محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829971402
روایت تاریخ از هزارههای دوم و سوم تا امروز در موزههای استان مرکزی
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > مرکزی مهر گزارش می دهد/
روایت تاریخ از هزارههای دوم و سوم تا امروز در موزههای استان مرکزی
اراک - خبرگزاری مهر: یافته های باستانی و تاریخی در استان مرکزی حکایت از ثبت تاریخ از هزارههای دوم وسوم تاکنون در این استان دارد؛ خطه ای که به استان فرهنگ، مفاخر و صنعت و گردشگری مشهور است.
به گزارش خبرنگار مهر، تعطیلات نوروز برای آنانی که به گردش و سفر علاقمند هستند فرصتی است برای دیدن نقاط مختلف ایران تا علاوه بر تفریح در هوای بهاری، اندوخته ای از دیده ها و شنیده های خود ره توشه بازگشت به دیار خود کنند. آثار باستانی، تاریخی، عمارت ها، بناها و اشیای بجا مانده از نیاکانمان همه نشان دهنده هویت و فرهنگ غنی ایرانی و ذوق و سلیقه آنان است که به وفور در 14 موزه استان مرکزی می توان دید، آثاری که نشان می دهد از دوران پارینه سنگی تا دوره های مختلف تاریخ در خطه استان مرکزی و در قلب ایران مردمانی زیستند که به غایت مسیر رشد و تعالی را طی کردند. آداب و رسوم، پوشش، اشیاء، روایت داستان ها، قصه ها وافسانه های مربوط به آداب و رسوم گذشته زندگی نیاکانمان و انتقال سینه به سینه آنها همگی امروزه در مجموعه ای به نام موزه جمع آوری شده است و موزه ها را که خود عمارت یا بنایی تاریخی و شاهدی واقعی بر سبک زندگی گذشتگان هستند را به مکان و مامنی امن برای حراست از این آثار و اصالت ایرانی تبدیل کرده است.
استان مرکزی جزو استان های دارای آثار تاریخی و بناهای قدیمی، همچنین اشیاء عتیقه و آداب و رسوم مختص منطقه خود است که هر ساله در ایام نوروز مورد توجه و بازدید گردشگران بسیاری از سراسر کشور و حتی دنیا قرار می گیرد که برخی موزه های آن بیش از سایر موزه ها دارای بازدیدکننده است. حمام موزه چهارفصل اراک حمام چهار فصل اراک بزرگترین حمام ایران است که در دوران قاجار در عراق عجم یا همان اراک امروزی توسط یک خیر بنا شد، حمامی که نشان از توجه مسلمانان به ادیان دیگر بوده و خزینه های آن در قالب حمام مردانه و زنانه مسلمانان، ارامنه و یهودیان بوده است، حمامی با وسعت 1600متر که اکنون به موزه ای برای دیدار با آداب و رسوم کهن اراک و آثار باستانی و تاریخی آن تبدیل شده است. پله های پر از پیچ و خم و بلند آن، کاشی های منقش به نقوش حیوانات، گلها و پرندگان، حوضچه های بی ریا و زلال آب همه و همه نشان از ذوق و سلیقه نیکانمان دارند. حمام گرم دیروز امروز به جایی برای دیدن نمادهایی از شغل های به تاریخ سپرده شده را با لباس های دوران های مختلف آبا و اجدادیمان را میزبان است.
شغل هایی همچون حلاج(پنبه زن)، دلاک(آرایشگر)، حداد(آهنگر) و... که شاید الان دیگر فرزندانمان با نام این شغل ها هم بیگانه باشند. در کنار موزه چهارفصل، موزه حسن پور با آثار هنری و با توجه به اینکه در یکی از گذرهای بازار اراک قرار دارد هر ساله مشتاقان زیادی از آن بازدید می کنند. گذری در این حمام تاریخی حمامی که روزگاری با تمام آداب و رسوم منسوخ شده امروزی پذیرای مردم بی آلایش آن روزگاران بوده است می تواند برای لحظاتی کوتاه و در چشم برهم زدنی انسان را سوار بر ماشین زمان از دوران های مختلف تاریخ کشور دوره ایلخانی، صفوی، ساسانی، عباسی، قاجار و...به دوره دیگر ببرد.
