تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن از اندك خدا خشنود مى شود و بسيارش او را ناراحت نمى كند و منافق از اندك خدا نا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838063116




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

احزاب در جاده پیشرفت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

احزاب در جاده پیشرفت تهران- ایرنا- شاید خوشایندترین خبر برای احزاب و تشکل ها در سال1392گشوده شدن فضای سیاسی کشور برای فعالیت آنان و تحزب گرایی بود که این روند از سوی وزارت کشور و با اهتمام رییس دولت یازدهم کلید خورد.


به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، براساس اصل بیست و ششم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، احزاب، جمعیت‏ها، انجمن‏های سیاسی و صنفی و انجمن های اسلامی یا اقلیت های دینی شناخته شده، آزادند، مشروط به این که اصول استقلال، آزادی، وحدت ملی، موازین اسلامی و اساس جمهوری اسلامی ایران را نقض نکنند؛ هیچ کس را نمی توان از شرکت در آنها منع کرد یا به شرکت در یکی از آنها مجبور ساخت.
دیدگاه بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی ایران هم درباره فعالیت احزاب قابل تامل است که می فرمایند: «فعالیت های احزاب اگر چنانچه مُضر نباشند، آزاد است»
امام خمینی (ره) در سال 58 درباره فعالیت احزاب می فرمایند:«در چهارچوب جمهوری اسلامی ایران تمامی احزاب می توانند آزادانه اظهارنظر کنند ولی خرابکاری در امور سیاسی را تحمل نخواهیم کرد».
رهبر معظم انقلاب نیز نگاه مثبتی به احزاب داشته و دارند. ایشان در این زمینه در جمع دانشجویان کرمانشاهی فرموده اند: ما با تحزب مطلقا مخالفتی نداریم و معتقدیم تحزب با وحدت جامعه منافاتی ندارد به شرط آنکه با نگاه درست ایجاد شود.
اما داشتن این نگاه های مثبت همراه با داشتن رفتار قانونمند در احزاب می تواند، مورد توجه قرار گیرد چرا که احزاب دلسوز برای یک کشور توانایی تاثیر گذاری در عرصه های گوناگون اعم از سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... را دارا هستند و می توانند به افزایش توان امنیت ملی یک کشور کمک رسانی انجام دهند.
باید گفت که احزاب در طی سال های اخیر دچار نوعی رخوت و حرکت کُند به دور از جلب نظر در افکار عمومی بودند و عموما رویکرد آنها با اصل تحزب گرایی متفاوت بود و جنبه داخلی در پوسته خود را داشتند که گاه در میان حزب های قانونی و رسمی شاهد فعالیت تشکل های غیر مقبول هم بودیم که علت عمده آن بی توجهی به فرهنگ حزبی بود.
اما احزاب و تشکل های سیاسی قانونمند در نظام جمهوری اسلامی ایران که یکی از پایه های دموکراسی محسوب می شوند پس از حماسه سیاسی خرداد ماه 92 باردیگر هوایی تازه را در فضای اعتدال برای تنفس حس کردند چرا که نگاه دولت یازدهم به تحزب رویکردی مثبت بر پایه اصول انقلاب عنوان شد.
دولت تدبیر و امید پس از روی کار آمدن یکی از اولویت های برنامه خود را بر این اصل از قانون اعلام و تاکید کرد تلاش دارد رکود نسبی در احزاب قانونمند کشور را از بین ببرد.
در همین زمینه عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور که وزارتخانه اش متولی احزاب و تشکل ها است در ابتدای پذیرش مسوولیت در این وزارتخانه گفت: وزارت کشور به دنبال تقویت تحزب در کشور است؛ تقویت احزاب قانونمند و پاسخگو در برنامه های این وزارتخانه قرار دارد.
وی اظهارداشت: بر اساس برنامه ای که در مجلس ارایه داده ام و بنابر برنامه دولت یازدهم ، تعامل با احزاب انجام می شود و وزارت کشور تعامل با احزاب را کلید خواهد زد.
از همین رو وزیر کشور با نگاه تقویت احزاب قانونمند و پاسخگو نخستین نشست صمیمی خود را در نیمه اولین ماه زمستان 92 با دبیران و مسوولان احزاب برگزار کرد.
هم اندیشی و شناسایی موانع پیش روی فعالیت احزاب در کشور، تبادل نظر میان دبیران و مسوولان احزاب، رفع موانع حزبی، توجه به حل مسایل کشور از طریق احزاب، دغدغه های احزاب قانونمند و احیای خانه تعطیل شده احزاب از جمله موضوعات مطرح شده در نشست احزاب با رحمانی فضلی بود.
وزارت کشور که در دولت تدبیر و امید رویکرد بی طرفانه نسبت به احزاب را دنبال می کند در نخستین نشست خود در 14 دی ماه نشان داد که در یک جریان خاص سیاسی تعریف نمی شود و با نگاه داورانه تمامی درد و دل های مسوولان احزاب را شنید و اهتمام و حمایت همه جانبه خود را نشان داد.
از این رو یکی از نخستین تحرکات مثبت وزارت کشور برای احزاب بعد از نشست مشترک ارایه نسخه اولیه پیش نویس لایحه احزاب بود که نشان دهنده برخی تغییرات اصولی در قانون احزاب است.
این پیش نویس در ابتدا روی خروجی پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور قرار گرفت تا احزاب درباره آن نظر دهند و پس از ارایه دیدگاه تغییرات لازم اعمال و پیش نویس نهایی مورد رضایت تمامی احزاب نهایی شود.
احزاب در همین باره نظرات خود را مرور کردند و کارشناسان سیاسی یادداشت های مرتبط با این پیش نویس را در جلسه ای با حضور 14 کارشناس و فعال حزبی به وزیر کشور ارایه دادند که البته این دومین نشست رحمانی فضلی و احزاب در نیمه بهمن ماه ترتیب یافت و باید ها و نبایدهای دلسوزان حزبی از همه جریانات سیاسی گفته و شنیده شد.
پس از این رویکردهای وزارت کشور تقریبا تمامی احزاب قانونمند این عملکردها را مورد تحسین قرار داد و آن را روزنه ای برای گشایش فضای تحزب در کشور دانست.
سید کمال سجادی سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری درباره این نشست در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکی از کارکردهای مهم احزاب را تولید اندیشه سیاسی دانست و گفت: دولت یازدهم در مدت روی کار آمدن نشان داده که برای احزاب اهمیت قائل است.
حمید رضا شکوهی عضو شورای مرکزی حزب مردمسالاری نیز نقش احزاب سیاسی در کشور را مهم خواند و گفت: دولت برای کسب موفقیت بیشتر در فضای سیاسی کشور می تواند از مشورت احزاب استفاده کند.
وی، رویکرد دولت یازدهم و وزارت کشور را به احزاب مناسب ارزیابی و آن را موجب پویایی تحزب در کشور عنوان کرد.
اما در کنار برخی در خواست های احزاب در نشست با مسوولان سیاسی یکی از دغدغه های آنان بازگشایی خانه احزاب بود که در همین باره نیز بارها وزیر کشور حمایت خود و وزارتخانه اش را از بازگشایی خانه احزاب اعلام کرد و در این باره رحمانی فضلی هر چند روز یک بار به احزاب تاکید می کرد که بر اساس رویکرد قانونی و با تشکیل مجمع عمومی به گشایش دوباره این محل حزبی اهتمام کنند.
دو نشست صمیمی وزیر کشور با احزاب و فعالان حزبی خود گواه این مدعاست چرا که همگی احزاب روی راه اندازی خانه احزاب تاکید داشتند که البته قول حمایت نیز از سوی رحمانی فضلی صادر شده است. اما این حمایت مطرح شده از سوی وزیر کشور منوط به برنامه ریزی های قانونی اعضای خانه احزاب می شود و آنها باید برای راه اندازی مجدد این محل کارهای قانونی خود را انجام دهند که در آن صورت نیز چتر حمایتی رحمانی فضلی گسترده تر خواهد شد.
خانه احزابی که از مرداد ماه سال 89 به دلایلی همچون ایراد به اساسنامه یا برگزاری انتخابات و مجمع عمومی به تعطیلی کشیده شده حال باید دوباره با همت تمامی احزاب قانونمند و دلسوز احیا شود.
این نهاد صنفی می تواند ملجایی برای مطرح شدن دغدغه ها و مشکلات احزاب باشد و البته به دور از کارهای جناحی به عملکرد دلسوزانه برای حزب های کشور بپردازد، مطلبی که اکنون به خواسته برخی از احزاب تبدیل شده و آنان خواستار چنین رویکرد هستنند.
به گفته رحمانی فضلی وزیر کشور دیدار وعده داده شده رییس جمهوری با نمایندگان احزاب نیز منوط به بازگشایی خانه احزاب است و این اتفاق مهم شاید تا چندی دیگر واقع شود.
خانه احزاب این روزها به سخن اول تمامی حزب های کشور مبدل شده و هرکس نظری درمورد آن می دهد که البته این نظرها باید برای مثبت اندیشی جمع و تبدیل به راهکاری صحیح شود.
شنیده ها حاکی از آن است که در حال حاضر کمیته ای متشکل از فعالان حزبی تشکیل شده و همگی به دنبال برگزاری مجمع عمومی، انتخابات و سپس برنامه ریزی قانونی برای بازگشایی این محل هستند.
وزیر کشور اخیرا در تازه ترین نظرش نسبت به احزاب اعلام کرد: قرار است احزاب، مجمع عمومی خانه احزاب را تشکیل دهند و هیات مدیره را انتخاب کرده و دوباره آن را احیا کنند.
رحمانی فضلی ادامه داد: یکی از برنامه های وزارت کشور در سال 93 فعال کردن خانه احزاب است.
وی به دیگر برنامه این وزارتخانه برای احزاب اشاره کرد و گفت: اوایل سال آینده لایحه پیش نویس قانون احزاب بعد از جمع بندی کارشناسی به هیات دولت تقدم می شود.
وزیر کشور که یکی از متولیان برنامه های احزاب است برای چندمین بار اعلام حمایت خود را از گشایش قانونی خانه احزاب به زبان آورد و گفت: باید مجمع عمومی خانه احزاب از سوی خود آنان تشکیل و راهکارهای قانونی اجرایی شود؛ البته احزاب نباید بر مسایل صنفی خود اختلاف داشته باشند.
این رویکردهای سال 92 و چشم انداز پیش رو نشان می دهد که احزاب قانونمند در کشور در سال آینده روندی رو به رشد را طی خواهند کرد و از فضای کسالت زدگی به دور خواهند شد.
شاید سال 93 مهم ترین زمان برای جریانات سیاسی و احزاب باشد چرا که در آستانه انتخابات آینده مجلس برنامه ریزی ها و کارکردهای آنها شدت بیشتری خواهد گرفت و با توجه به گشایش فضای سیاسی باید شاهد برگزاری جلسات و همایش های بیشتری از آنان باشیم.
در سالی که گذشت احزاب و تشکل های سیاسی نیز کنگره ها و همایش های مختلفی را برگزار کردند که این مهم موجب گسترش و رشد تحزب گرایی در کشور خواهد شد.
رویکردها و چشم انداز ها نشان می دهد احزاب در جاده پیشرفت و توسعه برای خدمت هر چه بهتر به کشور قرار گرفته اند.
گزارش از: عباس قزوینی
سیام**7261**1336
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن