تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 26 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):وصول به خداوند عزوجل سفری است که جز با عبادت در شب حاصل نگردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806635567




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سال ۹۳ سال تقویت توان تولید کشور است/ در آینده نزدیک با مشکل کمبود برق مواجه خواهیم بود


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: طیب نیا در گفتگوی ویژه خبری:
سال ۹۳ سال تقویت توان تولید کشور است/ در آینده نزدیک با مشکل کمبود برق مواجه خواهیم بود
وزیر امور اقتصادی و دارایی در برنامه گفتگوی ویژه خبری ضرورت اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها را تشریح کرد.



به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، ضرورت اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها شب گذشته(۱۸ فروردین ماه) در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور «علی طیب نیا» وزیر امور اقتصادی و دارایی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.  
 
طیب نیا دا در پاسخ به سوال اول مجری برنامه پیرامون مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها گفت: سال ۹۲ را در شرایطی به پایان رساندیم که سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری مورد ابلاغ قرار گرفت.  
 
**سال جاری سال تولید و شکوفایی رونق خواهد بود
 
وی با اشاره به اینکه سیاست‌های اقتصاد مقاومتی زمینه ساز توسعه و پیشرفت کشور و همچنین شکوفایی اقتصاد ملی و رونق ملی است، افزود: سال ۹۳ سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده است، به گونه‌ای که تدابیر، تصمیمات و برآورد‌ها حاکی از آن است که انشاءالله سال ۹۳ سال تولید و شکوفایی رونق خواهد بود.  
 
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه سال ۹۲ را عمدتا به مقابله با شعله‌های سرکش تورم سپری کردیم، اظهار داشت: خوشبختانه دولت تورم را به نحو معناداری کنترل کرد، به گونه‌ای که دولت تا حدودی موفق شد تا چراغ نیمه خاموش تولید را روشن کند.  
 
طیب نیا گفت: امیدواریم در سال ۹۳ در پرتو تصمیمات و اقداماتی که دولت اتخاذ کرده است، بتوانیم چراغ تولید را پرفروغ‌تر از گذشته و چراغ تورم را خاموش کنیم.  
 
وی از ملت شریف ایران به خاطر تحمل سختی‌های اخیر قدردانی کرد و افزود: امیدواریم سال جدید سالی سرشار از نشاط و سرور برای مردم باشد، به گونه‌ای که سختی‌های ناشی از دشواری‌ها از تن مردم خارج شود.  
 
وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه دولت چه دلایلی برای ورود به عرصه فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها دارد، ادامه داد: قانون هدفمندی یارانه‌ها در سال ۱۳۸۹ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، به گونه‌ای که براساس این قانون تکالیفی برعهده دولت گذاشته شده است.  
 
طیب نیا یکی از تکالیف ناشی از این قانون را قیمت‌های حامل‌های انرژی دانست و گفت: باید قیمت حامل‌های انرژی به سمت قیمت‌های هدف که در قانون مشخص شده است، پیش برود.  
 
وی با اشاره به اینکه باید براساس قیمت‌های منطقه‌ای و قیمت‌های جهانی نفت حرکت کنیم، خاطرنشان کرد: قیمت حامل‌های انرژی در سال ۸۹ تعدیل شد، به گونه‌ای که تا حدودی به سمت قیمت‌های هدف حرکت کردیم، این در حالی است که در سال‌های بعدی به دلیل تورم‌های سنگین و افزایش قیمت ارز در بین قیمت‌های داخلی و قیمت‌های هدف فاصله معناداری به وجود آمد.  
 
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه قانون هدفمندی یارانه‌ها دولت را ملزم کرد تا به سمت قیمت‌ها حرکت کند، ادامه داد: قانون بودجه سال ۹۲ دولت را ملزم کرد تا قیمت حامل‌های انرژی افزایش پیدا کند.  
 
طیب نیا افزود: در سال ۹۲ با توجه به شرایط خاصی که بر جامعه حاکم بود دولت تصمیم گرفت تا مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها را در سال ۹۲ انجام ندهد و این امر را به شرایط با ثبات‌تر منتقل سازد.  
 
وی با بیان اینکه این امر به زمانی موکول شد که تورم مهار شده باشد، افزود: باید زمینه مناسبی برای اعمال این سیاست‌ها فراهم شده باشد.  
 
وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: قانون بودجه سال ۹۳ دولت را ملزم کرد تا هم در خصوص اصلاح قیمت حامل‌های انرژی و هم درباره پرداخت‌های نقدی تصمیم گیری کند، به گونه‌ای که در تبصره ۲۱ قانون بودجه سال ۹۳ آمده است که پرداخت‌های نقدی صرفا باید به افراد متقاضی نیازمند اختصاص داده شود، بنابراین این اقدامات قانونی دولت را بر این امر واداشت تا تصمیماتی را در این باره اتخاذ کند.  
 
