واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قم رضایی عنوان کرد:
تسهیلات بانکی با نرخ سود پایین از مهمترین دغدغههای هنرمندان است/ اشتغال پایدار با برپایی بازارچههای صنایع دستی
قم - خبرگزاری مهر: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم با اینکه اشتغال بدون پرداخت تسهیلات انجام نمیشود، افزود: یکی از دغدغههای هنرمندان بحث تسهیلات بانکی با نرخ سود پایین است.
به گزارش خبرنگار مهر، جلسه توجیهی ارائه تسهیلات بانکی به هنرمندان صنایع دستی، شامگاه سهشنبه با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و معاونت صنایع دستی و کارشناسان این معاونت و مدیر دو بانک قرض الحسنه قم در تالار وتوس با حضور حدود ۶۰ نفر از هنرمندان فعال صنایع دستی برگزار و به مشکلات آنان رسیدگی شد. همچنین بحث روان سازی اخذ تسهیلات بانکی به هنرمندان در دستور کار قرار گرفت. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم در این جلسه گفت: با توجه به اینکه صنایع دستی نقش اساسی در ایجاد اشتغال ایفا میکند و بخصوص با عنایت به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی میتوان گفت نمونه بارز این سخن در توجه به صنایع دستی تبلور پیدا میکند. ایجاد اشتغال با سرمایه 20 میلیون تومان عیسی رضایی افزود: بر اساس مطالعات سازمانی در بخش گردشگری به منظور ایجاد یک شغل نیاز به بیش از ۲۰۰ میلیون تومان سرمایه گذاری است اما در صنایع دستی این رقم به ۲۰ میلیون تومان کاهش مییابد ضمن اینکه ارزش افزوده و برخی از مزایای موجود برای صنایع دستی، در هیچ یک از بخشها وجود ندارد. وی گفت: با وجود هزینه کم برای راه اندازی یک رشته صنایع دستی و ایجاد اشتغال پایدار شاید بهترین اشتغال را بتوان در صنایع دستی ایجاد کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم ادامه داد: با این اوصاف به نظر میرسد توجه به صنایع دستی از دو مقوله میراث فرهنگی و گردشگری هم مهمتر باشد و بیشتر بتواند ظهور پیدا کند. وی گفت: با توجه به اینکه هنرمندان قم تولیدات مطلوبی را در ارائه صنایع دستی دارند ما موظفیم حمایتهای لازم را داشته باشیم و به این منظور شورای مشورتی هنرمندان صنایع دستی قم تشکیل میشود تا از نظرات و طرحهای هنرمندان برای ارتقاء سطح صنایع دستی استان استفاده شود. رضایی با اشاره به اینکه اشتغال بدون پرداخت تسهیلات در این حوزه انجام نمیشود، افزود: یکی از مهمترین دغدغههای هنرمندان بحث تسهیلات بانکی با نرخ سود پایین است که باید به منظور حمایت از صنایع دستی انجام شود و در این جلسه از مدیر دو بانک قرض الحسنه دعوت شده است. وی ادامه داد: اشتغال پایدار با ایجاد کارگاهها، ترویج صنایع دستی و برپایی بازارچههای صنایع دستی در این حوزه امکان پذیر است. خرید ادارات از هنرمندان صنایع دستی اجباری شود مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم همچنین برای ارائه تسهیلات بیشتر به هنرمندان گفت: پیگیری میکنیم تا طرح کارت بازدید از اماکن تاریخی کشور به صورت رایگان در اختیار هنرمندان قرار گیرد. وی افزود: در کارگروه صنایع دستی پیشنهاد دادیم تا استاندار قم بحث خرید ادارات از هنرمندان صنایع دستی را اجباری کند تا هدایای خریدای شده برای مراسمها اختصاص یابد و ضمن ترویج این صنایع دست ساز، کمک به اقتصاد قشر هنرمند نیز شود. اختصای۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای حفظ کارگاههای صنایع دستی معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری قم نیز در این جلسه گفت: ۴۰ میلیارد تومان اعتبار در سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور به منظور حفظ کارگاههای صنایع دستی و تثبیت و ایجاد اشتغال اختصاص یافته است که هر استانی که بتواند زودتر اقدام کند میتواند سرمایه بیشتری را جذب کند. مهدی نصر اصفهانی افزود: تمامی هنرمندان استان قم از ۱۵ تا ۲۰ بهمن ماه فرصت ثبت نام و ارائه مدارک را به کارشناسان صنایع دستی دارند و این فرصت تمدید نخواهد شد.
وی بیان کرد: امکان دارد به هنرمندانی که سابقه خوبی داشته و در رشتههای بومی استان فعالیت میکنند و صادرات و تولید انبوه دارند وام بلاعوض پرداخت شود. وی ادامه داد: تسهیلات با نرخ سود ۴، ۸ و ۱۴ درصد ارائه میشود تا با استفاده از این تسهیلات اشتغالزایی در حوزه صنایع افزایش مییابد. وی افزود: تمام هنرمندان میتوانند به سایت Qommiras.ir مراجعه و ثبت نام کنند. طرح حمایت و پشتیبانی از خوشهها محمد سزاوار، سرپرست بانک قرض الحسنه مهر ایران استان قم نیز در این جلسه متضمن شد که در بحث اشتغالزایی به نفرات رسمی کارگاهی تسهیلاتی را با کارمزد ۴ درصد و حداکثر سه ساله ارائه دهند. مرتضی لیریایی، مدیر صندوق مهر امام رضا(ع) نیز در این جلسه گفت: این صندوق در نظر دارد طرحی را تحت عنوان حمایت و پشتیبانی از خوشهها اجرا کند که یک حلقه از زنجیره تولید تا مصرف صناسع دستی را شامل شود. وی ادامه داد: با توجه به اینکه در قم تولید صنایع دستی زیاد است و به نحو مطلوبی هم ارائه میشود اما متاسفانه بازار فروشی ندارد صندوق مهر امام رضا(ع) نقش حلقه مفقودی را بازی میکند به این نحو که محصول هنرمندان را خریداری میکند و به شخص خریدار وام داده میشود تا آثار صنایع دستی را خریداری کند.
۱۳۹۲/۱۲/۲۸ - ۰۹:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]