واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
آرامگاه شیخ الرییس بوعلی سینا مکانی دیدنی برای گردشگران نوروزی همدان- ایرنا- بنای یادبود شیخ الرییس ابن سینا فیلسوف، دانشمند و طبیب مشهور ایرانی این روزها میعادگاه هزاران گردشگر میهمان در نوروز همدان است.
به گزارش ایرنا بوعلی سینا از مشهورترین و تاثیرگذارترینِ فیلسوفان و دانشمندان ایرانی تبار جهان اسلام است و450 کتاب در زمینه های گوناگوندارد که شمار زیادی از آن ها در زمینه علوم پزشکی و فلسفه است.
اغلب صاحب نظران فرهنگ وادب ایران بوعلی سینا را جانشین بزرگ فارابی و بزرگ ترین نماینده حکمت در تمدن اسلامی به شمار می آورند.
اهمیت وی در تاریخ فلسفه اسلامی بسیار است زیرا تا عهد او هیچ یک از حکمای مسلمین نتوانسته بودند تمامی اجزای فلسفه را که در آن روزگار حکم دانشنامه ای از همه علوم معقول داشت در کتب متعدد و با سبکی روشن مورد بحث و تحقیق قرار دهند و او نخستین و بزرگ ترین ادیبی است که از عهده این کار برآمد.
گفتنی است آرامگاه بوعلی در میانه میدانی به همین نام در همدان واقع شده است که با درختان چنار کهنسال، باغچه های موزون بنایی زیبا و تندیسی که معرف این میدان است، تفرجگاه زیبایی را به وجود آورده است که چون نگینی در قلب این شهر کهن می درخشد و همچون دیگر شهرهای مهم جهان که معمولا هر یک به قامت بنای یادبودی مشهورند همدان نیز حدود 50 سال است که به برج آرامگاه بوعلی مزین و معروف است.
بنای آرامگاه تاکنون سه بار نوسازی شده است و مقبره قدیمی آن مربوط به زمان قاجاریه ،در خورشان و شخصیت علمی این متفکر بزرگ نبود که از سوی انجمن آثار ملی ایران به مناسبت هزارمین سال تولد بوعلی سینا در سال 1330 تصمیم به تجدید بنای آن گرفته شد طرح و نقشه بنای فعلی با معماری مهندس ˈهوشنگ سیحونˈ به سبک معماری قرنی که حکیم در آن می زیسته از قدیمی ترین بنای تاریخ دار اسلامی یعنی برج قابوس بن وشمگیر در شهر گنبد کاووس اقتباس شده است.
بنای آرامگاه تلفیقی از دو سبک معماری ایران باستان و ایران بعد از اسلام است که با بهره گیری از هنرمعماری سنتی و شیوهای نوین الهام گرفته از برج گنبد قابوس، باغچه ها متاثر از باغهای ایرانی، آب نماها الهام گرفته از حوض خانه های سنتی و نمایی با روکار سنگ های حجیم و سخت خارا که با سنگ گرانیت کوهستان الوند آراسته شده و نمودار کاخ های باستانی ایرانیان است، استفاده شده است و کار ساخت بنای جدید در سال 1333 هجری شمسی به پایان رسیده است.
محل فعلی آرامگاه بوعلی منزل مسکونی ابو سعید دخوک دوست صمیمی بوعلی سینا بوده است که او نیز در جوار بوعلی سینا مدفون است.
درحال حاضر تالار جنوبی آرامگاه به عنوان موزه محل نگهداری سکه سفال، برنز و سایر اشیاء کشف شده مربوط به هزاره های قبل از میلاد و دوران اسلامی است و در تالار شمالی کتابخانه ای مشتمل بر هشت هزار جلد کتاب خطی و چاپی نفیس ایرانی و خارجی و غرفه هایی مربوط به آثار بو علی سینا و شعرا و نویسندگان همدانی نگهداری است .
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان روز جمعه در گفت و گو با ایرنا گفت: هرساله تعداد زیادی از مسافران داخلی و خارجی به همدان سفر می کنند و آرامگاه بوعلی سینا پذیرای بسیاری از مسافران نوروزی است.
ˈعلیرضا ایزدیˈ اضافه کرد: در تعطیلات آغازین نوروز امسال برنامه های متنوعی در آرامگاه بوعلی سینای شهر همدان برگزار شده است.
وی اظهار داشت: آرامگاه بوعلی سینای همدان همه ساله مورد استقبال چشمگیر مسافران است و برهمین اساس یکی از محورهای اصلی در اجرای برنامه های نوروزی میراث فرهنگی به شمار می رود.
استان همدان دارای هزار و 830 اثر تاریخی ،فرهنگی و طبیعی است که 886 مورد از آن ثبت آثار ملی شده و همواره مورد اقبال هموطنان و همچنین میهمانان خارجی بوده است.
7529/575
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]