تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):در تفسير آيه «با مردم به زبان خوش سخن بگوييد» فرمود: يعنى با همه مردم، چه مؤمن و ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844398023




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

30 سئوال جالب ایرانیان از آلن ایر/ چرا رئیس‌جمهور آمریکا با رسانه‌های ایرانی مصاحبه نمی‌کند؟ / چرا آمریکا بن لادن را کشت؟/ چرا اوباما به نامه‌های احمدی‌نژاد پاسخ نداد؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
30 سئوال جالب ایرانیان از آلن ایر/ چرا رئیس‌جمهور آمریکا با رسانه‌های ایرانی مصاحبه نمی‌کند؟ / چرا آمریکا بن لادن را کشت؟/ چرا اوباما به نامه‌های احمدی‌نژاد پاسخ نداد؟
گفت‌وگوی منتشر نشده سخنگوی فارسی زبان کاخ سفید؛
30 سئوال جالب ایرانیان از آلن ایر/ چرا رئیس‌جمهور آمریکا با رسانه‌های ایرانی مصاحبه نمی‌کند؟ / چرا آمریکا بن لادن را کشت؟/ چرا اوباما به نامه‌های احمدی‌نژاد پاسخ نداد؟
اجماع جامعه اطلاعاتی ایالات متحده این است دولت ایران هنوز تصمیمی برای ساخت سلاح هسته ای اتخاذ نکرده است.
به گزارش نامه نیوز،  سید امیر سیاح، سردبیر سابق سایت الف در صفحه شخصی گوگل پلاس خود روایت جالبی از یک گفت‌وگو با آلن ایر، سخنگوی فارسی زبان کاخ سفید منتشر کرده است که قبل از ارائه این گفت‌وگو به نکات قابل توجهی نیز در همین راستا اشاره کرده است.

در ادامه می توانید خواننده این مطلب به نقل از فردا باشید:

نوروز91 برای اولین بار از فیلترشکن استفاده کردم و بعد از چرخی در سایتهای ضدانقلاب، وب نویسی آلن ایر؛ سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا توجه ام را جلب کرد. ایشان در سایتهای ضدانقلاب فراخوان داده بود که هرچه می خواهید «از آلن بپرسید». بعد هم به یکسری سوال درباره شرایط دریافت ویزا و گرین کارت و... پاسخ داده بود.

بعد از هماهنگی با مدیر مسئول الف، با واسطه یکی از خبرنگاران از وی دعوت کردم در برنامه «مهمان ویژه الف» به سوالات مردم پاسخ دهد. ایشان با این شرط قبول کرد کرد که همه پاسخهایش را بی کم و کاست منتشر کنیم ما هم پذیرفتیم. البته مدعی بود نمی توانیم به شرط اش عمل کنیم. ما هم پاسخ دادیم خواهیم دید!

در اولین روزکاری بعد از تعطیلات نوروز91 (15فروردین)، ضمن معرفی آلن ایر در الف؛ از بینندگان خواستیم سوالاتشان را از سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا ارسال کنند تا ایشان پاسخ دهد.

فراخوان الف از مردم برای طرح سوال از آلن ایر و آمادگی برای انتشار پاسخ های سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به سوالات رسیده از بینندگان، مثل برق در وب پیچید. ظرف چند ساعت، سوالات بسیار زیاد و نابی از طرف بیننده ها رسید که واقعا تصورش را هم نمی کردیم.30سوالی که به عنوان منتخب سوالات رسیده منتشر کردیم، کیفرخواستی بسیار قوی و همه جانبه علیه زورگویی و سلطه گری آمریکا از آب درآمد. طبق قرار قبلی، سوالات را برای آقای ایر فرستادیم ولی طبق پیش بینی وی، نتوانستیم جوابهایش را منتشر کنیم چون برادران رسانه ای جبهه پایداری، همان روز جنجال بزرگی به راه انداختند و تهمت زدند که الف جاده صاف کن و تریبون جاسوس آمریکایی شده و.... اندکی بعد هم از طرف شورای امنیت دستور دادند که فراخوان طرح سوال از آلن ایر را حذف کنیم.

آقای توکلی با آقای جلیلی (دبیر وقت شورا) تماس گرفت ولی نتوانست ایشان را قانع کند و از جایی که قانون، به شورای امنیت اختیار دستور حذف مطالب مغایر امنیت ملی –به تشخیص آنها- از رسانه ها را داده، آقای توکلی تمکین کرد و فراخوان طرح سوال از آلن ایر و سوالات بیننده ها را حذف کردیم. آلن ایر فوری میل زد و علت را پرسید. پاسخ دادم چیزی نیست بزودی درست می شود و سوالات و پاسخ هایت را منتشر می کنیم شما نگران نباش پاسخ ها را بنویس و بفرست. ایشان قبول کرد و پاسخ هایش را فرستاد اما رایزنی های آقای توکلی موثر نیفتاد و آلن ایر با کنایه گفت دیدید نمی توانید پاسخ های مرا منتشر کنید؟! بعد هم رفت در رسانه های ضدانقلاب مانور داد که جمهوری اسلامی جرات نکرد پاسخ های مرا منتشر کند! حالا پاسخ هایش چه بود؟ افتضاح. تقریبا به هیچ کدام از سوالها پاسخ قانع کننده ای نداده بود. اگر پاسخ هایش منتشر می شد، یک پیروزی بزرگ در دیپلماسی عمومی و جنگ نرم برای نظام بود چراکه با کمک کاربران وب، نظام آمریکا به محاکمه کشیده و کاملا محکوم می شد.

دو سال پیش هرچه کردیم تا «برادران بالا» را متوجه این معنی و اهمیت این پیروزی کنیم، موفق نشدیم که نشدیم. از نظر برخی، جنگ نرم یعنی فحش دادن به آمریکا و نوکرانش. هرکس هم که مطیع جبهه پایداری نیست، به نوعی نوکر آمریکاست و مستحق فحش خوردن. در نگاه این برادران، همه یا مطیع جبهه پایداری اند که در این صورت سفیدند و گرنه سیاه اند. خاکستری این وسط وجود ندارد و به همین دلیل، «اقناع قشر خاکستری» بی معنی است چون خاکستری همان سیاه است.

