واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قم آیتالله حسینی بوشهری:
آیت الله فاضل لنکرانی فقیهی وارسته و احیاگر فاطمیه بود/ عالمان در پیشگاه خدا جایگاه والایی دارند
قم - خبرگزاری مهر: مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور گفت: مرحوم آیت الله العظمی فاضل لنکرانی عالمی ربانی، فقیهی وارسته و احیاگر فاطمیه بود و عالمانی هم چون ایشان نزد خداوند جایگاه والایی دارند.
به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در مراسم هفتمین سالگرد ارتحال آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی که شامگاه پنج شنبه با حضور مراجع عظام تقلید، علماء و روحانیون حوزه علمیه و جمعی از مسئولان و اقشار مختلف مردم در مسجد اعظم قم برگزار شد، در سخنانی به شخصیت علمی این مرجع عالیقدر پرداخت و آیت الله فاضل لنکرانی را عالمی ربانی، فقیه وارسته، مجاهد خستگی ناپذیر، مرد تقوا و فضیلت و احیاگر فاطمیه دانست. وی عنوان کرد: سخن گفتن در مورد چنین شخصیتهای بزرگی کار دشواری است و در این مدت کوتاه حتی بخشی از ابعاد زندگی این عالم وارسته و مرجع عظیم شأن جهان تشیع امکان پذیر نیست. امام جمعه قم با بیان اینکه سلسه مسائلی در رسیدن چنین فردی به جایگاه مرجعیت نقش داشته است، گفت: اولین عنصری که از آن میشود نام برد، علم است و بعد از آن مسئله ایمان مطرح میشود، سپس اخلاص و عمل صالح و در نهایت استقامت و پایمردی در عرصه علم و ایمان است که اگر شخصی توانست این مراحل را طی کند به کمال میرسد. علم و ایمان از مسائل کلیدی برای رسیدن به کمال است وی با اشاره به اینکه علم از مسائل کلیدی است و در قرآن بیش از هشتاد مورد از علم و عالم و مشتقات آن سخن گفته شده است، تصریح کرد: جایگاه دانایان و عالمان با انسانهای نادان و جاهل قابل مقایسه نیست همان گونه که خداوند نور و ظلمت را یکسان ندانسته است. عالمان در پیشگاه خداوند جایگاه والایی دارند آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه عالمان در پیشگاه خداوند جایگاه والایی دارند، افزود: حضرت فاطمه زهرا(س) از پدر بزرگوارشان نقل میکنند که فردای قیامت اهل علم و عالمان دین لباسهای فاخر بر تن دارند. وی گفت: هر اندازه که دامنه علم و دانش و نیز تأثیرگذاری عالمان در جامعه برای هدایت مردم بیشتر باشد، از این کرامت بهره بیشتری میبرند.
وی با بیان اینکه خدای متعال عالمانی چون آیت الله فاضل لنکرانی را که سالها تلاش کرده و تمام مشکلات و سختیها را تحمل نموده تا به درجه مرجعیت رسیدهاند را مورد تکریم خود قرار میدهد، عنوان کرد: نبی گرامی اسلام(ص) فرمودهاند: اگر کسی عالمی را اکرام کرد من را اکرام کرده و کسی که من را اکرام کند خداوند را اکرام کرده است. عضو هیئت رئیسه جامعه مدرسین حوزه گفت: نبی اکرم(ص) نگاه به چهره عالم و مردان خدا را برتر و بالاتر از یک سال اعتکاف در کنار بیت الله الحرام میدانستند. مؤمنان در روز قیامت احساس آرامش میکنند آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه در سایه یک عالم، یک جامعه به هدایت میرسد، اظهار کرد: علم به تنهایی کار ساز نیست و باید در کنار آن ایمان قرار بگیرد. امام جمعه قم با اشاره به اینکه مؤمنان در روز قیامت، روزی که همه سراسیمه و نگران از عاقبت خود هستند و کسی به فریاد کس دیگر نمیرسد، احساس آرامش میکنند، افزود: کسانی که اهل ایمان و عمل صالح همراه با اخلاص هستند پاداششان روشن و راهشان معلوم است و دغدغهای ندارند. علم و دانش خود را به دیگران بیاموزید وی در ادامه سخنان خود خطاب به طلاب گفت: اگر میخواهید همچون آیت الله فاضل لنکرانی به جایگاه رفیع برسید به دنبال علم و بعد از آن به دنبال عمل باشید و هیچگاه علم خود را بایگانی نکنید و علمتان را به تمام نقاط جهان منتقل کنید. آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه آیت الله فاضل لنکرانی در یک خانواده با ایمان و فرزانه بزرگ شده بود، اظهار کرد: اصالت خانوادگی برای رشد و شکل گیری شخصیت یک انسان بسیار مهم است. وی در ادامه عنوان کرد: آیت الله محمد فاضل لنکرانی جزو نوابغی بود که از همان دوران جوانی در حوزه به عنوان یک شخصیت شناخته شده و مطرح بود. نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه این عالم وارسته شاگردان زیادی داشته است، تصریح کرد: هم اکنون برخی از شاگردان ایشان در سطح کشور و حتی جهان به عنوان یک رکن دینی و مذهبی فعالیت میکنند.
وی افزود از اساتید آیت الله فاضل لنکرانی میتوان به شخصیتهایی چون امام راحل، آیت الله بروجردی و علامه طباطبایی اشاره کرد و نیز از کتابهای ایشان میتوان به تفصیل الشریعه با حدود چهل جلد، آیین کشورداری از دیدگاه امام علی(ع) و احکام پزشکان و بیماران و کتاب حج ایشان که سرآمد کتابهایی است که در زمینه حج نوشته شده است، اشاره کرد. آیت الله حسینی بوشهری افزود: آیت الله فاضل لنکرانی در بعد مبارزاتی هم یک چهره شناخته شده انقلابی و در کنار امام راحل بود. وی اضافه کرد: آیت الله فاضل لنکرانی خدمات ارزندهای را از خود بر جای گذاشت و در یک زمان نسبتا طولانی در اداره حوزه سهمی وافر داشته و بخش زیادی از تحولاتی که در حوزه پدید آمد توسط ایشان انجام گرفت، همچنین مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) به عنوان یک مرکز علمی مطرح در حوزه میدرخشد. مدیر حوزههای علمیه کشور بیان کرد این مرجع تقلید اخلاق بسیار خوشی داشت که با شاگردان خود همچون یک رفیق رفتار میکرد و اینها از عظمت این شخصیت بزرگ بود. وی در پایان به ذکر مصیبت حضرت فاطمه(س) پرداخت و گفت: این ابراز ارادت به پیشگاه اهل بیت(ع) خصوصا حضرت صدیقه طاهره(س) موجب شادی روح این مرجع بزرگوار میشود. در این مراسم نماینده مقام معظم رهبری در قم و حضرات آیات نوری همدانی، علوی گرگانی، امینی و نمایندگان بیوت دیگر مراجع چون آیت الله مکارم شیرازی، جعفر سبحانی، نماینده رئیس مجلس شورای اسلامی، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، استاندار، فرمانده نیروی انتظامی استان و برخی دیگر از مسؤلین، علماء و طلاب حوزه علمیه قم حضور داشتند. آیت الله محمد فاضل لنکرانی که در سال 1320 در قم چشم به جهان گشود، به سرعت مراحل علمی حوزوی را سپری کرد و نزد اساتیدی چون امام خمینی (ره)، آیت الله بروجردی و علامه طباطبایی درس آموخت و توانست در مدت کوتاهی به درجه عالی اجتهاد برسد، این مرجع عالیقدر در 26 خردادماه سال 1386 همزمان با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) در قم وفات یافت.
۱۳۹۳/۱/۱۵ - ۱۲:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]