تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833079979
راه پر از سنگلاخ پیش روی وزیر پرحاشیه دولت یازدهم
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
راه پر از سنگلاخ پیش روی وزیر پرحاشیه دولت یازدهم وبلاگ > کثیریان، کیوان - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چهره سال فرهنگ
کیوان کثیریان
شاید بیراه نباشد که بگوییم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از محمد جواد ظریف، پرحاشیه ترین وزیر دولت یازدهم بوده است.
علی جنتی که از قضا یازدهمین وزیر ارشاد اسلامی نیز هست، در نزدیک به هفت ماهی که بر کرسی وزارت ارشاد تکیه زده با انواع و اقسام حواشی مواجه بوده تا اخبار این وزارتخانه، همواره در صدر رسانه ها حضور داشته باشد.
جنتی در جلسه رای اعتماد وزرای کابینه روحانی در دهه سوم مرداد ماه 234 رای موافق و 36 رای مخالف و 12 رای ممتنع کسب کرد و به لحاظ تعداد آرای موافق در رده پنجم وزرا قرار گرفت.
او گرچه فرزند آیت الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان و از جدی ترین حامیان محمود احمدی نژاد است، اما از نزدیکان هاشمی رفسنجانی به حساب میآید. جنتی در حالی برای وزارت فرهنگ و ارشاد به مجلس معرفی شد که پیش تر از نام هایی چون احمد مسجدجامعی و حسام الدین آشنا به عنوان گزینه های جدی این پست یاد می شد. مطرح شدن نام او بسیاری از اهالی فرهنگ را راضی نکرد اما ویژگی های منحصر به فردش، امیدهایی را برای گشایش در عرصه فرهنگ که گره های کور بسیاری داشت، پدید آورد.
انتساب علی جنتی به روحانیت و ارتباط مناسبش با علما، تحصیلات حوزوی و همچنین سابقه مدیریت در صدا و سیما و ارشاد و سابقه دیپلماتیک او، کورسوی امیدی در دل هنرمندان بابت سروسامان دادن هرچه سریع تر به اوضاع فرهنگ تاباند گرچه در کارنامه او پیشینه یکی دو استانداری ناموفق نیز تردیدها را اضافه می کرد.
جنتی حوزه ای را تحویل گرفت که همواره یکی از دشوارترین بخش های هر دولتی به حساب می آید و در هشت سال پیش از دولت یازدهم، پر از گره های کور شد و مشکلات بسیاری را تجربه کرد. بی اعتمادی بی سابقه اهالی فرهنگ و دولتمردان نسبت به هم، رودررویی مدیران فرهنگی با هنرمندان و اهل رسانه، اعمال ممیزی های بی رویه و آزارنده، تعطیلی نهادهای مهم صنفی همانند انجمن صنفی روزنامه نگاران و خانه سینما و بسیاری موارد دیگر، موجب شد جنتی از همان ابتدا کوهی از مطالبات معطل مانده و به حق اهل فرهنگ را پیش روی خود ببیند.
از سوی دیگر وعده های حسن روحانی به هنرمندان و اهل فرهنگ در دوران تبلیغات انتخاباتی موجب شد توقع آنان از وزیر فرهنگ بسیار بالا باشد و تازه فشار بی اندازه ای که طی هشت سال به آنان وارد آمده بود باعث شد همه کم صبر و بی طاقت در انتظار اصلاحات سریع و بزرگ باشند.
جنتی در آخرین روز مرداد بلافاصله پس از گرفتن رای اعتماد با هنرمندان دیدار کرد و سخنانشان را شنید. این جلسه که حسینی وزیر پیشین، در آن حضور نداشت، معارفه جنتی هم محسوب شد و در آن میرسلیم و مسجد جامعی و جهانگیری حکم وزارت را به او اهدا کردند.
جنتی پس از آنکه همان ابتدا عکس عطا الله مهاجرانی را که از دیوار اتاق وزیر برچیده شده بود به جای قبلی اش بازگرداند، رییس سازمان سینمایی اش را که از جمله چهره های باسواد، معتدل و وزین حوزه فرهنگ بود معرفی کرد و سپس در اولین حرکت جدی اش خانه سینما را بازگشایی کرد؛ نهادی که در دوسال آخر دولت احمدی نژاد به نماد مقاومت هنرمندان در برابر مدیران لجوج و بی خرد فرهنگی در دولت دهم بدل شده بود.