طیب نیا قیمت‌های نامناسب حامل‌های انرژی را یکی دیگر از مشکلات موجود دانست و اظهار داشت: اگر قیمت انواع حامل‌های انرژی را با قیمت محصولات مشابه خارج از کشور مقایسه کنیم، به وضوح در می‌بیابیم که فاصله معناداری میان قیمت حامل‌های انرژی در داخل و خارج از کشور و سایر کالا‌ها وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه در سال ۵۰ قیمت بنزین ۱۲۰ درصد قیمت جهانی بود، گفت: در سال ۵۵ این قیمت نسبی مقداری کاهش پیدا کرد، یعنی به ۹۰ درصد قیمت جهانی رسید.  
 
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه این روند نزولی در سال‌های بعد از انقلاب ادامه پیدا کرد افزود: تا سال ۸۱ قیمت بنزین به ۲۷ درصد و در سال ۸۹ به ۱۶ درصد قیمت‌های جهانی رسید.  
 
** در تولید بنزین و برق با تنگناهای شدید روبرو هستیم
 
طیب نیا با اشاره به اینکه قیمت حامل‌های انرژی در ایران نسبت به سایر کشور‌ها تفاوت معناداری وجود دارد، ادامه داد: متاسفانه در تولید بنزین و برق با مشکلات و تنگناهای شدیدی روبرو شده‌ایم.  
 
وی با بیان اینکه در سال ۸۹ مرحله اول هدفمندی یارانه‌ها مورد اجرا قرار گرفت، اظهار داشت: قیمت حامل‌های انرژی در آن دوران چیزی حدود ۵۵۰ درصد افزایش یافت، به گونه‌ای که نسبت قیمت انرژی در ایران به طور خاص بنزین با قیمت‌های جهانی به ۴۷ درصد رسید، یعنی فاصله بین قیمت‌های داخلی و قیمت‌های خارجی به نحو معناداری کاهش پیدا کرد.  
 
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در فاصله سال ۸۹ تا به امروز بنابه دو دلیل که یکی افزایش قیمت‌های داخلی و دیگری افزایش قابل ملاحظه نرخ ارز میان قیمت انرژی در داخل و خارج از کشور شکاف به وجود آورد، یعنی قیمت‌ها افزایش پیدا کرد.  
 
وی با بیان اینکه قیمت بسیار پایین انرژی در ایران باعث شد تا میزان مصرف انرژی در مقایسه با سایر کشور‌ها بالا برود، تصریح کرد: شاخص شدت مصرف انرژی در ایران نشان می‌دهد که به ازای یک واحد کالایی که تولید می‌شود، چه میزان انرژی مورد مصرف قرار می‌گیرد، به گونه‌ای که باید گفت این شاخص در ایران ۳. ۹ برابر سطح زمین است.  
 
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه متاسفانه در سال‌‍های گذشته در تامین نیازهای داخلی با مشکلات عدیده‌ای مواجه بودیم، گفت: یکی از مشکلاتی که با آن روبرو هستیم، بحث آلودگی شدید هواست که باید چاره اساسی برای آن اندیشیده شود.  
 
طیب نیا با اشاره به اینکه قیمت نسبی در ایران چه در مقایسه با سایر کالا‌ها و چه در مقایسه با سایر کشور‌ها مثلا در مورد حامل‌های انرژی بسیار پایین است، اظهار داشت: این مسئله باعث شده تا اختلافاتی هم در الگوی مصرف کشور و هم در الگوی تولید به وجود آید.  
 
وی بحث قاچاق را یکی از مشکلات ناشی از قیمت‌های نسبی نامناسب دانست و گفت: قیمت حامل‌های انرژی در داخل ایران با کشورهای همسایه تفاوت معناداری دارد و همین امر انگیزه را برای قاچاق به وجود می‌آورد.  
 
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه از سال۲۰۱۰ قیمت بنزین و گازوئیل ترکیه به ازای هر لیتر ۲. ۵ و ۲ دلار بود، افزود: این در حالی است که قیمت مشابه بنزین و گازوئیل در ایران ۱۰. ۲ سنت است.  
 
وی گفت: در سال ۸۹ میان قیمت داخلی قیمت بنزین با فوب خلیج فارس شکاف به وجود آمده بود، به گونه‌ای که قیمت داخلی با فوب خلیج فارس ۳۰ سنت بود، یعنی براساس نرخ برابری آن روز ۳۰ تومان می‌شد.  
 
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه این شکاف در انتهای سال ۹۲ به ۴۳ سنت رسید، ادامه داد: شکاف معناداری بین قیمت‌های داخلی و خارجی وجود دارد، به گونه‌ای که این امر زمینه را برای قاچاق مواد به خارج از کشور فراهم می‌کند.  
 
** اقتصاد ایران به دنبال شوک درمانی نخواهد بود
 
طیب نیا با اشاره به اینکه هرگز به دنبال شوک درمانی نخواهیم بود، افزود: شرایط خاص اقتصاد ایران اینگونه می‌طلبد که به دنبال شوک درمانی نباشیم.  
 