شواهد متعدد موجود، جای تردید نمی گذارد که حوادث بعد از انتخابات88، یک عملیات براندازی با راهبری غرب و متحدانش بود. کودتایی نرم که «ذهنیت خاکستری ها» را نشانه گرفته بود و دایم برایشان شبهه ایجاد می کرد. اگر در سال88 جبهه مدافعان نظام در جنگ نرم درست فرماندهی می شد و به جای فحش دادن به دشمن، به اقناع منتقدان و خاکستری ها و شبهه دارها اهتمام می ورزید، عقبه آن کودتا زودتر رسوا می شد و دشمن نمی توانست آنقدر از جبهه انقلاب بریزد و آنقدر خاکستری ها به سمت سیاه رانده نمی شدند... بگذریم.

خلاصه ماجرا آنکه، پیش بینی آلن ایر درست درآمد و همه جا جار زد که «دیدید جرات نکردند پاسخ های مرا منتشرکنند!» ما هم به عنوان سربازان نظام، جلوی دشمن ضایع شدیم و با کوته بینی برادران بالا و رسانه چی های جبهه پایداری، عملیاتی که می توانست یک پیروزی بزرگ و یکطرفه در جنگ نرم برای نظام باشد، تبدیل به شکستی خفت بار شد.

سال گذشته و بعد از تغییر نگاه حاکم بر شورای امنیت، برخی رسانه های داخلی با آلن ایر مصاحبه کردند و ما هم به یاد آن سوال و جوابها افتادیم و به ایشان میل زدیم که موافقی الان که مانع برطرف شده، پاسخ هایت به سوالات بینندهای الف را منتشر کنیم؟ ایشان مخالفت کرد و گفت دوباره برنامه را ترتیب دهید یا با من مصاحبه کنید. ما قبول کردیم اما بعد از آن هرچه میل زدیم، پاسخی نداد.

اکنون 30سوال بینندگان الف از آقای آلن ایر که از صبح تا ظهر روز 15فروردین91 در الف منتشر شد را به همراه عین پاسخ های آقای ایر که تاکنون منتشر نشده، در پلاس شخصی منتشر می کنم. سوالهای بیننده ها و جوابهای آلن ایر هنوز هم جالب هستند.

پی نوشت: هرچند برادران جبهه پایدرای از این متن ناراحت خواهند شد اما به یادشان می آورم در این متن، فقط بر اساس شواهد نوشتم نه نیت خوانی. اگر می خواستم - مانند روش متعارف آنها- نیت خوانی کنم، می توانستم ماجرای انتخابات مجلس نهم و به دور دوم رفتن آقای توکلی در آن روزها و ایستادگی محکم و مکرر الف در برابر قانون شکنی ها و اتهامات برخی اطرافیان آقای احمدی نژاد و تلاش شدید اطرافیان دولت برای رای نیاوردن مدیرمسئول الف را یادآوری و دلیل واکنش تند جبهه پایداری علیه «ماجرای آلن ایر و الف» را به آن جریانات نسبت دهم ولی این ادعا را ندارم... امیدوارم دوستان پایداری قبل از «شکستن آینه»، نگاهی هم به عملکردشان در این ماجرا بیندازند.

پاسخ های آلن ایر به 30سوال بینندگان وب در فروردین1391

آلن ایر به سوالات بینندگان الف پاسخ می دهد

مهمان ویژه الف، ۱۵فروردین۹۱

تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۴۱کد مطلب: 148551

آلن ایر سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا به سوالات بینندگان الف پاسخ می دهد.

معرفی مهمان ویژه الف:

آلن آیر (Alan Eyre)، متولد شهرنیویورک و فارغ التحصیل دانشگاه دارتموت در رشته ادبیات است. وی از وسط دهه ۹۰ به عنوان دیپلمات وارد وزارت خارجه آمریکا شده و در کشورهای نیجریه، سوریه، امارات متحده عربی و آذربایجان خدمت کرده است. مهمان ویژه الف از ۲۵سال پیش به زبان فارسی و تاریخ و تمدن ایران علاقمند بوده در اوقات فراغت خود کتاب های فارسی و کتاب هایی درباره ایران مطالعه می کند..

آلن ایر حدود یکسال پیش بعنوان اولین سخنگوی فارسی زبان وزارت امور خارجه آمریکا منصوب شده است و وظیفه دارد مواضع و سیاست های دولت آمریکا را تشریح و به سؤالات مردم ایران پاسخ دهد.

علاقمندان به طرح سوال از سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می توانند تا روز پنجشنبه۱۷ فروردین سوالات خود را در قوطی انتهای این صفحه در حداکثر ۳سطر بنویسند و ارسال فرمایندآقایآلنایرطرفمدتکوتاهیپسازانتشارهرسوال،بهآنپاسخخواهندداد.

سوال1- محسن:

با سلام و تشکر

چرا آمریکا به اسرائیل که مشکوک به داشتن سلاح هسته ای است کاری ندارد اما به ایران که تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی هسته ای فعالیت می کند و اعلام کرده فقط استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای می کند، اینقدر سخت می گیرد؟ تازه اسرائیل حتی به ماموران آژانس اجازه بازدید از تاسیسات هسته ای اش را هم نمی دهد! آیا به مردم ایران حق می دهید تا از این برخورد تبعیض آمیز آمریکا ناراحت باشند؟

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

اول از همه، اجازه بدهید سلام بگویم به خواندگان گرامی "آلف" و از خود وبسایت آلف برای این فرصت جواب دادن به سوالات مردم ایران تشکر کنم. انشاالله با این گونه تبادل نظر سوء تفاهم بین ما کمتر بشود، هر دو طرف مستفیض بشود، و این تبادل نظر تداوم پیدا کند .

خوب، حالا به سوال شما می پردازم. ایالات متحده همیشه از الحاق جهانی به معاهدۀ عدم گشترش سلاح های هسته ای (ان. پی. تی) حمایت کرده است و از اسرائیل و همۀ کشورهای که هنوز به این معاهده نپیوسته اند خواسته ایم بپیوندند، وکلیۀ پادمان های مربوطۀ آژانس بین المللیانرژی اتمی بر کلیه فعالیتهای هسته ای خود را بپذیرند. ایالات متحده همچنین حمایت خود را از خاور میانه ای عاری از سلاح های کشتار جمعی و ابزار های پرتاب آنها به اعلام کرده است.

