واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت: روابط اقتصادی ایران و روسیه متحول خواهد شد تهران - ایرنا - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: روابط اقتصادی ایران و روسیه ظرف یک تا دو ماه آینده دچار تحول جدی خواهد شد و در این ارتباط قرارداد طرح تولید آلومینا از نفلین سینیت در سراب با یک شرکت روسی امضا شده است.
به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ایمیدرو، مهدی کرباسیان در این خصوص تصریح کرد: روس ها طرح تولید آلومینا از نفلین سینیت سراب آذربایجان شرقی را تکمیل می کنند.
به گفته وی، قرارداد اجرایی این طرح بین سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) و شرکت روسی STG برای تولید آلومینا از نفلین سینیت امضا شده است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان این که، قرارداد مزبور به صورت EPC است و روس ها در مدت سه تا چهار سال از نفلین سینیت، آلومینا تولید می کنند تاکید کرد: طرح تولید آلومینا از نفلین سینیت یکی از طرح های مهم این سازمان محسوب می شود و از آن حمایت های مالی خواهد شد.
وی افزود: طرح یاد شده، مورد حمایت دولت، وزارت صنعت، معدن و تجارت و ایمیدرو است و از طرف روسی انتظار این است که طرح را طبق برنامه زمانبندی اجرا کند.
رئیس هیات عامل ایمیدرو خاطر نشان ساخت: بر اساس قوانین ایران، اجرای طرح ها باید به لحاظ تامین تجهیزات و همچنین در اجرا تا 51 درصد از ظرفیت های ایرانی استفاده شود.
وی یادآور شد: معادن مشابه مانند این طرح در ایران زیاد است و با اجرای طرح تولید آلومینا از نفلین سینیت سراب، می توان طرح های مشابه دیگری را در اختیار شرکت روسی قرار داد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، روابط ایران و روسیه را خوب توصیف کرد و دیدار روسای جمهور دو کشور و مقام های بلند پایه دو طرف را زمینه ساز توسعه این روابط دانست.
بر اساس این قرارداد، طرف روسی طبق برنامه زمانبندی، دانش فنی تولید آلومینا از نفلین سینت را به ایران انتقال خواهد داد.
همچنین مطابق مفاد قرارداد، ایران تضمین خواهد کرد که طرح تولید آلومینا از نفلین سینیت سراب را فقط با روس ها تکمیل و در مقابل نیز شرکت روسی تضمین خواهد کرد که انتقال دانش فنی و تکنولوژی کارخانه را به ایران منتقل نماید.
با توجه به نیاز شدید کشورمان به تولید فلز استراتژیک آلومینیوم، تولید سالانه یک میلیون تن شمش آلومینیوم برنامه ریزی شده است.
مطالعات اولیه طرح یاد شده در سال 1362 آغاز و در پی کشف ماده معدنی نفلین سینیت در شمال کشور با تناژ بسیار فراوان، مطالعات تکمیلی امکان سنجی مقدماتی احداث کارخانه در ایران به کمک انستیتو وامی روسیه از نفلین سینیت رزگاه، در سال 1371 به اثبات رسید.
از سال 1372 به موازات مطالعات مربوط به احداث کارخانه اصلی تولید آلومینا از نفلین سینیت و به منظور انجام آزمایشهای تکنولوژی بررسی نمونه های معدنی نفلین سینیت و سنگ آهک و همچنین بهینه سازی فرآیند تولید آلومینا ، احداث واحد نیمه صنعتی پایلوت در منطقه آذرشهر آذربایجان شرقی مورد تصویب قرار گرفت.
سال 1380 عملیات اجرایی ساخت واحد تحقیقاتی و نیمه صنعتی آذرشهر با شرکت وامیتوک امضا و در تابستان سال 1385 بهره برداری اولیه از آن آغاز شد.
اقتصام(1)**1559**1594
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]