واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: دو سناریو برای افزایش قیمت نان
با آغاز بیسروصدای فاز دوم هدفمندی و افزایش تدریجی قیمت حاملهای انرژی به نظر میرسد دیگر کالاها نیز متاثر از آن، افزایش ملایمی را تجربه کند.
در این میان نان به عنوان قوت غالب مردم با سناریوهای متعددی از سال گذشته تاکنون روبهرو شده است، اما شواهد حکایت از این دارد که به احتمال بسیار زیاد، این کالا نیز گرانی را تجربه خواهد کرد. در حالی که هنوز تصمیم جدیدی از سوی کارگروههای قانون هدفمندی در رابطه با نان گرفته نشده است، اما به نظر میرسد در صورت اجرای سناریو دادن یارانه نقدی نان به مردم، قیمت نان افزایش پیدا کند.
ستاد هدفمندی تصمیمی نگرفته است
محمود ملکوتی خواه، مدیرکل بودجه امور تولیدی معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور در مورد تعیین تکلیف قیمت نان در سال 93 در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم اعلام کرده در حال حاضر کارگروههایی که اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانهها را پیگیری میکنند، موضوع قیمت حاملهای انرژی را در دستور کار دارند و هنوز درباره افزایش یا عدم افزایش قیمت نان تصمیمگیری نشده است، بنابراین تا زمان تصمیمگیری جدید، قیمتها همانند سال 92 ادامه خواهد یافت.
ملکوتی خواه درباره خرید تضمینی گندم نیز بر این باور است که اعتبار خرید تضمینی گندم از ردیف بودجهای یارانه نان که 5 هزار میلیارد تومان است، تامین میشود و هنوز سهم آن نیز از این اعتبار مشخص نیست و بستگی به بار مالی مورد نیاز خرید دارد.
با توجه به اینکه قیمت فروش گندم به کارخانهها کمتر از نرخی است که از کشاورزان خریداری میشود، اعتبار این مابهالتفاوت از طریق 5 هزار میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده تامین میشود.
به گفته وی مسوولیت خرید تضمینی گندم با توجه به اجرای قانون انتزاع به عهده وزارت جهاد کشاورزی است که در حال برنامهریزی هستند.
وزارت صنعت، معدن و تجارت از دور تصمیمگیری خارج شد
در این میان عباس قبادی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفتوگو با خبرگزاری مهر معتقد است که ریاستجمهوری خود مسوولیت تغییر قیمت نان را در فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها به عهده گرفته است و وزارت صنعت، معدن و تجارت در این رابطه نقشی ندارد. به گفته قبادی به دلیل حساسیت بالای قیمت نان، ریاستجمهوری و حسن یونس سینکی، دبیر اجرایی ستاد هدفمندی یارانهها سناریوهای مربوطه را تهیه کرده و در مورد قیمت نان تصمیمگیری میکنند.
پیش از این وی اعلام کرده بود، اگر قرار باشد تغییری در قیمت نان ایجاد شود، از فروردین ماه سال 93 این کار صورت خواهد گرفت.
محسن لزومیان، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان نانهای صنعتی ایران نیز در گفتوگو با «ایسنا» با اشاره به اینکه هماکنون دو راهکار در زمینه تعیین قیمت نان در سال جاری در دست بررسی است، اظهار کرد: یکی از این دو سناریو پرداخت یارانه نقدی نان به مردم و دیگری پرداخت یارانه گندم است که در صورت اجرای راهکار اول قیمت نان افزایش خواهد یافت، اما با اجرای سناریو دوم احتمال افزایش قیمت نان کم خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا حتی با وجود پرداخت یارانه گندم در صورت اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها باز هم با افزایش قیمت نان مواجه خواهیم شد؟ گفت: هنوز در این زمینه تصمیمگیری نشده است. در هر صورت واقعی شدن قیمت نان به بهینه شدن مصرف نان در کشور و کاهش ضایعات کمک میکند.
طبق برخی گزارشهای غیررسمی، یارانه گندم از بودجه سال جاری حذف نشده است و با این حساب میتوان گفت که دولت احتمالا سناریوی دوم یعنی پرداخت یارانه گندم و ادامه روال قیمت نان به شیوه کنونی را دنبال خواهد کرد.
منبع: دنیای اقتصاد
دوشنبه, 18 فروردين 1393 ساعت 08:43
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]