تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن ابتدا به سلام مى كند و منافق منتظر سلام ديگران است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805509400




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سالانه یک میلیون نفر جان خود را در اثر بیماریهای منتقله از دست می دهند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

نیشی کوچک تهدیدی بزرگ/سازمان بهداشت جهانی: سالانه یک میلیون نفر جان خود را در اثر بیماریهای منتقله از دست می دهند تهران- ایرنا-گزارش سازمان بهداشت جهانی به مناسبت روز جهانی بهداشت حاکی است: سالانه بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان در اثر ناقلان مختلفی مانند حشرات به بیماری های متعددی مانند تب زرد و مالاریا ... مبتلا می شوند که از این تعداد یک میلیون نفر جان خود را از دست می دهند.


سازمان بهداشت جهانی حدود 66 سال پیش، 7 آوریل (18 فروردین) را روز جهانی بهداشت نامگذاری کرد.
این سازمان با بررسی و تحلیل شرایط سلامت سراسر جهان، هرساله یک پیام بهداشتی به این روز اختصاص می دهد تا توجه دولت ها و سازمان های بهداشتی را به یک موضوع مهم مرتبط با سلامت جلب کند.
بسیاری از کشورها به مناسب این روز، برنامه های آموزشی مختلفی را تدارک می بینند تا در مورد یک یا چند موضوع خاص به افرا جامعه آگاهی دهند.
پیام بهداشتی امسال، مقابله با بیماری های منتقل شده از ناقلین است.
بسیاری از بیماری های خطرناک از طریق حشرات به انسان منتقل می شوند. بیش از نیمی از جمعیت جهان در معرض خطر ابتلا به بیماری هایی از قبیل مالاریا، تب دنگ، بیماری Lyme ، لیشمانیاسیس و تب زرد قرار دارند. تمام این بیماری های خطرناک و کشنده توسط حشراتی از قبیل پشه، مگس، ساس، حلزون و دیگر حشرات موذی منتقل می شود.
سالانه بیش از یک میلیون نفر در سراسر جهان جان خود را بر اثر بیماری های منتقل شده از ناقلان از دست می دهند.
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO) چهل درصد از جمعیت سراسر دنیا در بیش از 100 کشور در معرض ابتلا به تب دنگ (dengue) قرار دارند. این بیماری که به عنوان breakbone fever نیز شناخته می شود، یک بیماری گرمسیری است که از طریق پشه به انسان منتقل می شود. علایم این بیماری شبیه علایم سرخک یعنی تب، سردرد، درد عضلات و مفاصل، تورم غدد لنفاوی و خارش پوست است.
این بیماری در مراحل پیشرفته بسیار خطرناک است؛ بیمار به طور ناگهانی دچار خونریزی و افت شدید پلاکت و پلاسمای خون می شود و به همین دلیل دچار سندرم شوک دنگ می شود. بدلیل اینکه این بیماری بر اثر یک ویروس خاص از پشه به انسان منتقل می شود، هیچ دارو یا آنتی بیوتیک خاص برای درمان آن وجود ندارد. همچنین در حال حاضر هیچ واکسنی برای تب دنگ ساخته نشده است و تنها راه مقابله با آن ریشه کن کردن پشه حامل ویروس است. بیماری تب دنگ در نواحی استوایی و زیر استوایی و در کودکان زیر 10 سال بسیار شایع است.
طبق گزارش WHO چند مورد از این بیماری به تازگی در چین، پرتغال و ایالت فلوریدا مشاهده شده است.
سازمان بهداشت جهانی در ادامه گزارش خود اعلام کرده است که سالانه حدود 3/1 میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری لیشمانیاسیس (leishmaniasis) مبتلا می شوند. این بیماری انگلی از طریق نیش پشه خاکی (Sandfly) آلوده به انسان منتقل می شود. سندفلای یک نام محاوره ای برای تمام حشراتی است که پرواز می کنند، خونخوار هستند؛ نیش می زنند و در مناطق شنی زندگی می کنند.
این بیماری در بسیاری از کشورهای گرمسیری و معتدل از جمله هند، بنگلادش، نپال، افعانستان، الجزایر، ایران، عربستان سعودی، سوریه، برزیل، پرو و بولیوی شایع است.
رایج ترین نوع بیماری لیشمانیاسیس، لیشمانیاسیس پوستی است که در آن پوست بدن، به خصوص پوست صورت مورد حمله قرار می گیرد. زخم های ایجاد شده بر ردی پوست بر اثر این بیماری تا مدت ها از بین نمی روند. در این نوع از بیماری زخم های مزمنی نیز در ناحیه بینی، حنجره و دیگر نقاط مخاطی ایجاد می شود که بسیار خطرناک است.
یکی دیگر از انواع شایع این بیماری، لیشمانیاسیس احشایی نام دارد که در آن انگل از طریق پشه وارد ارگان های کلیدی بدن به خصوص کبد، طحال و مغز استخوان می شود. این بیماری در صورتی که درمان نشود کشنده است.
برخی از شایع ترین علایم این بیماری عبارتند از :
• تنگی نفس
• گرفتگی و آبریزش بینی
• زخم در ناحیه دهان، لثه و بینی
• خون دماغ
• اختلال در بلع غذا
• اسهال
• سرفه
• شکم درد
• خستگی
• ضعف
• سرفه
• عرق شبانه
• کاهش وزن
• ریزش مو
مدیر کل سازمان بهداشت جهانی دکتر Margaret Chan در پیامی به مناسبت این روز اعلام کرده است که هیچ کس نباید در قرن 21 بر اثر نیش حشرات موذی بمیرد. او در ادامه گفته است که کنترل بیماری های منتقل شده از ناقلان در دستور کار سازمان قرار دارد و WHO و سازمان های موثر به دنبال روش های کارآمد و مقرون به صرفه برای حل این مشکل هستند.
مدیر سازمان تاکید کرده است که این بیماری ها با گام هایی که دولت ها، جوامع و خانواداه ها بر می دارند قابل پیشگیری است.
این بیماری ها بیشتر گریبانگیر جوامع فقیری است که در آن دسترسی به آب و غذای سالم وجود ندارد و بهداشت رعایت نمی شود. به علاوه ساکنین کشورهای فقیر به دلیل سوء تغذیه سیستم ایمنی ضعیفی دارند که علایم بیماری را تشدید می کند.
شیستوزومیازیس شایع ترین بیماری این مناطق فقیر است که از طریق حلزون آبی به آب منتقل می شود. کودکانی که در کنار آب مشغول بازی هستند قربانیان اصلی این بیماری کشنده هستند.
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، حدود 240 میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا هستند. بیماری شیستوزومیازیس باعث کم خونی و کاهش توانایی یادگیری می شود.
متاسفانه طی دو دهه اخیر میزان بسیاری از این بیماری ها به دلیل جنگ، افزایش سفرهای تجاری و تفریحی، تغییرات فعالیت های کشاورزی و زیست محیطی و افزایش جمعیت شهر نشین افزایش یافته است.
به گزارش سازمان بهداشت جهانی، پس از 40 سال دوباره چند مورد مالاریا در یونان دیده شده است.
دکتر Lorenzo Savioli مدیر دپارتمان کنترل بیماری های گرمسیری سازمان بهداشت جهانی به مناسبت روز بهداشت جهانی در سخنرانی خود گفته است که برای کنترل این مشکل باید منابع مالی و تعهدات سیاسی ویژه ای اتخاذ شود و همزمان با آن به دارو و ابزار تشخیص جدید نیز توجه شود. وی به اهمیت تحقیقات مورد نیاز در این زمینه نیز اشاره کرده است.
او در سخنرانی های خود به روش کنترل جهت دار (Vector control ) برای حل این مشکل اشاره کرده است. منظور از کنترل جهت دار مجموعه از استراتژی های جهانی برای مبارزه با یک بیماری است. تا بحال از این روش برای مقابله با بیماری مالاریا استفاده شده است و نتایج کاملا موفقیت آمیز بوده است.
سازمان بهداشت جهانی در سال 2014 قصد دارد تمرکز خود را بر روی استراتژی کنترل جهت دار برای ارایه آب سالم، بهداشت و نظافت قرار داده است. نقشه اصلی این روش در سال 2011 توسط این سازمان پایه ریزی شده است و زمان گذاری هدف آن سال های 2012 تا 2020 است.
علمی (5)** 9259**1599
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن