محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844151269
پروپلین PROPYLENE نقش کليدي در توليد محصولات پتروشيميايي دارد
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: دانشنامه اقتصادي151/
"پروپلین" PROPYLENE نقش کليدي در توليد محصولات پتروشيميايي دارد
پروپیلن یکی از محصولات کلیدی پتروشیمیایی است که به عنوان خوراک برای تولید پلیمرهای مختلف و محصولات میانی به کار میرود.
به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، پروپیلن از برشهای سبک نفتی به راحتی بدست میآید. این ترکیب را میتوان از کراکینگ پروپان با برشهای سنگینتر (توسط بخار) تهیه کرد.
اتیلن و پروپیلن در شمار اصلیترین محصولات پایه پتروشیمی قرار میگیرند که ارزش افزودهای بیش از مواد اولیة پتروشیمی نظیر گاز و نفتا دارند. اما در این میان پروپیلن، به دلیل وضعیت عرضة و تقاضای متفاوت، نیازمند نگاه ویژهای است.
براساس اين گزارش؛ در سالهای اخیر توجه زیاد تولیدکنندگان به اتیلن، منجر به گسترش تولید اتیلن در مقابل پروپیلن گردیده است؛ به خصوص آنکه در مهمترین روشهای معمول تولید پروپیلن نیز مقدار زیادی اتیلن تولید میشود.
بیشتر تقاضای پروپیلن نسبت به تولید آن و ایجاد نگرانیهای شدید برای تولیدکنندگان اتیلن همچون کشور ما، به معرفی تکنولوژیهای نوینی برای تولید پروپیلن پرداخت شدهاست که مشکلات روشهای معمول را ندارد.
پروپیلن یکی از محصولات کلیدی پتروشیمیایی است که به عنوان خوراک برای تولید پلیمرهای مختلف و محصولات میانی به کار میرود.
مهمترین مشتقات پروپیلن عبارتند از: پلیپروپیلن، آکریلونیتریل، پروپیلن اکسید، فنول، اکسوالکل، اسید آکریلیک، ایزوپروپیلالکل، الیگومرها و دیگر مواد واسط مختلف که در نهایت به صورت مواد مورد نیاز صنایع الکترونیک، خودروسازی، ساختمانسازی، بستهبندی و نظیر آن مورد استفاده قرار میگیرند.
روشهای متعارف تولید پروپیلن، عبارتند از ۱- کراکینگ بخار (تولید پروپیلن به صورت محصول جانبی تولید اتیلن) و ۲- بازیافت جریانهای FCC پالایشگاه. معمولاً پروپیلن تولیدی این روشها کم بوده و از بازده کافی برخوردار نمیباشد، از این رو بایستی وضعیت تقاضا برای پروپیلن در جهان را مطالعه کرده و پس از آن بررسی شود که آیا با این روشهای متعارف میتوان به تقاضای جهانی پاسخ گفت یا راهی جز توسعة تکنولوژیها و یافتن روشهای جایگزین تولید پروپیلن، به خصوص تولید پروپیلن بدون تولید اتیلن وجود ندارد.
*** عرضه و تقاضای پروپیلن در جهان
تقاضای جهانی برای پروپیلن از ۱۶٫۴ میلیون تن در سال ۱۹۸۰ به حدود ۳۰ میلیون تن در سال ۱۹۹۰ رسیده که با رشدی معادل ۶٫۲ درصد روبرو بودهاست. این میزان تقاضا در سال ۲۰۰۰ به حدود ۵۲ میلیون تن رسیده و پیشبینی میشود بین سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۰ با رشدی حدود ۵٫۱ درصد به میزان حدود ۸۲ میلیون تن در سال برسد.
افزایش رشد تقاضای پروپیلن در سطح جهان به دلیل افزایش تقاضا برای مشتقات آن، بویژه پلیپروپیلن میباشد؛ به نحوی که در همان بازه سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۰ میزان تقاضا برای پلیپروپیلن با ۷٫۳ درصد رشد مواجه خواهد بود. از اینرو اغلب کارشناسان بر این نکته که تقاضا و نیاز بازار به پروپیلن نسبت به تولید آن رشد سریعتری دارد، متفقالقول هستند.
با وجود چنین رشدی، امروزه بیش از ۲۵% طرحهای جدید کراکینگ در پتروشیمی جهان که در سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ مورد بهرهبرداری قرار میگیرند، محصولات بر پایه اتان تولید کرده و مقدار کمی پروپیلن تولید خواهند نمود. در نتیجه، افزایش تقاضا برای مشتقات کلیدی پروپیلن نظیر پلیپروپیلنها و محدودیت تولید، پتانسیل افزایش بیشتر قیمت پروپیلن را به دنبال خواهد داشت.
** تکنولوژیهای تولید پروپیلن
الف- تکنولوژیهای معمول(بازدهی پایین)
تکنولوژیهایی که عموماً در حال حاضر جهت تولید پروپیلن به کار میرود، کراکینگ بخار و بازیافت جریانهای پالایشگاهی میباشد:
۱- کراکینگ بخار:
پروپیلن یکی از محصولات جانبی تولید اتیلن از طریق کراکینگ بخار میباشد. در تولید پروپیلن از این روش دو نکته مطرح است که یکی انتخاب خوراک و دیگری شدت و دشواری عملکرد فرایند میباشد. به دلیل محدودیت تولید اتیلن بواسطة اشباع بازار، تولیدکنندگان باید خوراک و فرایندی را انتخاب کنند که حداقل اتیلن ممکن را تولید نماید.
۲- بازیافت جریانهای پالایشگاهی:
پروپیلن به صورت یک جریان رقیق در پروپان حاصل از فرایندهای پالایشی، نظیر کراکینگ کاتالیزوری سیال بستر (FCC) و کاهش گرانروی از طریق کراکینگ گرمایی قابل استحصال میباشد. نسبت پروپان به پروپیلن در این فرآیندها بسته به فرایند، خوراک، وضعیت عملکرد و کاتالیست متفاوت میباشد. به طور متوسط و معمول تولید پروپیلن از طریق این روش نیز مانند روش قبل نسبتاً کم میباشد.
توسعه اقتصادی در مناطق در حال توسعه و نیاز به بنزین بیشتر به عنوان سوخت وسایل نقلیه منجر به گسترش پالایشگاهها و ایجاد پالایشگاههای بزرگتر میگردد که افزایش پروپیلن تولیدی از واحدهایی نظیر FCC را به همراه خواهد داشت. اما فقدان تجهیزات بازیافتکننده این پروپیلن تولیدی، یکی از مشکلاتی است که در حال حاضر گریبانگیر برخی پالایشگاههای این مناطق بوده و در آینده نیز احتمال بروز آن وجود دارد.
ب- تکنولوژیهای نوین(بازدهی مناسب)
با توجه به بازده پایین و مشکلاتی نظیر تولید مازاد محصولاتی چون اتیلن، توسعه تکنولوژیهای جدید تولید پروپیلن بسیار ضروری است. برخی از این تکنولوژیها که توسط شرکتهای مختلف صاحب لیسانس ابداع شده و در برخی موارد مورد بهرهبرداری قرار گرفتهاند عبارتند از:
۱- هیدروژنزدایی از پروپان:
هیدروژنزدایی از پروپان تکنولوژی است که به سهولت از طریق صاحبان لیسانس متعدد قابل دسترسی بوده و امروزه به طور متعارف به کار برده میشود. استفاده از این تکنولوژی در مناطقی مانند خاورمیانه و آسیای شرقی که عرضه کوتاهمدت پروپیلن مد نظر است، میتواند مناسب باشد.
اقتصادی بودن این روش بستگی شدیدی به خوراک و هزینه استحصال آن دارد. کارشناسان nexant بر این عقیدهاند که از نظر اقتصادی، چنانچه تهیه لیسانسهای مناسب این تکنولوژی بوسیلة تولیدکنندگانی که از خوراک فراوان با قیمت پایین بهره میبرند صورت پذیرد، این تکنولوژی به یک تکنولوژی قابل رشد و مناسب تبدیل خواهد شد. شرکتهای لینده، Oleflex و فیلیپس از جمله دارندگان لیسانس این فرایند میباشند.
۲- روش تحول اولفینها (Olefin Metathesis):
در این روش، اتیلن به پروپیلن تبدیل میشود. یکی از ویژگیهای این روش استفاده از خوراک اتیلن میباشد؛ چرا که تولیدکنندگان اتیلن میتوانند با استفاده از این تکنولوژی، مازاد اتیلن خود را به پروپیلن تبدیل نمایند. روش تبدیل اولفینها میتواند از طریق اضافه شدن به کراکرهای بخار، به منظور تولید پروپیلن از طریق واکنش تبدیل شکست اتیلن به همراه مقداری مخلوط بوتیلن بهعنوان محصول جانبی به کار رود. این روش در واحد لیوندل در تگزاس به کار رفته و همچنین بوسیله شرکت میتسویی جهت افزایش ظرفیت تولید پروپیلن واحد خود در ژاپن به کار برده شدهاست. این روش بهوسیله شرکتهای توتالفیناالف و BASF در حال توسعه میباشد.
۳- تکنولوژیهای تبدیل متانول به اولفین و پروپیلن (MTP و MTO):
تکنولوژیهای MTP و MTO، تکنولوژیهایی هستند که متانول را به اولفین و پروپیلن تبدیل مینمایند. این فرایندهای کاتالیستی در کشورهای چین و نیجریه مورد توجه قرار گرفته و برنامهریزیهایی جهت استفاده از این تکنولوژیها در این کشورها صورت پذیرفتهاست. اقتصادی بودن این دو فرایند با توجه به هزینه نسبتاً بالای راهاندازی واحدهای آنها، بستگی به وجود منابع گاز در دسترس دارد. در چنین حالتی علاوه بر تولید پروپیلن مورد نیاز، ارزش افزوده لازم برای گاز طبیعی نیز به دست خواهد آمد. شرکتهای UOP، هیدرو، اکسان موبیل و لورگی، صاحب لیسانس این تکنولوژیها میباشند.
۴- سایر روشها:
روشهایی نظیر پیرولیز کاتالیستی، تبدیل داخلی اولفینها (Olefin Interconversion) و DCC نیز از دیگر روشهای جدید تولید پروپیلن هستند که در مرحله توسعه و تکمیل میباشند.
** ضعف خاورمیانه در تولید پروپیلن
در حال حاضر صنعت تولید پروپیلن در خاورمیانه بهدلیل بهکارگیری تکنولوژیهای با بازدهی پایین، کوچک میباشد؛ اما با توجه به دسترسی به منابع گاز طبیعی ارزان و ویژگیهای جغرافیایی مناسب، دارای پتانسیل بالایی جهت گسترش تولید این ماده پتروشیمیایی میباشد. عمده پروپیلن خاورمیانه از طریق فرایند کراکینگ بخار تولید میگردد که تولید اتیلن مازاد را به همراه دارد. استفاده از گاز طبیعی به عنوان خوراک پتروشیمی، منجر به استفاده واحدهای کراکینگ از خوراک اتان شده که این امر این مناطق را به بزرگترین مناطق تولید اتیلن و مشتقات آن تبدیل کردهاست. در مقابل، این مناطق در زمینه تولید پروپیلن و مشتقات آن از قدرت کمتری برخوردار هستند.
این کمبود تولید تا حد زیادی به استفاده از خوراک اتان بستگی دارد. زیرا پروپیلن تولیدی از شکست نفتا حدود ۰٫۵ تا ۰٫۶ تن به ازای هر تن اتیلن میباشد، در حالیکه پروپیلن حاصله از فرایند شکست اتان کمتر از ۰٫۰۵ تن به ازای هر تن اتیلن است.
در سال ۲۰۰۰ حدود ۸۶ درصد پروپیلن حاصله در خاورمیانه بوسیلة فرآیند کراکینگ تولید شده و ۱۲ درصد دیگر از طریق واحدهای FCC و ۲ درصد باقیمانده نیز از طریق واردات تامین گردیدهاست. بیشترین برنامههای تدوین شده برای ایجاد ظرفیتهای جدید پروپیلن در شکل کراکینگ بخار در عربستان سعودی و ایران دنبال شدهاست.
در زمینه استفاده از تکنولوژیهای نوین، "هیدروژنزدایی از پروپان" اولین گزینهای است که مورد توجه قرار گرفتهاست. عربستان سعودی با احداث دو واحد "هیدوژنزدایی" اولین کشور در خاورمیانهاست که به استفاده از این تکنولوژیها در تولید پروپیلن روی آوردهاست.
** نتیجه گیری
توجه تولیدکنندگان مواد پتروشیمیایی در خاورمیانه به نیاز بازار و آگاهی نسبت به نیازهای رو به رشدی نظیر پروپیلن، لازمة پیوستن به بزرگترین صادرکنندگان در عرصه جهانی در حوزه صنعت پتروشیمی میباشد؛ امری که عمده کشورهای خاورمیانه نظیر ایران از آن غافل میباشند.
عدم رویآوردن به تولید پروپیلن و واردکردن آن از سوی کشورهایی چون قطر و امارات عربی متحده تا سال ۲۰۰۳ و تولید نسبی آن در ایران در حد تامین بخشی از نیازهای داخلی از پیامدهای این غفلت میباشد. چنانچه روند برنامهریزی و سرمایهگذاری در زمینه تولید پروپیلن و مشتقات آن با همین سرعت نه چندان مناسب فعلی ادامه یابد، علاوه بر از دست رفتن بازار کشورهای همجوار واردکننده پروپیلن، بازارهای جهانی مناسبی چون چین با سه میلیون و سیصد هزار تن واردات را نیز از دست خواهیم داد. این امر به معنی ناکارآمدی در کسب و تسلط بر بازار جهانی یکی از عمدهترین محصولات پایه صنعت پتروشیمی است که مسئولین ما رویکرد اصلی آنرا گسترش تولیدات در این زمینه خواندهاند.
در کنار این مسایل باید توجه داشت که در توسعه تولید پروپیلن و مشتقات آن، رعایت کلیه جوانب و انجام مطالعات لازم و بررسی میزان عرضه و تقاضا در سالهای گذشته، حال و آینده بسیار ضروری است. زیرا هرگونه شتابزدگی و عمل بر پایه آمار موسساتی نظیر CMAIو SRI در آینده، تولیدکنندگان را با مسایلی نظیر بحران بازار اتیلن و مشتقات آن و کاهش نسبی قیمتها مواجه خواهد ساخت. اصولا چنانچه دادهها و گزارشات موسسات مطالعاتی از این دست مورد بررسی قرارگیرند، مشخص میشود که ترغیب تولیدکنندگان در حال توسعه به تولید بیشینه مواد خام، پایه و میانی و در نتیجه کاهش قیمت و سوق یافتن بازار به سمت تامین منافع مصرفکنندگانی نظیر آمریکای شمالی و اروپا از اهداف اساسی این موسسات میباشد.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۲ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]
صفحات پیشنهادی
محصولات شرکت مگاموتور با استاندارد یورو چهار تولید می شود
محصولات شرکت مگاموتور با استاندارد یورو چهار تولید می شود تبریز- ایرنا - قایم مقام شرکت مگاموتور گفت تا 16 فروردین ماه سال آتی تمام محصولات این شرکت بر اساس استانداردهای یورو چهار تولید می شود به گزارش خبرنگار ایرنا علی مصیبی روز دوشنبه در آیین معارفه مدیرعامل جدید شرکت سایپاتولید داخلی بذر محصولات استراتژیک/ کمبود سیب و مرکبات نداریم
معاون امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی تولید داخلی بذر محصولات استراتژیک کمبود سیب و مرکبات نداریم تهران - ایرنا - معاون امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی گفت بذر محصولات استراتژیک همچون گندم ذرت جو و برنج در داخل تولید می شود و در این خصوص نیاز به واردات نداریم به25 درصد جمعیت کشور در تولید محصولات کشاورزی فعالیت میکنند/ رتبه پايين ايران در صادرات محصولات كشاورزي
نوراني در گفتگو با باشگاه خبرنگاران 25 درصد جمعیت کشور در تولید محصولات کشاورزی فعالیت میکنند رتبه پايين ايران در صادرات محصولات كشاورزي رییس کنفدراسیون صادرات کشور با بیان اینکه امروزه حدود ۲۵ درصد جمعیت کشور در تولید محصولات کشاورزی و صنایع جانبی آن فعالیت میکنند افزودجدیدترین نقشه تهران از اردیبهشت 93 تولید میشود/ تهیه نقشه 1/25000در کشور
رییس سازمان نقشه برداری جدیدترین نقشه تهران از اردیبهشت 93 تولید میشود تهیه نقشه 1 25000در کشور رییس سازمان نقشهبرداری از تولید جدیدترین نقشه شهر تهران در اردیبهشت سال 93 خبر داد و گفت از این پس نقشه شهر تهران هر سال بروزرسانی میشود علیرضا آزموه اردلان در گفتگو با خبسالانه بیش از 190 هزار تن محصولات کشاورزی در خوشاب تولید می شود
سالانه بیش از 190 هزار تن محصولات کشاورزی در خوشاب تولید می شود سبزوار- ایرنا - مسوول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی خوشاب از تولید سالانه بیش از 190 هزار تن محصولات زراعی و باغی در این شهرستان خبر داد مهندس رمضانعلی نصرآبادی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود ازمدیر عامل اسبق ایمیدرو خبر داد احداث یک واحد بزرگ فولادی از معدنکاری تا تولید محصولات نوردی
مدیر عامل اسبق ایمیدرو خبر داداحداث یک واحد بزرگ فولادی از معدنکاری تا تولید محصولات نوردیمدیرعامل اسبق ایمیدرو از اجرای یک طرح بزرگ فولادی در کشور خبر داد و گفت این طرح با زنجیره کامل ارزش افزوده فولاد از مرحله معدنکاری تا تولید محصولات نوردی در حال اجرا است به گزارش خبرگزاریایران، بزرگترین تولید کننده محصولات پودری لبنی
علیپور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران ایران بزرگترین تولید کننده محصولات پودری لبنی ایران بزرگ ترین تولید کننده محصولات پودری لبنی در خاورمیانه است علیپور فعال اقتصادی و تولید کننده محصولات پودری لبنی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران گفت هم اکنون در ایران هفت کارخحذف ایران از تولیدکنندگان محصولات تراریخته
حذف ایران از تولیدکنندگان محصولات تراریخته ایران در سال ۲۰۰۵ میلادی جزء کشورهای تولیدکننده محصولات تراریخته بود در حالی که امسال کشورهایی همچون پاکستان سودان میانمار و بورکینافاسو به جمع تولیدکنندگان این محصولات پیوستهاند اما نام ایران از فهرست تولیدکنندگان حذف شده است کدجدیدترین نقشه تهران از اردیبهشت 93 تولید میشود/ نقشه یک بیست و پنج هزارم در کشور
آزموده اردلان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جدیدترین نقشه تهران از اردیبهشت 93 تولید میشود نقشه یک بیست و پنج هزارم در کشور رئیس سازمان نقشه برداری کشور از تولید جدیدترین نقشه تهران از اردیبهشت سال 93 خبر داد و گفت از این پس نقشه شهر تهران هر سال به روزرسانی میشود علیرضابرترینها در تولید محصولات تراریخته
برترینها در تولید محصولات تراریخته آرژانتین با سطح زیرکشت 24 4 میلیون هکتاری محصولات تراریخته در رتبه سوم این فهرست قرار می گیرد سال گذشته هند از کانادا پیشی گرفت و توانست رتبه چهارم این فهرست را از آن خود سازد کد خبر ۳۸۷۶۷۲ تاریخ انتشار ۲۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۷ ۵۵ - 19 March 2014ارتقای بهره وری راهکار خودکفایی کشور در تولید محصولات کشاورزی است
ارتقای بهره وری راهکار خودکفایی کشور در تولید محصولات کشاورزی است ساوه- ایرنا- رییس سازمان بسیج مهندسان کشاورزی و منابع طبیعی گفت ارتقای بهره وری مهمترین راهکار برای خودکفایی کشور در تولید محصولات کشاورزی است محمد رضا جهانسوز روز دوشنبه در نخستین نشست تخصصی اساتید محققان وفارس از اهمیت برندسازی برای محصولات تولیدی استان همدان گزارش میدهد برندسازی عامل افزایش حجم سوددهی محصولات اس
فارس از اهمیت برندسازی برای محصولات تولیدی استان همدان گزارش میدهدبرندسازی عامل افزایش حجم سوددهی محصولات استان همدانبرندسازی یکی از مهمترین مسائل تجارت داخلی و خارجی به حساب میآید که در استان همدان و البته در کشور هنوز جایگاه رفیع خود را باز نیافته و باید مورد توجه واحدهای تولنیک نژاد: ظریف ارزش "لاله" را میفهمد/برای چندمینبار، نقش احمدینژاد و مشایی را در تولید «لاله
نیک نژاد ظریف ارزش "لاله" را میفهمد برای چندمینبار نقش احمدینژاد و مشایی را در تولید لاله تکذیب میکنم اسی نیکنژاد که مدتی است از ایران به آمریکا رفته است میگوید هرچه با مدیران مرکز گسترش تماس میگیرد کسی جوابش را نمیدهد او همچنین لاله را فیلمی در حوزه جنگ نرنقش صادرات محصولات دانش بنیان در تحقق اقتصاد مقاومتی
رشت نقش صادرات محصولات دانش بنیان در تحقق اقتصاد مقاومتی صدور محصولات دانش بنیان در زمینه تحقق رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اجرای اقتصاد مقاومتی تاثیر فراوانی دارد به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران رشت رئیس پارک علم و فناوری گیلان گفت سیاستهای وزارت علوم دربنماینده مردم شازند در مجلس: محصولات تولیدی پالایشگاه شازند سلامت مردم را تضمین میکند
نماینده مردم شازند در مجلس محصولات تولیدی پالایشگاه شازند سلامت مردم را تضمین میکندنماینده مردم شازند در مجلس گفت خوشبختانه امروز پالایشگاه شازند محصولاتی را تولید و روانه بازار مصرف میکند که این محصولات سلامت مردم را تضمین میکند به گزارش خبرگزاری فارس از اراک قاسم عزیزی ظهنقش کلیدی معلمان در تربیت رفتاری دانشآموزان در محیط آموزشی
نقش کلیدی معلمان در تربیت رفتاری دانشآموزان در محیط آموزشی یک روانشناس گفت معلمی که روش محبتآمیز همراه با انضباط منطقی را در کلاس خود به کار گیرد از همکاری علاقهمندی قدرت و ابتکار شاگردانش بهرهمند خواهد شد امیرهوشنگ مهریار روانشناس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگجوانان در تحقق شعار سال 93 نقش کلیدی دارند
جوانان در تحقق شعار سال 93 نقش کلیدی دارند تبریز - ایرنا - مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی گفت جوانان در تحقق شعار سال 93 نقش کلیدی و تاثیرگذاری دارند سید محمد شروین اسبقیان روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به نامگذاری سالجاری به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی-
اقتصادی
پربازدیدترینها