محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830878739
پیش بینی بازارهای ایران در سال 93
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
پیش بینی بازارهای ایران در سال 93
قیمت دو کالای ارز و طلا ارتباط تنگاتنگی با هم دارند و متاثر از عوامل متعدد اقتصادی- سیاسی داخل و در عرصه بین المللی هستند. بر اساس نظریه های اقتصادی متعارف این کالا ها باید متاثر از متغیر های اقتصادی و به ویژه رشد اقتصادی و کیفیت بهره وری عوامل در اقتصاد باشند.
خبرآنلاین: قیمت دو کالای ارز و طلا ارتباط تنگاتنگی با هم دارند و متاثر از عوامل متعدد اقتصادی- سیاسی داخل و در عرصه بین المللی هستند. بر اساس نظریه های اقتصادی متعارف این کالا ها باید متاثر از متغیر های اقتصادی و به ویژه رشد اقتصادی و کیفیت بهره وری عوامل در اقتصاد باشند.
اما این متغیر ها خود متاثر از عوامل سیاسی و اجتماعی هستند. اینکه چرا کشور کره جنوبی که در 1965 با تولید داخلی سرانه 175 دلار در مقایسه با تولید سرانه 265 دلاری ایران در همانسال امروز با تزریق ارزی نصف منابع ارزی ایران از آن زمان تاکنون تبدیل به یک اقتصاد صنعتی پویا شده است و کشور ما با 2 برابر تزریق ارز به اقتصاد همچنان در تاروپود توسعه نیافتگی اسیر است و بازار های کشور جولانگاه کالا های کره ای شده است تنها نمی توان با تمرکز بر متغیر های اقتصادی به تبیین این عقب ماندگی و آن رشد صنعتی پرداخت. عمواملی مثل عزم سیاسی، فرهنگ تلاش و سخت کوشی، ابتکار و نوآوری، و کم مصرفی و پس انداز نیز نقش های جدی در این پیشرفت و آن عقب ماندگی ایفاء می کنند.
اقتصاد ایران در یکصد سال گذشته اسیر مناسبات سیاسی- فرهنگی- اجتماعی ای بوده است که بجز دوره های کوتاهی نتوانسته است خود را از سلطه نهاد های کژ ضدتوسعه رها کند. هشت سال گذشته مصیبتی بوده است بر این تراژدی تاریخی. در یکصد سال گذشته افزایش درآمد های نفتی موجب رونق ظاهری اقتصاد، افزایش اشتغال و درآمد های عمومی همراه با یک فساد ملایم ناشی از شیوه توزیع درآمد های نفتی بوده است.
هشت سال گذشته بالاترین میزان درآمد های نفت و گاز کشور در تاریخ اقتصادی رقم خورد بطوری که 56 درصد درآمد های ارزی کشور از سال 1338 تا پایان 1391 در هشت سال گذشته حاصل شده است و همزمان رشد اقتصادی کشور در سال 1391 به منفی 8/5 رسید و بزرگترین فساد های مالی تاریخ یکصد سال گذشته هم در همین هشت سال رخ داده است. پیش بینی می شود برای سال 1392 با توجه به رکود اقتصادی این رقم شاخص وخیم تری را نشان دهد.
سیاست های پولی طی ربع قرن گذشته همواره به عنوان ابزاری برای حل کسری بودجه بکار گرفته شده است. در دوره دولت های نهم و دهم علاوه بر تامین کسری بودجه دولت، حراست از ارزش سبد دارایی بانک ها و به ویژه بانک های خصوصی نیز به فهرست نگرانی های بانک مرکزی افزوده شده است. اما طی همین مدت در همه این سیاست های پولی، نگرانی های مردم کوچه و خیابان از فهرست نگرانی های بانک مرکزی حذف شده است و این گروه تامین کننده هزینه های سیاست های اتلاف منابع دولت ها و قمار بازی های بانک ها و موسسات مالی اعتباری بوده اند.
هرگاه افزایش درآمد های نفتی حاصل شده است انتظار می رود به دلیل افزایش تقاضا برای ریال پول ملی تقویت شود که بانک مرکزی مانع از تحقق آن شده است و اجازه نداده است که قیمت ارز کاهش پیدا کند؛ و هرگاه که بودجه با کسری مواجه بوده است بانک مرکزی با تضعیف پول ملّی و گران کردن ارز هزینه های سیاست های غلط دولت ها را از جیب مردم تامین کرده است.
به فهرست سیاست هایی که در این ربع قرن گذشته موجب تضعیف پول ملّی و یا قیمت ارز شده است باید چند عامل دیگر را نیز افزود. نخست، منافع گروه های فشار و انحصار ها و شبه انحصار های درون اقتصاد کشور است که در عطش کسب سود های بزرگ و یکشبه و نیز ناتوانی خود در ارتقاء بهره وری، خلاقیت و نوآوری، سخت کوشی و کارایی، متوسل به فشار بر بانک مرکزی برای افزایش قیمت ارز می شوند. دوم، حضور مستقیم نخبگان ثروت در کانون های تصمیم گیری های اساسی کشور در هر سه قوای مققنه، قضایی، و اجرایی است.
نمی توان انتظار داشت سیاست هایی شکل بگیرد که منافع مردم را تامین کند و در تعارض با منافع این گروه های نخبه درون نظام تصمیم گیری باشد. بلکه تجربه نشان می دهد که این افراد و نمایندگانشان در درون نظام تصمیم گیری منافع نخبگان سرمایه را بر منافع ملّی و عموم مردم ترجیح دهند.
سیاست های مالی نیز از چنبره مناسبات کژ برشمرده شده آزاد نبوده است. وقتی نزدیک به 50 درصد اقتصاد کشور از پرداخت مالیات معاف است و دولت بجای تامین هزینه های سلامت عمومی، آموزش عمومی، حمل و نقل عمومی، زیر ساخت های عمومی همچون اصلاح جاده های خطر ساز، حمایت از اشتغال جوانان، جلوگیری از فرار مغز ها و سرمایه ها از کشور از طریق مالیات ستانی،برای تامین منابع مالی خود بدون هیچ دغدغه و نگرانی ای دست در جیب مردم می کند نمی توان از حضور دولت در تامین منافع ملّی سخن گفت بلکه در چنین شرایطی دولت یک ماشین بزرگ اداری است که نگران منافع آمیزه قدرت و ثروت است.
در روز های پایانی سال 1392 دستگاه مالیات ستانی به جان فعالیت های تولیدی بخش خصوصی افتاده است و به بهانه های مختلف از جمله اینکه فعالینی که سال های قبل تسویه حساب مالیاتی گرفته اند و امروز باید مبالغ اضافی دیگری به بهانه اشتباه محاسبات مالیاتی توسط خود دستگاه مالیات ستانی همراه با جریمه دیرکرد بپردازند می رود تا آخرین رمق های های بخش مولد کشور را بگیرد شاهد بخشش جریمه های 170 نفر از کسانی هستیم که مبالغ نجومی از بانک های کشور وام گرفته اند و از پرداخت بدهی خود امتناع می ورزند.
اکنون این پرسش در مطرح است که آیا همه این کاستی ها در سال 1393 مرتفع خواهند شد که انتظار بهبود وضعیت قیمت ارز را داشته باشیم؟ در سیاست های اعلام شده توسط دولت یازدهم به هیچ یک از این نابسامانی ها پاسخ داده نشده است با این وجود دلیلی وجود ندارد که شاهد بهبود قیمت ارز در سال 1393 باشیم. اما دلائل متعدد دیگری وجود دارد که نشان می دهند قیمت ارز افزایش خواهد یافت. عمده ترین نشانه آن تداوم سیاست های اتلاف منابع ملّی است که در دولت های نهم و دهم آغاز شد و عنوان آن را نام بی مُسَمّی هدفمندی یارانه ها نهادند که عنوان واقع دقیق تر آن آزادسازی قیمت هاست.
تبصره 21 بودجه سال 1393 که به تصویب نمایندگان مجلس هم رسیده است اگر اجرایی شود طوفانی از تورم بر پا خواهد ساخت که در میانه سال با فشار گروه های نخبه ثروت- قدرت افزایش قیمت ارز را و در پی آن افزایش قیمت سایر کالا ها از جمله ارز را خواهیم داشت. ورشکستگی بنگاه های تولیدی، بیکاری، نابرابری های اقتصادی- اجتماعی محصول این مناسبات است. اگر تنها این تبصره اجرایی شود کف قیمت ارز از 3000 تومان اعلام شده توسط رئیس بانک مرکزی در پایان سال آتی حداقل 4000 تومان خواهد بود که البته هر چه بالاتر به سود اصحاب ثروت.
در مورد قیمت طلا هم نشانه های افزایش قیمت مشهود است. نخست، همه عوامل برشمرده شده فوق هستند که در این میان منافع یک گروه از صاحبان ثروت یعنی صنف طلا و جواهر است که در چند مورد نشان داده اند که قادرند در مقابل سیاست های دولت های شجاع نهم و دهم ایستادگی کنند و نه تنها با سوراخ کردن سیاست های مالیاتی از پرداخت مالیات طفره روند بلکه وقتی قیمت جهانی طلا از هر اونس 1700 دلار به کمتر از 1200 دلار کاهش یافت، سربلند و مقتدر در مقابل این کاهش ایستادند و قیمت ها را تقلیل ندادند.
اکنون اگر این اقتدار را در بستر اقتصاد سیاسی تصویر شده در توضیح پیش بینی قیمت ارز قرار دهیم، ملاحظه می شود که قیمت ارز هم اافزایش خواهد یافت. به ویژه اینکه وقتی پیش بینی قیمت های جهانی طلا را نیز به همه اینها بیافزاییم انتظار افزایش قیمت طلا در ایران دور از واقعیت نیست. چند ماهی است که چین مبادرت به خرید طلا در بازار های جهانی کرده است و پیش بینی می شود که افزایش تقاضا برای خرید آن سبب افزایش قیمت از هر اونس 1200 دلار کنونی به 1450 دلار در پایان سال 2014 شود. این خود به اندازه کافی دلیل موجهی برای صنف مقتدر طلافروش کشور فراهم می آورد که کف قیمت سکه را نیز از بالغ بر 800 هزار تومان کنونی به 1میلیون 200 هزار تومان تا 1 میلیون و 300 هزار تومان برگرداند.
این پیش بینی ها تنها در صورت اجرای بودجه سال 1393 و نیز تداوم سیاست های کنونی و همین وضعیت کژدار و مریز تحریم هاست. طبیعی است که تغییر این سیاست ها می تواند به پیش بینی های متفاوتی از قیمت های ارز و طلا منجر شود.
حسین راغفر
تاریخ انتشار: ۰۵ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]
صفحات پیشنهادی
پیش بینی آینده تجارت ایران در سال 93: سال رونق و شکوه صادرات
پیش بینی آینده تجارت ایران در سال 93 سال رونق و شکوه صادرات اقتصاد > بازرگانی - سهم صادرات غیرنفتی از GDP در سال 1380 حدود 1 بوده که این سهم در سال 1381 به 3 8 در سال 1387 به 4 8 و در سال 1388 به بالاترین رشد یعنی حدود 7 2 رسیده است محمود باپیشبینی بازارهای طلا، مسکن و بورس در سال 93
یکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳ ۲۲ یک گروه تحقیقاتی گزارشهایی از پیشبینی و تحلیل کارشناسان و فعالان بازار در حوزههای طلا و ارز مسکن و بازار سرمایه در سال 93 تهیه کرده است به گزارش ایسنا صادق الحسینی مدیر این گروه در این باره توضیح داد در این بستهها اولا با در نظر گرفتن همه عوامسال جدید را برای سینمای ایران امیدوار کننده پیشبینی میکنم
جمشید مشایخی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران سال جدید را برای سینمای ایران امیدوار کننده پیشبینی میکنم جمشید مشایخی سال جدید را برای سینمای ایران امیدوار کننده پیشبینی کرد جمشید مشایخی بازیگر سینما تئاتر و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار حوزه سینما باشگاه خبرنگاران عنوان کرد سپیش بینی یک استاد دانشگاه از رشد اقتصادی ایران در سال آینده/عدالتیان:ظرفیت بخش خصوصی فراموش نشود
پیش بینی یک استاد دانشگاه از رشد اقتصادی ایران در سال آینده عدالتیان ظرفیت بخش خصوصی فراموش نشود اقتصاد > اقتصاد کلان - جمشید عدالتیان عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در رابطه با رشد اقتصادی ایران در سال آینده توضیح می دهد جمشید عدالتیان عضو هیات نمایندگانبا حضور آقای رئیس جمهور تیم ایران را سال آینده بدرقه خواهیم کرد سجادی: توقع ما از تیم ایران در جام جهانی باید
با حضور آقای رئیس جمهور تیم ایران را سال آینده بدرقه خواهیم کردسجادی توقع ما از تیم ایران در جام جهانی باید منطقی باشد پیشبینی هزینه 44 میلیاردی را داریممعاون قهرمانی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اهمیت حضور تیم ملی فوتبال در جام جهانی برای ورزش ایران گفت در یک مراسم ملی ورئیس کل بانک مرکزی ایران اعلام کرد پیش بینی دلار ۲۶۵۰ تومانی در سال آینده/۳ بانک ژاپنی برای مراودات مالی اعلام
رئیس کل بانک مرکزی ایران اعلام کردپیش بینی دلار ۲۶۵۰ تومانی در سال آینده ۳ بانک ژاپنی برای مراودات مالی اعلام آمادگی کردندرئیس بانک مرکزی از پیش بینی دلار ۲۶۵۰ تومانی در سال آینده خبر داد و گفت فضا در حال باز شدن است قرار بود 7 بانک اروپایی به ایران سرویس بدهند که در حال حاضر یکتحریم ایران از 10 سال قبل برای هر عاقلی قابل پیش بینی بود
سیاسی دولت ابوترابیفرد در همایش پدافند غیرعامل تحریم ایران از 10 سال قبل برای هر عاقلی قابل پیش بینی بود نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در عرصه دفاعی و نظامی بازدارندگی در مقابل تهدیدات دشمن شکل گرفته است گفت امروز عرصه اقتصاد عرصه اصلی ما است و باید تلاش کنیم کپیش بینی آینده اقتصاد ایران در سال 93
پیش بینی آینده اقتصاد ایران در سال 93 واقعیت این است که در سال 1393 رکود اقتصادی و رکود تورمی کشور را با مشکلات زیادی مواجه می کند در چند سال گذشته نیز رکود موجب کوچک شده اقتصاد ایران شد که این وضعیت به افزایش بیکاری و کاهش قدرت خرید مردم انجامید خبرآنلاین واقعیت این استپیشبینیهای مثبت برای شاخصهای اقتصاد ایران در سال 93
پیشبینیهای مثبت برای شاخصهای اقتصاد ایران در سال 93 تلویزیون بی بی سی در تحلیلی از چشم انداز اقتصاد ایران در سال 93 اعلام کرد شاخص های اقتصادی ایران در سال 93 نسبت به سال قبل مثبت خواهد بود و بعد از سه سال رشد منفی پیش بینی ها حکایت از یک یا دو درصد رشد اقتصادی مثبت برای اپیش بینی آینده اقتصاد ایران در سال 93: نتیجه مثبت مذاکرات اقتصاد را از بن بست خارج می کند
پیش بینی آینده اقتصاد ایران در سال 93 نتیجه مثبت مذاکرات اقتصاد را از بن بست خارج می کند اقتصاد > اقتصاد کلان - واقعیت این است که در سال 1393 رکود اقتصادی و رکود تورمی کشور را با مشکلات زیادی مواجه می کند در چند سال گذشته نیز رکود موجب کوچک شده اقتصاد ایران شد که اپیش بینی آینده صنعت خودرو در سال 93: قیمت ها به بنزین گره خورده است
پیش بینی آینده صنعت خودرو در سال 93 قیمت ها به بنزین گره خورده است اقتصاد > صنعت - صنعت خودرو که در چند سال گذشته تحت تاثیر افزایش واردات خودروهای خارجی و بالارفتن هزینه تولید در سایه حذف یارانه حامل های انرژی بوده روزهای مبهمی را در سال آینده پیش رو خواهد داشت در حپیش بینی وضعیت دخل و خرج کشور در سال 93: بودجه کسری پیدا می کند؟
پیش بینی وضعیت دخل و خرج کشور در سال 93 بودجه کسری پیدا می کند اقتصاد > اقتصاد کلان - کارشناسان منتقد لایحه بودجه 93 می گویند که در عمل درآمدهای دولت آن طور که باید محقق نخواهد شد و کسری از این راه ایجاد می شود فریده عنایتی کسری بودجه در بسیاری از سالهاپیشبینی رئیس اتحادیه کشوری طلا از آینده قیمتها در سال 93: ثبات نسبی در بازار طلا
پیشبینی رئیس اتحادیه کشوری طلا از آینده قیمتها در سال 93 ثبات نسبی در بازار طلا در طی 11 ماه گذشته قیمت طلا در ایران نیز به تبع قیمت جهانی آن با 38 درصد کاهش روبرو بود اما میبینیم که در اسفندماه این میزان کاهش متاثر از بازارهای جهانی کمکم روند افزایشی را در پیش گرفت آفتابپیش بینی قیمت مسکن در سال 93/ عجله نکنید خانه گران نمی شود
پیش بینی قیمت مسکن در سال 93 عجله نکنید خانه گران نمی شود هم اکنون همگرایی معناداری بازارها ایجاد شده که نتیجه آن در میان مدت باعث می شود بازارها فرصت تعدیل یکدیگر را پیدا کنند و قیمت های نسبی به سمت ثبات و تعادل سوق داده شوند به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران در مهر ماه ستوقع ما از تیم ایران در جام جهانی باید منطقی باشد/ پیشبینی هزینه 44 میلیاردی را داریم
ورزشی سایر حوزه ها نصرالله سجادی توقع ما از تیم ایران در جام جهانی باید منطقی باشد پیشبینی هزینه 44 میلیاردی را داریم معاون قهرمانی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اهمیت حضور تیم ملی فوتبال در جام جهانی برای ورزش ایران گفت در یک مراسم ملی و انشاالله با حضور رئیس جمهور تیم اپیش بینی رئیس کمیسیون صنایع و معادن از آینده بازار خودرو/ خودرو در سال 92 چقدر گران شد؟+جدول
پیش بینی رئیس کمیسیون صنایع و معادن از آینده بازار خودرو خودرو در سال 92 چقدر گران شد جدول رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس می گوید با افزایش تولید می توانیم قیمت خودرو را کاهش دهیم به گزارش نامه نیوز بازار خودرو در سال 92 روزهای کم رونقی را سپری کرد و دلیل اصلی آن نیز مشخص نبپيش بيني 4324 ريالي پتروشيمي فن آوران در سال 93
۲۵ اسفند ۱۳۹۲ ۱۲ ۴۰ب ظ پيش بيني 4324 ريالي پتروشيمي فن آوران در سال 93 پتروشيمي فن آوران پيش بيني سود هر سهم سال مالي 93 را با سرمايه 950 ميليارد ريال معادل 4324 ريال اعلام کرده است به گزارش خبرگزاري موج پتروشيمي فن آوران نخستين پيش بيني سود هر سهم سال مالي 93 را در بهمن و اس-
گوناگون
پربازدیدترینها