تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هركس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، بايد سخن خير بگويد يا سكوت نمايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805762459




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پدر تاریخ معاصر ایران زمین


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

پدر تاریخ معاصر ایران زمین تهران- ایرنا- پنجم فروردین سالروز درگذشت محمد اسماعیل رضوانی پدر تاریخ معاصر ایران زمین است. پژوهشگری فرهیخته که با خدمات ارزشمند و ماندگارش نام خود را در خاطر مردم این مرزوبوم جاودان ساخت و رهگشای راهی نو در علم تاریخ شد.


محمد اسماعیل رضوانی در 10 اردیبهشت 1300 هجری خورشیدی در خانواده‏ای مذهبی در روستای خُراشاد بیرجند دیده به جهان گشود و در دوره کودکی به یادگیری علوم زمان و قرآن در مکتب پرداخت و به منظور تحصیل به بیرجند رفت تا در مدرسه طلاب شوکتیه و تدین آموزش ببیند. وی در این دوره آثاری چون امثله و شرح امثله را مطالعه کرد و علوم رایج و جدید آن زمان را فرا گرفت.
محمد اسماعیل رضوانی پس از دریافت مدرک‎ ‎دیپلم به خدمت وزارت فرهنگ درآمد و برای آموزش و تدریس راهی زادگاه خویش شد. وی پس از سه سال خدمت در این روستا به علت نیاز مدرسه های بیرجند به معلم، تدریس در دبستان و دبیرستان های این شهر را آغاز کرد.
او پس از مدتی تصمیم گرفت به تحصیل خود ادامه دهد و به همین دلیل به تهران رفت و با تلاش و کوشش فراوان موفق به دریافت مدرک کارشناسی رشته ی تاریخ در دانشسرای عالی شد و این رشته را در دوره ی کارشناسی ارشد ادامه داد و این مقطع را نیز با موفقیت سپری کرد و با نگارش رساله ی خود با موضوع علل انقلاب مشروطه موفق به دریافت دکترای رشته تاریخ از‎ دانشگاه تهران شد.
رضوانی از وجود استادانی همچون آقا شیخ محمدرضا سرچاهی، فاضلی، سید عبدالحسین آیتی، ‎تهامی، سید محمد فرزان بیرجندی، بینا، محمدحسن گنجی، سعید نفیسی، ابراهیم پورداود و عباس اقبال در طول زندگی خویش بهره های بسیاری برد.
وی از پایه گذاران گروه تاریخ دانشگاه شهید بهشتی است و در دانشگاه هایی همچون تهران، تربیت معلم، شهید بهشتی‎، الزهرا(س)، تربیت مدرس و دانشگاه آزاد اسلامی به تربیت و پرورش آینده سازان این مرز و بوم پرداخت.
پدر تاریخ مطبوعات ایران در طول عمر پربار خویش با مطبوعاتی همچون وقایع اتفاقیه، سالنامه کشور ایران، دانشکده ادبیات، بررسی های تاریخی، تاریخ و فرهنگ ایران، تحقیقات روزنامه نگاری، جامعه نوین،خواندنی های تاریخی، بندر و دریا، خواندنی های قرن، کلک، پیام کتابخانه، گنجینه اسناد، تحصیل، تاریخ معاصر ایران، کیهان فرهنگی و تحقیقات اسلامی همکاری کرده است.
وی دارای سمت هایی همچون رییس بازرسی تعلیمات متوسطه تهران، معاون بازرسی فرهنگ استان تهران،‎ ‎مسوول برگزاری امتحانات نهایی دبیرستان های استان مرکزی و معاونت آموزشی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران بود.
همچنین از دیگر مسوولیت های این استاد می توان به مشاورت عالی پژوهشکده اسناد سازمان ملی ایران، مشاورت موسسه پژوهش و مطالعات‎ ‎فرهنگی، مدیریت گروه تاریخ بنیاد دایره المعارف اسلامی، عضویت در شوراها و هیات های‎ ‎مختلف از جمله شورای میراث مکتوب کتابخانه ملی ایران و هیات داوران جشنواره مطبوعات دوره اول و دوم اشاره کرد.
زمینی که در روی آن زندگی می‏کنیم، انقلاب مشروطیت ایران، زندگی امام هشتم حضرت رضا (ع)، اعلان‏ها و اعلامیه‏های دوره‏ی قاجار، تعلیقات نامه تنسر، تصحیح تاریخ منتظم ناصری، سفرنامه‏ی ظهیرالدوله همراه مظفرالدین شاه به فرهنگستان از جمله آثاری است که از این استاد گرانقدر به یادگار مانده است.
این استاد فرهیخته 61 مقاله در زمینه تاریخ و جغرافیا نگاشت که در مجله ها و نشریه های تخصصی جهان به چاپ رسید و با ارایه آنها در کنگره های ملی و بین المللی توانست نام ایران را دگربار در این گیتی پهناور طنین انداز کند.
استاد تاریخ معاصر ایران در حوزه تاریخ و تاریخ نگاری نقش مهم و موثری ایفا کرد و با سعی فراوان خود توانست پدر علم تاریخ ایران لقب بگیرد.
سرانجام استاد محمد اسماعیل رضوانی پس از سال ها تلاش در زمینه تاریخ معاصر ایران و تاریخ مطبوعات کشور در پنجم فروردین 1375 هجری خورشیدی چهره در نقاب خاک کشید و به دیار حق شتافت.
با الهام از: کتاب اثرآفرینان
گروه اطلاع رسانی
پژوهش**7304**2002**9131
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن