محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844677167
هاشمی رفسنجانی: رد صلاحیت یک مهر تاریخی مثبت است/ ناگفته هایی از رد صلاحیت
واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: هاشمی رفسنجانی: رد صلاحیت یک مهر تاریخی مثبت است/ ناگفته هایی از رد صلاحیت
آنچه که در پی می آید؛ گزیده ای از گفت و گوی سالنامه شرق با آیت الله هاشمی رفسنجانی است که ناگفته های رد صلاحیت را از بیان او مستند می کند و اهمیت قابل توجهی در تاریخ شفاهی معاصر دارد.
تغییرات محسوس بود! از آخرین باری که دیدمش، حال بهتری داشت. آن زمان نگرانی در حرفهایش موج میزد و مدام هم آن را تکرار میکرد. اینبار اما حال بهتری داشت که در سخنانش هم مشهود است. بعد گذر از گیتهای امنیتی و وارسی وسایل، وارد ساختمان قدس، محل دفتر کار آیتالله و مبهوت معماری زیبا و کاشیکاریها و نقاشیها شدیم. آیتالله اکبر هاشمیرفسنجانی سیاستمداری تیزهوش و زیرک است، میداند چه زمانی اظهارنظر کند و چه بگوید و چه زمانی ساکت بماند و به قول خودش برای موقعیت مناسب صبر کند. صبر هاشمی در سال گذشته جواب داد. فشارهای گوناگونی که در این چندسال «آیتالله» تجربه کرد و برخی را از سر گذراند. در مورد آخر هم مهر «عدم تایید صلاحیت» بر برگه نامزدی انتخاباتی او زده شد اما او صحنه را خالی نکرد و ماند و از انقلابی که مانند فرزندی عزیزش میدارد، دفاع کرد. میگوید در هشت سال گذشته، «صدای مردم» بوده و به این عنوان، افتخار هم میکند. از تقویت جایگاهش در بین مردم پس از تحولات سیاسی/ انتخاباتی امسال سخن میگوید. اما همچنان نگران خطر احتمالی عدم موفقیت دولت مورد حمایتش و بازگشت طیف رادیکال و تندرو به امور اجرایی کشور است. به نظر میرسد سایه چهارسال گذشته روی رییس مجمعتشخیصمصلحتنظام هم مانند بسیاری از ما سنگینی میکند و او هم مثل ما نگران بازگشت گروه دولت قبلی است. گویی نقطه مشترک هاشمی و منتقدان پیشینش همین است. با هاشمیرفسنجانی از انتخابات، ردصلاحیتش، نگرانیها و دغدغههای کنونیاش صحبت کردیم. بسیاری، یکی از برندگان اصلی انتخابات ریاستجمهوری را هاشمیرفسنجانی میدانند و معتقدند بازی منحصربهفرد او باعث این لبخند و خرسندیاش است. چه آنکه در نامهاش به حسن روحانی آن را به صراحت بیان کرد و نوشت:
هاتف آن روز به من مژده این دولت داد/ که در آن جور و جفا صبر و ثباتم دادند
آقای هاشمی به نظر میآید این روزها حالتان در مقایسه با چهار سال گذشته و حتی نسبت به هشت سال پیش، بهتر است. بیشتر سخنرانی میکنید و بیشتر لبخند میزنید...
معمولا انسان اینگونه است که به هر شکل و حالتی که فضای اطراف خود را میبیند، دیگران را همانگونه تصور میکند. چون انسان حالات خودش را یک مقدار در دیگران هم میبیند. البته قبول دارم که فضا بهتر است. در گذشته حقیقتا نگران بودم. پیش از انتخابات 84 که فضا را میدیدم، مخصوصا از یکسال قبل که صداوسیما به بهانه حمایت از آن جریان؛ همه دستاوردهای انقلاب تا آن زمان را به باد انتقاد میگرفت؛ نگران شده بودم. علم غیب که نداریم؛ ولی با آیندهنگری سیاسی و شناختی که نسبت به عقبه فکری آن جریان داشتم؛ حدس میزدم که اوضاع کشور چگونه خواهد شد! هرچه هم جلو رفتیم؛ احساس کردم نگرانیام بجاست. اواخر با شرایطی که در ابعاد داخلی و خارجی برای کشور ایجاد شده بود؛ نگرانیها به اوج رسیده بود. الان راه جدیدی شروع شده و انشاالله امید؛ جامعه ما را زنده نگه میدارد.
پس میپذیرید که حال این روزهایتان بهتر است!
شما اینگونه میبینید. البته یک مقدار بهتر است. هنوز باید خیلیچیزها درست شود تا از این بهتر شود.
انگیزه شما از ورود به انتخابات چه بود؟ شما تجربه هشت سال کار اجرایی را داشتید، چرا دوباره تصمیم گرفتید نامزد رقابت دشوار ریاستجمهوری شوید؟
اولا باید بگویم از وقتی که در سال 76 از کار اجرایی جدا شدم، تصمیم من این بود که دیگر به آن سِمَت برنگردم. نهتنها خود من؛ بلکه تصمیم مرحوم آقای دکتر حبیبی هم که معاون من بود؛ همین بود. چون همان موقع از خیلی جاها از ایشان درخواست میشد که بیایند و نامزد شود. من که نمیتوانستم؛ ولی ایشان میتوانست نامزد شود. ایشان در آخرین مذاکرهاش که آمده بودند و از ایشان میخواستند، گفته بودند: «اگر منظورتان این است که من بیایم و تنور انتخابات را گرم کنم، من اینکاره نیستم و اگر هم فکر میکنید رییسجمهور میشوم، من نمیخواهم رییسجمهور شوم، پس چرا بیایم؟» ایشان موقعیت خوبی هم داشت و احتمال رایآوردنش هم بود. ولی هر دو ما واقعا فکر میکردیم وظیفه خود را انجام دادهایم و الان نوبت دیگران است که بیایند و بهتر از ما کار کنند. هم سال 84 و هم مورد اخیر اینگونه فکر میکردم. در هر دو انتخابات که نامزد شدم؛ در درجه اول بهخاطر اصرار مردم بود که در طول شش ماه تقاضایشان را تکرار میکردند و هر روز دو، سه گروه به همین ساختمان میآمدند. هم اخیرا و هم آن موقع اینگونه بود. این حالت، انسان را با یک سوال واقعی مواجه میکند که اگر تو احتمال میدهی که میتوانی تاثیر بگذاری؛ چرا وارد نمیشوی؟ این همه مردم میگویند و تشخیص همه که غلط نیست. ما نباید خودمان را عقل کل بدانیم. بالاخره مردم اینگونه فهمیدهاند و ما هم باید عمل کنیم. این مساله بود تا اینکه در آخرین لحظهها ثبتنام کردم. تا آن موقع نمیپذیرفتم و قانع نمیشدم، ولی احساس کردم که فضای انتخابات خیلی سرد است و حضور من حداقل این خاصیت را دارد که انتخابات را پررونق میکند. فکر میکردم در این شرایطی که ما مورد تهدید خارجی هم هستیم، حضور من یک دفاع غیرعامل است که میتواند اتفاق بیفتد و مردم در صحنه باشند. به همین دلیل تصمیم نهایی را شب شنبه که آخرین روز مهلت ثبتنام بود؛ گرفتم، منتها مشروط بود به اینکه رهبری را هم ببینم و نظر موافق ایشان را برای نامزدی در انتخابات بگیرم که در لحظات آخر فقط توانستیم تلفنی تماس بگیریم و چند جملهای بگوییم.
پس ماجرای آن تلفن دقیقه 90 این بود که از دفتر مقاممعظمرهبری با شما تماس گرفتند؟
نه، من تماس گرفتم. من از شب که تصمیم گرفتم در انتخابات نامنویسی کنم؛ خواستم با ایشان تماس بگیرم که در دسترس نبودند. فردا صبح که به اینجا (محل کارم) آمدم؛ گفتم دفتر ایشان را بگیرند که میخواهم با آقا صحبت کنم. ایشان یا در درس یا در ملاقات بودند. ظهر که شد به استراحت رفته بودند. عصر آقای حجازی تلفن کرد و گفت: «آقا هنوز خواب هستند و من چهکار کنم؟» من گفتم: «من میخواهم به وزارت کشور بروم و دیگر فرصت ندارم.» ایشان گفت: «پس بروم بیدارشان کنم؟» گفتم: «آری.» ایشان را بیدار کرده و گفته بودند که فلانی میخواهد برود اسمنویسی کند و منتظر نظر شماست. ایشان گفتند: «در تلفن که نمیتوانیم این صحبتها را بکنیم.»
یعنی موافقت ضمنی کردند؟
در این جمله موافقتی هم بود و اگر نمیخواستند؛ میگفتند که ما مصلحت نمیدانیم. من هم نمیخواستم آمدنم را به گردن ایشان بیندازم. میخواستم ببینم ایشان مخالف نباشند.
پس شما تا روز قبل از ثبتنام نتوانستید با مقاممعظمرهبری صحبت کنید؟
قبل از آن بارها درباره انتخابات صحبت کرده بودیم و من به ایشان گفته بودم که نمیآیم. ولی وقتی با توجه به شرایط تصمیم من عوض شد؛ میخواستم اول به ایشان اطلاع بدهم. اما آن روز به هر دلیل نشد. گویا خداوند اینگونه جور کرد.
حدس میزدید که تایید صلاحیت نشوید؟
(با لبخند) اول بعید میدانستم. ولی کمکم فهمیدم که جدی است.
قبل از اینکه این خبر عمومی شود، حتما به شما اطلاع داده بودند که احتمال عدم تایید صلاحیتتان وجود دارد، آیا قبل از اینکه خبر رسمی عدم تایید صلاحیت شما منتشر شود؛ درخواست یا توصیههایی شد که از نامزدی انصراف بدهید؟
هر دو صورت بود. در دو، سه روز آخر، کسانی از داخل شورای نگهبان به من اطلاع دادند که یکی از مسوولان امنیتی و معاونهایش آمدند و با اصرار زیاد اجازه یافتند و وارد جلسه شدند. البته دیگران مخالفت میکردند که بنا نیست کسانی از بیرون به جلسه ما بیایند. چون داریم بحث انتخابات میکنیم. بعضیها گفتند که فقط آن مسوول بماند و بقیه بیرون بروند که رفتند. آن شخص ماند و گفت که من میخواهم به شما بگویم که ما از همان روزی که آقای هاشمی نامزد شد، هر صبح و شب دایما داریم افکارسنجی میکنیم. رای ایشان به سرعت بالا میرود و تا شب گذشته به 70درصد رسیده و اگر دو روز دیگر را هم صبر کنید؛ به 90درصد میرسد. اگر او بیاید همه رشتههای این سالهای ما پنبه میشود. با این صحبتها؛ آنها تکلیف را روشن کردند.
این بحث پشتپرده بود، ولی جناح مقابل در بحث رسانهای مطرح میکرد که هاشمی نمیآید؛ چون میداند تایید صلاحیت میشود و از مردم نه میگیرد و خاتمی نمیآید؛ چون میداند رد صلاحیت میشود. این سرمقالهای بود که کیهان نوشته بود و این خط را میرفتند که هاشمی بهدلیل اینکه میترسد از مردم نه بگیرد، نمیآید. با جوسازیهایی که در آستانه انتخابات میشد؛ فضا را چگونه میدیدید؟
من تردیدی نداشتم که اگر بیایم؛ رای دارم. البته. تردید داشتم که در مراحل مختلف بگذارند همهچیز بهصورت طبیعی پیش برود. ولی من کار خودم را کرده بودم و اگر میآمدم؛ کافی بود. البته وظیفهام را انجام دادم و به تقاضاهای مردم جواب منفی ندادهام که این؛ مهم بود. وقتی این بحثها شروع شد و همین حرفها پیش آمد؛ من گفتم: «ما کار خودمان را میکنیم و آنها کار خودشان را بکنند.» هیچ اقدامی نکردم برای اینکه رد صلاحیت نشوم.
شب همان روزی که میخواستند رد صلاحیت مرا اعلام کنند، شورای نگهبان آقای روحانی را خواسته و به ایشان گفته بودند: اینجا تصمیم گرفته شده که فلانی در انتخابات نباشد و شما بروید با ایشان صحبت کنید تا خودشان نیایند و انصراف بدهند که بیاحترامی نشود. گفته بودند: به آقای علی لاریجانی هم گفتیم و بناست ایشان هم فردا برود با ایشان صحبت کند.