جامعۀ جهانی نگرانی های جدی اش در مورد ایران را به این دلیل مطرح کرده است که ایران کشور عضو معاهدۀ ان پی تی است. و ایران بعنوان کشور امضا کننده این معاهده، در عوض دستیابی به استفادۀ صلح آمیز از انرژی هسته ای که توسط این معاهده تضمین شده است، تکالیف و تعهدات جدی ای را پذیرفت. این تعهدات شامل خودداری از دنبال کردن سلاح هسته ای و اجازه دادن به آزانش بین المللی انرژی اتمی برای راستی آزمایی پایبندی ایران به تعهدات پادمانی بین المللی اش است. چنان که سابقۀ برنامۀ هسته ای جمهوری اسلامی ایرا نشان داده است و آژانس به کرات تأیید کرده است، ایران به شدت در انجام این تعهدات به شدت شکست خورده است. خوب، ایران همچنان ادعا می کند که ماهیت برنامه هسته ای اش صرفاً صلح آمیز است. به قول معروف "آن کس که حساب پاک است، از محاسبه چه باک است؟" اگر واقعاً اینطوری باشد، ایران با همکاری کامل با آژانس و اجرای کامل قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل و شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی می تواند همۀ نگرانی های جامعۀ جهانی را برطرف کند.

سوال2- محمد:

در حالی که کشور شما بزرگترین دارنده تسلیحات اتمی است و با بمباران اتمی هیروشیما بزرگترین جنایتکار جنگی هسته ای به شمار می رود، چگونه مدعی مبارزه با سلاح هسته ای می شود؟

آیا می شود حرف کسی را که سابقه بکار بردن سلاح هسته ای دارد و از تولید سلاح هسته ای هم دست نمی کشد، در مورد مبارزه با سلاح های هسته ای باور کرد؟

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

در واقع آمریکا، ( که اینطور نیست بزرگترین زرادخانه هسته ای در جهان داشته باشد) خیلی در تلاش است تعداد سلاح های هسته ای خود را کاهش دهد، چنان که در پیمان "استارت جدید" بین آمریکا و روسیه در سال ۲۰۱۰ نیز مشخص است. همانطور که رئیس جمهور ایران جناب آقای دکتر احمدی نژاد نیز اشاره کرده است، سلاح هسته ای ثبات و صلح به بار نمی آورن- فقط برآورده کردن خواسته های مشروع شهروندان خود میتواند چنین صلح و ثبات را تضمین کند. همه کشورها وظیفه دارند عضو مسوولی جامعه جهانی باشند و در راستای برقراری صلح و ثبات تلاش کنند. اجماع حامعۀ جهانی اینست که ایران چنین نکرده و نمی کند. در خصوص گفتۀ شما در مورد اینکه استفاده آمریکا از سلاح اتمی در طی جنگ جهانی دوم آمریکا را از کار کردن در جهت جهانی عاری از سلاح هسته ای منع می کند ، معلوم است که ما اینجوری فکر نمی کنیم ، و ما کاملا به اهدافی که رییس جمهور اوباما بیان کرده است متعهدیم.

سوال3- منصور از لس آنجلس:

با سلام و با تشکر از سایت الف به خاطر این ابتکار. آقای ایر لطفاً توضیح دهید که بهبود روابط ایران و آمریکا به سود چه کشورهایی است و به زیان چه کشورهایی؟ آیا قبول دارید منافع برخی کشورها در تیرگی روابط ایران و آمریکاست؟

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

سلام بر شما . یک ایران با اقتصادی شکوفا هم به نفع ایالات متحده و هم به نفع دنیاست. همه ما از ایرانی که با اقتصاد جهانی در آمیخته است و نه از آن منزوی شده ، به شدت بهره مند می شویم، نه تنها از دید نفت و گاز بلکه از نظر کار کردن با نیروی کار تحصیلکرده ایرانی جهت کمک به پیشرفت نوآوری جهانی و پیشرفت جایگاه اقتصادی ایران. همانطور که رییس جمهور اوباما گفته اند "بزرگترین منبع دست نخورده در خاور میانه و شمال آفریقا استعداد مردم این منطقه است." اما این آینده شکوفاتر بستگی به تصمیم ایران برای عمل به تعهدات بین المللی اش دارد.

سوال4- خبرنگار ایرانی:

سلام؛ با توجه به حضور مکرر خبرنگاران آمریکایی در ایران و مصاحبه مکررشان با رئیس جمهور ایران، چرا خبرنگاران ایرانی از چنین امکان و حقی برخوردار نیستند؟ چرا خبرنگار صداسیما در مقر سازمان ملل نمی تواند از محدوده خاصی بیشتر گزارش تهیه کند؟ آیا رئیس جمهور آمریکا حاضر است با خبرنگارانی از ایران مصاحبه کند مثل مصاحبه های سالانه آقای راس که تقریبا احمدی نژاد را محاکمه می کند؟ ببخشید که چندتا سوال شد ولی به هم مربوط اند الف خواهشا منتشرکن

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

سلام بر خودتان و ممنونم از این سئوال خوبی . بنظر من مقایسه رسانه های آمریکایی و ایرانی در این مورد کمی سخت است. رسانه های آمریکایی خصوص اند نه دولتی و تماس های آنها با مقامات ایرانی توسط دولت ما کنترل و یا نظارت نمی شوند. درخواست های آنها برای مصاحبه با مقامات ایرانی و پرسش هایی که مطرح می کنند به طور کاملا مستقل از دولت صورت می گیرند. ولی به طور کلی رسانه های ایرانی تحت مالکیت و یا نظارت دولت قرار دارند و خبرنگاران آنها کارمندان دولتی هستند که ما با آن دولت رابطه رسمی نداریم. به همین دلیل است که این خبرنگاران ایرانی ساکن آمریکا نیز مشمول همان محدودیت های سازمان ملل در مورد دیگر مقامات ایرانی ساکن آمریکا می شوند. در گذشته روزنامه نگاران دولتی ایران، به جای گزارش دهی درست، صحیح و بی طرف از اخبر، بطور ابزاری در جهت پیشبرد اهداف دولت ایران ازرسانه ها و مصاحبه ها استفاده کرده اند. به عنوان مثال سال قبل فارس نیوز مصاحبه ای کاملا جعلی را با معاون وزیر امورخارجه آمریکا گزارش کرد؛ که این مصاحبه هرگز اتفاق نیفتاده بود. تا زمانی که این سیاست رسانه های گروهی دولت ایران موجود است، مقایسه کردن نحوه کار رسانه هایمان با رسانه های ایرانی معنی ندارد. همانطور که در مورد این مصاحبه می توانید ببینید، خود من مایلم با رسانه های دولتی ایران صحبت کنم و به سوالات جواب بدهم ، اما تجربه به ما نشان داده است که رسانه های ایرانی در مصاحبه با من آزاد نیستند.

