تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر کس دو رکعت نماز بخواند و بداند چه می گوید، از نماز فارغ می شود، درحالی که میا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848686405




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خطرات و عوارض اهدای تخمک برای زنان اهدا کننده در درمان ناباروری


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی:
خطرات و عوارض اهدای تخمک برای زنان اهدا کننده در درمان ناباروری اولین کودک حاصل از اهدای تخمک در جهان در سال 1984 متولد شده است و این روش هم اکنون در کشور ما پس از طی مراحل شرعی و قانونی آن سالهاست که مورد استفاده قرار می گیرد.

در بعضی موارد، علل ناباروری به گونه ای نیست که با تجویز دارو یا روش های پیشرفته درمان ناباروری بتوان آنها را رفع کرد، برای مثال در بعضی زنان به خاطر سن بالا، یائسگی زودرس و اختلالات دیگر، علیرغم سالم بودن ارگان های باروری، به علت نداشتن تخمک از امکان باروری محروم هستند. در این افراد تنها راه باروری، دریافت تخمک اهدایی از یک داوطلب زن است.در سال های نه چندان دور هنگامی که زوجی برای بچه دار شدن اقدام می کردند و نتیجه نمی گرفتند، یا به شرایط بی فرزندی عادت می کردند و یا جدا می شدند و یا فرزند شخص دیگری را به عنوان فرزند خود بزرگ می کردند.
 
اما هم اکنون روش های درمان نازایی پیشرفت زیادی کرده اند. به عنوان مثال اگر خانمی به دلایل مختلف تخمک نداشته باشد و به همین دلیل قادر به بچه دار شدن نباشد، می تواند از تخمک اهدایی خانم دیگری استفاده کند.
 
در محیط آزمایشگاه تخمک اهدایی توسط اسپرم های مرد که همسر گیرنده تخمک است لقاح می یابد و جنین حاصله از این لقاح در رحم زن نابارور منتقل می شود. اولین کودک حاصل از اهدای تخمک در جهان در سال 1984 متولد شده است و این روش هم اکنون در کشور ما پس از طی مراحل شرعی و قانونی آن سالهاست که مورد استفاده قرار می گیرد.
 
در اینجا خطرات اهدای تخمک که ممکن است سلامت زن اهداکننده تخمک را تهدید کند، آورده شده است.
 
1- مشکلات تزریق: برای تحریک تخمدان های زن اهداکننده تخمک، پزشک هورمون هایی را به او تزریق می کند تا تخمک های سالم آزاد شوند. بسیاری از خانم ها هیچ گونه مشکلی در حین تزریق برایشان بوجود نمی آید، اما عده ای ممکن است حساسیت نشان دهند و ناراحتی هایی مانند قرمزی و کبودی را در محل تزریق تجربه کنند. برخی زنان علائم نادر مانند احتباس مایعات در بدن، درد سینه ها هنگام دست زدن، کج خلقی و .. را گزارش کرده ند که این نشانه  ها از عوارض اهدا تخمک می باشد.
 
2- کیست تخمدان : یکی از عوارض اهدای تخمک، کیست های تخمدانی می باشد. این عارضه در کمتر از یک درصد موارد گزارش شده است. در صورت تشکیل کیست های تخمدانی، روش جراحی برای این زنان پیشنهاد می شود.
 
3- سندرم تحریک بیش از حد تخمدان ها : در برخی از اهداکننده های تخمک، سندروم تحریک بیش از حد تخمدان ها ایجاد می شود که عوارض اهدا تخمک مانند کم آبی بدن، آسیب کلیه ها، تجمع مایعات در اندام ها و مشکلات لخته شدن خون را در پی دارد. زمانی که قرار است از زن اهدا کننده، تخمک گرفته شود، هورمونی به بدن او تزریق می شود تا بدن او چند تخمک آزاد کند. اگر بدن او نتواند سطح هورمون های تزریق شده را در بدن کنترل کند و نسبت به آنها حساسیت نشان دهد، سلامتی فرد تهدید می شود و حتی ممکن است زندگی فرد را در معرض خطر قرار دهد .4- آسیب رگ های خونی: در عوارض اهدای تخمک احتمال ایجاد این عارضه کم می باشد. این عارضه می تواند در حین برداشتن تخمک از بدن فرد ایجاد شود و به رگ های خونی فرد اهداکننده آسیب برساند و یا پس از اهدا، فرد دچار عفونت شود .اما اگر پزشک حاذق و متبحری این کار را انجام دهد، احتمال ایجاد صدمه و آسیب های بدنی کاهش پیدا می کند.
 
5- گر گرفتگی : یکی از عوارض تزریق هورمون های تحریک کننده تخمدان، گر گرفتگی است. عرق کردن، اضطراب، خشکی واژن، بی خوابی، ضربان قلب سریع و احساس گرمای شدید از عوارض اهدای تخمک از این تزریق محسوب می شود. پزشکان برای فرد اهداکننده تخمک شرایطی مانند یائسگی را  بوجود می آورند تا در طی آن بتوانند تخمک آزاد شده را دریافت کنند (علائم شبه یائسگی). فرد ممکن است برای مدتی دوره منظم قاعدگی را از دست بدهد.
 
6- افسردگی و مشکلات روانی : از دیگر عوارض اهدای تخمک افسردگی و مشکلات روانی می باشد. گاهی دیده می شود که فرد پس از اهدای تخمک، دچار افسردگی می شود. لازم به ذکر است که برای جلوگیری از بوجود آمدن این مشکل، فرد اهدا کننده باید خود را از لحاظ روانی آماده کند تا بتواند پاسخ گوی سئوالات خود در آینده باشد، مثلا به خود افتخار کند که توانسته یک فرزند را به دیگران اهدا کند و وسیله خوشحالی خانواده ای را فراهم آورد و ناتوانی یک زن را برای بچه دار شدن جبران کند.
 
تذکر : در کشور هایی که مجهز به تکنولوژی اهدای تخمک می باشند، زنان معمولا با دو نوع انگیزه اقدام به اهدای تخمک می کنند. انگیزه اول که بسیار پسندیده می باشد این است که فرد قصد کمک به زوج ناباروری را دارد که معمولا بروز افسردگی و مشکلات روانی و اخلاقی در این طیف از زنان بسیار کم گزارش شده است و معمولا این گروه رضایت مندی خود را از اهدای تخمک اعلام می کنند.
 
دسته دوم تنها انگیزه مالی برایشان مهم است که متاسفانه این دسته از زنان به محض مواجهه با عوارض اهدای تخمک، دچار مشکلات و مسائل روانی می شوند و ممکن است افسردگی های طولانی مدت بگیرند. 7- سرطان دستگاه های تناسلی : برخی مطالعات نشان داده است که اهدای تخمک شانس فرد را برای ابتلا به سرطان های زنانه مانند سرطان تخمدان، گردن رحم، واژن و رحم افزایش می دهد. اعتقاد بر آن است که هورمون تزریق شده برای تولید تخمک می تواند منجر به بروز سرطان های زنانه شود. 8- احتمال مرگ : از دیگر عوارض اهدای تخمک احتمال مرگ می باشد. اگرچه احتمال مرگ بسیار نادر می باشد، اما علت مرگ می تواند ابتلا به سرطان های زنانه، از دست دان اندام و یا پیشرفت عوارض سندروم تحریک بیش از حد تخمدان ها باشد.تبیان

یکشنبه 17 فروردین 1393 





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن