واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
الحیات: ارتباط توییت ظریف، نامه سناتورهای آمریکایی و سخنان بی سابقه وزیر دفاع اسرائیل با یکدیگر
دور جدید گفتگوهای هسته ای وین برگزار شد و کشورهای عربی به علت مشکلاتی که خودشان ایجاد کردهاند یا دیگران برایشان ایجاد کردهاند، از این مذاکرات دور ماندند. این کشورها بدون آن که درباره این گفتگوها اظهار نظر کنند صرفا زیرلب نجوا میکنند.
به گزارش نامه نیوز، جهاد الخازن در الحیات نوشت: در حالی که کشورهای عربی موضع مشترک و روشنی درباره این گفتگوها اتخاذ نکردهاند، پیش بینی من این است که این مذاکرات به نتیجه نخواهد رسید و حداکثر انتظار این است که درباره دور بعدی گفتگوها در آینده توافق شود.
این نتیجه گیری من بر اساس اطلاعات زیر است:
- 82 عضو از یکصد عضو مجلس سنای آمریکا با ارسال نامهای برای باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا از او خواستند در گفتگو با ایران سختگیری کند و در توافق نهایی شروطی را بگنجاند که با وجود آنها، ساخت بمب اتمی برای ایران غیرممکن شود. آن گونه که اعضای مجلس سنا میگویند منظور آنها بازداشتن ایران از غنی سازی اورانیوم یا تولید پلوتونیم تا درجهای از خلوص است که به درجه خلوص مورد نیاز برای ساخت بمب اتمی نزدیک باشد. در این نامه پیشنهاد شده است که اگر ایران این خواسته را نپذیرد، تصویب قوانین برای افزایش تحریم این کشور تسریع شود.
- موشه یعالون ، وزیر دفاع اسرائیل گفت آمریکا باید حمله به ایران را فرماندهی می کرد، ولی به جای آن به مذاکره با ایران پرداخت. این موضع آمریکا موجب تقویت این باور در اسرائیل شد که برای مقابله با ایران نمیتوان به آمریکا تکیه کرد و اسرائیل در این زمینه باید به خود متکی باشد.
- همزمان با این اظهارات، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در صفحه خود در تویتر نوشت: ما سهم خود از توافق را اجرا کردیم و آنچه باقی مانده این است که طرف مقابل نیز سهم خود را اجرا کند.
از این سخن ظریف این گونه برداشت میشود که ایران انتظار دارد بخشی از تحریمها در برابر نرمش موضع ایران در مذاکرات، لغو شود.
آنچه گفته شد اطلاعات موثق و قطعی است و باید به این نکته نیز توجه داشت که نامه اعضای مجلس سنا به اوباما در همان روزی ارسال شد که وزیر دفاع تندرو اسرائیل، دولت آمریکا را به سخت گیری برضد ایران تشویق کرد. این همزمانی تصادفی نیست.
دیدگاه من که ممکن است افراطی به نظر برسد این است که برای هزارمین بار کشورهای عربی را تشویق به آغاز برنامه هستهای نظامی میکنم، من ساخت بمب اتمی را از آنها نمیخواهم، ولی داشتن چنین برنامهای را تنها راه ورود این کشورها به صحنه جهانی و تبدیل کردن خاورمیانه به منطقه عاری از سلاح های کشتار جمعی میدانم. با این کار، خیال ما از بابت زرادخانه هستهای اسرائیل و اهداف آینده ایران راحت میشود.
به گزارش تیک، گفتگوها با ایران به نیابت از اسرائیل صورت می گیرد، زیرا ایران نه امروز نه هزار سال دیگر تهدیدی برای آمریکا محسوب نمیشود. با آغاز بحران در شبه جزیره کریمه من پیش بینی کردم که معاملهای صورت بگیرد. شش قدرت جهان، اوکراین و سوریه را تقسیم کردند و هرطرف بخشی از آن را در اختیار گرفت. امروز میخوانم که بحران اوکراین، مذاکرات با ایران را تهدید میکند، زیرا شش قدرت جهان باید علیه ایران با یکدیگر متحد باشند ، ولی روسیه و چین همواره بیش از آمریکا و انگلیس و فرانسه و آلمان به ایران امتیاز دادهاند. غرب نگران است که روسیه در واکنش به موضع غرب در خصوص ضمیمه کردن شبه جزیره کریمه به این کشور، به ایران کمک کند..
1393/1/10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]