واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ضرب الاجل تشکیلات خودگردان فلسطین به واشنگتن تهران - ایرنا - تشکیلات خودگردان فلسطین دیروز به واشنگتن 24 ساعت مهلت داد تا بحران مربوط به اسرای فلسطینی را که در نتیجه خلف وعده رژیم صهیونیستی درباره آزادی اسرا ایجاد شد و مذاکرات سازش را به بن بست کشاند، حل کند.
به گزارش خبرگزاری ˈفرانسهˈ، ˈجان کریˈ وزیر خارجه آمریکا دیروز (دوشنبه) وارد فلسطین اشغالی شد تا در دیداری دو ساعته با ˈبنیامین نتانیاهوˈ نخست وزیر رژیم صهیونیستی در بیت المقدس گفت و گو کند.
کری اما ملاقاتی را که برای دوشنبه شب با ˈمحمود عباسˈ رییس تشکیلات خودگردان فلسطین برنامه ریزی شده بود، لغو کرد.
منابع مطلع هر دو طرف این خبر را تایید کردند، اما از دلایل آن سخنی به میان نیاوردند.
به گفته مقام های آمریکایی، کری به جای ملاقات با عباس، با ˈصائب عریقاتˈ نماینده ارشد طرف فلسطینی در مذاکرات سازش با رژیم صهیونیستی در هتل محل اقامت خود دیدار کرد.
وزیر خارجه آمریکا از پاریس به فلسطین اشغالی آمده بود تا در نشستی طرفین مذاکرات به اصطلاح ˈصلحˈ را به گفت و گو و حل و فصل مساله آزادی اسرای فلسطینی که باعث به بن بست رسیدن مذاکرات سازش شده است، ترغیب نماید.
پس از آنکه رژیم صهیونیستی از عمل به تعهدش در زمینه آزاد کردن آخرین گروه اسرای فلسطینی سر باز زد، تلاش های آمریکا برای میانجیگری مذاکرات سازش در آستانه فروپاشی قرار گرفت و احتمال آن وجود دارد که حتی پیش از سررسید ضرب الاجل تعیین شده (29 آوریل مصادف با 9 اردیبهشت) این مذاکرات بی نتیجه به پایان برسد.
مقام های تشکیلات خودگردان هشدار داده اند که تنها در صورتی که رژیم صهیونیستی موضع خود را در زمینه آزادی اسرا تغییر دهد، مذاکرات ادامه خواهد یافت.
عباس در نشستی که دیروز با مقام های ارشد تشکیلات خودگردان داشت، اعلام کرد که به وزیر خارجه آمریکا 24 ساعت مهلت می دهد که در زمینه بحران اسرا به یک راه حل برسد.
ˈمصطفی برغوثیˈ عضو مستقل پارلمان تشکیلات خودگردان به خبرگزاری فرانسه گفت: چنانچه ظرف مدت تعیین شده پاسخی از سوی کری دریافت نکنیم، درخواست خود را برای عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد مجددا به جریان خواهیم انداخت.
تشکیلات خودگردان موافقت کرده بود که در ازای آزادی یکصد و چهار زندانی در چهار مرحله، طی مدتی که مذاکرات سازش در جریان است، از تلاش های دیپلماتیک خود برای به رسمیت شناخته شدن در مجامع بین المللی صرف نظر کند.
این در حالی است که تل آویو از آزاد کردن آخرین گروه اسرا که قرار بود در تاریخ 29 مارس (9 فروردین) صورت بگیرد، سر باز زد.
مقام های تشکیلات خودگردان در واکنش به خلف وعده رژیم صهیونیستی درباره عواقب این تصمیم هشدار دادند.
طبق اظهارات دو مقام فلسطینی به این خبرگزاری، رهبری تشکیلات خودگردان در نشستی در رام الله به این نتیجه رسید که تمدید مذاکرات سازش بدون توقف جامع شهرک سازی ها در کرانه باختری و بخش های اشغالی بیت المقدس، امکان پذیر نخواهد بود.
خبرگزاری فرانسه افزود: ضرب الاجل مذاکرات سازش که تا کنون هیچ نتیجه ملموسی به همراه نداشته است کمتر از یک ماه دیگر به پایان خواهد رسید و آمریکا تمام توان و توجه خود را معطوف آن کرده که موافقت طرف های گفت و گو را در زمینه تمدید این ضرب الاجل تا پایان سال (میلادی) آینده جلب کند.
اما، مساله تمدید مذاکرات به صورت پیچیده ای با سرنوشت 26 زندانی در بند رژیم صهیونیستی گره خورده است.
رژیم صهیونیستی درست یک روز پیش از زمانی که برای آزادی آخرین گروه اسرا در نظر گرفته شده بود، اعلام کرد که به این تعهد خود عمل نخواهد کرد، مگر آنکه طرف فلسطینی با تمدید مذاکرات موافقت کند.
از سوی دیگر، مذاکره کنندگان فلسطینی می گویند که تا پیش از آزادی اسرا، درباره تمدید مذاکرات حتی گفت و گو هم نخواهند کرد.
بن بست ایجاد شده وزیر خارجه آمریکا را بر آن داشت تا به منظور نجات ابتکار عمل خود دیروز با طرفین مذاکره، به گفت و گو بنشیند.
طبق گفته یک مقام فلسطینی، تصمیم آمریکا برای اعزام کری به منطقه پس از نشست آخر وقت گروه های مذاکره کننده در بیت المقدس اتخاذ شد که طی آن پیشنهاد جدید رژیم صهیونیستی در زمینه تمدید مذاکرات مطرح گردید که مورد مخالفت طرف فلسطینی قرار گرفت.
این مقام فلسطینی گفت: اسراییل سیاست باج خواهی را در پیش گرفته و تعهداتش را در زمینه آزادی چهارمین گروه اسرا به توافق ما با تمدید مذاکرات مشروط کرده است.
طبق گزارش های منتشر شده، رژیم صهیونیستی در ازای موافقت با تمدید مذاکرات پیشنهاد داده بود 420 اسیر فلسطینی را که عمدتا محکومیت های حقوقی دارند، آزاد کند.
طبق این پیشنهاد، همچنین تل آویو توقف ساخت و سازها در کرانه باختری را مشمول اراضی اشغالی بیت المقدس نخواهد کرد.
در همین راستا، برخی منابع آگاه از مذاکرات میان رژیم صهیونیستی و آمریکا درباره آزادی ˈجاناتان پولاردˈ جاسوس اسراییلی محبوس در زندان های آمریکا به عنوان راهی برای از میان بردن بن بست مذاکرات سازش خبر دادند.
مذاکرات سازش میان تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی پس از سه سال وقفه، تابستان گذشته با میانجیگری آمریکا مجددا آغاز و ضرب الاجلی 9 ماهه برای آن تعیین شد.
خاورم**9156**1651
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]