تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هر كس به خدا توكل كند، مغلوب نشود و هر كس به خدا توسل جويد، شكست نخورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826762188




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وزن پارلمان اروپا چقدر است ؟ - یوسف مولایی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

وزن پارلمان اروپا چقدر است ؟ - یوسف مولایی بعد از صدور قطعنامه پارلمان اروپا در قبال ایران واکنش های مختلفی در محافل سیاسی ایران صورت گرفت. اما به نظر می آید بسیاری از کسانی که این قطعنامه را به مثابه یک خطر بزرگ معرفی کرده اند، شناخت روشنی از جایگاه این نهاد اروپایی، همین طور وزن و تأثیر تصمیمات آن ندارند.


موضوع صدور قطعنامه از سوی پارلمان اروپا در قبال ایران امری روتین و معمولی است که سال های گذشته نیز با شدت و حدت جریان داشته است.
علاوه بر این پارلمان اروپا این اقدام را- صدور قطعنامه های حقوق بشری- درخصوص سایر کشورها نیز دنبال می کند بنابراین، این نتیجه گیری که پارلمان اروپا این بار عزم مقابله با مذاکرات هسته ای ایران و غرب را کرده امری اشتباه و ناشی از نبود شناخت نسبت به اسلوب کار این نهاد است.
با نگاه به سوابق مصوبات پارلمان اروپا به روشنی می توان دریافت که قطعنامه هایی از این دست بر مبنای روال عادی برنامه ها و آیین نامه های این سازمان اروپایی همواره جریان داشته است.
نماد اصلی قدرت و حاکمیت اروپا همانا اتحادیه اروپا است که در آن سران دولت ها حضور دارند.
برخلاف اتحادیه اروپا که اجتماعی از همه مقام های اقتصادی، سیاسی و امنیتی این نهاد است پارلمان اروپا ترکیبی از نمایندگانی است که با دیدگاه ها و نظرات متفاوت و حتی متضاد انتخاب می شوند به همین دلیل در این دور از پارلمان اروپا گروه های نژادپرست و راستگرا حضور پررنگ دارند و شماری از آنان آشکارا از ضرورت پاکسازی نژادی این قاره و اخراج همه مهاجران سخن می گویند یا به چیزی کمتر از نابودی نظام های سیاسی رقیب اروپا راضی نیستند. فراموش نکنیم که هنگام راهیابی همین گروه از نمایندگان مهاجرستیز به پارلمان، بسیاری از سران اتحادیه اروپا نسبت به ظهور خطر فاشیسم جدید هشدار دادند.
بزرگ ترین خطای سیاسی در نگاه محافل داخلی ما آنجا بروز می کند که بسیاری از معترضان به قطعنامه پارلمان اروپا تصویر روشنی از موقعیت و اختیارات این نهاد در ذهن ندارند تا جایی که در موارد زیادی پارلمان اروپا معادل شورای اروپا یا کل اتحادیه اروپا انگاشته می شود. طبیعی است که این عده به جای نقد حقوقی قطعنامه پارلمان اروپا، نسخه بستن دفاتر اروپایی را تجویز کنند.
قدرت اصلی مجموعه اروپا در دست نهاد اتحادیه اروپا و شورای رهبران سیاسی آن است و دیگر بخش های این اتحادیه مثل پارلمان اروپا از نفوذ و اقتدار چندانی برخوردار نیستند.
بر همین اساس قطعنامه هایی هم که از سوی این نهاد صادر می شود، جنبه نمادین داشته و از منظر حقوقی ضمانت اجرایی لازم را ندارد.
به طور مثال در قضیه برخورد اروپا با ایران در سال های گذشته می توان دریافت که همه تصمیمات مربوط به تحریم و مجازات علیه تهران را شورای رهبران و وزیران خارجه این اتحادیه اتخاذ می کرد و هیچ گاه دیده نشده که مذاکرات یا قطعنامه پارلمان اروپا به تصمیمات عملی مانند تحریم علیه یک کشور، منجر گردد.
حداکثر تأثیری که قطعنامه های پارلمان اروپا برجای می گذارد، «تلطیف یا تشدید» فضای سیاسی در روابط این مجموعه با کشورهای هدف است.
کما این که طیفی از اعضای تندرو پارلمان اروپا تلاش می کنند همانند تندروهای کنگره امریکا بر فضای روابط این اتحادیه با ایران بویژه در دوره مذاکرات هسته ای گروه 1+5 تأثیر بگذارند.
نمایندگان پارلمان اروپا می توانند همانند بسیاری از محافل تندرو در کشورهای جهان فضای سیاسی را تنش آلود کنند و جنجال به راه اندازند اما قدرت لازم را برای تأثیرگذاری بر روند گفت وگوهای هسته ای که مسیر آن را رهبران اروپا ریل گذاری کرده اند، ندارند.
از این رو سؤال جدی این است که این همه اعتراض و اظهار نگرانی درباره قطعنامه های سمبلیک پارلمان اروپا بر چه اساسی انجام می گیرد.
منطق حقوقی اقتضا می کند که واکنش نیروها و محافل داخلی به تصمیمات یا قطعنامه های خارجی متناسب با جایگاه تصمیم گیرندگان و میزان اختیارات آنها اتخاذ شود وگرنه صف آرایی و گروکشی در قبال تصمیمات نهادی که در سیاست خارجی اروپا نقش چندانی ندارد، مصداقی از رفتارهای بی هدف و بی بنیان است.
*استاد حقوق بین الملل
* یادداشت اول دفتر روزنامه ایران
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن