واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فشارهای آمریکا برای جلوگیری از مخالفت اعراب با یهودی بودن فلسطین اشغالی در بیانیه اجلاس کویت تهران - ایرنا - آمریکا، سران اتحادیه عرب را تحت فشار قرار داده تا از گنجاندن رسمی مخالفت این اتحادیه با ˈیهودی بودنˈ سرزمین های اشغالی 1948 در فلسطین جلوگیری کند.
شبکه ˈالمیادینˈ روز چهارشنبه اعلام کرد: آمریکا با اعمال فشار بر اجلاس سران کشورهای عرب که در کویت برگزار می شود ، می کوشد از درج عبارتی مبنی بر مخالفت سران عرب با یهودی بودن فلسطین اشغالی در بیانیه اجلاس جلوگیری کند.
خبرنگار المیادین در کویت گزارش داد: فشارهای شدید آمریکا بر سران عرب اعمال شده و می شود تا آنان در بیانیه پایانی اجلاس خود از ذکر مخالفت رسمی اعراب با یهودی بودن سرزمینهای اشغالی خودداری کنند، زیرا یکی از بندهای طرح ˈجان کریˈ وزیر خارجه آمریکا برای پایان دادن به نزاع خاورمیانه، اعتراف رسمی فلسطینی ها و اعراب به یهودی بودن سرزمینی به نام اسرائیل است. اگر اعراب بپذیرند که اسرائیل سرزمین خاص قوم یهود است، صدها هزار فلسطینی ساکن اراضی اشغالی 1948 را که تل آویو آنان را ˈاعراب اسرائیلˈ می نامد، از حق زندگی در میهن آبا و اجدادی خویش محروم می شوند. از این گذشته حق بازگشت چند میلیون پناهنده و آواره فلسطینی ساکن کشورهای دیگر به موطنشان سلب خواهد شد .
شبکه المیادین در باره مسایل مطرح شده در اجلاس سران عرب گفت: سوریه، مصر، فلسطین و مبارزه با تروریسم محورهای اصلی سخنرانی های سران عرب در روز اول اجلاس اتحادیه عرب در کویت بود. لبنان، عراق و اردن به عنوان سه کشور همسایه سوریه که میزبان بیشترین پناهندگان سوری هستند، با هشدار نسبت به خطر افزایش تعداد پناهندگان، خواستار کمک فوری دولت های عربی برای رسیدگی به وضعیت پناهندگان سوری شدند.
شبکه ˈالجزیرهˈ نیز اعلام کرد: اختلاف ها بین سران کشورهای عربی در اجلاس سالانه آنان در کویت بر سر بحران سوریه به حدی شدت یافت که در نشست عصر دیروز، تعدادی از سران عرب تهدید کردند که اگر کرسی سوریه در اتحادیه عرب در اختیار مخالفان سوری قرار گیرد، اجلاس را ترک می کنند. اختلاف ها در این باره از پیش از آغاز اجلاس سران اتحادیه عرب آشکار شده بود، زیرا هیات نمایندگی ائتلاف ملی مخالفان به نشست کویت دعوت شدند. اعضای این هیات به همراه عربستان، قطر و برخی دیگر از کشورهای عربی می کوشند کرسی سوریه را به این هیات بسپارند، اما عراق، لبنان و الجزایر مخالف چنین اقدامی هستند. مشکل از آنجا شروع شد که اتحادیه عرب دو سال پیش عضویت سوریه را در این اتحادیه به حالت تعلیق در آورد و در اجلاس سال گذشته سران عرب که در دوحه قطر برگزار شد، امیر سابق قطر هیات نمایندگی ائتلاف ملی را در جایگاه هیات نمایندگی سوریه قرار داد. برخی دولت های عربی پس از اجلاس دوحه به اشتباه خود پی بردند، زیرا ائتلاف ملی مخالفان نه تنها نماینده ملت سوریه نیست، بلکه حتی نماینده همه گروه های مخالف دولت هم محسوب نمی شود .
دیروز پس از شدت یافتن اختلاف ها بر سر کرسی سوریه در اجلاس کویت، مشورت ها برای کاستن از بحران فشرده تر شد و قرار شد کمیته وزیران متشکل از چند وزیر خارجه عرب این موضوع را بررسی کند.
اجلاس جاری سران عرب در کویت با شعار ˈهمبستگی برای آینده بهترˈ برگزار شده، اما هیچ نشانه ای از همبستگی سران عرب در باره بحران سوریه وجود ندارد و اختلاف ها بین آنان به حدی است که پیکره اتحادیه عرب را تهدید می کند.
امیر کویت به عنوان رییس دوره کنونی اجلاس سران عرب گفت: اختلاف های داخلی در جهان عرب نیاز به تلاشی صادقانه دارد، زیرا این اختلاف های شدید موجودیت و اصول و آرزوهای اعراب را در معرض تهدید قرار داده است.
یک نکته تامل بر انگیز دیگر در باره نشست عصر سه شنبه سران عرب اینکه ˈعدلی منصورˈ رییس جمهوری موقت مصر از مدافعان حقوق بشر خواست نقش مطلوب خود را برای کاستن از رنج های ملت فلسطین در نوار غزه ایفا کنند. این در حالی است که مصر به عنوان تنها کشور دارای مرز زمینی مشترک با غزه طی ماه های اخیر گذرگاه مرزی ˈرفحˈ را بر روی فلسطینی ها بسته و تونل های ارتباطی بین غزه و مصر را که به منزله شریان حیاتی ارسال مواد غذایی و سوخت و کالاهای مورد نیاز مردم تحت محاصره در غزه تلقی می شود، تخریب کرده است.
ˈمحمود عباسˈ رییس تشکیلات خودگردان فلسطین هم طی سخنانی در اجلاس کویت، خواستار برگزاری انتخابات در فلسطین و تشکیل دولت انتقالی فلسطینی شد.
بیشتر سران عرب در سخنرانی های خود در روز اول اجلاس کویت بر لزوم حل سیاسی بحران سوریه و حل عادلانه موضوع فلسطین و نیز لزوم مبارزه با تروریسم تاکید کردند.
اجلاس دو روزه سران عرب دیروز در کویت آغاز شد و امروز با انتشار بیانیه ای به کار خود پایان می دهد.
ناظران معتقدند که با توجه به اختلاف های عمیق دولت های عربی در باره مهم ترین مسایل مندرج در دستور کار اجلاس کویت، بعید به نظر می رسد سران عرب بتوانند تصمیم های قاطع و سرنوشت سازی اتخاذ کنند.
خاورم 1491**1651
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]