سوال5- حامد:

سلام.

ایالات متحده بار ها دم از دوستی با مردم ایران صحبت کرده و اینکه مردم از سیاست مداران جدا هستند. مثلا در پیام نوروز91 رئیس جمهور اوباما

اما در جای دیگر علت تحریم ها رو فشار بر مردم ایران برای تغییر رژیم عنوان کرده.

علت این سیاست دوگانه چیست؟ اصلا هدف این تحریم ها چیست؟ از مردم ایران می خواهید شورش کنند و سلاح دست بگیرند و رژیم را سرنگون کنند تا تحریم ها را بردارید؟

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

هدف تحریم های ما بعضی سیاست های موجود دولت ایران است. هدف این تحریم ها تاثیر گذاری بر تصمیمات خطرناک حکومت ایران و خصوصاً تصمیمش در مورد انجام ندادن تعهدات بین المللی اش نسبت به برنامه هسته ای اش. ما خوب می دانیم که بسیاری از مردم عادی ایران هم در اثر این تحریم ها در رنج هستند. واقعاً مایۀ تاسف بسیار است که مردم عادی ایران به خاطر تصمیمات حکومتشان رنج میبرند. اما جامعۀ جهانی نمی تواند بی تفاوت نماند در قبال بی توجهی ایران به تعهدات بین المللی اش، مخصوصاً از اینکه این امتناع مداوم ایران ثبات منطقه را متزلزل می کند. ایران مرتبا گفته است ماهیت برنامه اتمیش منحصراً صلح آمیز است. اگر اینطوراست، ما ایران را به همکاری شفاف و کامل با آژانس بین المللی انرژی اتمی و عمل به تعهداتش، که منجر به لغو این تحریم ها توسط جامعه جهانی ، فرا می خوانیم

و فراموش نکینم که تحریم های متفاوت اهداف مختلف دارند. بی شک تحریم های با دامنه گسترده تر علیه برنامه اتمی ایران اعمال شده اند، با این امید که دولت ایران تصمیم بگیرد به تعهدات تحت معاهدۀ ان پی تی عمل کند. یعنی ایران وارد مذاکرۀ جدی بشود که به راه حلی صلح آمیز و مورد پسند طرف ها برسد، که چنین راه حلی هم به رفع نگرانی هایجامعۀ جهانی بانجامد و هم به حقوق ایران در چارجوب ان پی تی احترام بگذارد. و آخر و عاقبت، سیاست دولت آمریکا تغییر رژیم نیست، و هدف این تحریم ها تشویق مردم ایران به قیام هم نیست. هدف این تحریمها تشویق و ترغیب دولت ایران به پایبندی به تعهداتش در قبال جامعه جهانی است.

سوال6- مهدی:

سلام

دولت شما که اینقدر نگران حقوق بشر و آزادی بیان است و بخاطر حقوق بشر اینقدر با حکومت ایران بد است، بفرمایید چرا با رژیمهای قرون وسطایی در خلیج فارس (مثل عربستان) اینقدر رابطه گرم و صمیمانه ای دارد؟ عجیب نیست که دیکتاتورهای بزرگ منطقه مثل مبارک و بن علی متحدان نزدیک آمریکا بوده اند؟ خداوکیلی حق می دهید به شعارهای شما درباره حقوق بشر و آزادی بیان شک کنیم؟

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

سلام و ممنونم از سوال شما. در عربستان سعودی، در بحرین و در سراسر این منطقه ، محور سیاست ما سال قبل توسط رییس جمهور اوباما بیان شده و به این اصول بنیادین پایبندیم: مخالفت با استفاده از خشونت، حمایت از حقوق جهانی و پیشبرد اصلاحات سیاسی و اقتصادی. ما اعتقاد راسخ داریم که صدای مردم باید شنیده بشود و مطالبات مردم باید بر آورده بشود . همانطور که وزیر امور خارجه خانم کلینتون گفته اند، سیاست ما در این مورد اصولی است، ولی از اینکه وضعیت هر کشور منحصر به فرد است ، نحوۀ اعمال این سیاست در هر کشور متفاوت میشود ، و ما با همپیمانان منطقه ای و جهانیمان تلاش می کنیم تا ببینیم بهترین راه اعمال این اصول در مورد هر کشور چه است.

سوال7- حمید:

با سلام و تشکر از این ابتکار جالب. چرا نظامیا آمریکایی پس از یافتن بن لادن او را کشتند؟! چرا که او حاوی اطلاعات ذیقیمتی درباره طالبان و 11سپتامبر بود. چرا او را برای محاکمه دستگیر نکردند؟ آن طور کشتن کسی مثل بن لادن و انداختن جسدش توی دریا کمی مشکوک نبود؟

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

سلام و بله واقعاً فکر خوبی بود. گروۀ القاعده هرگز از قصد خود برای حمله به آمریکا منصرف نشده است و در حقیقت همچنان به ما حمله می کند. بنا بر این بر اساس قوانین بین المللی آمریکا در این درگیری مسلحانه دوامدار حق دارد از نیرو و از جمله نیروی کشنده برای دفاع از خود و هدف قرار دادن افرادی نظیر رهبران دست بالای القاعده که برای حمله به آمریکا برنامه ریزی می کنند، استفاده کند. اوساما بن لادن یک قاتل و تروریست بود که دستور قتل هزاران زن، مرد و کودک بی گناه را، که بسیاری از آنها مسلمان بودند، صادر کرده بود. با این وجود دفن او در دریا در تطابق با قواعد و موازین دین اسلامی انجام شد.

سوال8- سیدنوید مقدم حسینی:

چرا ناو وینسنس در تاریخ سوم ژوئیه1988 میلادی هواپیمای مسافربری ایران را ساقط کرد در حالیکه این ناو مجهز به پیشرفته ترین رادارهای روز بود و توانایی شناسایییک هواپیمایی مسافربری را به راحتی داشت؟ و چرا کاپیتان آن ناو به جای محاکمه بخاطر کشتن غیرنظامیان بی گناه مدال دریافت کرد؟

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

واقعاً حملۀ تصادفی ما به پرواز شماره ۶۵۵ خط هوایی ایران ایر در سوم ژوئیه ۱۹۸۸ توسط ناو وینسنس که موجب مرگ ۲۹۰ انسان بی گناه شد، یک تراژدی انسانی وحشتناک بود که مقامات آمریکایی تاسف عمیق خود را در مورد این مصیبت انسانی ابراز کردند. این اشتباه غم انگیز در زمان اوجگیری تنش بین دوکشور ما رخ داد. پرداختن به مسائل جدی که در حال حاضر موجب افزایش تنش میان دو کشور ما می شوند به نفع هر دو کشور است تا جلوی بروز شرایطی را بگیرد که خدای نکرده در آینده موجب اشتباه در قضاوت یکی از طرفین بشود. اما چنان که رییس جمهور اباما گفته اند، ما نباید اسیر گذشتۀ مشترکمان باشیم و همیشه بر این مصیبتیا بر گروگانگیری در سفارت آمریکا در تهران تمرکز کنیم. با جدیت، احترام متقابل و نگاۀ رو به جلو باید عزم را جزم کنیم که به آیندۀ بهتری برای هر دوی ملتهایمان برسیم.

سوال9- محبوبه ل:

با سلام

چرا آمریکا پس از چند سال تهدید به حمله به ایران هنوز این کار را انجام نداده ولی پس از مدت اندکی از تهدید حمله به عراق و افغانستان اقدام به حمله کرد؟ آیا حکومت ایران بر خلاف افغانستان و عراق به شرایط و استانداردهای آمریکا گردن نهاده یا اینکه حمله به ایران برای آمریکا توجیه نظامی نداشته است؟ صریح جواب دهید اگر ایران نیروی نظامی ضعیفی داشت، آیا حمله آمریکا به ایران اینقدر به تاخیر می افتاد؟!

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

رئیس جمهوری بارها تاکید کرده اند که آمریکا و جامعه جهانی خواستار راه حلی دیپلماتیک با ایران هستیم و معتقدیم هنوز برای رسیدن به چنین راه حلی زمان هست. اباما همچنین در مورد رجزخوانی و سخنان بی بی بند و بار در مورد جنگ نیز هشدار داده اند. برای ایران ضروری است که نشان دهد می تواند به سوی این راه حل مسالمت آمیز حرکت کند. ایران می گوید ماهیت برنامه هسته ای اش صلح آمیز است. اگر چنین است بهتراست به طور کامل با آژانس همکاری کند تا به نگرانی های آژانس در مورد برنامه احتمالی نظامی هسته ایش پایان دهد.

سوال10- ناشناس:

با توجه به اینکه آمریکا خود را بزرگترین حامی حقوق بشر می داند، تحریم فروش هواپیمای مسافربری که کاربردی غیر از مسافربری ندارد را چگونه توجیه می کنید؟ حتی قطعاتش را، گناه کشته شدگان ناشی از تحریم هواپیما و قطعات هواپیما به ایران را چگونه توجیه می نمایید؟

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

اجازه بدهید صریحاً بگویم: هیچ هواپیمای ایرانی ای تا کنون به دلیل خودداری آمریکا از فروش قطعات دچار حادثه نشده است. آمریکا سیاست صدور جواز صادراتش را که اجازه خرید قطعات یدکی هواپیماهای مسافربری را به ایران می دهد، خصوصا قطعات مربوط به امنیت هواپیما، به روشنی تشریح کرده است. متاسفانه دولت ایران از این فرصت استفاده نکرده است و در گذشته نشان داده است مایل است از هواپیماهای مسافربری برای جابجایی محموله های غیر قانونی سلاح و دیگر کالاهای تحریم شده استفاده کند. اگر دولت ایران راه عمل کامل به تعهدات بین المللیش را برگزیند، این عمل جامعه جهانی را قادر می کند پاسخی در خور دهد.

سوال11- سعید ق ت:

با سلام.

چرا آمریکا،‌منافعش در منطقه را بر اساس منافع اسرائیل تنظیم می کند و آیا می توان امید داشت روزی دست از حمایتهای بی چون و چرایش از این ر‍ژیم بردارد و منافعش را هماهنگ با اکثریت مردم منطقه (اعراب و ایران) بازتعریف کند تا منطقه خاورمیانه به ثبات واقعی توام با صلح برسد؟

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

آمریکا همپیمانان بسیاری دارد. اسرائیلیکی از این همپیمانان است و ما به امنیت اسرائیل متعهدیم. ما به آینده ای چشم داریم که در آن یک ایران و مستقل و مقتدر که به تعهدات بین المللی اش پایبند است و نقش مثبتی ایفا می کند بتواند همپیمان دیگر آمریکا باشد.

سوال12- مهرداد:

آقای الن لطفا صاف و پوست کنده بفرمایید چرا ارتش آمریکا در سال90 پس از ورود به عراق کار صدام را تمام نکرد و اجازه داد چند سال دیگر صدام باقی بماند و جنایت کند؟

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

راستشو من در جایگاهی نیستم که در مورد تصمیمی که مدت ها قبل اتخاذ شده گمانه زنی کنم، اما به یاد دارم که در سال ۱۹۹۸ رییس جمهور جورج اچ بوش در مورد تصمیم خود چنین توضیح داد: "گسترش جنگ زمینی و تبدیل آن به تصرف عراق موجب به بار آمدن هزینه های انسانی و سیاسیغیر قابل پیش بینی ای می شد" و باعث شکست فوری ائتلاف می شد. ایشان همچنین اشاره کردند که چنین گسترش ماموریت ائتلاف از دستور شورای امنیت فراتر می رفت و "سابقه پاسخ جهانی به خشونت را که ما امید برقراری آن را داشتیم از بین می برد."

سوال13- محمد:

سلام آقای آلن ایر

آیا داشتن سلاح اتمی خوب است؟ اگر خوب است چرا ایران نداشته باشد و اگر بد است، چرا شما دارید؟

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

من قبلاً جواب این را دادم - خواهش میکنم به پاسخ شماره یک و دو مراجعه کنید.

سوال14- نورانی:

با سلام

اصرار بیش از حد آمریکا برای وضع تحریم ها علیه ایران چیست؟ چرا امریکا بجای مذاکره مستقیم با ایران و حل و فصل مسائل موجود، با تحریم های سنگین موجب به زحمت افتادن مردم ایران می شود؟

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

پاسخ شماره ۵ را ببینید. همانطور که پیش از این عرض کردم، تصمیمات دولت ایران و خودداریش از انجام تعهدات بین المللیش است که آمریکا و جامعه جهانی را وادار به تحریم ایران کرده اند. ما حاضریم با ایران مذاکره کنیم تا راه حلی دیپلماتیک پیدا کنیم که در اثر آن ایران به تعهدات بین المللی اش پایبند باقی بماند، و ما از رهبران ایران می خواهیم از این فرصت غنیمت بشمارند.

