. اولاند، رئیس جمهور فرانسه و مرکل، صدراعظم آلمان، به طور غیرمستقیم گفته اند که در صورتی که روسیه اقدام مؤثر و قاطعی، نظیر تهاجم به شرق اوکراین، انجام دهد، امکان دارد تحریم های گسترده تر انرژی اعمال شود. شاید آمریکا به انرژی روسیه محتاج نباشد، اما تحریم های چندجانبه آمریکا بی ثباتی بهای نفت را در بازارهای جهانی افزایش خواهد داد.

در حالی که سیاستگذاران آمریکایی هم چنان به جستجو برای یافتن راه هایی به منظور تنبیه پوتین ادامه می دهند، باید بدانند که تحریم های انرژی آسیب چندانی به روسیه نخواهد رساند و بیشتر سبب تضعیف نفوذی خواهد شد که ما بر ایران داریم. ما می توانیم فشار بر بخش انرژی روسیه را افزایش دهیم، اما بازتاب عملکردمان را از خلیج فارس خواهیم شنید.





1393/1/20





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن