واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
چهارم فروردین در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز دوشنبه برابر با چهارم فروردین 1393 هجری خورشیدی، بیست و دوم جمادی الاولی 1435 هجری قمری و بیست و چهارم مارس 2014 میلادی است. 62سال پیش در چنین روزی، دولت انگلیس دادخواستی علیه اقدام ایران در ملی کردن صنعت نفت، تسلیم دیوان دادگستری بین المللی کرد.
مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:
4 فروردین 1384
محمد مددپور محقق و پژوهشگر هنر و صاحب اثرهای ارزنده ای چون تجلیات حکمت معنوی در هنر اسلامی، آشنایی با آرای متفکران درباره هنر و درآمدی بر سیر تفکر معاصر در 50 سالگی درگذشت.
4 فروردین 1365
امیرحسین یزدگردی ادیب و محقق در 57 سالگی درگذشت. از مهمترین کارهای این استاد برجسته می توان به تصحیح، تحقیق و حاشیهنویسیهای دقیق بر بعضی از کتاب های تاریخی چون تصحیح دیوان کبیر و کلیله و دمنه اشاره کرد.
4 فروردین 1357
امام خمینی به مناسبت چهلمین روز درگذشت شهدای تبریز در پیامی با دعوت مردم به شجاعت و نترسیدن از جنایت های رژیم فرمود: «با فرا رسیدن اربعین مقتولین مظلوم تبریز، غم های ملت غیرتمند تجدید می شود، ملت مظلوم ایران باید درهر چند صباحی پرچم های سیاه افراشته کند و در سوک نشیند. ما از این جنایات پی در پی و کشتار وحشیانه ناراحت و در عین حال امیدواریم... قیام تبریز چون نهضت همه ایران اسلامی است. برای دفاع از حق و از احکام اسلام است.»
4 فروردین 1357
فردریک مالی وزیر دفاع انگلیس برای ابراز حمایت کشورش از محمدرضا پهلوی وارد تهران شد.
4 فروردین 1353
آیتاللَّه سیدعلی برقعی رضوی قمی نویسنده و عالم دینی و صاحب اثرهای ارزنده ای چون الهی نامه، بطون خمسون، فلسفه شهادت و دیوان اشعار در 93 سالگی درگذشت.
4 فروردین 1336
کوین کارول و بروستر ویلسون کارشناسان آمریکایی با 2 همراه ایرانی خود در سیستان و بلوچستان ایران به قتل رسیدند. هیچ گروهی مسوولیت این حادثه را برعهده نگرفت.
4 فروردین 1331
دولت انگلیس دادخواستی علیه اقدام ایران در ملی کردن صنعت نفت و برکناری انگلیس از شرکت نفت ایران و انگلیس، تنظیم و تسلیم دیوان دادگستری بین المللی کرد.
4 فروردین 1302
هربرت گاسکوین هارس به مقام سرپرستی کنسولگری انگلیس تعیین شد.
4 فروردین 1300
تعدادی از آزادی خواهان و برخی سیاسیون به دلیل برپاکردن تظاهرات علیه کودتای رضاخان دستگیر شدند.
4 فروردین 1289
ستارخان و باقرخان با تعدادی از نیروهای مسلح خود وارد تهران شدند. دولت وقت به ستارخان و همراهانش را در پارک اتابک و باقرخان و همراهانش در عشرت آباد پناه داد.
برگرفته از: روزشمار تاریخ معاصر ایران(جلد 1و 3 )
آرشیو خبری، خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)
گروه اطلاع رسانی
پژوهش**9128**9131
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]