سوال15- ن سلامی:

در آخرین شماره هفته نامه تایم، موساد مستندا عامل کشتن دانشمندان هسته ای ایران معرفی شده است و شما لابد این را انکار می کنید. پس لطفا بفرمایید به نظر شما چه کسی یا گروهی یا سازمانی دانشمندان هسته ای ایران را ترور می کند؟ چرا دولت آمریکا قتل دکتر شهریاری و قتل شهید رضایی نژاد را که جلوی چشم دختر 4ساله اش انجام شد را محکوم نکرد؟ 2سوال است، جداجدا جواب دهید لطفا و «جواب» دهید لطفا!

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

دریازدهم ژانویه ۲۰۱۲ و پس از ترور مصطفی احمدی روشن، وزیر امور خارجه کلینتون گفت: "من می خواهم به طور کلی هر گونه دخالت آمریکا در هر گونه عمل خشونت آمیز در داخل ایران را رد کنم." ما همچنین چنین اعمال خشونت آمیز را در گذشته بارها محکوم کرده ایم و در آینده نیز چنین خواهیم کرد.

سوال16- بابازاده از رشت:

یک سوال از آقای الن:

چرا اوباما پاسخی به نامه های احمدی نژاد نداد. ایشان که در این نامه ها از عدالت و برایری و خداپرستی نوشته بود. آقای اوباما جوابی نداشت یا اینکه صلاح نمی دونست جواب دهد؟ اگر صلاح نمی دونست چرا؟

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

ما از نامه هایی که شما در مورد انها صحبت می کنید خبر نداریم و چنین نامه هایی را دریافت نکرده ایم.

سوال17- امیر

سلام بر آقای آلن ایر

تظاهرات خیابانی می کنند. مردم بحرین هم از دست حکومت آل خلیفه شاکی اند و تظاهرات مسالمت امیز می کنند و تاکنون دهها نفر از جمله چندین در کشور کوچک بحرین بطور فجیعی کشته شده اند. چرا آمریکا از معترضان رژیم سوریه که قیام مسلحانه کرده اند همه گونه حمایت می کند اما در قبال معترضان رژیمهای بحرین و عربستان که تظاهرات مسالمت آمیز می کنند و دست به اسلحه هم نبرده اند، نه تنها سکوت کرده بلکه به این دو رژیم اسلحه هم می فروشد؟ این برخورد دوگانه را چطور توجیه می کنید؟

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

خواهش میکنم به پاسخ شماره ۶ مراجعه کنید. سلام–

سوال18- ایرانی:

با سلام

آقای آلن ایر لطفا بفرمایید اگر معترضان آمریکایی مشهور به جنبش وال استریت به قصد تصرف یک مرکز نظامی حاوی اسلحه به آنجا حمله کنند، به داخلش بمب آتش زا پرتاب کنند و از دیوارش بالا بروند، واکنش محافظان آنجا چه خواهد بود؟ و اگر یک نمایندگی سفارتخانه یا کنسولگری نزدیک به محل اعتراضات وال استریتی ها اعلام کند که به آشوبگران تحت تعقیب پلیس، پناه می دهد، واکنش دولت آمریکا چه خواهد بود؟

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

آلن ایر به این سوال پاسخ نداد

سوال19- گروسی:

سلام:

اولا آیا آمریکا پلیس جهان یا معلم کلاس دنیاست که در هر موضوعی در گوشه و کنار جهان دخالت می کند؟ مثلا در خاور میانه ای که ما ساکن اش هستیم؟ چه کسی چنین ماموریتی به آمریکا داده؟ آیا از مردم جهان اجازه گرفته تا پلیس دنیا باشد؟ مشروعیت چنین کاری را از کجا کسب کرده است؟ از روز زور و قدرت نظامی اش؟ مگر دنیا جنگل است که قویتر بگوید بقیه چکار کنند و چکار نکنند؟

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

خیر، آمریکا "نخود هر آش" در دنیای امروز نیست . اما آمریکا درسراسر دنیا در حمایتش از حقوق بشرجهانی، از اصلاحات دموکراتیک و از تقویت امنیت منطقه ای همواره استوار است. پیام ما در این موارد، صرفنظر از هویت مخاطب، همواره یکسان است. ما در حالی که از جریان آزاد تجارت مشروع دفاع می کنیم، مداوماً برای ارتقای امنیت و ثبات جهانی تلاش می کنیم. علاوه بر این ما به طور نزدیک با همپیمانان جهانیمان برای نیل به طیف وسیعی از منافع مشترک، خواه اقتصادی، انسانییا سیاسی، کار می کنیم. به عنوان مثال در لیبی مردم این کشور از جامعه جهانی درخواست حمایت کردند و شورای امنیت سازمان ملل متحد جواز مداخلۀ نظامی را برای حمایت از مردم لیبی صادر کرد. ایالات متحده به همراه همپیمانان جهانیش برای تحقق اهداف این ماموریت واردعمل شده اند. علاوه بر این ما به حمایت از آرمانهای دموکراتیک مردم سوریه ادامه می دهیم. ما این کار را در هماهنگی با مخالفان دولت سوری، اتحادیه عرب و سازمان ملل متحد انجام می دهیم.

سوال20- رضا شفیعی نیک+م عبدی:

چرا فروش بعضی کیت های آزنمایشگاهی که توسط محققین علوم پزشکی در ایران استفاده می شود و هیچ گونه کاربرد نظامی مستقیم و غیرمستقیم برای آن متصور نیست ممنوع شده است؟

وقتی دولت آمریکا کشور ما را از نظر مسایل کاملا غیرنظامی مثل پزشکی تحریم می کند، آیا به ما حق می دهید که هدف این تحریم ها را کندکردن رشد علمی ایران بدانیم؟

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

تحریم های اخیر علیه ایران رویکرد ما را در مورد صادرات غذا، دارو و ابزار پزشکی تغییر نداده است و هیچ کاهشی در ثبت تقاضای صدور مجوز صادرات اقلام انسانی در "دفتر کنترل داراییهای خارجی" در وزارت خزانه داری آمریکا دیده نشده است. رییس جمهور اباما و وزیر امور خارجه خانم کلینتون همچنین هر دو روشن ساخته اند که ما از ارتباطات انسانی، که به هر دو کشور اجازه می دهد دانش خود را گسترش دهند، حمایت می کنیم. هدف تحریم ها اعمال فشار بر دولت ایران است تا فعالیت های غیر مشروعش را ترک کرده و به تعهدات بین المللی اش عمل کند. این تلاش ها با هدف کند کردن رشد و پیشرفت علمی ایرانیان صورت نمی گیرد و امیدواریم حکومت ایران روزی اجازه دهد مردم ایران به تمام پتانسیلهای خود دست یابند.

سوال21- رجب بیگی –اصفهان:

سلام

با وجودی که دولت شما سازمان مجاهدین خلق را در لیست سازمانهای تروریستی قرارداده، چرا نمایندگان این سازمان نوروز امسال به کنگره آمریکا دعوت شدند و جشن نوروزی گرفتند؟ آیا تروریستها (با تعریف خودتان از تروریسم) در کنگره آمریکا طرفدار دارند؟

ممکن است بگویید من سخنگوی وزارت خارجه هستم نه کنگره! پس این را جواب دهید که چرا شخص خانم کلینتون صریحا درباره تخلیه کمپ اشرف از دولت عراق مهلت خواست و برایشان در محل دیگری(لیبرتی) اسکان فراهم کرد؟ آیا یافتن محل اسکان برای تروریستها جزیی از وظایف وزارتخارجه آمریکاست؟!

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

ما مطابق با قوانین حاکم و تصمیم دادگاه واشنگتن دی سی به بازبینی نامگذاری سازمان مجاهدین خلق به عنوان "سازمان خارجی تروریستی" ادامه می دهیم. بررسی ما در برگیرنده تمام مطالب مربوطه، از جمله مطالب گسترده ارائه شده توسط وکیل سازمان مجاهدین خلق، است. ما درپایان بازبینی در مورد نامگذاری گروه تصمیم گیری خواهیم کرد. همانطور که وزیر امور خارجه خانم کلینتون گفتند، تعطیلی اردوگاه اشرف به عنوان پایگاه اصلی شبه نظامی سازمان مجاهدینیک عامل کلیدی در تصمیم گیری در مورد وضعیت این سازمان در فهرست "سازمانهای خارجی تروریستی" خواهد بود. اگر سازمان مجاهدین تروریسم را کنار گذاشته است دیگر به داشتن یک پایگاه شبه نظامی نیازی ندارد. همکاری سازمان مجاهدین در تعطیلی اردوگاه اشرف نشان خواهد داد این سازمان گامی برای دور شدن از گذشته خشونت آمیزش برداشته است. سازمان ملل متحد بر جابجایی آنها از اردوگاه اشرف نظارت می کند- می بینیم چه میشود.

سوال22- لاله ص:

آیا به مردم ایران حق می دهید بخاطر مشارکت آمریکا در کودتا علیه دولت مصدق و نیز همکاری با صدام در جنگ8 تحمیلی و تهدیدات مکررش به حمله و تحریم، از آمریکا ناراحت باشد؟ با وجود این همه نامهربانی در حق مردم ایران، آقای اوباما چطور اینقدر راحت و خودمانی به ملت ایران نوروز را تبریک می گوید گویی هیچ اتفاقی نیفتاده است؟ آیا آمریکا حاضر است بخاطر این همه جفا در حق مردم ایران عذرخواهی کند یا حداقل اشتباهاتش را جبران کند یا حداقل حداقل، اشتباهاتش را (مثل تحریمها) ادامه ندهد؟

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

شکی نیست که حادثه سال ۱۳۳۲ واقعه ای تاسف بار است. رییس جمهور اوباما علناً به نقش آمریکا در این حادثه اذعان کرده اند و مادلین آلبرایت ، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا، از آن به عنوان "عقبگردی در توسعه سیاسی ایران" ابراز تاسف کرد. اما همانطور که رییس جمهور اوباما گفته اند، هر یک از طرفین نارضایتی هایی را در مورد فعل یا ترک فعل طرف دیگر دارد و تمرکز صرف بر نارضایتی های گذشته مشکلات امروز را حل نخواهد کرد –آبرفتهبهجویی بر نمی گردد - و ما را در رسیدن به آینده ای بهتر کمک نخواهد کرد.

تحریم های ما سیاستهای دولت ایران را هدف قرار می دهند. آنها طراحی شده اند تا بر تصمیمات خطرناکی که حکومت ایران اتخاذ می کند اثر بگذارند، خصوصا تصمیماتش در مورد ادامه برنامه اتمیش در تناقض با تعهدات بین المللی اش. ما خوب درک می کنیم که بسیاری از ایرانیان عادی از این تحریم ها رنج می بردند. این مایه تاسف عمیق است که ایرانیان عادی به خاطر تصمیمات حکومتشان در رنجند اما جامعه جهانی نمی تواند در حالت انفعالی بماند هنگامیکه ایران هیچ گامی در راستای انجام تعهدات بین المللیش بر نمی دارد و در اثر این غفلت منطقه بی ثباتتر میشود.

سوال23- ناشناس:

با تکیه بر کدام جهان بینی، مقامات ایالات متحده، دیدگاه خود را عین نظرگاه «جامعه جهانی» تلقی می کنند؟ برای آخرین نمونه اظهارات اخیر وزیر خارجه ایالات متحده در مورد ایران را مرور کنید. آیا دولت ایالات متحده از کل جهان نظرسنجی به عمل می آورد و با چنین مبنایی، چنین اظهاراتی بیان می شود؟

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

خواهش میکنم به پاسخ شماره ۱۸ [قاعدتا منظورش سوال 19 بوده است] مراجعه کنید.