آئین جشن حنابندان در حمام، وسائل حمام آن دوران، دستکش و کلاه پشمی قاجار که سوز و سرمای زمستان های پر برف آن دوران را به تصویر می کشد.
کتیبه های منقش با خط پهلوی، اسناد ازدواج شاید صدها سال پیش،حمام اقلیت های مذهبی، عکس های ناصرالدین شاه در نقاط دیدنی استان مرکزی همه و همه فرهنگ غنی ایرانی، حفظ هویت و علاقه به گذشته مان را یکجا در دل خویش جای داده است. گنبد چهار سوق موزه گنبدی و حافظ ارزش های مردم ساوه
بنای گنبدی شکل و تاریخی موزه گنبد چهار سوق شهر ساوه از توابع استان مرکزی واقع در جنوب غربی خیابان فلاحت (سلمان ساوجی) و در جنوب مسجد انقلاب و آب انبار چهار سوق این شهر که در گذشته بواسطه چهار دالانش به چهار بازار راه می یافته، امروزه به یکی از مکان های دیدنی این شهر تبدیل شده است.
وجود هشت پنجره نورگیر در بدنه این بنا و گنبد دارای پلان دوازده ضلعی که روزگاری تکیه های برگزاری مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) بوده و شاهدی بر انجام ورزش ها باستانی توسط پهلوانان قدیمی شهر ساوه تلقی می شده امروزه با تبدیل به موزه ای تاریخی به عنوان مکانی برای حفظ هویت مردم شهرستان ساوه در پیشانی این شهر قدیمی خودنمایی می کند.
گنبد چهار سوق ساوه یادآور ورزش های پهلوانی و زورخانه ای گذشته نه چندان دور ایرانیان است که امروزه متاسفانه کمتر توسط جوانان مورد توجه واقع می شود و باید دلیل این امر را در لابه لای زندگی ماشینی توام با تکنولوژی و عدم توجه بزرگترها به پیشینه خویش جستجو کرد.
اسماء متبرکه نوشته شده به خط کوفی بنایی و کاشی کاری و گچبری های زیبای این بنا، ذوق و سلیقه و هنر معماری ایرانیان را به رخ می کشد و نشان از ذوق و هنر ایرانیان در اعصار مختلف دارد.
ورود به این بنا و موزه چشم ها را با اشیایی همچون کتب خطی و دست نویس، ظروف مسی و سفالی، قفل های قدیمی که در گذشته محافظان خانه های پدرانمان بودند و امروزه با ورود تکنولوژی جای خود را به دزدگیرهای مدرن داده اند، آشنا می کند.
وجود پیکرک هایی با پوشش های مختلف مردم ساوه در دوران صفوی از زیبایی های دیگر این موزه بشمار می رود که می تواند در چشم برهم زدنی سبک زندگی مردم ساوه در گذشته را به تصویر بکشد.
بنای گنبد چهار سوق بنایی با قدمتی طولانی و باقی مانده از دوران صفوی در شهرستان ساوه است که امروزه مکانی مطمئن برای معرفی هنر مردم این شهرستان به دیگران شده است.
مجموعه موزه مسجد جامع ساوه این موزه نیز یکی از بناهای تاریخی شهرستان ساوه است که دوره تاریخی آن به دوران آل بویه تا قاجار باز می گردد و جزو بناهای مورد توجه مردم این شهرستان قرار می گیرد، این مجموعه معرف ویژگی های تاریخی و معماری مسجد جامع ساوه است. مجموعه موزه مسجد جامع ساوه از معماری زیبای دوران آل بویه و قاجار بهره مند شده که ورود به این مجموعه و نگاهی کارشناسانه به معماری صورت گرفته در آن تفاوت معماری و هنر ساختمان سازی آن دوران را با عصر کنونی به خوبی نشان می دهد. مجیدی یکی از بازدیدکنندگان از موزه چهارسوق ساوه، به خبرنگار مهر، می گوید: گنبد چهار سوق ساوه از بناهای قدیمی این شهرستان است که بین مردم ساوه از اهمیت بسیاری برخوردار است و اکثریت مردم این شهرستان حتی جوان ترها هم با این بنا آشنایی دارند. وی علت محبوبیت این بنا در ساوه را قدمت و ارزش والای آن برای بزرگترها می داند و می افزاید: من فکر می کنم پدرها و مادرها در پررنگ کردن اهمیت این بنای تاریخی برای جوان تر بسیار خوب عمل کرده اند و توانسته اند به درستی بچه هایشان را با این بنا و اهمیت آن بواسطه ی آثاری تاریخی و ارزشمند آشنا کنند.
این کارمند ساوه ای یادآور می شود: حفظ بناها و عمارت های تاریخی در هر مکانی می تواند در آشنایی نسل نوجوان و جوان با زندگی گذشته و هویت خویش موثر واقع شود. مجیدی همچنین به مجموعه مسجد جامع ساوه نیز اشاره می کند و می گوید: این بنا هم جزو بناهای مورد توجه مردم ساوه است که به لحاظ واقع شدن در مکانی مقدس، همواره مورد احترام مردم این شهرستان بوده است. موزه مردم شناسی آشتیان گذرگاهی بر فرهنگ مردم آشتیان آشتیان از شهرهای فرهنگی و تاریخی استان مرکزی است، موزه مردم شناسی واقع شده در خانه تاریخی میرزا هدایت الله متین دفتری و متعلق به دوره قاجار این شهرستان از مکان های دیدنی و تاریخی آشتیان بشمار می رود که هنر خوشنویسی هنرمندان این سرزمین و شیوه زندگی مردمان آن را به خوبی در خود حفظ کرده است. ورود به این مکان و بنای تو در تو، گذرگاه مناسبی برای معرفی سبک و شیوه زندگی گذشتگانمان در اتاق های شاه نشین، آب انبار و مطبخ است. عبور از اتاق های قدیمی این بنای تاریخی، چشم هر بازدیدکننده ای را به 150 قلم اشیای تاریخی همچون سکه های دوره ایلخانی، قاجار و پهلوی، گلدان های فلزی که هنر هنرمندان ایرانی را نشان می دهد، پیه و هنرهای سنتی و دستی مردم این سرزمین همچون رودوزی سنتی و گلیم دست بافت خیره می کند. زیرزمین این بنا امروزه به نمایشگاه عکسی از مکان های تاریخی این شهر و بزرگان آن تبدیل شده که ورود به این زیرزمین زمان مناسبی برای آشنایی نسل جوان با بزرگان شهر آشتیان تلقی می شود. موزه نسخ خطی و مرکز اسناد آشتیان (خانه معتمدالایاله) نیز موزه تخصصی نسخ خطی است که در سال 90 در خانه معتمدالایاله از بناهای مربوط به دوره قاجار تاسیس شده و آثاری همچون کتب خطی و چاپ سنگی، اسناد تاریخی شامل بیع نامه، عقد نامه و ... را در خود جای داده است. این موزه فرصتی مناسبی برای مرور هنر گذشتگانمان بخصوص هنر خوشنویسی را برای نوجوانان و جوانان ایجاد کرده است تا با هنرمندان خوشنویس این سرزمین بیشتر آشنا شوند، موزه مذکور نمادی از خوشنویسان استان مرکزی است که بزرگان بسیاری را در این زمینه به کشور معرفی کرده است. موزه خط و نقوش و مردم شناسی تفرش، کتابچه ی سرنوشت آب انبار بلور تفرش تفرش از شهرهای استان مرکزی و زادگاه بزرگان و شخصیت های تاثیرگذاری در رشد و پیشرفت ایران عزیز است، این شهرستان زیبا و خوش آب و هوا دارای مناطق سرسبز و دیدنی بسیاری است که در ایام تعطیلات به ویژه در ایام نوروز تفریحگاه مناسبی برای گردشگران بشمار می رود.
عبور از گردنه های سرسبز و دره های زیبا و جاده سبز و کوهستانی تفرش مسافران را به سمت شهرستانی که مهد پرورش بزرگان بسیاری در کشور است سوق می دهد. بنای تاریخی آب انبار بلور تفرش از آثار تاریخی دوره قاجار این سرزمین مفاخر پرور است که امروزه با عنوان " موزه خط و نقوش و مردم شناسی" در پیشانی این شهر خودنمایی می کند و هنر بزرگان این سرزمین را به تصویر می کشد. این موزه بنای تاریخی با معماری بسیار زیبای دوران قاجار است که هنر معماری ایرانیان را در دل دارد؛ معماری به عنوان یکی از هنرهای اصیل ایرانی از دوران های گذشته است که در آب انبار بلور تفرش به خوبی دیده می شود، بنای این موزه یکی از بناهای قدیمی دوران های گذشته مردم این شهرستان است که امروزه با دو بخش بازارچه صنایع دستی بومی و بخش مردم شناسی در این شهرستان به مکانی دیدنی برای گردشگران تبدیل شده است. آب انبار قدیمی شهرستان تفرش که روزگاری آب آشامیدنی مورد نیاز مردم را تامین می کرده امروزه جایگاهی برای ایجاد اشتغال جوانان تفرشی و مکانی مناسب برای معرفی سبک و شیوه زندگی مردمان آن دوران و جایگاهی برای معرفی هنر صنایع دستی تفرش تبدیل شده است. بخش دیگری که در این موزه جلب توجه می کند بخش مردم شناسی است، پیکرک هایی با پوشش های بومی مردم تفرش در دوران های دور و نه چندان دور که آداب و رسوم و نوع پوشش مردم این خطه را در خود جای داده اند. موزه مشارکتی فرهنگ و هنر تفرش موزه مشارکتی فرهنگ و هنر تفرش نیز از موزه هایی است که در دوران معاصر و با هدف ایجاد مرکزی فرهنگی در مرکز فرهنگی نصیر این شهرستان و در تاریخ 15 / 11 / 1390 تاسیس شده است. در این موزه آثار هنری هنرمندان رشته های مختلف شهرستان تفرش برای بازدید علاقمندان در معرض دید قرار گرفته است و بخش دیگری از موزه نیز به معرفی مفاخر و بزرگان تفرش می پردازد. .... گزارش: طاهره قهیه ای / شکوفه راستین
۱۳۹۳/۱/۳ - ۰۹:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]
صفحات پیشنهادی
14 موزه استان مرکزی زبان روایتگر تاریخ، فرهنگ و زیست پیشینیان
14 موزه استان مرکزی زبان روایتگر تاریخ فرهنگ و زیست پیشینیان اراک - ایرنا - 14 موزه استان مرکزی به عنوان زبان روایتگر تاریخ فرهنگ و زیست پیشینیان در تعطیلات نوروزی پذیرای گردشگران فرهنگی به این خظه است استان مرکزی به عنوان بخشی از بلاد عراق عجم در بستر تحولات تاریخی و فرهنگی اامروز دومین کاروان راهیان نور دانشجویی استان مرکزی راهی مناطق عملیاتی شد
امروزدومین کاروان راهیان نور دانشجویی استان مرکزی راهی مناطق عملیاتی شددومین کاروان راهیان نور دانشجویی استان مرکزی پیش از ظهر امروز راهی مناطق عملیاتی جنوب کشور شد به گزارش خبرگزاری فارس از اراک مسئول بسیج دانشجویی استان مرکزی پیش از ظهر امروز در مراسم بدرقه این کاروان گفت ایعصر امروز استاندار کرمان از ستاد مرکزی خدمات سفر استان بازدید کرد
