واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: خريد كالاي خارجي «خود تحريمي» است
يك كارشناس مسائل استراتژيك بر اين باور است كه متاسفانه هنوز خرید کالای خارجی در نزد افکار عمومی به یک ننگ تبدیل نشده حال آنکه ضربه به اقتصاد مردم و کشور یک ننگ است.
جوانآنلاين: محمدحسن قديري ابيانه در گفتوگو با «جوانآنلاين» اظهارداشت: در نوروز که آب و هوا مناسب کار و تلاش است عملا امر تولید به مدت 20 روز تعطیل است؛ در این ایام تولید به حداقل و مصرف به حداکثر می رسد.
به گفته وي، تورم ناشی از عرضه و تقاضا است و در نتیجه با کاهش تولید عرضه کم و با مصرف بسیار تقاضا زیاد و در نتیجه تورم ایجاد می شود.
اين كارشناس مسائل استراتژيك با اشاره به مهمترين عوامل ايجاد تورم در كشور عنوان كرد: از عوامل دیگر در ایجاد تورم افزایش حقوق ها از ابتدای سال است؛ قیمت تمام شده هر کالا به عواملی چند بستگی دارد که یکی از آنها مزد نیروی کار است و در نتیجه با افزایش حقوق ها قیمت تمام شده کالاها و خدمات افزایش یافته موجب افزایش قیمت عرضه کالاها و خدمات خواهد شد.
قديري ابيانه ادامه داد: مردم در آستانه نوروز به خرید می پردازند و هر کس در این ایام و یا هر زمان دیگری خرید کالای خارجی را بر کالای داخلی ترجیح دهد اولا نیاز ایران به ارز خارجی را افزایش داده و بدین طریق بر گزینه های روی میز آمریکا علیه ایران افزوده و موقعیت هیات دیپلماتیک در مذاکرات را تضعیف کرده است.
وي افزود: از سوي ديگر نيز با ترجیح خرید کالای خارجی نسبت به کالای داخلی به خودتحریمی روی آورده و با خرید هر کالای خارجی اقتصاد کشور خارجی را به ضرر اقتصاد ایران، اشتغال در کشور خارجی را به ضرر اشتغال جوانان کشورمان، ارز خارجی را به ضرر پول ملی تقویت نموده است و باید اسم خویش را در ردیف تحریم کنندگان ایران ثبت کند و بعدا از آثار منفی اقتصادی آن بر زندگی خود و دیگران گلایه ننماید و خود را مقصر بداند.
اين كارشناس مسائل استراتژيك اضافه كرد: اگر كسي اجناس خارجی را که می خرد تولید کشورهایی باشد که ایران را تحریم کرده اند و حتی از فروش دارو و وسایل یدکی هواپیماهای مسافربری خودداری میکنند باید بدانند که خیانتی را در قبال کشورمان مرتکب شده اند؛ چه بدانند و چه ندانند؛ چه بخواهند و چه نخواهند.
قديري ابيانه گفت: متاسفانه هنوز خرید کالای خارجی در نزد افکار عمومی به یک ننگ تبدیل نشده است حال آنکه ضربه به اقتصاد مردم و کشور یک ننگ است. اخیرا مشاهده کردم که در یکی از مراکز فرهنگی برای جوایز مسابقات حفظ قرآن کریم جوایزی خارجی تدارک دیده بودند كه این امر نشان می دهد متاسفانه کار فرهنگی مناسب برای آگاهی عمومی در مورد این نوع رفتار برای اقتصاد کشور انجام نگرفته است.
وي تاكيد كرد: مناسب است دستگاه های مسئول فرهنگی و غیر فرهنگی دستورالعملی را صادر نمایند که خرید جوایز خارجی حداقل برای دستگاه هایی که از بیت المال ارتزاق می کنند ممنوع شود.
منبع : جوان آنلاين
تاریخ انتشار: 28 اسفند 1392 - 09:58
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]