سوال24- سیامک:

با سلام چرا دولت آمریکا اینقدر به موضوع هلوکاست حساسیت نشان می دهد؟! حالا یک اتفاقی 60سال پیش افتاده یا نیفتاده، چرا برسرش جنجال می شود؟ حتی اگر یکی بگوید درباره آن تحقیق کنیم! آیا منافع ملی آمریکا را یهودی های صهیونیست ها تعریف می کنند؟

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

ببخشید جناب آقای سیامک، ولی این چه سوالی است؟ چه کسی از کشتار جمعی شش میلیون نفر تنها به جرم دینشان وحشت زده نمی شود؟ ایالات متحده در سراسر دنیا در مورد سرکوب و آزار اقلیت های مذهبی تنها به دلیل عقایدشان حساس است. کنگره آمریکا دولت آمریکا را موظف کرده است هر ساله گزارشی را در مورد وضعیت آزادی دینی در سرتا سر دنیا تهیه کند که شامل فهرستی از کشور های درخور نگرانی های ویژه باشد. آخرین نسخه این گزارش به زبان انگلیسی در این پیوند قابل دسترسی است: http://www.state.gov/j/drl/rls/irf/2010_5/index.htm ایالات متحده با جدیت تلاش خواهد کرد تا از بروز هولوکاستی دیگر جلوگیری کند و از همه کشورهای مسوولیت پذیر می خواهیم آنها نیز چنین کنند.

سوال25- همایون:

جناب آلن ایر سلام

سوال من و همه هم اتاقی های من در خوابگاه دانشگاه لرستان از شما این است: آیا حق وتو در سازمان ملل نماد دیکتاتوری نیست؟لطفاً پاسختان را مستدل شفاف و صادقانه بیان بفرمایید. متشکریم.

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

سلام بر شما و سلام مرا به دوستانتان در دانشگاه لرستان برسانید. ایالات متحده معتقد است بقای درازمدت اعتبار شورای امنیت سازمان ملل متحد در گرو این است که این شورا منعکس کننده دنیای قرن بیست و یکم باشد. ما از گسترش شورای امنیت، به شکلی که کارآیی و اثرگذاری خود را از دست ندهد، حمایت می کنیم. ما از ایجاد تغییر در ساختار موجود حق وتو حمایت نمی کنیم اما اصولا با افزایش جزئی تعداد اعضای دائم و غیر دائم شورا مخالفتی نداشته و آماده ایم در این مورد با همه اعضا کنونی، که باید با هر تغییری موافقت کنند، گفتگو کنیم.

سوال26 - اسلامی [از افغانستان]:

سوال: آیا خون آمریکایی ها از خون سایر ملتها رنگین تر است و بیشتر می ارزد؟ چرا دادگاه آمریکایی برای قربانیان لاکربی ﺗﺎ ٩٠٠٠ داﻟﺮﭘﺮداﺧﺘﻪ اﺳﺖ، اما به خانواده کشته شدگان افغان بر اثر اشتباه هوایی فقط 50هزار دالر پرداخته؟ این تبعیض نژادیست یا حق آقایی آمریکایی؟

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

آلن ایر به این سوال پاسخ نداد

سوال27- سهراب:

در حقوق اصلی بنام اصل برائت وجود دارد که هیچکس مجرم نیست مگر اینکه ثابت شود.

چرا ایران بصورت پیشفرض مجرم شناخته شده و حال سیاستمداران غربی با پررویی میگویند ایران باید ثابت کند دنبال ساخت بمب اتمی نیست؟

مگه شما تابت کردید که بمب ساخته ایم که تحریمهای فلج کننده بر مردم ایران تحمیل کرده اید؟

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

اجماع جامعه اطلاعاتی ایالات متحده این است دولت ایران هنوز تصمیمی برای ساخت سلاح هسته ای اتخاذ نکرده است. اما دولت ایران علیرغم گزارشات متناوب آژانس بین المللی انرژی اتمی که می گویند برنامه اتمی ایران دارای ابعادی است که هیچ توجیه صلح آمیزی ندارند، از اثبات اینکه ماهیت برنامه اتمیش حقیقتا صلح آمیز است خودداری کرده است. تحریم های ما برای وادار کردن دولت ایران به انجام تعهداتش طراحی شده اند و هدفشان مردم ایران نیستند.



سوال28- صابر:

چرا آمریکا پس از اینکه نتوانست در افغانستان طالبان را ریشه کن کند، با آنها مذاکره می کند و ملاعمر را از فهرست تروریستها خارج کرده است؟ آیا تروریسم از نظر دولت شما امری نسبی است و به زور طرف مقابل و منافع ملی آمریکا و موقعیت و شرایط بستگی دارد؟!

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

به این سوال پاسخ نداد

سوال29- از خانواده قربانیان تاسوکی:

به نظر شما عبدالمالک ریگی که نیروهایش جلوی دوربین تلویزیونی سر آدمها را می برند در اسفند88 برای چه کاری و ملاقات با چه کسی عازم قرقیزستان بود؟ آیا تصادفا این کشور را که پایگاه نظامی آمریکا در منطقه است برای سفر انتخاب کرده بود؟ آیا سفر ریچارد هالبروک، فرستاده ویژه دولت شما به قرقیزستان با سفر ریگی کاملا تصادفی همزمان بوده است؟ می دانید تاسوکی کجاست و آنجا چه اتفاقی افتاده است؟ لطفا با توجه به وجدانتان، صریح جواب دهید

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

ما از حادثه تکان دهنده سال ۲۰۰۶ در تاسوکی آگاهیم. ما از خشونتهای صورت گرفته توسط هر گروه تندرویی منزجریم، اما زمانی که این خشونتها علیه شهروندان غیر نظامی صورت می گیرند، به طور ویژه از آنها بیزاریم. آمریکاییان خود دچار تراژدیهای مشابهی شده اند، که نمونه بارز آن حملات یازده سپتامبر است، و ما با قربانیان حمله تاسوکی و خانواده های آنها ابراز همدردی کامل می کنیم.

سوال30- ناشناس:

آیا دولت شما محتوی اینترنت و بخصوص ایمیل های خصوصی مردم ایران را چک می کند . اگر جواب شما منفی هستش میشه بفرمائید پس چطور برخی از ایرانیهای مقیم آمریکایا جاهای دیگه با استناد به ایمیل های شخصیشون به دادگاه کشیده شدند ؟ نمونه واضحش آقای تاجیک هستش

پاسخ آقای آلن ایر به این سوال:

متاسفانه من نمی توانم در مورد تحقیقات در حال انجام یا مسائل مربوط به اجرای قانون اظهار نظری کنم. آنچه می توانم بگویم این است که ایالات متحده بر اساس قانون از شیوه ای پیروی می کند که "دادرسی عادلانه" نامیده می شود. آنها که به جرمی متهم می شوند به مشاور حقوقی دسترسی دارند و اگر از ملیتی دیگر هستند طبق کنوانسیون وین در مورد روابط کنسولی و در صورت درخواست دسترسی ای مرتب به اعضای کنسولگری کشور متبوع خود را دارند




1393/1/18





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن