واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تالاب میقان استان مرکزی تابلویی کم نظیر از کوچ بهاره پرندگان مهاجر اراک - ایرنا - همزمان با وزش نسیم بهاری زیستگاههای آبی، سدها و تالابهای استان مرکزی بویژه تالاب میقان اراک ، میزبان فوجهای پرندگان مهاجر از نقاط مختلف جهان است وبه تابلویی کم نظیرازحضور گونه های وحش تبدیل شده است .
تالاب میقان اراک ، اکنون شاهد حضور دسته های بزرگ و کوچک پرندگان مهاجر از جمله درناهای خاکستری و فلامینگوها است، این عرصه طبیعی به رغم نبود امکانات گردشگری ، بسیاری از گردشگران و مردم منطقه را به خود جلب کرده و شاهد حضور گروههای مختلف بازدیدکننده است .
پرندگان مهاجر که هرساله مناطق سرد قطب شمال تا قطب جنوب و بالعکس را پرواز می کنند، پس از زمستان گذرانی در نواحی جنوبی ایران و آفریقا فصل بهار را در زیستگاههای معتدل مناطق کشور از جمله استان مرکزی و تالاب میقان اراک می گذارانند .
این تالاب که یکی از عرصه های طبیعی کم نظیر و از زیستگاههای مهم پرندگان است در 15 کیومتری شمال شرقی اراک واقع شده است .
وسعت این عرصه طبیعی 25 هزار هکتار ، و حوزه آبگیر آن بسته به میزان بارندگی بین 10 تا 12 هزار هکتار است .
به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، هم اینک بیش از سه هزار قطعه درنای خاکستری و حدود پنج هزار قطعه فلامینگو در تالاب میقان اراک اقامت موقت دارند و قبل از فصل گرما این منطقه را به مقصد قطب شمال ومناطق سیبری ترک خواهند کرد.
ˈامیر انصاری افزود: تا کنون 205گونه پرنده در استان مرکزی شناسایی شده که 98درصد این گونه ها در تالاب کویری میقان اراک مشاهده شده است.
وی تصریح کرد: گونه های پرندگان زیستگاه و تالاب میقان اراک، 27درصد کل گونه های پرندگان شناسایی شده کشور را شامل می شود و برخی از آن ها نظیر درناها تحت حمایت های بین المللی زیست محیطی قرار دارند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی بیان کرد : سالانه بیش از 12هزار قطعه درنای خاکستری در اواسط پاییز از سیبری به سوی زیستگاه و تالاب میقان اراک پر می گشایند و با بارش اولین برف زمستانی این استان را به مقصد مناطق گرمسیری جنوب ترک می کنند.
انصاری افزود: تاکنون 140گونه پرنده مهاجر در تالاب میقان اراک شناسایی شده که 40 گونه آن آبزی، 50 گونه کنار آبزی و مابقی خشک زی هستند.
وی توضیح داد: 115گونه شناسایی شده پرنده در تالاب میقان اراک بومی است و مابقی بصورت موقت مقطعی از سال را به این زیستگاه ابی مهاجرت می کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، حواصیل، فلامینگو، آبچیلک، خروس کولی، انواع غازها و اردک ها، انواع بازها وچاپلق را از جمله گونه های پرندگان زیستگاه ها و منابع ابی استان مرکزی عنوان کرد.
درناهای خاکستری پرندگانی با نوک کشیده ، گردن و پاهای دراز و اندام بلند هستند که هنگام مهاجرت بصورت جمعی به شکل عدد هفت با یک راهنما در راس حرکت می کنند و حضور آن ها در استان مرکزی علاوه برجاذبه های گردشگری برای تقویت خاک ، کودپاشی مزارع و محصولات کشاورزی بسیار با ارزش است.ک/3
560/ 556
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]