محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844937595
اقدام تلافی جویانه مسکو در ارتباط با مساله هسته ای ایران بدترین سناریو است
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اندیشکده آمریکایی: اقدام تلافی جویانه مسکو در ارتباط با مساله هسته ای ایران بدترین سناریو است تهران - ایرنا - یک اندیشکده آمریکایی – اسرائیلی به دولت اوباما پیشنهاد داده که با توجه به توان بالقوه مسکو برای تضعیف دیپلماسی آمریکا در قبال ایران، فشارها بر تهران را افزایش دهد!
ˈجیمز جفریˈ کارشناس اندیشکده موسسه واشنگتن در مقاله ای نوشت: تهدید روسیه مبنی بر ˈاقدامات تلافی جویانهˈ احتمالی در رابطه با مساله هسته ای ایران در صورت اعمال فشار واشنگتن بر مسکو گرچه ممکن است در حد یک تاکتیک هشدار دهنده و ترساننده باشد اما، شایسته است که به عنوان بدترین سناریوی ممکن مورد توجه قرار گیرد.
به نوشته این اندیشکده آمریکایی ، با درنظر گرفتن همه مولفه ها و با توجه به هماهنگی مطلوب نظامی و دیپلماتیک همه طرف ها در خلیج فارس، آمریکا و متحدانش می توانند با چنین مساله ای مقابله کنند اما، انجام این کار مستلزم عزمی جزم و رویکردی واقع بینانه تر برای برخورد با ˈولادیمیر پوتینˈ غیرقابل پیش بینی است.
اندیشکده واشنگتن افزوده است: تهدید روسیه- در صورت تکرار یا تشدید- باعث طرح سه سوال مرتبط به هم می شود. نخست آنکه، آیا آمریکا و متحدانش در واکنش به تهدید روسیه، از تحریم های برنامه ریزی شده برای اعمال علیه این کشور صرفنظر می کند و در نتیجه، مذاکرات هسته ای ایران را نجات خواهند داد؟ سوال دوم این است که آیا مسکو قصد اجرای این تهدید را دارد؟ و سوال سوم آنکه، روسیه تا چه حد می تواند بر تلاش بین المللی برای کنترل روند فعالیت هسته ای ایران تاثیر بگذارد و هزینه این امر برای مسکو چیست؟
جفری افزود: در یک سیستم کاملا کارکردی سیاست خارجی، پاسخ سوال نخست به پاسخ های سوالات دوم و سوم بستگی دارد. اگر واشنگتن به این نتیجه برسد که روسیه این تهدید را عملی نمی کند و یا اگر هم کرد نمی تواند تلاش بین المللی برای مهار برنامه هسته ای ایران را از مسیر خود خارج کند، پس پاسخ سوال اول، خیر است. اما، اگر تصور شود که مسکو تهدید خود را عملی می کند و شانس موفقیت دارد، آن وقت واشنگتن باید به ارزیابی هزینه ها و فایده های راهبردی اتخاذ موضعی قوی در رابطه با اوکراین در برابر مساله هسته ای ایران بپردازد.
این اندیشکده آمریکایی – اسرائیلی نوشته است: گرچه تا کنون اکثریت بر این عقیده اند که هزینه های بازی با کارت ایران برای روسیه بیش از فواید آن است اما، باید گفت که اطمینان چندانی به درستی این نظر نیست. بحران اوکراین پرده از آرزوی پوتین برای ناکام گذاشتن سیاست خارجی آمریکا و علاقه او به ریسک و حملات خیره کننده برداشت. علاقه وافر او به ریسک، وزنه تعادلی مهمی برای منافع روسیه در همکاری با شرکایش در گروه پنج بعلاوه یک درباره برنامه هسته ای ایران است. درواقع، پوتین بر خلاف منطق ما برای قرن بیست و یکم رفتار می کند و از قرار معلوم، وی ابتکار عمل ها و طرح های غرب را نه به عنوان پیشرفت ˈبرد – بردˈ برای جامعه بین المللی – از جمله روسیه- بلکه، به عنوان رشد قدرت آمریکا محسوب می کند.
اندیشکده واشنگتن افزوده است: با توجه به تمرکز پوتین بر تحدید این قدرت(آمریکا) به عنوان هدف موجود، کسی نمی تواند اقدام روسیه علیه بهترین منافعش در رابطه با برنامه هسته ای ایران را منتفی بداند.
محاسبات خشک اقتصادی نیز از دیگر مولفه ها است. بی ثباتی بیشتر در خاورمیانه، به ویژه در منطقه خلیج فارس که محل نقل و انتقال 20 درصد نفت جهان و از پتانسیل تجارت گاز برخوردار است به معنای افزایش قیمت نفت و گاز در سایر مناطق، از جمله روسیه خواهد بود.
نویسنده با یادآوری این نکته که با توجه به نیروها و پایگاه های نظامی امریکا در منطقه خلیج فارس و روابط دیپلماتیک این کشور با کشورهای این منطقه، در حال حاضر اوضاع بیشتر به نفع آمریکاست تا روسیه، افزود: عوامل دیگری نیز باعث سنگین تر شدن کفه شرایط امریکا شده است. نخست، تحریم های یکجانبه ای است که آمریکا سوای تحریم های مبتنی بر قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل، با کمک کشورهای وارد کننده نفت ایران بر صادرات نفت این کشور اعمال کرد.
دوم، پوتین نمی تواند قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران را به گونه ای دیگر تغییر دهد. سوم آنکه، چین بیش از روسیه به سیستم داد و ستد جهانی وابسته است و به این مساله توجه دارد که دستبرد پوتین به کریمه منافع چین را به چالش می کشد، کاملا تایید نکند. پکن به نفت خلیج فارس وابسته است و به همان اندازه که ممکن است پوتین از بی ثباتی و افزایش قیمت نفت و گاز منتفع شود، از این بی ثباتی و افزایش قیمت ضرر می کند.
چهارم، واکنش غرب به بدترین حرکت ممکن از سوی مسکو می تواند موجب تضعیف فرصت ها و امتیازات بازار گاز و نفت روسیه و دسترسی این کشور به نظام های مالی و تجاری بین المللی شود.
جفری خاطر نشان کرد: صرفنظر از امتیازات و فرصت هایی که غرب در مقابل روسیه دارد، پوتین کارت هایی را برای بازی در اختیار دارد. آسان ترین راهبرد، عقیم گذاشتن هرگونه توافق نهایی هسته ای با ایران است که واشنگتن را از پیروزی دیپلماتیک محروم خواهد کرد، باعث تشدید تنش ها خواهد شد و موید نگرانی گسترده ای خواهد بود که حکایت از آن دارد که برنامه اقدام مشترک، نقطه اوج مذاکرات است.
مطمئنا، تحریم های نفتی ایران حتی در چارچوب برنامه اقدام مشترک، در سطح فعلی باقی خواهد ماند و به مرور زمان، تقاضای بازار، بی مصرف شدن تحریم ها و دوز و کلک های روسیه می تواند موجب تضعیف شدید محدودیت هایی شود که مبتنی بر موافقت سایر کشورها با مداخله آمریکا در فعالیت شرکت های خصوصی شان است.
این اندیشکده آمریکایی – اسرائیلی افزوده است: پوتین برای پیروزی می تواند توافقنامه هسته ای دوجانبه با ایران امضا کند و با این کار، نگرانی های روسیه را از اشاعه تسلیحات هسته ای و تقویت جایگاه دیپلماتیکش برطرف کند و با ارایه یک راه حل جایگزین برای تلاش پنج بعلاوه یک، شاکله تحریم های یکجانبه را از هم بپاشاند.
در چارچوب بدترین سناریوی ممکن، پوتین می تواند حتی از این هم فراتر رود و مساله فروش سیستم های پیشرفته پدافند هوایی را به ایران مطرح کند و بر مبنای توافقنامه ساخت نیروگاه هسته ای بوشهر، فن آوری های بیشتر دارای استفاده دوگانه در اختیار تهران بگذارد.
بدتر از همه آنکه، پوتین می تواند دست به اقدامات نظامی مانند ایجاد پایگاه دریایی در ایران بزند، مخالفت خود را با هرگونه اقدام نظامی علیه ایران اعلام، تکنسین هایی را در تاسیسات هسته ای فوق العاده ارزشمند ایران مستقر کند و یا حتی نیروهای روس را در مناطق و اماکن راهبردی مستقر کند.
با توجه به رفتار مخاطره آمیز روسیه در دیگر مناطق و اعزام نیرو به کوزوو در سال 1990 و حمله اخیر به اوکراین و کریمه، موارد یاد شده، وهم و خیال نیست.
اندیشکده واشنگتن نوشته است: پوتین در صورت مواجه شدن با محکومیت بین المللی می تواند توافقنامه هسته ای دو جانبه با ایران امضا کند، تحریم های آمریکا را به عنوان مداخله غیرموجه در مسایل داخلی ایران به چالش بکشد و از انزجار بین المللی نسبت به رویکرد واشنگتن در قبال مسایل مختلف از اسرائیل گرفته تا جنگ عراق به نفع خود استفاده کند.
نویسنده اندیشکده واشنگتن با این به اصطلاح توضیحات گفته است: هر چه واشنگتن در زمینه تحدید برنامه هسته ای ایران و مقابله با چالش های روسیه در اوکراین و سایر مناطق مصمم تر و قاطع تر شود، احتمال آنکه ناچار به برخورد با قمار جدید روسیه بر سر ایران یا سایر مسایل شود، کمتر است اما، اگر غرب تلاش کند تا لطمه وارده از سوی روسیه را با اعمال تحریم های نرم پاسخ دهد، تنها باعث تشویق پوتین به یاغی گری در خلیج فارس خواهد شد.
به نوشته جفری ، آمریکا باید در نبود اقدامات شورای امنیت سازمان ملل، جامعه بین المللی را با خود همراه سازد و از این واقعیت که پوتین با نقض رویه های بین المللی در حال تضعیف روزافزون خود است، بهره برداری و از ابزارهای اقتصاد جهانی برای کنترل و تحدید ماجراجویی پوتین استفاده کند. آمریکا باید به مساله چین و خاورمیانه توجه نشان دهد.
** هدف ایرنا از انتشار این نوع مقالات اندیشکده ها، اطلاع رسانی درباره نگرش این اتاق های فکر است و انتشار این مقاله ها الزاما به معنای تایید تمام محتوای آنها نیست.
مترجمام** 1088 ** 1575
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]
صفحات پیشنهادی
مسکو؛ آمریکا را تهدید کرد: در همکاری برای حل و فصل مساله هستهای ایران تجدید نظر میکنیم/ سایه بحران اوکراین ب
مسکو آمریکا را تهدید کرد در همکاری برای حل و فصل مساله هستهای ایران تجدید نظر میکنیم سایه بحران اوکراین بر پرونده هستهای ایران روسیه تهدید کرد در صورتی که رویکرد تحریمی آمریکا و اتحادیه اروپا علیه این کشور بر سر بحران اوکراین ادامه یابد مسکو نیز در اقدامی متقابل ممکن است دتهدید روسیه به تغییر موضع در مساله هستهای ایران
تهدید روسیه به تغییر موضع در مساله هستهای ایران با پایان دور جدید مذاکرات هستهای در وین ابراز خوشبینی و بدبینی مقامات کشورهای مختلف در باره احتمال رسیدن به توافق نهایی تهدید روسیه به تغییر موضع در مساله هستهای ایران اختصاص بودجه سه میلیاردی برای آماده شدن ارتش رژیم صهیونیستاتحادیه اروپا خواستار ارتباط با ایران است/ پایان مذاکرات هستهای قبل از نوروز
استانها جنوب اصفهان كاترين اشتون مطرح کرد اتحادیه اروپا خواستار ارتباط با ایران است پایان مذاکرات هستهای قبل از نوروز مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت اتحاديه اروپا تمايل دارد با ايران در زمينههاي اقتصادي و فرهنگي ارتباط داشته باشد و ما در حال حاضر در مرحله سخت انتخابجوسازی صهیونیستها در حین مذاکرات هستهای هاآرتص: نتانیاهو به ارتش اسرائیل دستور داده همچنان برای اقدام نظامی
جوسازی صهیونیستها در حین مذاکرات هستهایهاآرتص نتانیاهو به ارتش اسرائیل دستور داده همچنان برای اقدام نظامی احتمالی علیه ایران آماده باشندنخستوزیر رژیمصهیونیستی به وزارت جنگ این رژیم دستور داده است که همچنان به برنامههای خود برای آمادهسازی ارتش جهت اقدام نظامی احتمالی علیه اطراحی سناریوی جدید برای مقابله با اقدام احتمالی غرب در نقض توافق هستهای
طراحی سناریوی جدید برای مقابله با اقدام احتمالی غرب در نقض توافق هستهای رئیس مجلس با بیان اینکه غرب قطعا در صورت نقض توافقنامه هستهای پشیمان خواهد شد گفت لزومی ندارد که الان بگوییم که در واکنش به آن اقدام چه میکنیم زیرا سناریو آن طراحی شده است جوان آنلاین علی لاریجانی ردر دیدار با ولیعهد عربستان رئیس جمهور چین بر حل جامع مساله هستهای ایران از طریق مسالمت آمیز تاکید کرد
در دیدار با ولیعهد عربستانرئیس جمهور چین بر حل جامع مساله هستهای ایران از طریق مسالمت آمیز تاکید کردرئیس جمهور چین در دیدار با ولیعهد عربستان تاکید کرد که چین به تلاشهای خود برای حل جامع مساله هسته ای ایران از طریق گفتوگو ادامه میدهد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شینهوااشتون: نیازمند همکاری مسکو برای حل موضوع هستهای ایران و بحران سوریه هستیم
اشتون نیازمند همکاری مسکو برای حل موضوع هستهای ایران و بحران سوریه هستیم مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا حل بحران سوریه و موضوع هسته ای ایران را منوط به همکاری مسکو و اتحادیه اروپا دانست به گزارش نامه نیوز به نقل از ریانوستی همزمان با ادامه تنش میان روسیه و غرب بر سر اوکرایناتحادیه اروپا نیازمند همکاری مسکو برای حل موضوع هسته ای ایران و بحران سوریه است
بین الملل ایران در جهان اشتون اتحادیه اروپا نیازمند همکاری مسکو برای حل موضوع هسته ای ایران و بحران سوریه است مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا حل بحران سوریه و موضوع هسته ای ایران را منوط به همکاری مسکو و اتحادیه اروپا دانست به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ریانوستی همزمان بامساله هستهای مانع توسعه همکاریهای روسیه و ایران نیست
یکشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳ ۰۲ یک رسانه روسی گزارش داد که مساله هستهای ایران و روند جستجوی راهحلی برای آن به هیچ وجه نمیتواند در توسعه همکاری بین روسیه و ایران مانعی بتراشد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا رادیو صدای روسیه با اشاره به نشست اخیر میان نمایندگان شرکت دولظریف در گفتوگو با سی.ان.ان ترک: به آینده مذاکرات هستهای امیدواریم/ مساله رضا ضراب ربطی به ایران ندارد
ظریف در گفتوگو با سی ان ان ترک به آینده مذاکرات هستهای امیدواریم مساله رضا ضراب ربطی به ایران نداردوزیر امور خارجه ضمن ابراز امیدواری به آینده مذاکرات هستهای تصریح کرد رضا ضراب شخصی که در ترکیه به اتهام تخلفات مالی دستگیر شده ارتباطی با جمهوری اسلامی ایران ندارد به گزارچین خواهان دستیابی به یک راه حل مناسب و جامع درمساله هستهای ایران است
جمعه ۱ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۹ چین بار دیگر برادامه تلاشهای خود برای دستیابی به یک توافق جامع در برنامه هستهای ایران تاکید کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری شینهوا وانگ مین نماینده دائمی چین در سازمان ملل با اشاره به مذاکرات ایران و 1 5 برای دستیسایه «اقدامات تروریستی» بر مذاکرات هستهای ایران و 5+1 در ژنو/ وقتی دیپلماسی ظریف وزرای خارجی 6 قدرت
سایه اقدامات تروریستی بر مذاکرات هستهای ایران و 5 1 در ژنو وقتی دیپلماسی ظریف وزرای خارجی 6 قدرت جهانی را به پای میز مذاکرات کشاند سایه مذاکرات هسته ای ایران و گروه 5 1 مذاکرات ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی و اقدام تروریستی در مقابل سفارتخانه ایران در لبنان بر پاییز سیاسایران، مصمم به ایجاد یک فضای اعتماد و اطمینان ساز در مساله هسته ای است
سفیر ایران در اسپانیا ایران مصمم به ایجاد یک فضای اعتماد و اطمینان ساز در مساله هسته ای است مادرید - ایرنا - مرتضی صفاری نطنزی سفیر ایران در اسپانیا گفت ایران در بحث هسته ای و اجلاس ژنو برای رسیدن به توافقات نهایی مصمم به ایجاد یک فضای اعتماد و اطمینان سازی و باز کردن فضچهار سناریو برای توافق نهایی هستهای ایران و 1+5
چهار سناریو برای توافق نهایی هستهای ایران و 1 5 در شرایطی که دور جدید مذاکرات ایران و گروه 1 5 برای دستیابی به توافق نهایی هسته ای آخر هفته جاری در وین برگزار می شود بار دیگر بحث ها درباره محتوای احتمالی توافق نهایی شدت گرفته است در همین زمینه سید حسین موسویان عضو پیشین تیمنخست وزیر ترکیه گروه داعش را به اقدام تلافی جویانه تهدید کرد
نخست وزیر ترکیه گروه داعش را به اقدام تلافی جویانه تهدید کرد آنکارا - ایرنا - رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه گروه تروریستی داعش در سوریه را به اقدامات تلافی جویانه تهدید کرد به گزارش روز چهارشنبه ایرنا اردوغان در یک گفت و گوی تلویزیونی در باره مباحث داخلی و خارجی گفت تاقدام تلافی جویانه رژیم صهیونیستی و گلوله باران لبنان
اقدام تلافی جویانه رژیم صهیونیستی و گلوله باران لبنان رژیم صهیونیستی پس از انفجار بر سر راه یک گشتی این رژیم که منجر به زخمی شدن چند نظامی صهیونیست در مزارع اشغال شده شبعا شد جمعه شب اقدام به گلوله باران جنوب لبنان کرد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر پس از انفجار یک مین بسخنگوی اشتون: روابط ایران و اروپا ارتباط زیادی با مذاکرات هستهای دارد
یکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰ ۳۵ سخنگوی کاترین اشتون گفت روابط ایران و اتحادیه اروپا ارتباط زیادی با نحوه انجام مذاکرات ایران و 1 5 دارد سخنگوی اشتون در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با بیان اینکه این سفر سفر دوجانبه بین ایران و اتحادیه اروپا است-
گوناگون
پربازدیدترینها