جنتی همچنین مرادخانی که از مدیران خوشنام حوزه موسیقی بود به معاونت هنری منصوب کرد. سپس با فاصله زمانی نسبتا طولانی، حسین انتظامی را که سخنگوی ستاد انتخاباتی ولایتی و از مدیران رسانه ای بود به عنوان معاون مطبوعاتی و سیدعباس صالحی را به عنوان معاون فرهنگی برگزید؛ معاونتی که حوزه نشر به عنوان پرمشکل ترین حوزه فرهنگی دولت احمدی نژاد زیر مجموعه آن است.
او در یکی از نخستین اظهار نظرهای جنجال برانگیزش، در جلسه رونمایی از نهج البلاغه، با استناد به نظر برخی مراجع، تکخوانی زنان را اگر موجب مفسده نباشد مجاز دانست که این اظهارنظر با واکنش هایی هم از سوی برخی فقها رو به رو شد.
برخی رسانه ها خبر دادند که جنتی اوایل آبان ماه در مراسم خانه فرهنگ ایران حاضر شده و مهدیه محمدخانی در این مراسم به تکخوانی پرداخته. این خبر در ادامه اظهارنظر پیشین جنتی در این باره، می رفت که جنجالی دیگر بسازد. اما او به سرعت حضورش را در چنین مراسمی از اساس تکذیب کرد.
او همچنین خواستار کم شدن فیلترینگ سایت ها و آزاد شدن دسترسی به شبکه های اجتماعی از جمله فیسبوک شد. در جای دیگر، پارازیت انداختن بر شبکه های ماهواره ای را بی اثر دانست و گفت که راه حل، تولید برنامه های خوب سینمایی و تلویزیونی است.
او همواره از گشایش فضای فرهنگی، تکریم هنرمندان و اهل فرهنگ و اعتماد سازی میان دولتمردان و هنرمندان، سخن گفته است.
ابراز تاثر او بابت توقیف روزنامه بهار و سخنانش درباره تکخوانی زنان، نمایندگان مجلس به ویژه حمید رسایی را برآشفته کرد تا جنتی با احضار به مجلس، کارت زرد اول پارلمان را بابت ترویج اباحه گری بگیرد. به دلیل نگرانی نمایندگان از نمایش برخی فیلم ها در جشنواره فیلم فجر جنتی به گرفتن کارت زرد دوم از مجلس تهدید شد. گرچه روحانی در دیدارش با هنرمندان در دی ماه اخیر گفت که دولت باید به تمامی تعهدات و قول هایش عمل کند و کارت زرد گرفتن برای این دولت، نگرانی نیست.
جنتی پس از مدت کوتاهی دریافت که بازندگان انتخابات با توجه به موفقیت های دولت روحانی در عرصه بین الملل، سعی در زیر فشار گذاشتن دولت در حوزه فرهنگ دارند.
بهانه جویی های مکرر درباره فیلم های سینمایی، ایجاد جنجال بر سر تکخوانی زنان، توقیف روزنامه بهار، مخالفت با بازگشایی انجمن صنفی روزنامه نگاران، جنجال بر سر مجوز انتشار رمان کلنل دولت آبادی، تاثیر روی نمایش فیلم عصبانی نیستم و تغییر آرای جشنواره فیلم فجر، توقیف روزنامه آسمان، جنجال سازی علیه فیلم رستاخیز و حتی اعمال نظر روی مجری مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر، از جمله حرکات ایذایی گروه های مختلف مخالف دولت بود که برخی از این رفتارها وزیر را مجبور به تکذیب و عقب نشینی کرد.
پس از سخنرانی یک مقام نظامی، جنتی مجوز دادن به رمان "زوال کلنل" دولت آبادی را تکذیب کرد، پس از جنجال ها علیه فیلم رستاخیز - که وزیر در اختتامیه جشنواره کلی از آن تمجید کرده بود و گفته بود که برخی مراجع از جمله آیت الله سیستانی فیلم را تایید کرده اند، نهایتا ناچار به تکذیب گفته هایش شد و تاکید کرد که فیلم حتما باید اصلاح شود و تصویر حضرت ابوالفضل، نورانی نشان داده شود.
تعیین تکلیف کتاب های بلاتکلیف در حوزه کتاب، مجوز فعالیت مجدد نشر چشمه، بازگشایی خانه سینما، از جمله موفقیت های قابل ذکر حوزه فرهنگ در هفت ماهه اخیر به حساب می آیند.
جنتی البته هنوز نتوانسته در حوزه های مختلف، اعم از سینما و کتاب و موسیقی، ممیزی را قاعده مند کند و مجوزی که ارشاد صادر می کند هنوز برای برخی جنجال سازان اهمیتی ندارد.
این در شرایطی است که جنتی در یکی از اظهارنظرهای مهمش گفته بود: "اجازه نمی دهم افرادی جلوی اکران فیلمی را بگیرند و با فروش کتابی مخالفت کنند. وزارت ارشاد می بایست از کلیه مجوز های صادر شده از طرف این وزارتخانه دفاع کند." شاید حالا پس از هفت ماه، جنتی به خوبی دریافته باشد پا به چه عرصه حساس و بی رحمی گذاشته است. مضاف بر اینکه تمرکز مخالفان دولت در این عرصه برای وارد کردن ضربات کاری به دولت روحانی این حساسیت و بی رحمی را دوچندان کرده است.
اقلیتی که در انتخابات 92 با اختلاف فراوان شکست خوردند، کوشیده اند با استفاده ابزاری از برخی ارزش ها، به کارشکنی ها و حاشیه سازی هایشان علیه دولت به ویژه در حوزه فرهنگ مشروعیت ببخشند. از سوی دیگر دولت که با شعار اعتدال و تدبیر و امید پا به عرصه گذاشت، در بخش فرهنگ کمتر توانست به شعارها جامه عمل بپوشاند. شاید مدیریت فرهنگی - آنهم پس از ویرانگری های 8 سال اخیر نیاز به قدرت و قاطعیت و استحکام بیشتری دارد. به هرحال قرار نیست باز هم اقلیت شکست خورده در انتخابات - این بار با تکنیکی تازه و با رفتارهای تهاجمی و رسانه ای - برای فرهنگ تصمیم بگیرند. طبعا معنای اعتدال با میدان دادن به عناصر مخرب برای فرهنگ و باج دادن به آنها تفاوت دارد و معنای تدبیر با مصلحت اندیشی های بیجا و عقب نشینی در برابر خواست های بی منطق آنان فرق می کند.
اگر قرار است تغییری اتفاق بیفتد با این نوع مدیریت واکنشی، به جایی نخواهیم رسید و اگر قرار است پیام رای مردم در حوزه فرهنگ جاری شود، باید گفت که راه به خطا رفته ایم. هر عقب نشینی بی مورد می تواند آن اقلیت را جری تر کند، کما اینکه کرده است.
مروری بر چند جمله از دکتر روحانی در دیدار دی ماهش با اهالی فرهنگ می تواند امکان مقایسه وضعیت موجود با خواست رییس جمهور- و تفاوت معنی دارش با عملکرد وزارت ارشاد فعلی- را ساده تر کند:
- هرگونه فضای امنیتی می تواند جوانه هنر را بخشکاند
- کارمند دولتی در وزارت ارشاد نمی تواند ناظر خوبی برای هنر باشد. چه اشکال دارد انجمن های صنفی برخی از بار مسوولیت ارشاد را در بخش ممیزی به عهده بگیرند
- برخی هنوز صدای رای ملت در 24 خرداد را نشنیده اند
- ما با همه توان باید افراطیون را به انزوا برانیم.
به هر روی وزیر 64 ساله فرهنگ و ارشاد اسلامی کار سختی پیش رو دارد. او در ابتدای کارش جمله معروفی بر زبان رانده؛ "امیدوارم ادامه دهنده راهی باشیم که در ابتدا با آقای خاتمی شروع شد". این جمله سقف آرزوی او را ترسیم می کند اما با توجه به اوضاع بحرانی بخش فرهنگ، باید دید در ادامه راه، علی جنتی تا کجا می تواند مقابل فشارهای مجلس و کارشکنی مخالفانش دوام بیاورد و حوزه فرهنگ را به توسعه، آرامش و امنیت حداقلی برساند. این مطلب در ویژه نامه نوروزی تجارت فردا، شماره 80 به چاپ رسیده است.
سه شنبه 19 فروردین 1393 - 01:07:14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]
صفحات پیشنهادی
فارس گزارش میدهد افزایش تعرفه همراه اول با مجوز دولت یازدهم/ وزیر مخالف چگونه موافق شد
فارس گزارش میدهدافزایش تعرفه همراه اول با مجوز دولت یازدهم وزیر مخالف چگونه موافق شدهمراه اول طبق یک مصوبه روزهای آخر دولت دهم تعرفه 599 ریالی را برای هر دقیقه مکالمه درون شبکه اعمال کرد که با مخالفت جدی وزیر جدید متوقف شد اکنون پس از یک سال این تعرفه بار دیگر در دولت یازدهموزیر ارتباطات دولت یازدهم کیست؟
دانشنامه وزیر ارتباطات دولت یازدهم کیست محمود واعظی وزیر ارتباطات دولت یازدهم دارای مدرک دکترای روابط بینالملل و همچنین کارشناسی ارشد مهندسی الکترونیک است اولین سمت رسمی وی مدیرعامل شرکت مخابرات ایران از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۵ بود به گزارش خبرنگار دولت باشگاه خبرنگاران محمود واعنگاهی به اوضاع سیاسی یونان و چالش های پیش روی دولت این کشور
نگاهی به اوضاع سیاسی یونان و چالش های پیش روی دولت این کشور آتن- ایرنا-اجرای سیاست های ریاضت اقتصادی فشار وام دهندگان خارجی برای تسریع دراجرای اصلاحات تغییر توازون قدرت احزاب سیاسی و نگرانی از ارایه طرح های قانونی به پارلمان یونان چالش های عمده پیش روی دولت ائتلافی و محافظه کارراهکارهای پیشنهادی برهان به تیم اقتصادی دولت ملاحظاتی که باید در اجرای فاز دوم هدفمندی دقت شود
راهکارهای پیشنهادی برهان به تیم اقتصادی دولتملاحظاتی که باید در اجرای فاز دوم هدفمندی دقت شودپرداخت نقدی یارانه ها به اقشار مختلف سبب می شود تا تقاضا برای کالا و خدمات به صورت فزاینده افزایش یافته و سطح عمومی قیمتها را بالا ببرد که در نهایت نتایج تورمی این سیاست می تواند عملاً هوزیر راه و شهرسازی: آزاد راه تهران - شمال از اولیت کاری دولت خارج شد/ثبت 77 میلیون تردد در کشور
وزیر راه و شهرسازی آزاد راه تهران - شمال از اولیت کاری دولت خارج شد ثبت 77 میلیون تردد در کشوروزیر راه و شهرسازی گفت اجرای آزاد راه تهران - شمال از اولیت کاری دولت خارج شد به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان آمل احمد عباس آخوندی صبح امروز در بازدید از پروژههای محور هراز که با حوزیر آموزش و پرورش دولت خاتمی:اقتصاد مقاومتی میتواند مسیر برونرفت درستی را برای ما فراهم کند/عزت و سربلندی ک
وزیر آموزش و پرورش دولت خاتمی اقتصاد مقاومتی میتواند مسیر برونرفت درستی را برای ما فراهم کند عزت و سربلندی کشور در گرو استقلال فرهنگی است حسین مظفر گفت دشمنان از برخوردهای نظامی ناامید شدهاند و دیدهاند که ملتها با ضرب و زور آرمانهای خود را کنار نمیگذارند لذا از مسیر فرهحاشیههای نشست پیشکسوتان پرسپولیس با معاون وزیر ورزش فاصله ۱۰ نفره دایی با پروین و اخم سلطان/ نامههای بدون جو
حاشیههای نشست پیشکسوتان پرسپولیس با معاون وزیر ورزشفاصله ۱۰ نفره دایی با پروین و اخم سلطان نامههای بدون جواب دوباره بیپاسخ ماندپروین در جلسه پیشکسوتان باشگاه پرسپولیس و مسئولان وزارت ورزش علت بیپاسخ ماندن نامههایش را جویا شد به گزارش خبرگزاری فارس جلسه پیشکسوتان باشگاهفارس گزارش میدهد چشماندازهای پیش روی کریمه و تقویت نقش راهبردی روسیه
فارس گزارش میدهدچشماندازهای پیش روی کریمه و تقویت نقش راهبردی روسیهروسها که در ابتدا با گسیل نیروی نظامی به کریمه به دنبال جدا کردن این شبه جزیره از اوکراین بودند اکنون راهبرد خود را تغییر دادهاند و در تلاشند از طریق همه پرسی اوضاع را به نفع خود تغییر دهند تا در نهایت بتوانندحزب حاکم ترکیه راه های محاکمه چهار وزیر مستعفی دولت اردوغان را مسدود می کند
حزب حاکم ترکیه راه های محاکمه چهار وزیر مستعفی دولت اردوغان را مسدود می کند آنکارا- ایرنا - حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه درصدد مسدود کردن راه های محاکمه چهار وزیر مستعفی کابینه اردوغان به اتهام فساد مالی و ارتشاء از سوی دادگاه قانون اساسی این کشور است به نوشته روز شنبه روزناوزیر دفاع: در سال جدید بر اساس یک برنامه تحولگرا به پیش میرویم
شنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۰ وزیر دفاع با تاکید بر اینکه برنامهها و سیاستهای وزارت دفاع با شعار اقتصاد فرهنگ در سایه عزم ملی و مدیریت جهادی منطبق است گفت در سنجش میزان عملکرد حوزههای مختلف وزارت دفاع در پایان سال این الگو شاخص بسیار مهمی تلقی خواهد شد که قطعاً ما راوزیر امورخارجه دولت یازدهم کیست؟
دانشنامه وزیر امورخارجه دولت یازدهم کیست محمد جواد ظریف متولد ۱۳۳۸ در تهران است و در دوران دولت اصلاحات مدتی معاون حقوقی و امور بینالملل وزارت خارجه بود پس از آن به نمایندگی ایران در سازمان ملل منصوب شد و تا سال ۱۳۸۶ در این سمت باقی بود به گزارش خبرنگار دولت باشگاه خبرنگارانوزیران دولت یازدهم در لباس احرام +عکس
وزیران دولت یازدهم در لباس احرام عکسروز گذشته دو وزیر دولت یازدهم آقایان دكتر هاشمی و دكتر فانی در مسجد شجره محرم شدند 1393 01 09فارس گزارش میدهد رویکرد دولت به راهبرد مقداری-قیمتی در اصلاح نرخ حاملها/ ۷ مزیت سهمیهبندی سوخت
فارس گزارش میدهدرویکرد دولت به راهبرد مقداری-قیمتی در اصلاح نرخ حاملها ۷ مزیت سهمیهبندی سوختدولت با توجه به مزایای متعدد راهبرد مقداری قیمتی در هدفمندی یارانهها از جمله کنترل تورم انتظاری کاهش مصرف امکان ساماندهی حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت در کشور نظام سهمیه بندیوزیر دفاع اوکراین راهی «کریمه» میشود/ دولت کریمه: وزرای اوکراینی حق ورود ندارند
وزیر دفاع اوکراین راهی کریمه میشود دولت کریمه وزرای اوکراینی حق ورود ندارندامروز در حالی آرسنی یاتسنیوک نخستوزیر اوکراین وزیر دفاع موقت این کشور را مأمور سفر به کریمه کرده که دولت محلی این منطقه اعلام کرده است اجازه ورود مقامات اوکراینی را نمیدهد به گزارش خبرگزاری فاموافقت وزیر راه با پیشنهادهای رییس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر
چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۱ وزیر راه و شهرسازی در بازدید از ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر موافقت کرد تا مجتمعهای بینراهی و گردشگری دریایی با دستورات ویژه ساماندهی شوند به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا عباس احمد آخوندی که در این بازدید در جریان اقدامات و فعالیتهای ستاد مرکوزیر اطلاعات دولت یازدهم کیست؟
دانشنامه وزیر اطلاعات دولت یازدهم کیست سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات دولت یازدهم فرزند سیدرضا علوی در اردیبهشت ۱۳۳۳در تراکمه لامرد فعلی به دنیا آمد و از دو سالگی به همراه پدر در نجف اقامت داشت به گزارش خبرنگار دولت باشگاه خبرنگاران سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات دولت یازدهم فرزند سآغاز راه هسته ای دولت یازدهم و مردان هسته ای در فکر توافق سرنوشت ساز
آغاز راه هسته ای دولت یازدهم و مردان هسته ای در فکر توافق سرنوشت سازدور جدید مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1 5 از دوشنبه هفته جاری در وین برگزار می شود تا 48 ساعت دیگر وین برای دومین بار در یک ماه گذشته میزبان دیپلمات های ایرانی آلمانی انگلیسی آمریکایی روسیه ای فرانسوی-
گوناگون
پربازدیدترینها