عصر امروزاستاندار کرمان از ستاد مرکزی خدمات سفر استان بازدید کرداستاندار کرمان به همراه معاونان خود از ستاد مرکزی خدمات سفر استان کرمان بازدید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان علیرضا رزمحسینی بعد از ظهر امروز در حاشیه بازدید از ستاد مرکزی خدمات سفر کرمان اظهار داشت استاناستان مرکزی ،جلوه های گردشگری و گنجینه های تاریخی
استان مرکزی جلوه های گردشگری و گنجینه های تاریخی اراک - ایرنا - استان مرکزی با قدمتی هفت هزارساله بعنوان بخشی از قلمرو قوم ماد با طبیعت جذاب و گنجینه غنی داشته های فرهنگی و معنوی گفتنی های فراوانی را برای گردشگران نوروزی دارد این استان که در شاهراه کشوری و در مسیر اصلی عبورمعاون سیاسی امنیتی استاندار مرکزی: اجرای صحیح فاز دوم هدفمندی یارانهها موجب رونق اقتصادی میشود
معاون سیاسی امنیتی استاندار مرکزی اجرای صحیح فاز دوم هدفمندی یارانهها موجب رونق اقتصادی میشودمعاون سیاسی امنیتی استاندار مرکزی گفت اجرای صحیح فاز دوم هدفمندی یارانهها موجب رونق اقتصادی کاهش نرخ تورم و بیکاری میشود به گزارش خبرگزاری فارس از اراک شکرالله حسنبیگی ظهر امروز دچهارشنبه سوری استان مرکزی 44 مصدوم برجای گذاشت/آماده باش کامل اورژانس در ايام نوروز
استانها مرکز مرکزی فراهانی چهارشنبه سوری استان مرکزی 44 مصدوم برجای گذاشت آماده باش کامل اورژانس در ايام نوروز اراک - خبرگزاری مهر رئيس مركز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشكي استان مركزي از مصدوم شدن 44 نفر دراین استان درمراسم چهارشنبه سوزی خبر داد و گفت بیشترین آسیب در چشمچهارشنبهسوری 32 مصدوم در استان مرکزی برجای گذاشت
چهارشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱ ۲۶ 32 مصدوم تا ساعت 22 شب چهارشنبه آخر سال توسط پرسنل اورژانس استان مرکزی امدادرسانی شدهاند به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا – منطقه مرکزی قنبر فراهانی رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان مرکزی در اینباره گفت در شاستان مرکزي؛ جلوه هاي گردشگري و گنجينه هاي تاريخي
۱۵ اسفند ۱۳۹۲ ۱۱ ۲۹ق ظ استان مرکزي جلوه هاي گردشگري و گنجينه هاي تاريخي استان مرکزي که در شاهراه کشوري و در مسير اصلي عبور شمال به جنوب و شرق به غرب کشور واقع شده مجموعه اي غني از جلوه هاي تاريخي نبوغ انساني و زيستي فرهنگي و هنري را در خود جاي داده است به گزارش خبرگزاري موحوادث شب چهارشنبه پایان سال در استان مرکزی 34 مصدوم به جا گذاشت
حوادث شب چهارشنبه پایان سال در استان مرکزی 34 مصدوم به جا گذاشت اراک - ایرنا - رییس کمیته درمان ستاد راهبری سلامت نوروزی استان مرکزی گفت حوادث شب چهارشنبه پایان سال در این استان 34 مصدوم به جا گذاشت دکتر سیامک راکعی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود تمامی امکانات 48 پا6000 سال پیشینه در رشته كوههاي البرز و زاگرس/ استان مرکزی گنجینهای متنوع از تاریخ
استانها مرکز مرکزی گزارش مهر 6000 سال پیشینه در رشته كوههاي البرز و زاگرس استان مرکزی گنجینهای متنوع از تاریخ اراک- خبرگزاری مهر استان 6 هزار ساله مرکزی در رشته كوههاي البرز و زاگرس با آثار باستانی تاریخی طبیعی و گردشگری هرساله پذیرای گرشگران نوروزی می شود استانی کمدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی: خدمات توزیع برق در 94 دفتر پیشخوان در استان مرکزی ارائه میشود
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی خدمات توزیع برق در 94 دفتر پیشخوان در استان مرکزی ارائه میشودمدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی گفت 94 دفتر پیشخوان دولت در سطح استان مرکزی خدمات توزیع برق را به مشترکان ارائه میدهند به گزارش خبرگزاری فارس از اراک فرهاد شبیهرئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل خبر داد مصدومیت 85 اردبیلی در چهارشنبه آخر سال
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل خبر دادمصدومیت 85 اردبیلی در چهارشنبه آخر سالرئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت مصدومان چهارشنبه آخر سال این استان 85 نفر بودند که از بین آنها بیش از 95 درصد از بیمارستان مرخص شدند به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل فرهاد پورفرضی صبح امسه هزار و 200 میلیارد ریال کالای قاچاق در استان مرکزی کشف و ضبط شد
سه هزار و 200 میلیارد ریال کالای قاچاق در استان مرکزی کشف و ضبط شد اراک - ایرنا - دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری استان مرکزی گفت سه هزار و 200 میلیارد ریال کالای قاچاق امسال در این استان کشف و ضبط شده است شهرام بیدل روز پنج شنبه در گفت وگو با ایرنا افزودیکی از روحانیون برجسته استان مرکزی دار فانی را وداع گفت
یکی از روحانیون برجسته استان مرکزی دار فانی را وداع گفت اراک- ایرنا- حجت الاسلام والمسلمین محمد علی مجتهدی از روحانیون برجسته استان مرکزی بامداد سه شنبه در اراک دار فانی را وداع گفت و به لقاء الله پیوست مرحوم مجتهدی که پس از تحمل مدت ها بیماری در سن 81 سالگی سالگی و بر اثر کهونامه ۵ مادهای رئیس کل بانک مرکزی به استانداران
نامه ۵ مادهای رئیس کل بانک مرکزی به استاندارانتاریخ انتشار دوشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۶ ۱۷ رییس کل بانک مرکزی در نامهای خطاب به استانداران سراسر کشور خواستار اهتمام و توجه بیشتر تمامی دستگاهها و نهادهای حاکمیتی استانها در خصوص حمایت از بازرسان و ناظران بانک مصبح امروز استاندار مانگستائو قزاقستان از بزرگترین بندر تجاری ایران بازدید کرد
صبح امروزاستاندار مانگستائو قزاقستان از بزرگترین بندر تجاری ایران بازدید کرداستاندار مانگستائو قزاقستان با سفر به پایتخت اقتصادی ایران از بخشهای مختلف بندر شهید رجایی بازدید کرد و از انعقاد قراردادهای مشترک در زمینه عملیات بندری و توسعه شبکه راهآهن بین 2 کشور خبر داد به گزارشامروز صورت گرفت دیدار رئیس مجلس ایالت بلوچستان پاکستان با مشاور استاندار قم
امروز صورت گرفتدیدار رئیس مجلس ایالت بلوچستان پاکستان با مشاور استاندار قمسید محمد جمالی رئیس مجلس ایالت بلوچستان پاکستان با حجت الاسلام والمسلمین عرب انصاری مشاور و بازرش ویژه استاندار قم دیدار و گفتگو کرد به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از روابط عمومی استانداری قم رئیس-
گوناگون
پربازدیدترینها