تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند از آدم بد اخلاق توبه نمى‏پذيرد. عرض شد: اى رسول خدا، چرا؟ فرمودند: چون ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827596321




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صنایع دستی، جاذبه ای بی نظیر برای جذب گردشگران


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

صنایع دستی، جاذبه ای بی نظیر برای جذب گردشگران مشهد-ایرنا- صنعت گردشگری و صنایع دستی در ارتباط و سنخیتی نزدیک و پیچیده با یکدیگر هستند به گونه ای که هر یک از این دو صنعت می تواند موجب رشد و ترقی صنعت دیگر شود.


صنایع دستی هنری زیبا و محصول دست های هنرمندانی زحمتکش و کم توقع و البته وفادار به هنر اجداد و پدرانشان است؛ هنری که با نگریستن به محصولات آن به آرامشی درونی می رسی و این حس را دلیلی نیست جز برخواستن این هنرها از عمق روح و فرهنگ آبا و اجدادی ما، گویی نگاه و لمس این آثار ما را به اصلمان باز می گرداند.
صنایع دستی ایران علاوه بر سابقه تاریخی هفت هزار ساله از تنوع، جذابیت و زیبایی خاصی برخوردار است که می تواند به عنوان یکی از تولیدات مهم هنرمندان ایران زمین در توسعه توریسم و مبادلات فرهنگی نقش به سزایی ایفا کند.
کارشناسان بر این باورند صنایع دستی هر کشور بازگو کننده خصوصیات تاریخی، اجتماعی و فرهنگی آن کشور و نمادی از هویت ملی هر قوم است و می تواند عامل مهمی در شناساندن فرهنگ و تمدن ملل مختلف محسوب شود.
به عقیده کارشناسان، صنایع دستی با توجه به زیبایی و جاذبه ای که دارد می تواند به عنوان یکی از جاذبه های جهانگردی و جذب گردشگر به حساب آید و تاثیرگذاری موثر و مستقیم در صنعت گردشگری هم به عنوان قابلیت گردشگری و هم به عنوان جاذبه گردشگری داشته باشد.
صاحبنظران این عرصه بر این باورند که صنایع دستی ایران با دارا بودن ویژگی هایی مانند برخورداری از بار فرهنگی، تامین قریب به 90 درصد مواد اولیه از منابع داخلی، نقش دست در تولید آن، مکمل اقتصاد کشاورزی، برخورداری از ارزش افزوده و عدم نیاز به سرمایه گذاری زیاد، در مقایسه با سایر صنایع، تاثیر بیشتری در توسعه گردشگری دارد.
علاوه بر این امکان پذیر بودن ایجاد و توسعه صنایع دستی در مناطق مختلف کشور اعم از شهری، روستایی و عشایری، امکان انتقال تجربه، رموز و فنون تولیدی در صنایع دستی، خود مصرفی بودن بخش عمده تولید و برآورده ساختن نیازهای داخلی را می توان از دیگر عوامل موثر در توسعه گردشگری کشور به حساب آورد.

صنایع دستی معرف فرهنگ هر منطقه
یک کارشناس حوزه گردشگری در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: اساس گردشگری به دلیل شناخت و آشنایی با سایر جاذبه های طبیعی، تاریخی، فرهنگی و هنری کشورها و مناطق دیگر شکل گرفته است و هدف از آن وسعت دید و تجربه تازه ها است.
احمد خداوردی افزود: هر گردشگر در سفر گردشی و سیاحتی خود بسیار علاقمند است که کالا یا صنعت نماد مقصد گردشگری خود را به همراه داشته باشد تا این کالا علاوه بر آنکه برایش یادآور خاطرات سفر است، مشوقی برای سفری دوباره باشد.
وی گفت: صنایع دستی و هنرهای سنتی به خوبی می توانند این نقش را برای گردشگران ایفا کند و علاوه بر اینکه این صنایع امکان استفاده برای فرد را دارند به عنوان نماد و کالایی لوکس برای گردشگر محسوب می شوند و چه بسا گردشگران بخاطر اینکه این هنر محصول دست انسان است، حاضرند بهای گزافی نیز برای آن بپردازند.
وی اظهار داشت: متاسفانه به این وجه صنایع دستی بسیار کم توجه شده و تنها به ایجاد غرفه های فروش صنایع دستی در فرودگاهها و یا راه آهن بسنده شده است در حالی که تنوع و کثرت این محصولات باید در هر نقطه ای برای گردشگران قابل رویت و دسترسی باشد.
این کارشناس تاکید کرد: شکل و ساختار اقتصاد جهان در حال تغییر است به طوری که در آینده نزدیک الگو و نظم جدیدی در اقتصاد جهان ایجاد خواهد شد و به دنبال آن تحولات اقتصادی دنیا دستخوش تغییرات بنیادین خواهد شد.
وی با بیان اینکه صنعت گردشگری یکی از صنایع درآمدزا در دنیای امروز برای همه کشورها محسوب می شود، افزود: بر همین مبنا به طور حتم چشم انداز و الگوهای اقتصاد ایران نیز با توجه به سیاست های کلان اقتصادی در جهان باید به سوی توسعه گردشگری و جذب گردشگر حرکت کند و در این میان جایگاه تاثیر گذار و تعیین کننده صنایع دستی نباید نادیده گرفته شود.
طبق اعلام سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم اکنون ایران با بیش از دو میلیون و 200 هزار نفر فعال صنایع دستی که 79 درصد آن را زنان تشکیل می دهند، سهم بسیار در تولید صنایع دستی جهان دارد.
براین اساس صنایع دستی ایران با 366 رشته در 15 گروه، امکانات بسیار مناسبی را در راستای تعامل و ارتباط با تشکل ها و اتحادیه های مرتبط در حوزه های داخلی و خارجی ارائه می کند.

عرضه صنایع دستی به گردشگران در اولویت
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی نیز در این باره گفت: هر گردشگر می تواند سه نفر دیگر از هموطنان خود را ترغیب به سفر نماید و این به معنای آن است که رضایتمندی و در نظر گرفتن خواسته های گردشگران می تواند در رشد صنعت گردشگری تاثیر بسزایی داشته باشد.
حسین خواجه بیدختی اظهارداشت: گردشگران داخلی و خارجی در بازدید خود از اماکن و مناطق تاریخی و فرهنگی بسیار علاقمندند کالایی را به عنوان یادگار از آن محل با خود ببرند و به همین دلیل با استقرار و راه اندازی غرفه های فروش صنایع دستی در اماکن تاریخی تلاش کردیم تا این نیاز را تامین کنیم.
وی افزود: به روز سازی صنایع دستی و هماهنگی هنرهای تولیدی با نیاز مخاطبان از اهمیت بسیار برخوردار است و در جذب آنان موثر است که در این ارتباط نیز با ارایه آموزشهای لازم به هنرمندان هنرهای سنتی و صنایع دستی تلاش شده است محصولات با کیفیت مناسب و هماهنگ با نیاز مشتری تهیه شود.
او با اشاره به رشد چشمگیر حمایت از هنرمندان صنایع دستی طی هشت سال گذشته ، اظهارداشت: اجرای طرح هایی از جمله بیمه هنرمندان صنایع دستی و زیر پوشش قراردادن بخش قابل توجهی از هنرمندان، اقدامی منحصر به فرد و مثال زدنی از سوی دولت بوده است.
وی گفت: در طول این سالها شاهد استقبال بیشتر نسل جوان از فعالیت در عرصه هنرهای دستی به دلیل حمایت های متعدد دولت و همچنین حمایت دولت از برگزاری نمایشگاه های خارج از کشور بوده ایم.
بیدختی اظهار داشت: عرصه صنایع دستی توام با ذوق و خلاقیت است لذا هنرمندان این بخش افراد کم توقع و حساسی هستند و حمایت از آنها تاثیر بسزایی در دلگرمی و فعالیت آنان داشته است.

460 واحد فروش صنایع دستی در نوروز
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت:460 واحد فروش صنایع دستی در سطح استان در طول ایام تعطیلات نوروزی فعال است.
بیدختی گفت: 300 واحد فروش صنایع دستی در مشهد به صورت دائمی فعالیت دارند.
وی اظهارداشت: به مناسبت ایام تعطیلات نوروزی،160 واحد فروش در سطح استان به صورت موقت راه اندازی شده است.
وی گفت:90 واحد در سطح شهر مشهد و 70 واحد در شهرستانهای استان مستقر شده است که فروش صنایع دستی بومی و سایر آثار هنرمندان صنایع دستی استان را بر عهده دارند.
بیدختی بیان کرد: این واحدها در موقعیت های مکانی از جمله بناها و آثار تاریخی، مراکز تحت نظارت میراث فرهنگی و برخی مکانهایی که شهرداری ها در اختیار قرار داده است، فعال شده اند.
معاون میراث فرهنگی استان گفت: در حال حاضر حدود 20 هزار صنعتگر فعال در حوزه صنایع دستی استان فعالیت دارند.

صنایع دستی جاذب گردشگران داخلی و خارجی
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی نیز در این خصوص اظهارداشت: اساسا صنایع دستی بخشی است که بنا به دلایلی مورد بی توجهی و بی مهری قرار گرفته است حال آنکه این بخش بخوبی می تواند در جذاب گردشگران و افزایش درآمد استان از محل گردشگری موثر باشد.
رجبعلی لباف خانیکی بیان کرد: صنایع دستی در حقیقت بستری است که صنعت گردشگری براحتی می تواند در آن پرورانده شود اما این مسئله تا کنون نادیده گرفته شده است .
وی با بیان اینکه خراسان رضوی سهم مطلوبی در تولید و صادرات صنایع دستی دارد، افزود: رشد صادرات صنایع دستی موجب آشنایی بیش از پیش سایر کشورها با محصولات دست ساز ایرانی و استقبال آنان و افزایش تقاضا برای صادرات این کالاها شده است.
وی اظهار داشت: همین امر در موارد بسیار باعث سفر گردشگران و بازدید از صنایع و هنرهای سنتی استان از نزدیک شده است.
او با اشاره به تنوع رشته های صنایع دستی خراسان رضوی گفت: هم اکنون 98 رشته صنایع دستی فعال در این استان وجود دارد که از این تعداد 10 رشته به عنوان رشته های شاخص و مزیت دار و بومی استان انتخاب شده اند.
وی با بیان اینکه 9 رشته صنایع دستی این استان نیز به طور کامل منسوخ شده است، افزود: علاوه بر این 9 رشته دیگر شامل چارق دوزی، پوستین دوزی، احجام سنتی، چادر شب بافی، نمد مالی، گره چینی، مس گری، آینه کاری، رنگ رزی گیاهی نیز به دلیل فعالیت کمتر از 10 هنرمند در این رشته در شرف منسوخ شدن می باشد.
لباف خانیکی تاکید کرد: توسعه آموزشهای صنایع دستی و ایجاد بازارچه های صنایع دستی از جمله اهداف و برنامه های پیش رو برای معرفی هرچه بیشتر صنایع دستی، افزایش درآمد هنرمندان و نیز افزایش جذب گردشگران خارجی می باشد.ک/4
7496/659
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن