واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ارتقاء کیفیت خدمات بیمارستانی با غذای خوب ، لباس مناسب و پرستار کافی تهران – ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به سوالی درباره ارتقاء کیفیت خدمات بیمارستانی می گوید: خیلی ساده است. اینکه مثلا غذای بهتر به بیماران بستری بدهیم. لباس های نو نه مندرس به آنها بپوشانیم و پرستار کافی برای هر تخت داشته باشیم.
دکتر « علی جعفریان » هر چند کیفیت خدمات بیمارستانی را به دو بخش پزشکی حرفه ای و هتلینگ(خدمات غیر پزشکی به بیمار بستری) تقسیم می کند اما در عین حال اذعان می دارد که بیمارستان های دانشگاهی از حیث دانش پزشکی و حرفه ای اگر از بیمارستان خصوصی بیشتر و بهتر نباشد، کمتر هم نیست چون در این بیمارستان ها استادان پزشکی طبابت می کنند.
وی از طرف دیگر کیفیت خدمات رسانی بیمارستان های دولتی و دانشگاهی در بحث هتلینگ را « اصلا » خوب ارزیابی نمی کند و می گوید : هتلینگ ، هزینه بر است و پرستار کافی هم می خواهد که اکثر این بیمارستان ها ندارند.
دکتر جعفریان که ایام نوروز در حال بازدید از بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران است، ارتقا کیفیت خدمات بیمارستان های دانشگاهی را یکی از مهم ترین اولویت های کاری خود در سال جدید عنوان می کند.
وی از بازدید های نوروزی اش از بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران می گوید و اینکه طی بازدید از بیمارستان شریعتی در نوروز امسال یکی از مشکلات آن را کمبود پرستار ارزیابی کرده است.
جعفریان می گوید: این بیمارستان حدود 500 پرستار دارد اما این تعداد پرستار نمی تواند پاسخگویی مناسبی برای بیماران بیمارستان بزرگی چون شریعتی باشد. اگر حداقل 200 پرستار به این تعداد افزوده می شد سطح خدمات بیمارستان در حد «نسبتا خوب» افزایش می یافت اما متاسفانه نمی توان این تعداد نیرو را به راحتی تامین کرد.
رییس بزرگ ترین دانشگاه علوم پزشکی کشور به بخش جراحی بیمارستان های دانشگاهی اشاره می کند که به عنوان نمونه در این بخش ها 10 مریض بستری به سر می برد و فقط یک پرستار دارند.
وی ادامه می دهد : معلوم است که این پرستار نمی تواند همزمان به 10 بیمار بستری جراحی خدمات رسانی به موقع و با کیفیت داشته باشد.
بیمار از پرستار در خصوص بیماری و نحوه مراقبت توضیح می خواهد اما آیا یک پرستار به تمام این بیماران می تواند توضیحات کافی و وافی بدهد؟
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران، در خصوص هتلینگ و خدمات پرستاری به عنوان دو رکن اساسی خدمات بیمارستانی می گوید : در بیمارستان های خصوصی این قسمت عمدتا بهتر از بیمارستان های دولتی و دانشگاهی است چون هزینه آن از جیب مردم و بیمه های تکمیلی گرفته می شود اما آیا می توان این موضوع را در بیمارستان دولتی لحاظ کرد؟
دکتر جفعریان به خدمات ارایه شده با یک سوم قیمت تمام شده در بیمارستان دولتی و دانشگاه اشاره می کند و می گوید : هزینه یک تخت روز در بیمارستان دولتی 118هزار تومان است اما فکر می کنید بیمه چقدر بابت آن به بیمارستان می دهد؟ باور می کنید فقط 45 هزار تومان پرداخت می کند!
وی در ادامه می افزاید:بیمارستان با این یک سوم پولی که از بیمه بابت تخت روز می گیرد چگونه به بیمار خود خدمات دهد؟ بیمارستان مجبور است خدماتش در حد یک سوم قیمت تمام شده باشد چون فقط یک سوم هزینه ها را از بیمه می گیرد.
وی به توجه ویژه رییس جمهوری در پیام نوروزی امسال اشاره می کند که در این پیام نسبت به تحول مثبت در وضعیت درمان کشور ، سلامت و بیمه درمانی از سوی رییس جمهوری اظهار امیدواری شده است.
دکتر جعفریان گفت : امسال نیز از معاون درمان وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی قول داده است با درآمد حاصل از اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها که بخشی از آن به وزارت بهداشت اختصاص خواهد یافت تحول بزرگی در حوزه سلامت به ویژه در درمان ایجاد شود.
معاون درمان وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی پیشتر اعلام کرده بود که کاهش پرداخت مستقیم هزینه های سلامت از جیب مردم ، افزایش کیفیت خدمات رسانی در بیمارستان های دولتی و افزایش سطح دسترسی های مردم به خدمات، سه اولویت مهم این معاونت در سال جدید است.
دکتر جعفریان رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران در این خصوص نیز می گوید : اگر منابع و پول کافی به بیمارستان های دولتی و دانشگاه تزریق شود می توان لبخند را تا حدودی بر لبان مراجعان نشاند.
وی می افزاید: هر چند یک شبه نمی توان ره صد ساله را پیمود اما با گام های آهسته اما پیوسته که می توان مشکلات را به تدریج برطرف کرد.
اجتمام(5)**1776**1436
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]