واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قزوین روزبه:
نقشه راه در بخش آب استان قزوین تهیه شود
قزوین- خبرگزاری مهر: استاندار قزوین گفت: برای حل مشکل کم آبی و بحران دشت قزوین نیازمند نقشه راه، تعیین سهم آب استان از سد طالقان و ارائه راهکاری اجرایی و دقیق از سوی کارشناسان هستیم.
به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی روزبه در اتاق فکر آب استان قزوین که سه شنبه شب دراستانداری قزوین تشکیل شد اظهار داشت: برای سال آینده باید طرحی داشته باشیم و با هماهنگی مدونی در جلسات شرکت کنیم تا این وضعیت مدیریت شود.
استاندار قزوین بیان کرد: هشدارها و زنگ خطری که به صدا درآمده باید مسئولان را بیدار کند و همه دنبال راهکاری باشیم و بدانیم این مشکل قطعی است و اگر امروز چاره کار را پیدا نکنیم فردا باید هزینه زیادی متقبل شویم و منابع خود را از دست رفته ببینیم.
روزبه اظهار داشت: در تعدادی از روستاهای استان مردم فریاد واعطشا می زنند و اگر دیر بجنبیم شاهد مهاجرت روستائیان خواهیم بود لذا باید به سوال پاسخ دهیم که امروز چه باید کرد و چه روشی را دنبال کنیم تا وضعیت از این بدتر نشود.
وی بیان کرد: باید بپذیریم که خیلی ها غفلت کرده اند و کار به اینجا رسیده و حتی چاه غیر مجاز را قانونی کردیم تا وضعیت کنترل شود که این کار هم محقق نشد لذا تشکیل اتاق فکر برای آن است که کارشناسان و پیشکسوتان به ما بگویند که چه کنیم.
استاندار قزوین تصریح کرد: باید نقشه راه داشته باشیم و در اولین گام سهم حقابه استان از سد طالقان مشخص شود و در خصوص پساب هم لازم است به صورت متمرکز عمل کنیم و ببینیم برای مدیریت پساب چه کار درستی را انجام دهیم.
اطلاع رسانی در خصوص کم آبی ضعیف است
روزبه در ادامه گفت: در حالی که شرایط بحرانی است اما چون این موضوع بخوبی به مردم منتقل نشده هنوز مردم نگران شرایط کم آبی نیستند و مصرف همچنان بالاست و در آستانه عید باز هم شاهد شستشوی فرش و لوازم خانه از سوی مردم هستیم که منطقی نیست.
استاندار بیان کرد: باید مردم را در جریان وضعیت بحران آب قرار دهیم و از آنها بخواهیم در مصرف آب صرفه جویی کنند وگرنه با قطعی آب مواجه خواهیم شد.
وی افزود: بحران آب در استان باید مدیریت شود و با نگاه کارشناسی لازم است در کشت محصولات غیر ضروری که آب زیادی لازم دارد تجدید نظر کنیم و آبیاری سنتی نیز به مدرن تبدیل شود تا شرایط بهبود یابد.
روزبه گفت: از نخبگان، کارشناسان و پیشکسوتان این حوزه انتظار داریم طرح و ایده و راهکار بدهند و در استانداری آمادگی کامل داریم در صورت لزوم موارد را از مرکز پیگیری و با کمک مسئولان کشوری آن را اجرایی کنیم.
در این جلسه به پشنهاد استاندار مقر شد با تشکیل کمیته ای تخصصی از کارشناسان اداران آب منطقه ای،جهاد کشاورزی، آب و فاضلاب روستایی و شهری، معاونت عمرانی استانداری و سایر کارشناسان و مشاوران موضوعات مهم بحران آب تعریف و در جلسات متعدد راهکارهای حل آن تدوین و به استاندار اعلام شود.
۱۳۹۲/۱۲/۲۷ - ۲۲:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]