واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
افراطیون در پی حذف اصلاح طلبان و معتدلین جریان راست هستند تهران - ایرنا - توجه به حقوق مخالفان و بسط و پذیرفتن سخن آنان سبب ظهور و بروز خدمات و فرآورده های مبارکی می شود.
بسی محتمل است که از تصمیمات ریز و درشت یک سازمان کوچک تا مجموعه قوای سه گانه با مخالفت و انتقاداتی همراه شود. از این رو مخالف تا آنجا که حدود قرمز را رعایت کند نه تنها سبب اختلال و نا هنجاری نشده است، بلکه می تواند با سخنانش صدای حقی باشد که مانع بطلان و خسارات شود.
در برخی نظام های مردم سالار که سرنوشت مردم از صندوق آرا مشخص می شود، برخورد سخت و شدید با مخالفان عمدتا از جانب سران حاکمیت نیست بلکه لایه های میانی و یا ساختارهای متصلب و برخوردهای سلیقه ای در چارچوب رقابت های غیر روامندانه سبب ساز انسداد سیاسی می شود. جنگ تبلیغاتی، هجمه های رسانه ای،سخنان کذب و افترا و پرونده سازی های ناعادلانه و بدور از انصاف، از موارد برخورد با مخالفان در روندهای غیر قانونی و بدور از مر قانون است که به طور قطع آثار زیان بار و سویی دارد.
درطول سال های اخیر نمونه هایی از برخوردهای سلیقه ای و دور از همپذیری با منتقدان و مخالفان رخ نمایاند.
سوق دادن منتقدان به سمت مخالفت و مخالفان به عناد و به طبع آن تنگ کردن دایره ساختارهای حاکمیتی یکی از مصداق های اصلی این برخوردها بود.
بالطبع می توان سخنان اخیر دکتر علی لاریجانی در جمع مدیران ارشد وزارت اطلاعات را در همین زمینه مورد ارزیابی قرار داد که با بیان این که باید با روش های معقول و سنجیده در برخورد با مخالفان عمل کرد، گفت: استراتژی برخورد سخت شاید زود جواب دهد، ولی در دراز مدت اثرات سوء را به دنبال خواهد داشت.
**روندی که دولت اعتدال پیش گرفته است بنظرم مورد تایید تمام اصلاح طلبان است.
در همین راستا احمد شیرزاد در مصاحبه اختصاصی، ضمن منطقی دانستن سخنان اخیر علی لاریجانی گفت: سخن وی همان اعتدالی است که کشور ما به شدت به آن نیازمند است. حکومت هایی که فکر می کنند در کوتاه مدت به سخت گیری مخالفان و منتقدان می توانند اوضاع آرام کنند، در بلند مدت ضرر خواهند کرد. در صورتی که اگر به هزینه پذیرفتن و جذب منتقدین تن بدهند در بلند مدت هم کشور پایدارتر است و هم جامعه آرام تر.
وی افزود: سخن دکتر لاریجانی دیدگاه معقول و نرمی است که باید گفت جانا سخن از زبان ما میگویی، اما چرا انقدر دیر میگویی! امیدوارم که افرادی این سخنان را بشنوند و صرفا یک زینتی برای زینت الکلام نباشد.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت در تمام زمینه ها درصدد برطرف کردن رفع مشکلات است، تصریح کرد: برای حل مشکلات دولت آقای دکتر روحانی میتواند گاهی با سرعت پیش رود و در برخی بالاخره زمان مناسب نیاز است. مثلا مشکلاتی از قبیل آلودگی هوا، حل معضلات اقتصادی و راه افتادن چرخه تولید نیاز به زمان مناسب دارد تا در روند اصلاح قرار گیرد. اما در برخی از مسائل می توان با سرعت پیش رفت. مثلا در زمینه سیاست خارجی دولت آقای روحانی سعی کرده است تا فرصت ها را غنیمت بشمارد. از اینرو یکی از زمینه هایی که می شود به آن سرعت داد، روند آرامش بخش در جامعه است که این اتفاق نه نیاز به دستور سازمان ملل دارد و نه نیاز به مذاکره. تنها اندکی انصاف میخواهد. لازمه این انصاف این است افرادی که بر طبل الفاظی مانند فتنه و توطئه می کوبند بدانند امروز ایجاد آرامش در جامعه از هر خدمتی بالاتر است.
وی در ادامه نیز می افزاید: به طور قطع افرادی که سال 88 معترض به نتایج انتخابات بوند، امروز درصددند که دولت آقای روحانی موفق شود. نه اینکه دولت کارگزار امثال ما اصلاح طلبان باشد. بلکه روندی که دولت اعتدال پیش گرفته است بنظرم مورد تایید تمام اصلاح طلبان است. چرا که روندی که دکتر روحانی در پیش دارد یک روند آرامش و رفاه نسبی است.
وی خاطر نشان کرد: چرا باید فکر کنیم کسی که در بند است به بیرون بیاید جامعه دچار آشوب می شود! من فکر می کنم بسیاری از دوستان اصولگرا هم به درستی پی برده اند با رفع محدودیت ها آب از آب تکان نمیخورد و جامعه دچار هیچ موج خیابانی نخواهد شد.
نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی به دنبال گفتن غلط کردم مخالفین هستند، تاکیید کرد: چنین مسائلی به حل هیچ مشکلی کمک نمی کند. فرض کنیم افرادی به خاطر گناه ناکرده خود عذرخواهی کنند. آیا در چنین جامعه ای فضای لطف و رحمت حاکم می شود؟ این کار روزنه فضای عقده و خشونت را ایجاد می کند. از اینرو اگر قرار باشد فضا به سمت آرامش برود باید رفتارها غیر خشونت آمیز باشد.
**اصولگرایان افراطی به دنبال حذف عقلای جریان خودشان هستند.
عضو حزب مردمسالاری با محترم شمردن حقوق مخالفان گفت: حق و حقوق مخالفین تا جایی که امنیت کشور را به خطر نیدازد و خط قرمز ها را رعایت کند ایرادی ندارد و بید حق و حقوق آنان به رسمیت شناخته شود.
داریوش قنبری در مصاحبه اختصاصی ضمن نکوهش برخورد های خشن و سخت با مخالفان افزود: بالاخره چهارچوب های حقوقی جمهوری اسلامی حق و حقوق مخالفان را به رسمیت شناخته است. سخنان اخیر دکتر لاریجانی هم در همین زمینه چهارچوب قانون اساسی است.
وی افزود: آقای لاریجانی همیشه یک منش و روش معتدلی داشتند. در کل قبل از اینکه دولت فعلی شکل بگیرد، سعی کردند مجلس را به سمت یک مسیر اعتدال حرکت دهند. تا جایی که امثال ما اصلاح طلبان در مجلس هشتم در مقابل تندرو های راست از آقای لاریجانی حمایت می کردیم. به هر حال ایشان جز عقلای طیف راست است.و همچنین میان عقلای این طیف و تندرو ها فاصله زیادی است.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که ادامه برخورد با اصلاح طلبان به چه شیوه ای صورت می پذیرد، تصریح کرد: این امر منوط به این است که افراطیان طیف راست چقدر اوضاع را در دست داشته باشند و همچنین چقدر تصمیم گیر و تاثیر گذار بر فرایندهای سیاسی حاکم بر کشور باشند. اینان نه تنها به دنبال حذف اصلاح طلبان هستند. بلکه به دنبال حذف اصولگرایان معتدل و معقول هم هستند. به طور قطع جریان افراطی اصولگرا در حال تضعیف شدن است. تفکر آن ها یک تفکر شکست خورده است و به نظرم در صورتی که جریان اصولگرا قابل باز سازی باشد با محوریت تفکر اعتدالی راست قابل بازسازی است
منبع و مصاحبه: سرویس سیاسی خرداد/ مرتضی روحانی
اول**1516
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]