آقای روحانی به من نگفت که انصراف بدهم یا ندهم فقط حرف آنها را زد. گفت: من به آنها گفتهام پس مردم چه میشوند؟ این مردمی که اینگونه امیدوار شدهاند و در همه کشور ولوله بهپا شده، این خطرناک است. گفتند: باید آن را بهگونهای دیگر حل کنیم. آقای روحانی به من گفت: شما چه میکنید؟ گفتم: من کنار نمیروم. چرا من بروم؟ من اگر کنار بروم؛ مردم چه میگویند؟ جواب مردم را چه بگویم؟ بگویم شورای نگهبان این کار را کرد؟ این مثل همان رد صلاحیت است. مردم با آمدن من امید پیدا کردهاند و چرا من روی این شعله افروخته احساس مردم آب بریزم؟ ایشان دلشان نمیخواست من کنار بروم و اصراری هم نکرد و فقط پیغام داد. فردا صبح که به دفتر آمدم، آقای علی لاریجانی آمد. در اتاق راه میرفتیم و حرفهایمان را میزدیم. ایشان ماجرا را با مقدمات بیشتری گفت و پرسید: الان شما چه میکنید؟ انتظار این است که شما انصراف بدهید تا مشکلی برای کشور پیش نیاید. من گفتم: من اگر انصراف بدهم؛ مشکل بیشتری پیش میآید. به علاوه اینکه من به مردم چه بگویم؟ مردم از همه ما بر میگردند. ما مردم را تا اینجا رساندهایم که خودشان را نشان دادند. تا همین الان خیلی گزارشها از شهرستانها داریم که مردم ستاد زدهاند و دارند کار میکنند. من به این مردم چه بگویم؟ من قبول نمیکنم. ایشان گفت: اگر رهبری دستور بدهند، باز شما قبول نمیکنید و کنار نمیروید؟ گفتم: اگر ایشان دستور بدهند کنار میروم، آقا حقشان است که دستور بدهند و من هم قبول کنم. اگر ایشان این راهحل را بپسندند و انجام بدهند؛ من حرفی ندارم. ایشان گفت: این هم عوارض دارد. من گفتم: من هم این را قبول دارم و توصیه من هم نیست که آقا این کار را بکنند. ولی اگر به این نتیجه رسیدند که من نباید بیایم، حتما مصلحتی دارد که ایجاب میکند این کار را کند.
میخواهیم یک مقدار بیشتر آن روز را مرور کنیم. ما که بهعنوان خبرنگار در وزارت کشور بودیم و آن التهاب را در مردم میدیدیم، مردم ایستاده بودند و خبرهای ضدونقیض میآمد که هاشمی میآید یا هاشمی نمیآید. یک عده میگفتند: ما دیدیم حرکت کرده است و یک عده میگفتند: نیامده است. از فاصله اینجا تا میدان فاطمی که در خیابان میآمدید و بعد به میدان فاطمی رسیدید، احتمالا مردم را دیدید که اطراف ماشین چه میکردند و بعد وارد وزارت کشور شدید. راجع به نیم ساعت آخر صحبت بفرمایید؟
خودم اطلاع درستی از آنچه که آنجا گذشت، نداشتم. پاسدارهایم را هم نفرستادم. حتی آنها میخواستند جلوتر بروند که امنیت را تامین کنند. ولی چون تصمیم نداشتم؛ اجازه رفتن ندادم.
یکی از شایعات مهم آن روز همین بود که تیم حفاظت آقای هاشمی آمده و مستقر شده است که این خبر مرتبا تکذیب و تایید میشد.
اگر هم رفتند بهصورت مخفیانه رفتند. چون من گفتم که نروید و بعدها هم نپرسیدم که رفتند یا نه؟ بنا شد که تا من نگویم کسی نرود. البته کسانی هم بودند که تلفن میکردند و میدانستم یک عده مردم در آنجا جمع هستند و شعار میدهند. ولی به این وسعت نمیدانستم در کشور چه خبر است و بعدا معلوم شد این حالت انتظار در سراسر کشور بوده که خبر نامنویسی من با پیامک منتقل شده است. وقتی آن شرایط را دیدم، برای من یک مقدار تازگی داشت.
یادتان هست که در مسیر به چه چیزی فکر میکردید؟
(با خنده) فکر میکردم دارم میروم که اسم بنویسم.
بعد از ثبتنام شما؛ مانعتراشیها شروع شد. در مجلس نامهای جمع کردند که درواقع به نامه «نه به هاشمی» معروف شد و بعد جوسازیهای رسانهای نیز شروع شد. اینها باعث تردید شما در ادامه راه نشد؟ چون گفتید که تصمیم داشتید تا آخر بمانید. این فکر، شما را به شک نمیانداخت که گویا روند مسایل قرار است به شکل دیگری رقم بخورد؟
(با خنده) بالاخره ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کار بودند تا اینگونه شد.
شما فکر میکنید این رد صلاحیت یا به قول دوستان دیگر، عدم تایید صلاحیت خودتان چه جایگاهی در آینده سیاسی شما خواهد داشت؟ جایگاه شما را تقویت کرده یا تضعیف میکند؟ یعنی چه نقشی میتواند در آینده سیاسی شما ایفا کند؟
طبعا نقش مردمی را تقویت میکند و ممکن است افرادی در سطوح مختلف جامعه گلهمند شوند.
من که به میل خودم نیامده بودم. اصرار اقشار مختلف مردم مرا با وجود تصمیم قطعی برای نیامدن مجاب کرد که نامنویسی کنم. عدم تایید صلاحیت من بهعنوان شخص من نبود.
عدم تایید صلاحیت برای شما چه طعمی داشت؟ موقعی که خبر به شما رسید، چه احساسی داشتید؟ بههرحال شما یکی از شخصیتهایی هستید که نقش سیاسیتان به دوره قبل از انقلاب بازمیگردد.
گفتم که من میل نداشتم بیایم و مسوولیت اجرایی را بپذیرم. از سال 76 نمیخواستم بیایم.
به هر حال؛ مهر رد صلاحیت در کارنامه چه حسی در شما ایجاد کرد؟
در شرایط زمانی که اتفاق افتاد؛ یک مهر تاریخی مثبت است.
برای شما خوشایند بود؟
در مجموع مثبت است، ولی از نظر من ای کاش نمیشد.
آیا قبل از ثبتنام دیداری هم با آقای خاتمی داشتید؟
نه، البته آقای خاتمی همیشه به من میگفت که شما باید بیایید. تقریبا همه به اتفاق میگفتند و من هم هیچوقت نپذیرفتم. در این خصوص مشورتی نداشتیم.
اتفاقی که بعد از رد صلاحیت شما افتاد، این بود که فضای خاصی در جامعه حاکم شد، سه احتمال برای واکنش شما مطرح میشد: یکی اینکه شما مثلا قهر کنید. یک احتمال دیگر این بود که شما منفعل شوید و احتمالی که خیلی دور از ذهن بود، همین عملکردی بود که در انتخابات انجام دادید. بعد از اتفاقی که رخ داد، در نگاه اول به نظر میرسید نامزدی که بتواند رای مردم را جلب کند، باقی نمانده است. چگونه به این تصمیم رسیدید که همچنان فعال بمانید ؛ نه قهر کنید، نه منفعل شوید و ایفاگر نقشی فعال در انتخابات و حضور مردم در 24 خرداد داشته باشید؟
همان موقعی که آقای روحانی آمد و به من گفت که اینها او را شب خواستهاند و این را گفتهاند، پیشنهاد خودش این بود که او هم کنار برود. من گفتم که اتفاقا به همین دلیل شما بمانید تا اگر مشکلی برای حضور من پیش آمد، شما باشید.
وقتی شما ثبتنام کرده بودید، در اخبار میخواندیم که آقای روحانی آمده و با شما درباره تصمیم انتخاباتی خود رایزنی کرده است.
بله، احتمالات و شرایط را میدانستم. بنابراین به ایشان گفتم که شما بمانید. آقای روحانی میگفت: دیگر معنا ندارد که من هم باشم. من گفتم: شما باید احتیاطا بمانید تا اگر من نبودم، شما باشید.
پس میتوان نتیجه گیری کرد که برنامهریزی داشتید؟
نه، همان لحظه پیش آمد. ما برنامهریزی به آن صورت نداشتیم. البته اصرار ما اول به آقای ناطق بود که ایشان بیایند که نپذیرفت. بعد سراغ آقای روحانی رفتیم و ایشان پذیرفت. در این فاصله هم قبل از اینکه ثبتنام کنم، من به ایشان کمک میکردم.
باز میخواهیم روی این تصمیم سیاسی بحث کنیم. برخی از منتقدان شما به این جمعبندی رسیدند که هاشمی، سیاستمداری حرفهای است، قهر نمیکند و منفعل نمیشود، در دشوارترین شرایط هم تصمیم عقلانی میگیرد. راجعبه این صحبت کنید که بعد از آن ناراحتی یا دلگیری که در بدنه اطرافیان شما و در مردم ایجاد شده بود، چرا فکر کردید که باید همچنان راه را ادامه دهید و به یک نامزد واحد برسید و در انتخابات فعال باشید؟ چون ناظران بیرونی معتقدند نقش شما و آقای خاتمی در نتیجه انتخابات برجسته بوده است.
همینطور بود. من که رسما گفتم به آقای روحانی رای میدهم و آقای خاتمی هم آقای روحانی را تایید کرد. منتها مشکلی که وجود داشت و آقای خاتمی حل کرد، این بود که اگر آقای عارف و آقای روحانی هر دو میماندند، معلوم بود که نمیتوانند پیروز شوند. حتی اگر هر دو رای بالایی هم داشته باشند، ولی به پیروزی نمیرسیدند. بنابراین آقای خاتمی برای انصراف آقای عارف اقدام کردند. این راه پیروزی یک جریان فکری در یک انتخابات دموکراتیک است که آقای عارف اعلام کردند. من نیستم و این کار را آقای خاتمی انجام داد که خیلی موثر بود.
بعد از رد صلاحیت هم با آقای خاتمی رایزنی داشتید؟
مشخصا یادم نیست. شاید هم تلفنی صحبت کرده باشیم، الان چیزی یادم نیست. وضع روشن شده بود که چه میخواهد بشود. البته منزل ما نزدیک هم است و برای کارهای ضروریای که داریم، همدیگر را میبینیم.
آقای هاشمی همانطور که اشاره کردید، پیروزیای که حاصل شد و آقای روحانی انتخاب شدند، بخش عمدهاش مرهون همفکری و تلاش مشترک شما و آقای خاتمی و سایر فعالان سیاسی بود. این پیروزی خیلی باارزش بود، ولی فکر میکنم چیزی که با ارزشتر از آن بود، کار مشترکی است که برای اولینبار میان افرادی که شاید بتوانیم بگوییم به یک معنا «ناهمجناح» هستند، انجام شد. سابقه نداشته در یک انتخابات سیاسی مثلا شما و آقای خاتمی و بقیه افرادی که در قضیه دخیل هستند، روی یک هدف واحد متمرکز شوند و تلاش مشترکی را انجام بدهند که خروجی نهایی آن به «نامزد واحد» تبدیل شود و پیروزی آن نامزد را به ارمغان آورد. این انتخاب، تجربه خوبی برای کار جمعی بود، آیا مصمم هستید که این روش را در آینده هم، چه در حوزههای انتخاباتی و چه در بقیه چالشهای سیاسی، ادامه بدهید؟
بههرحال انسان هر وقت که بخواهد یک کار به این بزرگی را انجام بدهد، باید با دیگران همکاری داشته باشد. الان هر کسی بخواهد نامزد شود، امکانات خودش و آشناییها و هماهنگیهایش را متمرکز میکند. بهطور کلی طبیعی است که اگر کسی هدفی داشته باشد، در جاهای ممکن از همکاریها استفاده میکند.
شنبه, 02 فروردين 1393 ساعت 11:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]
صفحات پیشنهادی
ناگفتههای هاشمی از رد صلاحیت خود
ناگفتههای هاشمی از رد صلاحیت خود کد خبر ۳۸۶۲۰۹ تاریخ انتشار ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۱ ۴۳ - 12 March 2014 سالنامه روزنامه شرق در گفتگویی با اکبر هاشمی رفسنجانی نوشت تغییرات محسوس بود از آخرین باری که دیدمش حال بهتری داشت از آن زمان نگرانی در حرف هایش موج می زد و مدام هم آن را تکاردیبهشت ماه جنجالی آیتالله هاشمی، مشایی و احمدینژاد/ از ادامه «بگم بگم»های رییسجمهور سابق و رد
اردیبهشت ماه جنجالی آیتالله هاشمی مشایی و احمدینژاد از ادامه بگم بگمهای رییسجمهور سابق و رد صلاحیت تاریخی آیتالله تا اعدام دو جاسوس سیا و موساد اردیبهشت ماه 92 به مثابه بسیاری از اردیبهشتهای دیگر سالهای انتخاباتی داغ داغ بود به گزارش نامه نیوز تحرکات انتخاباتی با تعبسکتبال باشگاههای آسیا - تهران مهرام مقابل الجیش پیروز شد/ جدل شاگردان هاشمی با الکهربا در نیمهنهایی
بسکتبال باشگاههای آسیا - تهرانمهرام مقابل الجیش پیروز شد جدل شاگردان هاشمی با الکهربا در نیمهنهاییتیم بسکتبال مهرام در مرحله یک چهارم نهایی مقابل الجیش سوریه به برتری رسید و باید در نیمه نهایی به مصاف الکهربا عراق برود به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس در روز چهارم رقابتناگفتههای هاشمی رفسنجانی؛ از انتخابات رياست جمهوری 76 و 84 تا تندرويهای اصلاح طلبان
ناگفتههای هاشمی رفسنجانی از انتخابات رياست جمهوری 76 و 84 تا تندرويهای اصلاح طلبان آيت الله هاشمي رفسنجاني در ديداري که با اعضاي حزب اراده ملت ايران داشته است به بيان ناگفتههايي از انتخابات رياست جمهوري 76 و 84 و بيان تندرويهاي اصلاح طلبان پرداخته است که پايگاه اطلاع رساني اناگفته های هاشمی رفسنجانی ازانتخابات 76 و 84
ناگفته های هاشمی رفسنجانی ازانتخابات 76 و 84 آیت الله هاشمی رفسنجانی در دیداری که با اعضای حزب اراده ملت ایران داشته است به بیان ناگفتههایی از انتخابات ریاست جمهوری 76 و 84 و بیان تندرویهای اصلاح طلبان پرداخته است که پایگاه اطلاع رسانی ایشان متن کامل این دیدار را منتشر کرده استیادداشت شریعتمداری: یوسف صانعی و هاشمی رفسنجانی کلام امام را تحریف می کنند
یادداشت شریعتمداری یوسف صانعی و هاشمی رفسنجانی کلام امام را تحریف می کنند سیاست > احزاب و شخصیتها - کیهان نوشت در یادداشت روز شنبه روزنامه کیهان با عنوان «سووال تو نبود» به قلم حسین شریعتمداری آمده است آقای موسوی بجنوردی در مصاحبه خود نسبت هایی به حضرتهاشمی رفسنجانی: نتیجه برادرکشی مسلمانان، توجیه حضور اشغالگران در مناطق اسلامی است
هاشمی رفسنجانی نتیجه برادرکشی مسلمانان توجیه حضور اشغالگران در مناطق اسلامی است تهران- ایرنا - رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان نمونه هایی از اختلافات شیعه و سنی در کشورهای افغانستان پاکستان عراق عربستان یمن مصر و سوریه گفت نتیجه این برادرکشی توجیه حضور اشغالگران در مآیت الله هاشمی رفسنجانی قهرمانی تیم ملی کشتی را تبریک گفت
آیت الله هاشمی رفسنجانی قهرمانی تیم ملی کشتی را تبریک گفت تهران- ایرنا- رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پیامی قهرمانی مقتدرانه تیم ملی کشتی آزاد جمهوری اسلامی ایران در مسابقات جام جهانی را تبریک گفت به گزارش ایرنا از اداره کل روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام آیت الله اکبر هاشمیگزارش تصویری - دیدار جمعی از نمایندگان ادوار مجلس با آیت الله هاشمی رفسنجانی
دیدار جمعی از نمایندگان ادوار مجلس با آیت الله هاشمی رفسنجانی عکس محمد کاظم پور - ایسنا سهشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۸ ۲۸بسکتبال باشگاههای غربآسیا/ الجیش حریف مهرام برای رسیدن به نیمهنهایی شد
سهشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹ ۵۳ تیم بسکتبال الجیش با قبول شکست برابر الکهربای قطر حریف مهرام در مرحله یک چهارم پایانی باشگاههای غرب آسیا شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در آخرین دیدار از مرحله نخست رقابتهای بسکتبال باشگاههای غربآسیا دو تیم الکهربای عراق و الجیش سپرکره در واکنش به اظهارات اخیر هاشمی رفسنجانی: اقدامات علنی انتخاباتی وابستگان هاشمی در دانشگاه آزاد/عزل یک رئ
پرکره در واکنش به اظهارات اخیر هاشمی رفسنجانی اقدامات علنی انتخاباتی وابستگان هاشمی در دانشگاه آزاد عزل یک رئیس واحد به دلیل سیاسیکاریمشاورعالی رئیس سابق دانشگاه آزاد در واکنش به اظهارات اخیر هاشمی رفسنجانی گفت علاوه بر مستندات و گزارش تحقیق و تفحص مجلس برخی وابستگان هاشمی درمهمترین اخبار امروز رسانههای مجازی و مکتوب کشور هاشمی: اصلاحطلبان خیال میکردند در انتخابات رأی دارند/ ناگف
مهمترین اخبار امروز رسانههای مجازی و مکتوب کشورهاشمی اصلاحطلبان خیال میکردند در انتخابات رأی دارند ناگفتههای حداد از ائتلاف سهگانه تور سرویسهای اطلاعاتی بیگانه در سفرهای نوروزی نحوه تردد پلاک قرمزها در عیدشوخی جالب عماد مغنیه در مواجهه با شرطههای وهابی نرسیدن نامه وزآیتالله هاشمی رفسنجانی: به روحانی گفتم اگر آقا موافق باشند از شما حمایت میکنم/لاریجانی گفت اگر آقا بگویند چه
آیتالله هاشمی رفسنجانی به روحانی گفتم اگر آقا موافق باشند از شما حمایت میکنم لاریجانی گفت اگر آقا بگویند چه کار میکنید گفتم انصراف میدهم آیت الله هاشمی اظهار داشت به روحانی گفتم در صورتی حمایت میکنم که آقا موافق باشند بروید با ایشان ملاقات کنید و بگویید اگر واقعا راضی بودیدار جمعی از نمایندگان ادواری مجلس و فرزندان شهدا با هاشمی رفسنجانی
دیدار جمعی از نمایندگان ادواری مجلس و فرزندان شهدا با هاشمی رفسنجانی عکس محمد کاظم پور کد خبر 2651038 تاریخ خبر 18 38 27 12 1392 نسخه اصلیپيام تبريك هاشمي رفسنجاني به مناسبت قهرماني تيم ملي كشتي
پيام تبريك هاشمي رفسنجاني به مناسبت قهرماني تيم ملي كشتي آفتاب به گزارش آفتاب در پیام تبريك آیت الله هاشمي رفسنجاني آمده است بسم الله الرحمن الرحيم قهرماني مقتدرانه تيم ملي كشتي آزاد جمهوري اسلامي ايران در مسابقات جام جهاني باعث افتخار براي مردم ايران عزيز به خصوص جوانان است بچشمه تاریخی مهریز جانی دوباره یافت
شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱ ۱۵ چشمه باستانی غربالبیز مهریز پس از هشت ماه خشکی دوباره جاری شد و کشاورزان مهریزی را خوشحال کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه یزد و به نقل از روابط عمومی فرمانداری مهریز محمدرضا زارعیان بیان کرد چشمه غربالبیز مهریز که نزدیک به هشتغرضی: هاشمی رفسنجانی مملکت را برای خود میدانست/ هربار کاندیدای وزارت بودم بیش از 200 رای کسب کردم/ مسعود دهن
غرضی هاشمی رفسنجانی مملکت را برای خود میدانست هربار کاندیدای وزارت بودم بیش از 200 رای کسب کردم مسعود دهنمکی از مواهب انقلاب به نفع خود بهره میبرد وزیر پست و تلگراف دولت سازندگی می گوید آقای هاشمی رفسنجانی مملکت را برای خود میدانست به گزارش نامه نیوز سیدمحمد غرضی سیاستم-
گوناگون
پربازدیدترینها