وی با بیان اینکه در کوتاه مدت به سمت قیمت‌های هدف حرکت نخواهیم کرد، افزود: به صورت تدریجی و آرام و برحسب شرایط روز به سمت قیمت‌های هدف حرکت خواهیم کرد.  
 
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به تراز مالی سازمان هدفمندی یارانه‌ها ادامه داد: تراز مالی سازمان هدفمندی یارانه‌ها عامل دیگری است که دولت مکلف شده تا در این باره تصمیم گیری کند.  
 
طیب نیا تصریح کرد: یکی از دلایلی که معمولا کشورهای قیمت حامل‌های انرژی را افزایش می‌دهند، این است که آن‌ها بتوانند یکسری منابع درآمدی را به دست آورند و از این منابع درآمدی برای توسعه و پیشرفت کشور استفاده کنند.  
 
وی با اشاره به اینکه افراد فقیر و کم درآمد و همچنین افراد نیازمند از افزایش قیمت حامل‌های انرژی آسیب می‌بینند، ادامه داد: باید این آسیب‌ها مورد جبران قرار بگیرد.  
 
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه طبق قانون باید ۵۰ درصد از درآمد ناشی از افزایش قیمت حامل‌های انرژی به پرداخت یارانه نقدی به مردم تعلق بگیرد، گفت: در سال ۹۲، ۴۲ هزار میلیارد تومان پرداخت نقدی به مردم صورت گرفت، یعنی ماهانه ۳۵۰۰ میلیارد تومان پرداخت نقدی صورت گرفت.  
 
طیب نیا درآمد ناشی از حامل‌های انرژی را ۲۸ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: قانونگذار پیش بینی کرده است که محل درآمدزی عمومی یعنی از محل مالیاتی که مردم پرداخت می‌کنند، کسری پرداخت‌های نقدی مورد جبران قرار بگیرد.  
 
وی با اشاره به اینکه براساس مر قانون باید ۵۰ درصد درآمد ناشی از افزایش قیمت‌ها صرف پرداخت‌های نقدی می‌شد، گفت: ما به التفاوت میزان ۱۴ هزار میلیارد تومان تا ۴۲ هزار میلیارد تومان را از محل منابع بودجه عمومی صرف تامین پرداخت‌های نقدی به مردم کرده‌ایم.  
 
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: بودجه دولت دچار عدم تعادل بسیار شدید شده بود، به گونه‌ای که میزان تحقق درآمدهای دولت در ابتدا بسیار ناچیز به نظر می‌رسید.  
 
طیب نیا با اشاره به اینکه در سال ۹۱ کل هزینه‌های عمرانی دولت ۱۳ هزار میلیارد تومان بود، افزود: این رقم صرف تمامی زیرساخت‌های کشور و همچنین تمامی طرح‌های عمرانی کشور شده است، به گونه‌ای که اگر بخشی از این منابع صرف هزینه‌های عمرانی دولت می‌شد، در این صورت اقتصاد را می‌توانستیم از ظرفیت رکود خارج سازیم.  
 
وی با بیان اینکه اگر بخشی از این منابع صرف بهداشت و درمان مردم می‌شد، در این صورت تغییر معناداری در زندگی مردم و کیفیت زندگی آن‌ها به وجود می‌آمد، گفت: متاسفانه تغییر معناداری در تراز مالی سازمان هدفمندی یارانه‌ها به وجود آمده است.  
 
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه بودجه شرکت‌های تولید و منابع حامل‌های انرژی و همچنین بودجه شرکت‌های تولیدکننده برق با مشکلات اساسی روبرو شده است، ادامه داد: در سال ۹۲ قیمت تمام شده یک کیلووات ساعت برق ۶۸ تومان بوده است.  
 
** بدهی ۲۰ هزار میلیاردی وزارت نیرو به پیمانکاران
 
طیب نیا با اشاره به اینکه قیمت فروش برق به مردم ۴۳ تومان بود، ادامه داد: ما به التفاوت ایندو به صورت زیان مجموعه شرکت‌های تابع وزارت نیرو خود را نشان می‌دهد، به گونه‌ای که وزارت نیرو در حال حاضر چیزی بالا‌تر از ۲۰ هزار میلیارد تومان به پیمانکاران و به نیروگاه‌های تولیدکننده برق بدهی دارد.  
 
** در آینده نزدیک با مشکل کمبود برق مواجه خواهیم بود
 
وی با بیان اینکه وضعیت فعلی برق طی دو، سه سال گذشته نامساعد بوده است، ادامه داد: متاسفانه در وضعیت خطرناکی قرار گرفته‌ایم، به گونه‌ای که اگر در آینده نزدیک تولید از حالت رکود خارج شود با مشکل کمبود برق آن هم به صورت جدی روبرو خواهیم بود.  
 
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه باید سرمایه گذاری‌های جدی در زمینه تولید برق صورت گیرد، گفت: آلودگی محیط زیست به صورت ملموس قابل مشاهده است که باید چاره‌ای برای آن اندیشیده شود.

این خبر ادامه دارد...







تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن